Skoči na vsebino
Nakup Mazde6 CD129 TE (5 vrat)
Napisano

Sicer nimam veliko izku?enj z testnimi vozili, ampak sedaj imamo ?e 2. testno vozilo pri bajti (prvi je bil Mondeo, drugi je Soul) in moram priznat, da sta bila oba tip top ohranjena, prvi je imel 40.000km ob nakupu, drugi pa 15.000km. Oba smo kupili taka, da sta imela ?e tablice gor in se jih je dalo peljat nekaj krogov.

Naredi si izpisek servisov, pa te nima bit kaj strah B)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde6 CD129 TE (5 vrat)
Napisano

Pomoje je najbolj?i dobitek testni avto pa da je ?e v garanciji. Sej si lahko za nazaj pogleda?, ?e je imel kake felerje oziroma je bil izredno vpoklican na servis. Sicer se pa s takim nakupom izogne? nekaj dodatnim tiso?akom, ki bi jih dal za novega. To je samo moje mnenje... :unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Sej z enakomerno konstantno vo?njo pri ne ve? kot 100km/h se da ?ude?e delat s porabo tudi pri bencinarjih.

V kolikor pa je razgibana vo?nja pa se razlika med gorivoma kr precej vi?a.

Verjetno odvisno kake bencinarje primerja? s kakimi dizli. Sej pravim; jaz imam na obeh avtih pribli?no isto porabo z istim stilom vo?nje. Je pa res, da ne gre za isto vozilo z drugim motorjem. Prostornina motorja in konjenica je pa tam - tam B)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Sicer sem ?e nekje pripisal pa vseeno; imam Mondea MK2 s 115KM in pije z istim re?imo vo?nje kot dizl zizl - isto. Ob?asno malenkost ve?, ob?asno manj. Sicer nisem divjak, se pa tudi nikoli ne jajcam. Po AC mi z nobenim od hi?nega avtoparka ne uspe vozit okoli 130km/h. Zato, ker vozni pas se premika s hitrostjo kamijonov, prehitevalni pa hitreje od 130km/h. In, ?e no?e?, da se ti na rit lima en olimpijec na nujni vo?nji, pa? vozi? hitreje. Ampak pri Duratecu mi resni?no skoraj nikoli, kljub mestni vo?nji, ni uspelo prese?i 8 litrov. Avto je sicer 300 kil la?ji, kar gotovo doprinese precej k porabi, je pa tudi benzar. Na poti po stari cesti proti Zadru in nazaj mi je spil 6,6l na 100km, vozil sem pa po omejitvah (ker ?ahovnice rade merijo). Skratka, nisem rabil tankrat na Hrva?kem, naredil sem pa okoli 900km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 CD SportCombi vs Passat Variant TDI
Napisano

Huh ja, sicer dober opis, ampak... Passatova oblika? Ko je imel Le?nik prste vmes, je avto ?e nekako izgledal, sedaj je pa, oprosti lastnikom, kolnki?ta kot je ?e bila pred na?im oblikovalcem. Kup kroma, ki je totalno iz mode (?e ?e, potem bru?en alu), ravne geometrijske linije, ki so ?e mogo?e v?gale za ?asa "New Edge" dizajna, grill na maski izgleda zelo 80s, oblika lu?i pa "deja vu" iz Amerike nekje na za?etku leta 2000. Skratka, polom, za moje pojme. Avto je dejansko tako duhomorno narejen, da je ?e obla?en jesenski dan s pr?em bolj zanimiv.

Ampak ljudem je v?e?. Zakaj? Ker se te?ko lo?ijo od Passata kot modela in ker mnogi niso za neke drasti?ne vpadljive spremembe. Ker te lahko prinesejo ob?utke in s tem tudi morebitno zgra?anje. Tega si pa nih?e ne ?eli, ne? Sam sem ravno kontra prepri?anja. Naredi nekaj naprednej?ega, bodi pripravljen na morebiten odklonilen odnos, ker se bo le tako lahko o ne?em govorilo (negativno ali pozitivno, kakorkoli vzbuja ob?utke). ?e nekaj je. Ljudi se da dizajna tudi nau?iti. Poglej Beanglove BMW-je. Ko so pri?li ven, so vsi BMW fani vihali nos, potem so se jih pa naenkrat navadili in so jim postali v?e?. To je zato, ker imajo le redki "izdelan" okus. 90% jih pa? kupi tak?en avto, kot ga imajo drugi. Saj ostalih niti ne poznajo :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.