Pa še ena za smeh in kako poskušajo ljudi imeti za norca, ko zagori električar. Ja opekač za toaste je kriv. 🤣 Resno, a resno mislijo, da je nekdo to naredil, da bi grel baterije - če že pa ne s toasterjem. Sam, da ne bodo EV-ji krivi za samovžige - fak butale.
Torej, ti se z Mazdo voziš in to je to. Sosed pa se z BMWjem pelje kdaj pa kdaj, ampak cela vas ve, da on se vozi. Zate nihče ne ve, da kdaj kam greš...
Kitajska, največji onesnaževalec okolja na svetu, bo v bližini mesta Yulin v manj kot letu dni zagnala novo 700-megavatno termoelektrarno, ki bo le ena od mnogih načrtovanih, katerih gradnjo je v zadnjem...
Če bodo sprejeli zakon, boš vozil na štrom po levi strani brez gum in brez zavor, pa če bodo pogoji ali pa ne...
Zakon je zakon. Pravo je pravo. In pravo nima nobene veze s pravičnostjo. In zakon nima nobene veze z zdravo pametjo. To je demokracija! V demokraciji dva bedaka preglasujeta enega pametnega. In če dovolj velikemu številu evropskih poslancev ponudiš dovolj zanimiv "sestanek", bodo sprejeli, da se lahko voziš samo z motorjem na koruzo, s kokicam se bo pa ribe futralo...
Rusi imajo en pregovor: ne glede na to, kaj nevesta govori, na poročno noč bo fu**la.
Torej, ne glede na to, kaj govorite, po letu 2035 ne bo več novih ICE motorjev. In boste slej ko prej vozili na štrom - razen, če vas prej "Matilda" pobere...
Predlagam, da tole pristrankso anketo vsi izpolnemo, da bo EU zadovoljna kolk nam gre dobr pri elektrifikaciji. Prav namensko spuščajo vprašanja, ki so najbolj pereča pri (ne)odločitvi za EV.
... ... ... ... ... ... ... ... … Nihce pa nikogar ne sili v nic… Zaenkrat imamo kar dobro izbiro… veliko bolj bogato, kot recimo pred skoraj 40 leti, ko sem naredil izpit in zacel uporabljati avtomobile
A ti to resno?
Še ni eno leto, kar smo vplačali novo - takrat smo mislili, da je vozilo, zdaj vem, da ni niti š od šare, ampak pustimo to za drugo temo... V glavnem, kjerkoli sem vprašal za sedemsedežnega enoprostorca, povsod so mi najprej ponudili SUVa. Lahko bi rekel, da so ga silili na vse pretege. Konec koncev, saj drugega ni bilo na izbiro. In je bila pred 40 leti, se pravi leta 1993 kar dobra izbira raznoraznih modelov, izvedb in izpeljank. Če si imel denar, si se lahko preseraval, kakor si se hotel in se zmišljeval, kar si hotel - in veliko večino tudi dobil. Dobro, masažne banje namesto šoferjevega sedeža ravno ne, veliko manj pa tudi ne... Pa zdaj? Ali vzameš Toyoto, Citroëna, Peugeota ali pa Opela, vse je isti avto iz iste tovarne v Angliji... Temu rečeš "kar dobra izbira"?
Pojdi na Avto.Net in nastavi kriterij iskanja:
- dizel motor
- prostornina 1800 do 2500
- ročni menjalnik
- štirikolesni pogon
- prva registracija: od 2023 dalje
Pa povej, koliko vozil bo to iskanje vrglo ven?
Pa da ne bom preveč "zategnjen": lahko daš tudi avtomatski menjalnik, ampak omeji ceno na 40.000€, največ 42.000€, čeprav, če smo pošteni, je to kar visoka cena. Če pomisliš, da dobiš npr. pet-sedežno Suzuki Vitaro 1.5 dualjet allgrip hibrid at premium (štirikolesni pogon in ogromno nepotreb... ... ..., se pravi dodatne opreme) za 27.700€. In koliko vozil dobiš?
Toliko o "kar dobri izbiri... veliko bolj bogati, kot recimo pred skoraj 40 leti"...
In med čakanjem so mi velikokrat rekli, da na električnega po naročilu se pa ne čaka tako dolgo. Kaj to ni siljenje?
Če sem jaz tole zdaj prav razumel, je šlo nekako takole:
voznik avta je vozil počasi, zato ga je voznik tovornjaka začel prehitevati. Ko je voznik avta videl, da ga tovornjak prehiteva, je dodal gas in ni pustil, da ga tovornjak prehiti. Vozniku tovornjaka je pa dopi***lo (ali pa ga enostavno res ni videl v mrtvem kotu spredaj desno) in se je vrnil na vozni pas - udaril avto zadaj levo, da je avto zavrtelo pred tovornjak in še malo "tenstal" voznika avta, preden je ustavil.
Sem kaj zgrešil?
Če je bilo res tako - se je še prezgodaj ustavil, bi ga moral takole tiščat vsaj do Razdrtega, da se p*z*e v avtu userje do vratu in da bo drugič bolj premislil, kako se obnaša na cesti. Ker to se je in se še vedno tudi meni dogaja: mencajo spredaj, ko ga začneš prehitevat, pa gas pohodi.
Bom še par slik objavil...kakšno je stanje na 312kah....isti Siemens k sem ga včeraj peljal iz Logatca,samo druga kabina...monitor "cveti",a to ni nič takega,k se še komot vse lepo vidi...nov modul tipk za PIS (potniški informacijski sistem)...v bistvu ne paše-zna biti,da tisti k je naročal,da je zajebal,ali pa da teh,k so original vgrajeni,da jih ne delajo več v tej verziji (lepo ravni z površino)...in je samo tako priključeno in visi...za bruhati!!!...bodo rekli,saj je v redu,k lahko v drugi kabini nastaviš...res je...samo misliš si pa svoje.
Poceno vetrobransko steklo okoli motorja brisalca....ko vklopiš brisalec motor tolče...ni čudno-pametnejsi popusti...bodo rekli..."saj ni v vidnem polju...in itak nimamo nadomestnih na zalogi..."
Ja seveda,k je treba naročiti...to pa stane...
No,a je sedaj bolj jasno,kako je to v resničnem življenju...pravila,predpisi,"kako bi moralo biti" itd...vse malce naivno,dokler te z časom ne strezni.
In na BUSih po moje ni nič drugače.
Se je med železničarji že ukoreninil rek..."samo penzion nas reši"...in teraš naprej,k je brezveze.
Samo en komentar, tako, mimo te teme:
En potniški vlak pelje (tako, čez palec) kakšnih 230 potnikov. Osebni avto pa največ 7, pa že to je kar velik enoprostorec. Zdaj si pa predstavljaj, da na tehnični pregled pripelješ avto, ki mu števci visijo na kablih in ima počeno sprednjo šipo. Bi šlo skozi tehničnega?
Vraga ne bom v gužvi - danes mi žena spelje BTjko in sem moral s FuksWagnom v službo. In se mi na poti v službo prižge lučka. Glede na to, da napovedujejo zimske razmere, ne bom tvegal pa probal še do doma...
Potem je Italijanska se bolj zabacena, ker imajo goriva se precej drazja kot pri nas
... ... ... ... ... ... ... ... 😅
Briga me za Italijansko vlado, z njo naj se kar Italijani ukvarjajo. Me pa zelo skrbi, kaj dela slovenska...
Kakorkoli, danes prevozim 360 kilometrov.
Pa kaj, to ni noben problem za Mazdinega dizla. Ampak je pa ob povratku v Gorici zmanjkalo nafte.
In grem tankat. Pridem na črpalko - popolnoma prazna! Niti Slovencev niti Italijanov nito Romunov, nikogar. Natočim, grem noter - prazno. Nikjer nikogar. Pridem do blagajne - prazno. Sem se že začel spraševati, če sem zamudil kakšno apokalipso...
Potem mi užge - pocenitev! Čisto pozabil! Najraje bi stočil nazaj...
Potem prazno blagajno na ves glas pozdravim in nekje iz skladišča priteče prodajalka prav presenečena...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
O čem ti to?
Ker link vrže ven to stran:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani