Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano
pred 12 minutami je Boss napisal:

Mislim, da še ne... pač s 100km/h na AC ne moreš glih bit pobalin. :nevem:

Imaš pa modele z Teslami, ki recimo peljejo iz Kopra do Ljubljane in nekateri jih kar poženejo, ker ne rabijo šparat. Ena raka črna je bila včeraj  celo med najhitrejšimi na avtocesti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 8 urami je Tilen5 napisal:

2.5 imel bi tudi jaz, sam ne v tej gajbici s tako konjenico

Saj ga imaš lahko. Samo kako staro šestko z dinozavrom moraš najti in seveda  sponzorja za benzin. 😉

pred 8 urami je Bini napisal:

Bo pa zato "večen" in bo zagotovo zgodovinski primerek čez sto let, če ga rja nebo prej pojedla.... :nevem:

Saj je zgodovinski primerek že sedaj. 🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 17 minutami je Matick napisal:

v Makedoniji ze reklamirajo ta "novo" masino s 140km

V kakem smislu? Da ima dinozaver 2.5 motor "celih" 140 konjičev? 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Naj mi še kdo reče, da ni dovolj stanovanj v Sloveniji.

To vidim sedaj, ko hodijo na oglede stanovanja, ki ga prodajam sami pacienti, ki preko nakupa stanovanj najbrž  perejo denar ali pa kupujejo stanovanje, ker imajo višek denarja in je to kao investicija in  ga dajo pozneje v najem - seveda po oderiških najemninah. Do sedaj ni prišla še niti ena družina na ogled, pa jih je bilo že kar nekaj. Tako, da nekateri imajo višek denarja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je etcho napisal:

Bom po vsakem pranju dobro očistil gume, če ne bom imel gor sloj, kot pravi Alex, trdovraten in težek za očistit.

Saj je skoraj normalno, da tudi gume očpeteš, ne? Jaz imam posebno grobo gobo samo za gume prat. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 18 urami je skritikrt napisal:

...vidim,da imajo eni kar orgazme🧐...

Kaj me "boli pimpek", da je električen😂🤣 

SIOL.NET

Porsche je novo obdobje z macanom, ki bo v novi generaciji v Evropi na voljo le še z električnim pogonom, začel tudi v...

Tukaj so ga pa fejst usrali. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 urami je etcho napisal:

Ja, takšnega imam tudi jaz, ampak sem opazil, da po nekaj nanosih ostane na gumi sloj, zaradi katerega zgleda, kot da je guma razpokana. Je pa bolj obstojen kot pena. Ampak sem se prav zaradi izgleda vrnil nazaj na peno.

Gume je potrebno vsake toliko dobro oprati in zdrsati stare nanose dol. 

Ne samo vedno znova in znova nanašati to gor. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je skritikrt napisal:

Nisi povedal koliko stanejo🧐 

Jaz sem Dunlopke vozil 3 leta,pol pa nove gor...ni računice zame pri 12-13.000km/leto.

Na gumah se ne špara, kot ne tudi na orodju. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je etcho napisal:

Člani, kaj uporabljate za zaščito gum? Praktične izkušnje in priporočila zaželeni. 👍🙂

Čin-gum. 😊

Resno. Jaz uporabljam tole stvarco. 

https://www.operi-avto.si/premazi-in-cistila-za-pnevmatike/1054-meguiar-s-gold-class-endurance-tire-gel.html?search_query=Meguiers+Tyre+gel&results=218

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 26 minutami je skritikrt napisal:

Res,da po testih nikoli niso bile med najboljšimi 4-5 tipi,predvsem zaradi povečane obrabe.

So pa za to špica po vodljivost,oprijemu itd...o ceni pa mislim,da ne rabim razlagati.

Res,da za večino voznikov niso dobra izbira,za "norce",ki delajo malo kilometrov pa lih taprave😄

Če hočeš vozit kot po tirnicah, so za  to prave gume Good Year F1, assimetric 6. Po suhem in mokrem voziš lahko enako divje in varno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 41 minutami je Boss napisal:

3D so bile slabe, WS4, kot naslednica so bile pa super. WS5 pa tud nisem imel pripomb.

Ampak

Ampak..?? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano
pred 40 minutami je Janez007 napisal:

Da nadaljujem glede napake RCM B1001 (sistem za nalet pešca). Danes je bila M6 pri lokalnem avtoelektričarju. Razlog napake je bil pregnit kabel na sprednjem odbijaču - zamenjal je odsek kabla.

Na dvorišču je bilo še kar nekaj Mazd - tudi ena CX-3 iz Kopra, ker na pooblaščencu niso mogli ugotoviti, zakaj zafrkava električna ročna zavora .... 

Nič čudnega. Tam znajo v večini primerov narediti le redni servis, to ti mastno zaračunati in to je to. Ko se pojavi kak resen problem (ček) na avtu  je pa konec veselja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je skritikrt napisal:

Letne pa še bolj👍

Za C-Maxa SportMaxx RT-adijo pamet😍...za CX-5 pa sedaj tudi obstaja SUW verzija RT-2...v bistvu komaj čakam,da tovarniške Toyo "zdrajsam"😄

Letne Dunlop trenutno ne briljirajo.

Neka srednja žalost. So pa bile včasih vrhunske. Zimske so pa bole in do že vedno top gume. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Tako, zimske gume Dunlop winter sport 5 dimenzije 225 40 18 za ProCeeda kuplene. Upam, da so res tako dobre kot jih eni hvalijo.🤔

Cena cca125€ kos.kar se mi zdi dobra cena :prstgor:

So sigurno. Dunlop so bile vedno top zimske gume. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 17 urami je Bossek napisal:

Opravljen 4 redni servis.

Olje + filter + zavorno olje + kabinski filter + prednje zavorne plossice ... 590 eur 😱

Se je pa ugotovilo, da je puscal hladilnik in je bil menjan pod garancijo.

Navadna kraja na uradnih servisih. 

To vse skupaj bi bilo realno nekje 200€ skupaj z delom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 5 urami je NevLado napisal:

X186 ima popravljen kompresor in drugačne nastavitve računalnika. Jaz bi raje vzel "popravljeno" verzijo. 

Jaz tudi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 5 urami je Bini napisal:

Super, da je tako👌 Bi res rad enkrat preizkusil ta X180 motor, da vidim če je spoh kaj razlike🤔

Sem ga enkrat vozil kot nadomestni avto in mi je bil super, zato sem tudi kasneje kupil CX-30 z X motorjem..... 😉

Po moje neke bistvene razlike ni. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 1 uro je Robert napisal:

Imam CX-30 (X180) od konca leta 2019, zelo zadovoljen, zaenkrat brez težav, samo redni servisi in bencin....

Se pravi, da so  tudi X 180 vrhunski Motorji? Lepo. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Pri dizlu smo s cenami že skoraj skupaj z Italijani. Benzin je tam kar dražji. Pred letom je nila najcenejša nafta  pri njih 1,85€ sedaj sem tankal že po 1.64€.

Pa, bi se našlo še ceneje, če bi prav iskal. Seveda to ni cena na avtocesti. 

Skoraj povsod po Evropi  je šlo gorivo kar nekaj dol, le naši golobnjaki veselo nabijajo trošarino. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Napisal sem "podoben" in ne enak. Hočem samo povedat, da bo navora tukaj bistveno več kot pri kakem Skyactiv-G 2.0 za katerega so končno ugotovili, da je neposrečen motor. Še tukaj se vedno rahlo skregamo, ko razlagamo, da je skoraj nepremičnna in popolnoma anemičen. Še 1.8 iz začetka 2000 ima več življenja v sebi.

Aha potem pa ja. Ampak navora bo pa imel le nekaj konjičev več kot X 186 motor. 

pred 1 uro je Janez007 napisal:

Tudi če ne. Že v naprej vemo kakšen bo rezultat objektivno subjektivnega testa.  

Jaz tudi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.