Skoči na vsebino
Gume
Napisano

Baje so super ja, ampak 225 45 r19 je samo nfera su1 in su4, s tem da su4 ima boljse ocene. Bom se malo pocakal pa da vidim kaj bo marca aprila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano
pred 10 urami je Bini napisal:

Tole pisanje brati je prava poezija. :bravo:  Jaz pa ne vem kam bi se dal s tem  X  motorjem......:nevem:

Nema veze samo da si z mazdo :D :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Ja ta 8speed zna bit zmeden, zato je pa kaksen cvt dober v teoriji, v praksi na dolg rok pa pokop. Razen toyotin cvt planetni menjalnik. Iz njega lahko dobis 7 prestavnih razmerij, prestave so skoz v prijemu, in neunicljiv, tukaj se pa klanjam toyoti. Drugace ford hybrid ima enako konstrukcijo planetnega cvt menjalnika, tako da zna bit tudi kar trpezen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano
pred 9 minutami je Janez007 napisal:

Ja saj, razmišljal sem tudi o G194. Celo prodajala se je tista prebarvana rdeča z vso opremo l. 2019/3 pri Selmar-ju s 40.000 km za okoli 28.000 €.

Tole G165 MT pa bom dobil za 23.000, sicer letnik 2018/9 in 60.000 km, tudi vsa oprema (tudi na mobile.de le redko vidiš G165 MT z vso opremo).

Ka to pa res g165 z full opremo so redke. Pričakujem slike 😉

pred 6 minutami je Alex napisal:

Ja, sem bral. Ta 8 stopenjski avtomatski menjalnik  bo pa verjetno še bolj top. Pa šestak motor in je to čista zmaga. To imel bi tudi jaz. 🙂

To bo poezija od avta, samo oblika kaksno lahko pricakujemo me zanima 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

👍

👍

👍 Se strinjam glede pomembnosti menjave olja, v praksi pa je takih zelo malo, če mene vprašate. 

👍 in hvala za ponudbo. Jo dobim naslednji teden, tako da ni potrebe. Veliko dam tudi na druga strokovna mnenja, tudi tvojega, zato me ne skrbi. 

👍, točno tako.

Meni osebno se zdi ročni menjalnik škoda z aktivnim tempomatom  z avtomatikom deluje od 0km/h, je pa res da g165 z avtomatskim menjalnikom je bolj nepremicnina, g194 z avtomatikom je pa top, to kombinacijo bi jaz izbral ce bi izbiral facelift. 

Drugace pa bo v prihodnosti mazda presla na 8stopenjski avtomatski menjalnik ki ga je razvila toyota v sodelovanju z aisinom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 12 minutami je Janez007 napisal:

Eden možnih razlogov je tudi, da si mehaniki verjetno ne želijo več mazati rok in zato propagirajo bencinarje ... 😁

Sooty-finger.jpgimage.png.a372bbc86eba34a0578d0ef7d2d39fe1.png

@scania, katera ketna in kdaj pri G165?

Jaz imam v planu obe menjat na 200000km če še bom imel takrat avto. @Aless mogoče veš tisti pid za ketne od forscana je za bencinarke enak?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Janez007 napisal:

Različni mehaniki različnih Mazdinih servisov so mi to predlagali. Zadnja informacija, ki sem jo dobil ne dolgo nazaj je, da se pojavljajo težave z odmičnimi gredmi tudi pri novejših letnikih, ne samo pri tistih pred 2015. Potem je tu še včasih problematična turbina, injektorji, sklopka z dvomasnim vztrajnikom, PDF filter, ... vsaka od teh stvari stane dva do tri komplete novih 19" gum. Pa čiščenje in peskanje saj EGR, koliktorja, DPF,.. pa menjava male ketnice pri 150-170.000km. Vse to poleg vsega ostalega, rednih servisov ter drugih mehanskih in elektronskih delov oz. sklopov.

Vožnja z M6 G165 ročni menjalnik me zelo spominja na vožnjo z M3 G120, je uglajena, pa tudi precej lena. Nisem dobil občutka, da je kaj močnejša od Mazde 626 2.0 (kurila je okoli 8,5 l/100 km), ki sem jo imel pred 25-timi leti. Ampak saj se po naših prepolnih cestah zadnje čase itak bolj počasi premikamo.

Tako kot je že @Alex napisal, vzdrževanje je osnova. Ti se nimaš kaj bat vzdržuješ kot je treba, za tiste težave pa vemo kdaj se pojavijo saj smo imeli par novih članov na forumu s temi težavami in vsi so delali servise na 20000km, te preventivne stvari kot so peskanje sesalnih kanalov in menjava ketne pa nas bencinarje tudi čaka. Jaz nebi na tvojem mestu menjaval dokler se nebi kaksni jaci znaki pojavli, ki se pa tak pri tebi nebodo glede na to da stvari resujes redno in tudi vzdrzujes bolj preventivno. Ce ze raje pocakaj na nov model da vidis kako in kaj bo, pa ce ti nebo vsec vzames novo iz zaloge star model ki mu bodo tako cene padle. 6cilinderc bo baje osnova enaka skyactive g  samo z dvema cilindroma zraven, hybrid bi naj imel ta klasicni skyactiv g stiricilinderski motor in toyotino hybridno tehnologijo (bo meni zelo zanimiv), doloceni suv-ji bi naj imeli lexusov 2,5 literski sklop (a25a motor ki se ima porodne tezave, zakompliciran bolj kot dva skyactiv x  skupaj) in pa wanklov ki bi naj sluzil kot generator za polnjenje baterije potem naprej pa elektricni pogon.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 9 urami je Bini napisal:

Cx3 ne glej,boš razočaran! To je avto za 20 letnike.😉

CX30 pa vzemi za več ur,da jo sprobaš po vseh cestah in dobiš pravi občutek,če je to tisto kar želiš.....😊

Moram mojo poslat na testno vožnjo pa da vidi, tak med nami je cx30 oblikovno top, ampak ženske oči včasih vidijo popolnoma drugače.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Zato, ker bom menjal za mlajšo, predvsem pa zato, ker so mi vsi Mazda mehaniki rekli, naj namesto dizla kupim bencinarja. Vem, da ne bo tako živalsko vlekel, vendar se Mazde že brez dizel motorja dovolj kvarijo 😜

In po tvojih meritvah pričakujem celo nižjo porabo. 😄

Če ti tvoja vredu služi jaz nebi menjaval samo zato da bi imel bencinarja in mlajšo. Koliko te poznam s foruma tudi redno delaš servise in stvari rešuješ sproti tako da nwm no.

pred 18 minutami je Bini napisal:

Glej mene to ne moti je pa razlike samo 2,5cm v medosju. Ta občutek je bolj zaradi zadnje preme,ki ni več večvodilna in manj nihajočega zadka, ki je sedaj bolj trdo vzmeten. Meni deluje bolj kompaktno in tudi skozi ovinke dobro leži.😉

Moram na Selmarju enkrat izkoristit in se probat pelat. Moja je začela sanjat o cx3 ali cx30. Zgleda je neka menjavomanija za avte pri nas, dokler se nebo res nekaj menjalo nebo mira 🤣🤣🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 minutami je Janez007 napisal:

Ne samo tebi @scania, imam enako mnenje. :)

Zato pa je doma Mazda 3 in Mazda 6. Ravno iz tega razloga nabavljam tri leta staro M6 G165 karavan (spet), čeprav bi za enak denar dobil novo CX-30. Mogoče bi bil izbira CX-30, če bi se na dopust vozila le 2.

Zakaj pa bencinarja kupuješ? Nimaš ti enake mazde dizla? Mislim da celo z boljso opremo kot je moja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

@Bini kako si se navadil na suv-ja? Meni osebno se zdi da zaradi manjse medosne razdalje in visjega sedenja skoz ruka, nekak se nikak nemorem navadit na testnih voznjah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 1 minuto je Janez007 napisal:

Čestitam!👍

Fouš pa ti po mojem ni nobeden, vsakemu želim, da avto čim ceneje kupi in čim dražje proda! Razen, če sem jaz vpleten, sem prodajalec oz. kupec.😁

Nisem mislil na nas mazdaše, mi tako vemo glede mazd kako in kaj. Včasih se najde kakšen ki iz firbca na pumpi vpraša kaj o avtu in ko povem da je bencinar je prva reakcija jao 2,0 165KM to pa žere, pol pa mu pokažem porabo in je samo tiho. Z hybridom 2,5 nevem če bi prišel pod 5,5l/100km. S toyoto chr 1,8hybrid mi je ratalo prit na najnižjo porabo 3,4l/100km relacija Ptuj-Poreč, ampak s 2,5 motorjm mislim da pod 5,5 ni šanse

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

To ima tudi mercedes c exclusive mislim da, je pa namenjeno temu da se motor prej ogreje, torej ko je hladno je zaprto da hladen zrak med voznjo ne ohlaja motorja, ko se pa motor zagreje se pa lopute odprejo in omogocajo obtok zraka in s tem hlajenje motorja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ekola poraba današnje poti iz Murake Sobote do Ptuja. Ni ga hybrida in ne dizla ki bi nadomestil ta motor in avto pa če je vreden 7000€ 20000€ ali 25000€ nekaterim se kolca drugi so fouš, meni je vseeno jaz sem prezadovoljen ko vidim takšno številko pri porabi ti avto na nek način vrača vso skrb in menjavo olj svečk filtrov ....

20211016_154442.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 9 minutami je Janez007 napisal:

A deaktivacijo cilndrov imajo samo nove G194, ali tudi nove G165 in G145?

Vsa nova serija ima. Zaenkrat dela brez tezav, na dolgi rok bomo pa videli. Kot tudi ta kondenzator i-eloop sistema me prav zanima zivljenska doba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.