Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

Zadnji tank:7,4. Meni se zdi odli?no za ve?inoma mestno vo?njo. Aja, pa zadnja desna zavora mi je stalno bremzala in posledi?no ve?ja poraba. Sem re?il zavore in sedaj vidim, da gre avto nekako "la?je" naprej. :zvizga:

zadnji tank 6,37 l/100km. Glede na to da je bil prej?nji tank 6,22 je mal narasla, samo je pa res, da sem jo malo bolj gonil (nobena baba se zastonj ne dere ;) ).

?e vedno pa je tole zelo ok :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aplikacija "My Mazda"
Napisano

Je kdo sprobaval oz. mu je uspelo usposobit MyMazda aplikacijo na telefonu (android: https://play.google.com/store/apps/details?...W1hemRhYXBwIl0).

Jaz sem se registriral, mail dobil potrditven link, ?el ?ez aktivacijo in vse lepo in uspe?no dokon?al.

Sedaj pa imam problem, da se prijavit ne morem. ?e dam pozabil geslo napi?e da mail ne obstaja ali ?e ni bil aktiviran. ?e ?e enkrat kliknem na link pi?e da je starej?i od 24ur ali je bil ?e aktiviran. ?e se probam ?e enkrat registrirat napi?e da je "Key Code" ?e v uporabu. Torej nekak?en za?aran krog :(

Kak?na ideja kako bi to re?il? Pri aplikacija se vedno pojavlja samo telefonska ?tevilka nikjer pa mail kam se lahko obrne? v primeru te?av :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

?e je ?e tema o poraba.com :D

Petrolov app ima res bug in je privzeto zbrana ?rpalka petrol ajdov??ina. Oni to vedo in upam, da ?imprej odpravijo.

Kar se ti?e pa ?rpalke....smo pa meli ?e veliko debat na to temo. 1 vrstica prikazuje stanje tistega tankanja. Se pravi datum, litre, ceno, kilometre ter ?rpalko. Povpre?na poraba pri tem zapisu pa se izra?una s pomo?jo prej?njih podatkov. Tako je potrebno za ?rpalko tudi gledati 1 zapis nazaj.

Izra?un po dru?bah to dela pravilno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Mazda6 Sport CD140 LUXURY
Napisano

sem pogledal v knjigco (in prevedel z google translate iz italjan??ine):

?e lu?ka sveti pomeni, da se je filter zama?il in se puca in se mora? 10-15 minut vozit z okoli 2000 obrati/minuto pri hitrosti cca. 40 km/h.

?e lu?ka utripa kontaktiraj servis.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Mazda6 Sport CD140 LUXURY
Napisano

preiporo?am ogled Persoljeve mazde 6 luxury...je mal dra?ja, je pa ve?ja verjetnost, da je ok...

Tale ni ve? naprodaj :rozico::jupiii:

Sem pa sam ?el gledat tudi v avto grosuplje (ne to mazdo) in me je takrat odvrnilo to da avto res ni bil lepo vzdr?evan. V ptrla?njiku vse polomljeno (vsa plastika, ki se premika), lu? razita in v njej 3cm vode ter ?e konkretno zara??ene alge, .... hitro me je minilo no.

Ima pa avto grosuplje vse iz uvoza (mo?no mo?no dvomim da bo? na?el 1 slovenski avto tam).

?e sam primerjam svojo izku?njo - v avto grosuplje nisem imel najbolj?ega ob?utka medtem, ko je Persolja res ok in ima? res dober ob?utek (to je zgolj ob?utek - ki pa je pri meni dokaj pomemben).

No avta (primerjava, ta ki ga imam sedaj in od avto grosuplje) je pa kot dan in no?.

Zapelji se pogledat, poberi VIN ?tevilko, pojdi gledat nekaj vozil in bo? hitro dobil primerjavo. Mora? jih nekaj videt, da lahko primerja? med sabo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

na?eloma raje dam 1k? (sicer ena meja ?e skoz mora bit, da ne pridemo potem v vi?ave ;) ), kot da kupim od tega, ki ima listke po?temljane (tudi moj odgovor je bil....?tampilko si jaz zrihtam za 1 EUR pa lahko vse listke po?temljam ;) ).

Stalno spremljam avto.net ter hodim gledat pa vidim, da so tole kar ?torije glede prodaja avta. Prodaja fizi?na oseba, vnese? njegov GSM v google in dobi? ven da proda 10 avtov na mesec. Preveri? avto, seveda uvoz. Pri takemu dobim zelo slab ob?utek in se lepo izognjem.

Jures glede na to da ima? ?e CD129 je verjetno izven mojega budgeta :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Pozna kdo tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6196907&show=1

Sem jih ?e kar nekaj ?el gledat pa ?e nisem na?el (o?itno sem prve? zbir?en).

Ena je bila slo. poreklo obputana od to?e (ne pretirano) ampak ?e prodana.

Ena je bila uvo?ena italjanska z meni ok opremo, toda ob vpra?anju ali lahko dobim VIN je bil odgovor: "Lahko samo avto je bil redno servisiran na neuradnem servisu....imamo listke", me je minilo :|

Bo treba ?e malo po?akat....opa?am, da tko 2-3 na teden pridejo na avto.net :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

ja sej pa sem napisal... karavan mi postaja prevelik... mi je nepotreben

Da nekoliko bolje obrazlo?im... V prej?ni slu?bi sem bil zadol?en za dolo?ene projekte in sem bil po cele tedne v tujini... ponavadi s sodelvcem, dvema, kar se nabere prtljage. Oktobra sem menjal slu?bo, ne vozim ve? tak?nih relacij in dokler sva s punco sama, ne vidim neke potrebe po karavanu... se zdej da razumet?

Sigurno ne i??em menjave, ker bi bilo z avtom kaj narobe :hohoho:

Mah... pravzaprau bom po?akal da pride ven takeri... pa gremo potem po nakupe :zvizga::jupiii:

Saj sem praj tudi razumel....jaz pa ravno zato menjam ker rabim karavana (no + to da sedanji avto crkuje)....pa? vozi?ek, ko?ara za vozi?ek, box za psa, ... pobere plac.

Tale tvoja zgleda res izredno lepa in ima ravno prav?njo opremo. ?e bo bo? odlo?il enkrat probat kar objavi tukaj na forumu oglas, kak?en teden preden ga da? na avto.net ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Dejan P.: Kako pa da ?e po komaj 1 letu lastni?va prodaja??

Na to pa nisem pomislil, da tukaj ogla?ujejo drugo opremo kot je v resnici in potem pod tem prodajajo :angry2:

Mislim a lahko sploh kupi? avto ne da bi te nategnili :( Sam ne bi imel srca prodat tkole avto in nekoga nategnit (o?itno zato pri?akujem od ostalih isto). Na sre?o imam avto (?e hyundai accentu - s pokvarjenim katalizatorjem lahko to sploh ?e re?e?) in lahko nekaj ?asa i??em primerno mazdo.

Ima kdo italjanski katalog opreme? Ali pa kako italjansko stran z mazdami, da bi videl opremo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

To je ?al mazdin standard.

Sigurno pa je italijanka z italijanskega lizinga, pa to ni ni? narobe, sem jo imel, za dizla je va?no - da je bil vo?en in da je narejen veliki servis 120.000 (bolj je to va?no kot pa da je nekdo zarolal iz 130.000 na 90.000km)

pa ta druga Executive brez BOSE?????? ?e se ne motim bi moral biti, sam tele italijanske oznake so druga?ne kot na?e + se ne vidi ali ima sploh gretje zicov?

EDIT - nima gretja.....tole ni neka top oprema

Enako velja za prvo - Labi bi bolj vedel ampak GT ma po moje gretje zicov - 2 gumba pod gumbi klime + xenon.... :ne vem:

Na slo mazdo sem pisal tako, da sem dobil katalog opreme za slovenski trg. Pri GT recimo bi morale biti zraven 18" alu plati??a.

To ?e je italjanska me ne mot tolko kot te napake. Velki servis pa itak nobena ?e nima ker ?e ni ?ez 120k km (vsaj po ?tevcu ;) )

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Evo danes ?el malo na ogled, da sploh v ?ivo vidim kako ta avto izgleda in ali mi je notranjost sploh v?e?. Primerjal sem ?e z mondeotom in moram re?t da mazda popolnoma zmaga (mondeo ni slab samo mi deluje tako za 50+ let stare direktorje ;) ).

Zdaj kaj sem ?el gledat:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6144624&show=1

Ta je kao vzeta zaradi lizinga. Prednji diski so kar dodobra znucani ter zadnji odbija? je druga?ne bele barve od osatle karoserije. Mi je blo ?udno in sem preveril ?e ostalo plastiko (sprednji odbija?) pa lepo pa?e k barvi pleha, tale zadnji pa kar bol na kremno belo potegne. Prodajalec me je seznanil da "nekaramboliran" pomeni: "podvozje ni bilo po?kodovano". Da pa brez te?av VIN ?tevilko in se gre preverit.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5967303&show=1

Uve?eno iz italije. Zadaj v prtla?njiku kar nekaj polomljene plastike. Glavno kar me je zmotila je pa cca. 3cm vode v zadnji desni lu?i ter ?e nabrane alge ?zmeden? Zdaj ta avto naj bi bil ?e prodan (pla?ana ARA) toda kupec naj bi nekaj mutil. Mene je tista lu? preve? zmotila in me je odvrnila o nakupu.

Ni? ?e bo treba spremljat in ?e bo sre?a se mogo?e kmalu tudi zame najde mazda :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Lepo da se kregate o tem komu bolj rjavi :rulam:

Toda dajte zdaj ?e kaj povedat o mazdi 6 ;) Recimo kak?ne so mazde pri uradnih trgovcih (A-cosmos)? Isto nateguni al so zaradi tega kaj bolj vredni zaupanja (ali ravno zaradi tega ?e manj)?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Tudi sam i??em podobno (oz. kar isto) mazdico.

Kak?ni pa so kaj (pre)prodajalci na uradnih mazidnih salonih. Recimo rabljene mazde na A-Cosmos (BTC in na celov?ki)? So tam ok ali so tudi tam uvo?ene in lepo ?tevci prevrteni?

Za nakupom se mi ravno ne mudi (star avto ?e dele, samo katalizator (in lambda) je ?el k vragu in malo ve? kuri, druga?e pa dela), tako da bom sedaj podrobno spremljal trg. Mogo?e se pa kak skrben lastnik tukaj na forumu odlo?i da proba <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba.com
Napisano

Prosim ?e dodate ?rpalke

OMV ima na AC MB-Ptuj v obe smeri ?rpalki

Po?ivali??e Dravsko polje

TU? ima v MB dve

Maribor - Streli?ka

Maribor - Pobre?je

to so moje ?elje :P

OMV dodan, Tu? je pa ?e Maribor (?rpalke so dodane samo po krajih ne ?ist to?na lokacija - zaenkrat)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.