Skoči na vsebino
Kazni V BTC
Napisano

opozorilo: Opozorilo je alternativa vsem sankcijam za prekr?ke (globa, opomin ,kazenske to?ke, prepoved vo?nje, izgon tujca, odvzem predmetov), zato se izreka vedno samostojno.

?e se pristojnimu ogranu (policiji) zazdi izrekanje npr. predpisane globe neprimerno, se opozorilu ne more odre?i, oz. mora izre?i samo opozorilo.

-----

A ti res verjame? v to da je lahko opozorilo alternativa prepovedi vo?nje, izgonu tujca, odvzemu predmetov? :huh::whatever:

S tem da se pristojni organ (policija) "opozorilu ne more odre?i, oz. mora izre?i samo opozorilo", se glih tudi nebi strinjal, saj je opozorilo policistova diskrecijska pravica in ga lahko izreka ob dolo?enih pogojih, ne pa da ga mora! Nih?e te ne more prisiliti da opozarja?. ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazni V BTC
Napisano

opozorilo: izre?e se lahko namesto uvedbe postopkov o prekr?ku, izdajo odlo?be o prekr?ku, velja pa od takrat, ko velja novi ZP-1 in sicer od 1.1.2005. Je sicer sankcija, ne spada pa med temeljne sankcije, ker ne velja eden glavnih pogojev, da se sankcije izrekajo ob odlo?anju o prekr?ku po opravljenem kraj?em ali dalj?em postopku. Opozorilo je alternativa vsem sankcijam za prekr?ke (globa, opomin ,kazenske to?ke, prepoved vo?nje, izgon tujca, odvzem predmetov), zato se izreka vedno samostojno. Opomin ni opozorilo, ker se sme izrekati samo namesto predpisane globe in ob predpisanih posebnih pogojih iz ZP-1.

?e se pristojnimu ogranu (policiji) zazdi izrekanje npr. predpisane globe neprimerno, se opozorilu ne more odre?i, oz. mora izre?i samo opozorilo.

-----

Violet, ne bit u?aljena al pa kej, sam a smem zvedeti od kod jih pobira??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pomo? pri nakupu!
Napisano

Razlika pri registraciji/zavarovanju je cca. 20.000 ?itov, pa ?e manj?a poraba!

?e ni tvoja kak?na ?portna voznica, bi ji kar priporo?il tak aftek! :D

Tale zgleda lep, in cena je o.k.: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=756973

Z klimo! : http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=786007

Tole pa more bit po mojem RAKETA! :P : http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=813063#

Kakorkoli ?e sre?no pri nakupu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazni V BTC
Napisano

No ko smo pa ?e pri opominih, policija ima po novem zakonu o prekr?kih (zp-1c), ve? pooblastil, med drugim tudi to mo?nost da te opozori tudi ?e je za storjeni prekr?ek predpisana stranska sankcija kazenskih to?k! (seveda to ne velja pri alkoholu).

Npr. prileti? na radar, kazen 60.000sit+3 kt.----lahko te samo OPOZORI! (prej to ni bilo mogo?e)

Druga zanimiva novost pa je ta da, bomo lahko policisti za "zavarovanje" (tako kot avstrijci), odvzeli kak?en vrednej?i predmet, in sicer zato da se zagotovi pla?ilo kazni (pride v po?tev predvsem pri tujcih), ker bi se lahko z odhodom v tujino izognil pla?ilu.

Npr. kazen+ ?e bo kej mutu okrog pla?ila ("nimam denarja") pa avtoradio ven, pa gremo. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

1)Stojim v kri?i??u, pred mano tetka v pi?oju 106, gledam levo, gledam desno, nikjer nobenega, cesta prazna, speljem ?e preden obrnem glavo naprej in BUUMMM!!!

Moja predvidevanja da bo tetka speljala ko bo cesta prazna so bila napa?na! ?al!

Rezultat: razbit ?migavc, podrsan odbija?. Joj, tetka ko bi le vedel kaj si sanjala v kri?i??u.

Nauk zgodbe; vedno so ?enske krive! he, he

PS. da nebo, kera ?iv?nega fasala, sem se hecal, valda sem bil jst kriv! sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vo?nja RX8ke!
Napisano

najnovej?a novica: mal sem se pozanimala za vo?jo s testnim avtomobilom z RX8 in kak?en je bil odgovor?

da jo jutri dobim za 2 uri brez kakr?negakoli podpisa, avto pa je kasko zavarovan :bravo: jaz kli?em za vas, ja, zdaj bom pa ?e vozila namesto vas!? :hohoho::ouje:

Bravo punca :bravo:

Ju3 torej iz?rpno poro?ilo o afteku, ob?utki itd...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tudi mazde kradejo
Napisano

V Ljubljani ukradli Mazdo serije 3

Preko no?i je bil v Ljubljani na Ple?i?evi ulici odtujen osebni avtomobil Mazda 3, 1.6D, reg. ?t. LJ 31-6HM, ?rne barve, letnik izdelave 2005.

SPET mazda !!! :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vo?nja RX8ke!
Napisano

Jaz sem jo tudi ?e vozil, pa moram re?i da sem imel me?ane ob?utke glede avta.

Avto zelo lepo (enakomerno) pospe?uje v vseh obmo?jih vrtljajev, sedenje, polo?aj za volanom je odli?en, najve?ji biser pa je zagotovo menjalnik, ki se prestavlja s tako lahkoto kot v neki igrici, hodi so neverjetno kratki, u bistvu uporablja? samo zapestje :bravo: .

Navkljub vsem tem lastnostim sem imel grenek okus v ustih ko sem zapu??al avto, zakaj?

Zvok ki ga avto proizvaja, je katastrofa, kot bi se usedel na mlin?ek pa gasa. Nobenega rohnenja, nobenega bobnenja, tresenja....avto je preve? tih!

S tem avtom ne i??e? tunelov, ?koda!

To je samo moje osebno mnenje, tako da ne se obe?at na moje besede!

Aja, pa za ta dnar bi jst kupu raj? kej druzga. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tudi mazde kradejo
Napisano

21.04.2006

Tatvina Mazde 6 v Ljubljani.

V no?i na 21.4.2006, je bil v Ulici gub?eve brigade v Ljubljani, s parkiri??a ukraden osebni avtomobil znamke Mazda 6, zlate barve, letnik 2005, registrskih ?tevilk LJ 33-2SL.

Upam da ni kak?en na? ?lan prikraj?an za mazdico!

:(:unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

obmejna policija pa lahko kadarkoli na slovenskem mejnem teritoriju vr?e ven tujo policijo, pri ?emer ima vsa pooblastila za uporabo fizi?ne in ognjene sile, kar pa v primeru danes Jo?ka Jorasa ni bilo izvedeno :rolleyes:

In bi tudi jih, ?e bi se incident zgodil na slovenskem ozemlju, pa se ni!

dejstvo je da je danes tisti jorasov kolovoz bolj na hrva?ki strani, in da joras itak ne dela druzga tam kot provocira.

Je pa tudi res da je bila tisto l.91 Slovenija, vedar pustimo to, ker nima smisla o tem razpravljati.........kretenski politiki!

:angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Radarji po Slovenskih cestah....
Napisano

Bravo david :bravo: zelo iz?rpno, opozoril bi le rad na to da so tisto v 7. ?lenu samo minimalne zahteve katere mora radar izpolnjevati in da jih ve?ina tudi presega! (grejo lahko tudi do ve? minusa).

?e posebej pa to ne velja za merilnike ki so v avtomobilu (multanova...), kajti temp. v avtu je ponavadi vi?ja kot zunanja temp., tako da za tovrstni radar nima veze ?e je zuni tudi -20!

Toliko v vednost. B)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PARKIRNI PROSTORI
Napisano

Fantje in punce vse to ?e gre, ampak ko pa ?ivi? v bloku ki ima 54 stanovanj in samo 16 parkirnih mest ?zmeden? , tako ja prav ste prebrali 16! Pol pa vid? kaj je to borba za parking!

Hvala bogu da sem se preselil! :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nasveti za prodajalca avta
Napisano

Tako kot so fantje rekli; tiste ki ti bojo pluvali po avtu mora? sterat u p....m...., pa muditi se ti nesme s prodajo. Vzami si ?as!

Pa spucej avto pa operi, saj ti nebojo mogli pol zbijat ceno na ra?un slabe ohranjenosti, umazanosti....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.