To answer this question we have developed a tool that compiles all the most up-to-date data on CO2 emissions.
Člankov je na tisoče, vsak vzame tistega, ki ga želi. Jaz pa sem pred časom nemškega bral, da proizvodnja električnega naredi tolko co2, kor ICE pri 100000 km. Ne bom zdaj iskal. Zajeli so baje res celotno porizvodnjo...., ni mi jasno od kot ti trdijo samo pal let.
Moti me, ker trkaš na vest, da je bolj ekološko in da je bolj ugodno. Ekološko žal še ni. Ugodno pa nikoli ne bo, ko bomo vsi na elelktriki. Mogoče je zdaj še, ker pač morejo lastniki trpeti s težavami za polnjenje.
In če hočemo okolje in svet rešit, je prihodnost vodik.
Za Triglav in Generali še nisem slišal, da bi kdaj komplicirani.
Generali je polom. Vsaj 15 let nazaj.
Drobni tisk je bil tam pomemben. Ko je bil avto na X let, mi bilo več original šip, luči....
Če se je kaj spremenilo, ne vem. Ne sledim.
Z Savo nimam težav. Merkur mi je pri toči dal več, pol si premislil da dajo majn. Po sočnem dopisu sem dobil prvo oceno. Denar je prišel, je pa res, da 14 dni kasneje.
Triglav ima najboljšo asistenco oz. najbolj dolgo uporabo nadomestnega vozila.
Solarna energija bi zdaj 2 dni bla na 1%. 100% oblačnost in ponoči je tema.
S tem, da tega ne dam na streho.
Preveč gori.
Pa vedno več vlog se zavrača, ker je treba dat miljone v posodobitev omrežja.
Ker ne boš odrezan od omrežja se bo pač podražila omrežnina in nočna tarifa oz. elektrika iz omrežja.
Država si je vedno svoje vzela in si bo.
Lahko pa daš v kleti v dve sobi baterij, pa boš samozadosten. Pa res ne boš državi plačeval. Samo svetujem, da daš v tretjo soko kapelico, kjer boš vsak dan molil, ker puna steha panelov in 2 sobi litija, ne bo zdržalo 40-50 let brez kabum.
O onesnaževanju pa prosim nehaj. Ga lastniki električnih avtov bolj. V 10-ih letih ne prevozim 100 000km. In toliko co2 naredi proizvodnja baterije. Tudi če boš vozil 100% na sonce, ne boš nikoli bolj čist kot jaz 😆
Ampak si privrženci električnih avtov zatiskate oči in proizvodnjo ne želite upoštevati. Kot sem jaz stran pogledal pri strešnih panelih.
In ravno to je problem, privrženci električnih avto resnično mislijo da so bolj ekološki. Svet je en in co2 iz kitajske pride okoli.
Edino smiselno je izobraževanje ljudi. In pa zamenjava vrste kemije v baterijah za nekaj manj eksplozivnega. To je vse, kar EV svet rabi.
Elektriko "pridelujemo" sami, čemu bi financirali Arafate, Amere in ostale, če lahko ta denar ostane doma in gre v razvoj Slovenije?! Nafta naj ostane samo tam, kjer je elektrika še ne more "elegantno" nadomestiti, to je pa tudi vse.
Ha ha ha. Rudnik urana smo zaprli. Kupujemo predelano gorivo. Nuglearke so grdo drage in jih gradijo francozi, kitajci, rusi, ameri ali južno korejci.
Torej nimamo lastnih surovin. Vodne vire imamo kr ponucane. Tako da brez večje škode za okolje ne bo šlo.
Veter ni smiseln pri nas, ker ni dovolj konstantnega vetra. Je samo velika škoda za okolje z nizko učinkovitostjo.
Samo še to če jo bom jaz tako slikal kot ti se ne vidi v Garaži slikat sem že napisal in jaz si tega nisem izmislil imaš moje slike vse CX30 imajo isto plastiko.
Malo je tole postalo arogantno.
Kako lahko trdiš da imajo vse?
Verjamem, da je hiba, verjamem tudi da je pogosta. Ne bom pa verjel, da ima vsak avto iz proizvodnje to.
Tudi verjamemo, da imaš ti, ker vidimo po slikah, kako pa ti veš, da imata tako potegnjeno plastiko @Gelipter in @Alex pa mi ni jasno.
Valda da so klipsi zadaj, da se jo pritrdi. Nek razlog mora bit, da se pri večini deformira.
Michelin PS zakon guma. Sem jo imel na dveh avtih.
pred 25 minutami je dvorjan napisal:
Sicer ne vem, zakaj nihce ne omeni ocitne izbire: Michelin. 😃
Sta mogoče pogledala kaj dobi v njegovi dimenziji?
Primacy 4, 4+, .....
Sam vozim Primacy 4+ in niso vredne tega denarja. V dežju imajo daljšo zavorno pot, po testih.
Moja osebna izkušnja pa je "glatteisefekt". Poleti, ko je 30°C+ se pri vožnji nad 170 pojavi občutek poledice na volanu. Tudi to sem našel, kot šimfanja na nemških forumih.
PS so pa super ja. Najdražje in najboljše. Je pa rekel, da ne rabi športne gume in jo tudi težko dobi v tej dimenziji.
Ma rabim neki vmes ampak raje bolj eko, saj ne vozim sportno. Rabim pa dimenzijo 215/55R18.
V tej dimenziji Hankook ventus prime 4. Je za svojo ceno top guma.
Conti Premium Contact more bit 7. Jaz ne bi jemal starega modela. 6 je še na prodaj. Jaz imam slabo izkušnjo z Contijem iz pred 15 let in se ga za to izogibam. 🙂
Ko sem menjal na zimske gume so letne sle v smeti. Zdaj pa rabim kupt nove letne. Kak predlog?
Z original Bridgestone nekako nisem bil zadovoljen, obcutek na mokri cesti je bil precej slab.
Kake GoodYear Efficentgrip al pa Dunlop Sport Maxx?
Tu si zdaj napisal totalno navzkrižna modela.
EfficientGrip je za manjšo porabo, obrabo. Povprečna guma, ki bi naj dolgo zdržala, cenovno ugodna.
Sportmax TT ali pa RT so pa športne gume.
Dunlopova alternativa EfficientGripu je Blueresponse.
Pri športni gumi je pa važen oprijem, zavorna pot. Obraba je sekundarnega pomena.
Povej velikost in v katero smer naj predlagamo (sport ali eko). Potem bom dal predlog.
Top športna guma je Michelin Pilot Sport 5. Je pa najdražja. Blizu njejo so Continental (neke cifre) P. Važno je da je P zadaj. Ali pa GoodYear Eagle F1 AS.
A italijanski odvetnik se ni pa nič oglasil, da bi razložil zakaj je tako pravilno parkiranje in da si @g.Wankel sam kriv, ker nisi dobro nacentriral parkirplaca.
Pol pa bo spet jok, ko bo vzrojil in vsem vse po spisku?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kupit s prvo vožnjo po avtocesti, ko poteče. S tem počasi prestavljam....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani