Skoči na vsebino
HHO Alternativna energija
Napisano

?ivjo!

Moje mnenje je, da se ta zadeva ne spla?a. Zakaj? Zato, ker za proizvodnjo vodika je potrebna velika elektri?na energija za elektrolizo vode. V tem primeru vodikova celica vle?e cca. 25A. To je cca. 325W mo?i. Ve?jo porabo ko ima alternator ta manj?a mo? motorja oz. motor potrebuje ve?jo porabo goriva...

Bi bilo potrebno narediti to?eno meritev in izra?un. Mogo?e se pri?para kak % goriva. Ve? pa ne.

Spla?alo pa bi se, da bi imeli v avtu rezervoar vodika. To pa je drugi problem (varnost,....)

To je moje mnenje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

A super. Sej sem predvideval, da jo ne bo? ?ponal.

Se pravi, da je res poraba tam nekje pri normalni vo?nji. Verjetno pri 150KM z navadnim menjalnikom pa bi bila ?e malo ni?ja.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

?e koga zanima ?e nekaj slik Mazde CX-5, ki sem jih naredil ta vikend, ko sem jo imel na kratkem testu :)

?io.

Koliko si imel povpre?no porabo na tvojem testu?

Hvala!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Tisti kucel?ek od Kanina, ki ga ves ?as omenja?, bi lahko ujel le, ?e bi slikal iz kleti...

Ne, na sliki ni nobenega Kanina. Prva ni?ava je vas Lohke. Naslednje sicer deluje vi?je kot Lohke, a samo opti?no - v resnici ima ni?jo nadmorsko vi?ino. In to je Kanalski Vrh. Gorska veriga v ozadju pa so Karnijske Alpe (Bene?ka Slovenija).

Zdrav kme?ki fant, tak od 120 kilov, kaj ?e?. O?e medved in mama bukev... Ne, ?akaj, to so bohinjci...

Ja :blush: ok. Jaz iz Krasa vidim Kanin ravno tako kot iz tvoje fotke. No, ni? zato. Sem falil...

lp

kra?ovc

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

AmpeR, ja, se moti?. Do Nadi?e imam pribli?no 50 KM.

Poli sem pa fanj falil :dudek: . Ma ?e zmeri me matra, ki je bilo toliko snega ta vikend? Mogo?e kje visoko v Brdih al kje nad Kanalom? Kanin v ozadju... ne vem?!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Pogled skozi okno danes zjutraj pri nas...

?ivjo Slivka!

Ma me prav firbec matra, kje si doma? Glede na to, da je v ozadju Kanin, bi bila ta fotka fotografirana nekje v tistem hribovju nad Nadi?o? Al se motim?

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 7 (dizl) vs. BMW X3 2.0 d
Napisano

No, take izku?nje sem jaz do?ivel.

Enkrat pa sem pri?el oble?en kot en lolek in je bila zgodba ?isto nasprotna.

Trgovc: aja cx7 bi rad kupi :zvizga: ,... kaj ta oprema ti je fanj..., samo ta avto ni zate a ve?.... In na koncu je zgledalo, da avta sploh mi nebi rad prodal.

Kot je glinik napisal je res in z pravim nastopom se da marsikaj dose?i. Pri bmw-ju pa ?al to nisem poskusil.

LP,

A

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Res so cene nekam visoke ... (Vir: Avtocenter ?erbinek MB)

Mazda CX-7 CD173 Emotion 127/173 7,5 199 32.390

Mazda CX-7 CD173 Challenge 127/173 7,5 199 34.290

Mazda CX-7 CD173 Challenge Navi 127/173 7,5 199 34.990

Mazda CX-7 2.3i Revolution 191/260 10,4 243 37.890

Mazda CX-7 CD173 Revolution 127/173 7,5 199 37.890

Mazda CX-7 2.3i Revolution Luxury 191/260 10,4 243 39.490

Mazda CX-7 CD173 Revolution Luxury 127/173 7,5 199 39.490

Ko se bli?a? 40000, potem ?e po?teno razmisli? za novo X3 ...

Znanec kupuje novo BMW serijo 3, trenutno dajajo neverjetne popuste, te kar zamika :) ?e se ne motim imajo ?e servise in ne vem kaj vse zastonj za dobo 3 ali 5 let ...

Lp

Cene na ceniku so ene, v salonu pa je ?isto vse nekaj drugega :bravo: . Posebno, ?e pride? do trgovca lepo oble?en mogo?e v srajci in reklcu in potem so cene kar hitro ene 4.000? ni?je pa veliko drugih todatkov ti ?e ponujajo (zimske gume, plati??a, senzorje,...). No, take izku?nje sem imel jaz v razli?nih salonih od mazde. In to res v?ge :D Toda nisem se ?e odlo?il, ker zdaj imam druge nujne investicije pri hi?i...

lp

Amper

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?ivjo!

Udobje ne vem, meni je bilo prav cool (cx7); pri x3 pa kakor, da bi sedel v nekem 20 let starem avtomobilu (upam, da mi ne bo kak?en fan od bmw-ja zameril). Glede drsenja na sprednjih sede?ih pa pri obeh nisem ob?util. Zadaj pa nisem sedel. Ko sem testiral Ford Kugo sem tudi zadaj sedel in res, ?e nisi pripet se drsi? od vrat do vrat (?e je usnje).

Najbolj?a varianta je to, da oba sproba? na testni vo?nji. Cx7 je bil meni bolj trd kot x3 ma to verjetno zaradi gum (19 pri cx7 in menda 17 pri x3), je pa bolj ?lo skozi ovinke :hudicek: .

Za novega x5 alpa x6 pa zdaj se nebi nikoli odlo?il. Pri moji novi hi?ki za ta denar naredil vse zunajne kamnite zide, komplet okolico in 10x5 m velik bazen... Pa ?e kaj bi ostalo.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tudi jaz nekaj cincam med drugimi SUV-i tudi na bmw X3 2.0d. Tudi testiral sem ga, ma po mojih ob?utkih sta skoraj enaka. Mogo?e x3 sem la?je parkiral (bolj?a preglednost) v box kot cx7. Toda, ko se enkrat navadi? na cx7 mislim, da nebi smelo biti problemov. Samo pri videzu se pri meni vse kon?a. CX-7 je zame nekaj posebnega in ?portno-eleganten-atraktiven videz preka?a vse bmw-je in veliko drugih podobnih 4x4. Jaz sem se zaljubu… :ljubezen: Junija mi prete?e registracija pri moji Astri G in to takrat (upam), da bo moja…

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda garancija na dodatno opremo?
Napisano

Ena zanimiva.

Danes mi je trgovec povedal, da cx7 ima te?ave z pravilno delovanjem parkirnih senzorjev za spredaj in zadaj v kombinaciji z vzratno kamero. In da sploh jih ne priporo?ajo, ker so imeli ?e nekaj reklamacij.

Po dolo?enim ?asu za?nejo kar brez veze piskati tudi kadar ni ovir.

A je to komu poznano? Kaj M6 se je ?e komu to zgodilo? Sicer se en tolko spoznam na elektroniko (sem in?.) ma kamera ne vem, kaj bi motila?!

Hvala in lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-7
Napisano

?io!

Da malo spet zbudim mojo temo. Po vsej verjetnosti bo letnik 2011, ker ?e ga zdaj naro?im bo ravno za novo leto pri meni. Cena novega pa mi pride na cca. 38.000?. Druga varianta je, da bi vozilo naro?il (to?no tako opremo, kot ?elim) in potem avto hi?a registrira kot testno in po cca. 3 mesecih mi jo proda kot testno vozilo. Razlika v tem primeru pride cca. 4000? cenej?e. Kaj pravite na to? Je za riskirat in kupit testno? Imam ob?utek, da taka vozila pridejo ?e »zjahana« Ne vem, mogo?e se pa motim. Testnega nisem ?e nikoli kupil.

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.