po testih ze, ampak po real lifu dunlop raztura na snegu
na testu je michelin alpin tud top, cez eno leto pa je kot iz plastike
Stare Dunlopove WS M2 in M3 so bile po treh sezonah tudi porazne in drse?e, medtem, ko so se 3D in baje tudi 4D izkazale za odli?ne tudi po nekaj sezonah uporabe. Prakti?no razen strogo vo?nje v snegu niso kej izgubile na oprijemu tudi po nekaj sezonah in to je tisto kar ?lovek pri?akuje od gum.
Jebe? teste, kjer se testirajo samo nove gume in so nekatere tako narejene, da zmagujejo ravno v takih pogojih ter, da imajo nenormalno majhno obrabo a ?e v drugi sezoni misli?, da so ti gume ukradli in vozi? le po feltnah, ker tolk drsi - michelin je recimo tak vzor?ni primer.
Pred leti so en tak test naredili pri Autobildu in takrat je po 15.000 prevo?enih kilometrih zmagal GY UltraGrip 7 kljub temu, da so gume izgubile precej zmogljivosti ampak ostali so ?e ve?. Ampak tudi ta test je nezanesljiv saj ni upo?teval realnih razmer kot so dejanske razmere na cestah vklju?no s solnimi rastopinami, peskom, zmrzaljo, staranjem zaradi vpliva UV ?arkov in pa seveda zaradi let uporabe, skladi??enja med polletjem ipd.
V glavnem na koncu pridemo na dejstvo, da je najbolja, ?eprav subjektivna ocena, posameznih uporabnikov in sam naslednji?l set izberem Dunlop.
Groza... tole je teror nad starodobnikom. Pe ker ******* se je spomnil ri?anja.. pa da ?e to ni dovolj je nalimal ?arkija na streho in ferrari nalepke.
Tale ?tajerski tuning je nalezljiv zdej ?e na koro?ko seka.
To ima? pa prav. Zelo lep primer Slivka, ta bi bil ?e za na 24 ur naslovnico, da ljudje vidijo novo bedarijo vlade
sej to ni nova... isto je blo ?e za ?asa ABC in cestninjenja na ku?icah za vse vozila. ?ist ista zadeva z 1,3m nad prvo osjo. N? novga niso izzumili samo en star predpis so spet privlekli na plano. Se strinjam da bi moralo biti raje po kila?i oziroma po najve?ji nosilnosti sam pol bi ?ele Slivka pizdil
Uradno nafta "zmrzne" pri minus 25 stopinj Celzija. Dejansko pa ima? ?e pri minus 18 te?ave... Sploh, ?e je Petrolova... Vseeno so to precej nizke temperature.
Ne vem ?e je glih Petrol problemati?en, ker pol bi mel sam skos te?ave... Bolj je problem pri tistih, ki avto tankajo enkrat na mesec ali ?e manj. Namre?, ko tankajo je v avtu nafta z aditivi, ki zdr?i recimo -10, v mescu, ko le?i v tanku pa pade temperatura pod -10 pa res nastane problem. ?e pa pogosto tanka?, pa na?eloma ni panike saj me?anico aditivov proti zmrzovanju dopolnjujejo, da v obdobju najbolj mrzlih mesecev zdr?i tudi -24.
Mislim, da si eden redkih tu na forumu, ki lahko tole dejansko sproba v praksi. Zmontiri enga GoProja kuri na glavo pa da vidmo a se v praksi tudi obnese.
Konec avgusta se je cena dvignila za cca 5$ na sod in to v parih dneh potem pa je tako vztrajala celih ?tirinajst dni in zdaj je spet padal za 5$. Tako, da bomo z naslednjo uskladitvijo ter tisto za njo videli ali bo ?lo dol (moralo bi iti dol, ?e ne bodo tro?arin dvigovali).
?e malo spremlja? dogajanja na trgu si lahko ?e kak?en teden al pa 14 dni nazaj zra?una? kolik?na bo pocenitev ali podra?itev... je pa hecno, kje so de?urni nerga?i, da zdej k gre dol pa se nih?e ne oglasi. Aja pa da ne bo narobe razumljeno, tako kot zadnji? ni bila vlada odgovorna za dvig tudi danes ni zaslu?na za zni?anje... edino, da niso posegli v spremembo tro?arin.
Pac za ta danar je avto to to, in vem da ima oba zadnja blatnika gnila kar je pac bolezen vseh Mazd, pac sem skromen in meni je avto lep ceprav je piskov in je treba nekaj ??? vloziti v njega da bo PIKA na i,...
LP
to je bistvo... da bo lep je treba nekaj vlo?it in kot sem lahko iz slikic videl ta stro?ek ne bi bil majhen - zato pa sem rekel, da za tak denar lahko dobi? nekaj bistveno mlaj?ega in celega.
Druga? pa za kak?nega entuziasta, ki zna kej sam narest je pa takle projektek lahko ?ist lu?tna zadeva... za mal denarja dobi? dobro platformo za testirat kolk si mojstra
Kaj bi pa rad? Da je pozla?ena? Za 250? je v odli?nem stanju... In pa za polnoleten avto...
hja, se pa? ne strinjam, da je avto lep... ker pa? ni, ?e je gnil in ja tudi tak letnik in tudi mlaj?i za podoben denar se avtomobili prodajajo, ki niso gnili in v res lepem stanju, kar pa? ta Mazda ni... ?al, pa ?e se vsi na glavo postavte... je pa poceni, to pa dr?i.
Je pa vsaj prodajalec po?ten in je takoj napisal, da je avto srednje ohranjen in navaja le, da vse deluje.
Inaunthentic Chivas is the easiest to identify because the original seal on the bottle top has a batch number that must correspond with the batch number on the Chivas sticker on the body of the bottle. In counterfeit bottles, the seal, made of foil, doesn’t fit perfectly and has creases because it has been pasted by hand.
Cesta je bla prvotno zrisana skozi Tuhinjsko dolino. Za nas Zasavce je sicer prek trojan bolj?a izbira saj imamo bli?e do AC. Lobiji so jeba.
uu ja... to bi ?ele bila cvetka. Takoj?nja degradacija ?e te lokacije, da ne govorim, da bi bil kar precej?enj ovinek in podalj?ana pot. Pa problem bi nastal kako spravt cesto poceni (odkup zemlji??) mimo Kamnika, Meng?a in Dom?al. Tako pa je bila postavaljena cesta prakti?no v bli?ini ?e obstoje?e regionalke saj s tem najmanj posega? v naravo. Ja so tuneli pa kaj - tunel ?e najmanj posega v naravo in viadukt ravno tako, ker omogo?a tudi ?ivalim prosto gibanje.
Ja sam jaz jih nisem na?el v cenikih pri dealerjih... tko, da je mo?no, da jih kam drugam lifrajo... itak pa ni ?kode, ker to je ?e orenk out of date tehnologija.
V?asih je bil pri Mercatorju 5 centov cenej?e gorivo. Po novem je samo ?e 3 cente...
Sem bil v torek v Mercatorju in dobil kupon na katerem ?e vedno pi?e, da je 5 centov... in ?e mi ne bodo obra?unali 5 centov jih bom pa malce poklical pa povpra?al zakaj zavajajo.
Za sestri?no grem pogledat tale avto http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7195422&show=1 ...kje je ?e tista tema o MPV-jkah?? Boss si ti pisal da rjavijo okoli amortizerjev (pri ?raufih al kje ?e) al sem mal pome?al?
Spregledal tvoj post... sam sem ?el gledat Premacy-je in rjavijo na notranji strani koloteka, kjer je vpet amortizer in feder.
Ok, na Vi?u ga ima? pa v dokaj?nji bli?ini Interspara oz. ?e bli?je je Po?ti Slovenije, ogromni stavbi. Lahko pa da je ?e kak?en na obmo?ju Lj. Vi?, ?e neki ?asa nisem ?abar, pa ne obvladam tolko te scene.
P.S. zavili smo s teme, gremo nazaj na bencin, ali je dra?ji ali cenej?i?
Hehe Tu? vseznalec Men je edini ve?ji hipermarket Tu? tisti zraven BTC-ja, ostali pa so Marketi ali pa SuperMarketi sam vse to mi je malce od rok, Mercator mam pa pred nosom tako na c. na Brdo zraven doma ali pa Na ?martinki zraven slu?be. V Tu? v Logatcu pa gre ob?asno nakupovat moja, ?eprav sem za futer ve?inoma zadol?en jaz
Jap prehitro sem napisal... ker sem doma bolj na dveh lokacijah sem imel v glavi Vi?-Brdo napisal pa Logatec - Mea Culpa.
@Boss ... potem imas napacen avto... Moral bi imeti nek izdelek iz Novega mesta ...
Hja v Renaultu so zjebal - Twingo ni tipi?en Slo avto ampak Clio, ki ga tam ne delajo ve? - pa ?e tisto roadster zadevo brezvezno so jim uturili... se prav delajo samo ?e buti?ne avtomobile, ki niso glih tipi?ni slo avtomobili oziroma avtomobili, ki bi jih slo kupci kupili. Vse ostalo od renaulta pa ?e zdale? ni Slovensko.
Najdeni ukradeni avto je zdaj last zavarovalnice in ni? ve? o?kodovanca, ki je ?e dobil zavarovalnino. Tko, da brez slabe vesti, ?e bi ga kdo rad imel, naj gre licitirat.
Da se razumem, popolnoma podpiram slovenske produkte. Bolj je letelo na ?e kar brezglavo dra?enje (iz strani dr?ave) na vseh podro?jih. Sme?no mi je pa to, da po eni strani pi?e? kako je treba podpirati doma?a podjetja:
...ker po tej logiki se ?udim zakaj ne vozi? Twinga (na Savinih gumah, tu se ?e najdem! ), ima? doma Tomosa, ne nosi? slovenskih obla?il in obutve (tista, ki so ?e obstala), pije? le fruc in cocto... Saj bi omenil ?e kupovanje Tu?evih in Mercatorjevih proizvodov ampak tu je ?e vpra?ljivo koliko zadev je dejansko narejenih v Sloveniji.
Sej vedno ne gre, ?e doma?e proizvodnje ni.
V preteklosti sem imel 2x gume Goodyear made in Slovenia, trenutno pa ne ker so bile gume gor take kot so pa? bile, druge sem pa kupil malo rabljene. Nosim slovenska obla?ila od Laboda in obleko iz Mure, predvsem zimske ?evlje imam Alpina, pijem Cockto in tudi Pepsi polnjeno v Radenski (Cocacole ne ve?, ker so polnilnico preselili iz Slovenije pa naj pol naj jo pa kr tam prodajajo)... sok je vedno Fructalov ali pa od Dane, Ledeni ?aji Sola, Fruc, Radenska ipd.
Kupujem v Mercatorju, ker Tu? mi je od rok oziroma ga v Logatcu sploh ni... ja se zgodi da grem tud v ?para. ?e vzamem trgovsko znamko vedno preverim katera je dr?ava porekla in tud na kraj pameti mi ne pade, da bi vzel mad?arsko mleko trgovske znamke za 69 centov, ?e imam zraven takega, ki je proizvedeno v Sloveniji pa ?etudi je cena 80 centov.
?e enkrat pravim - ne kupim vsega slovenskega, ker to v?asih ni mo?no ali pa ni v rangu, ki ga ?elim ampak, v kolikor pa sta na polici podobna izdelka slo in drugega proizvajalca pa se vedno odlo?im za SLo.
To je minimalno kar lahko pomagam Sloveniji in na?im ljudem ter posledi?no v tem ekonomsko finan?nem krogu tudi sebi.
No, Boss, tebi lahko vo??im dobro jutro. Ostalim najbr? ?e ne.
Dokler kupujemo proizvode in pridelke Slovenskih proizvajalcev, denar kro?i po Sloveniji. Proizvajalci imajo promet, trgovinam gre mar?a, potro?niki delajo pri prodajalcih in trgovcih in denar kro?i (dobro, to je zdaj zelo v grobem).
?e pa se kupuje ?ez mejo in od tujih proizvajalcev, pa doma?i ne prodajajo, zato zapirajo proizvodnje in pridelave, trgovci nimajo mar?e in tako vsi skupaj zaprejo. In so socialni problem v dr?avi, ki nima davkov, torej tudi denarja ne. Denarja pa ni, ker je odtekel v tujino (tudi to je zelo v grobem).
Nikakor nisem za to, da se cene nabija ?ez vsako razumno mero. A vseeno. Na? ?upnik je enkrat pri ma?i prebral iz neke knjige eno dobro misel: "Dajte Bogu, kar je Bo?jega in cesarju, kar je cesarjevega." Torej, dajte dr?avi, kar ji pripada in proizvajalcu, kar pripada njemu. Ja, konkurenca pa mora biti, da se cene ne nabijajo v vi?ave...
Ja vidi?, da se midva lahko ?isto lepo strinjava in kar dobro razumeva kako tele stvari potekajo. To?no tako je kot si napisal.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Stare Dunlopove WS M2 in M3 so bile po treh sezonah tudi porazne in drse?e, medtem, ko so se 3D in baje tudi 4D izkazale za odli?ne tudi po nekaj sezonah uporabe. Prakti?no razen strogo vo?nje v snegu niso kej izgubile na oprijemu tudi po nekaj sezonah in to je tisto kar ?lovek pri?akuje od gum.
Jebe? teste, kjer se testirajo samo nove gume in so nekatere tako narejene, da zmagujejo ravno v takih pogojih ter, da imajo nenormalno majhno obrabo a ?e v drugi sezoni misli?, da so ti gume ukradli in vozi? le po feltnah, ker tolk drsi - michelin je recimo tak vzor?ni primer.
Pred leti so en tak test naredili pri Autobildu in takrat je po 15.000 prevo?enih kilometrih zmagal GY UltraGrip 7 kljub temu, da so gume izgubile precej zmogljivosti ampak ostali so ?e ve?. Ampak tudi ta test je nezanesljiv saj ni upo?teval realnih razmer kot so dejanske razmere na cestah vklju?no s solnimi rastopinami, peskom, zmrzaljo, staranjem zaradi vpliva UV ?arkov in pa seveda zaradi let uporabe, skladi??enja med polletjem ipd.
V glavnem na koncu pridemo na dejstvo, da je najbolja, ?eprav subjektivna ocena, posameznih uporabnikov in sam naslednji?l set izberem Dunlop.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani