Skoči na vsebino

Ne, ne podpira FLAC, podpira pa MP3 in AAC. ?e se ti pa zdi da pa sli?i? razliko med 256k AACjem in FLAC v avtu skupaj s hrupom motorja in vetra pa rabi? zdravni?ki pregled :P

CarPlay bo z iOS12 podpiral ve? aplikacij, kolikor vem bo na za?etku na voljo Apple Maps, Google Maps, Waze in Sygic. Pri Android Auto ima? izbiro med Google Maps in Waze.

Na?eloma je Waze kar se ti?e prometnih podatkov precej pred vsemi ostalimi (crowdsourcani podatki + Google viri).

He, he, sli?im ?e razliko analogni vs digitalni posnetek...

Kak?en format je pa ta AAZ? A je podoben Flac vsaj od dale??

In verjemi, da kar se posluha ti?e bi bil presene?en, kaj vse se da sli?ati kljub ropotu motorja in ceste. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Kak?no sme?nico sem takrat izjavil, da mi je skoraj lep?a mazda II kot ta nova mazda skayactiv III. ?e sedaj po toliko letih, ko je skayactiv zunaj mi je eden najlep?ih novej?ih avtov nasploh.?e posebno v karavanski izvedbi. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G165
Napisano

?eprav mogo?e pri mazdi remap ni sledljiv, ga strokovnjak  ko odpre mapo ECUja prepozna ker se vidijo druga?ni parametri vbrizga, v?iga... vpra?anje pa kako detajlno gledajo pri kakih garancijah na motor.

Po mojem ne gledajo, dokler se kaj ne pokvari na motorju. Potem itak gledajo vsako malenkost-kje so bili delani redni servisi, kak?no olje je noter in verjetno tudi, ?e je kdo "?aril" po elektroniki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Mazda pravi 30% izbolj?anje glede na 165KM z mo?jo okoli 180KM. Tako da ?e jim uspe priti na 5-6L z avtomatskim menjalnikom so naredili ogromno. ?e posebej zato ker zgleda kot za ZDA v prvi vrsti in EU v drugi vrsti ne bosta ve? dolgo trpeli dizlov.

Po?akajmo na novi sistem testiranja(na cesti) in bomo videli, kaj v resnici pomeni ta poraba.

Pa ?e po?akat, da se poka?ejo za?etne hibe oz. napake teh novih motorjev

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

To bo vse neko? povezano v skupen informacijski sistem. Ti bo? samo sporo?il na katero polnilno mesto si namenjen in ?ez koliko ?asa predvidoma bo? tam, info sistem ti bo pa sporo?il kateri v ?akalni vrsti si. :hudicek:

In pol se bo? zbudu. Te elektri?ne kosilnice so vse skupaj en drek.

Elektrika je dobra edino za vili?arje. ?e se baraka ustavi, ni ?kode. Ga pa? porine? do polnilca in je mir.Vse drugo po cestah je loterija.Upam,da ne bom do?ivel, da bi moral vozit te brivnike namesto avtov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon vs LED
Napisano

Imam M6 SPC Revolution 2017 z adaptivnimi Led ?arometi s kamero in moram re?i, da res odli?no svetijo in se prilagajajo situaciji na cesti.

Sploh na avtocesti se naredi dan pono?i.

Tudi avtomatski preklop med dolgimi in kratkimi lu?mi je zelo hiter in natan?en. Zdi se mi da celo hitreje kot na BMW 5, katerega ima kolega.

Prej sem imel M3 z Bi Xenonom in Led na M6 sveti veliko bolje in ?ir?e.

Samo, kako bo pa to izgledalo, ko bo sne?ilo pono?i... ali se bo potrebno zaustaviti na vsaki pumpi za o?istit stekla lu?i?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zvočna izolacija avta
Napisano

Pa je avto res tako glasen? Moje mazde so resevale zadevo z wooferjem....oz prtljazniki in trugami :)

Pa dobro, pa ja se mora malo sli?ati motor in cesto ,da gre? naprej. Da? kake ac/dc gor in ne sli?i? ni? drugega.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zvočna izolacija avta
Napisano

Rad bi zvo?no izoliral svojo M6, ker mi ?e po?asi najeda da je avto tok glasen, pa me zanima ?e ima kdo kaj izku?enj s tem?

Katere znamke se trenutno kupuje alubutil plosce??

Neko? sem izoliral Hondo z STP alubutil ploscami in je bila razlika, s tem da je Accord bil ?e v ?tartu ti?ji M6.

Kaj je pri M6 najbolje prvo izolirat? Vrata? Prtlja?nik pri karavanu??

Ravno pred kratkim sem na enem tujem forumu bral o tej temi izoliranju 6-ke.Je tip izoliral vrata, pa koloteke, pa pod in prtlja?nik. In je napisal, da je malo bolj?e a ?e vedno glasno.Problem je po?arna stena, kjer je najve? hrupa a je ni mogel izoliti.Z samo izolacijo je dodal v avto tudi nekaj dodatne te?e. Kot sem razumel obstaja nek filc(silent coat noise buffer) za tla in prtlja?nik. V vrata je pa dal dynamat izolacijo. Preglej malo prodajalce, ki prodajajo muziko za v avto. Imajo cel kup te robe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 (2018)
Napisano
Mogo?e na sliki pod tem kotom... v ?ivo je spredaj bolj boga in pusta za videti. V veliki ve?ini te variante fejst-lifti ne uspejo glih najbolj.

Sicer pa, saj tudi nekaterim "damam" fejs lift ne uspe najbolj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Uvoz avtomobila iz nem?ije
Napisano

Ker smo v EU in so banke v SEPA obmo?ju, bi tudi ob nakazilu, moral biti denar v parih urah na ra?unu prejemnika.

Na moji banki so mi povedali takole:danes do 15 ure naka?e? - pride jutri. V petek popoldne naka?e?-pride ?ele v ponedeljek, ?e ima? sre?o druga?e pa v torek. ?e bi ?el z biciklom in bi nesel denar v torbi bi bil denar prej v Nem?iji. In ne zavla?ujejo gor ampak je problem v na?i banki, kjer izgleda, da mora enih 5 ?efov podpisati nalog. Kolega je pred dvema letoma kupoval gor avto in preko banke in nakazal denar "pod nujno". V urici in pol je imel prodajalec denar na ra?unu.

Dan danes rabi? en teden dopusta zaradi pla?ila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Prej je dobro preverit na banki, koliksen je maximalni znesek, ki ga lahko palcas v tujini s kartico ... Vcasih imajo banke kaksne limite... predvsem v tujini... zaradi zmanjsevanja moznosti zlorab ...

Sej to sem pri nas preveril in ni problema.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Imam eno vpra?anje. Kak?en je najbolj?i na?in za pla?ilo avta v Nem?iji?

Zdaj, ?e ga naka?e? na licu mesta traja to dva dni, dokler ne dobi prodajalec denarja na ra?un.

Gotovine vzamejo samo do 10000?.Pa tudi to ni pametno nositi z seboj.

Pla?ilo po predra?unu z nakazlom.Spet riziko, da kaj z avtom no v redu, ko ga vidi?. Kaj potem.

Povle?i kartico na licu mesta ampak ne vem, ?e gre to v Nem?iji skozi.Kar se ti?e na?e banke ni problema.

Ima kdo izku?nje z tem?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 (2018)
Napisano

Se

Alex: poglej si sprintmonitor, v RL je razlike v porabi 7-8 deci na sto. Na papirju verjetno ve?.

Dvomim, da bi mi CD kurila 4,5 nepo?asne vo?nje. :)

2.5 T bi sicer bil super motor za 6ko, saj mi je tudi 2.5 AT delovala anemi?no. Ko 2.0 ro?ni pelje? ?like U stole it? in menja? prestave, kot se spodobi, je u?itka v vo?nji ve?. Za vsak dan pa itak AT.

Tisto meni ne pomeni ni?. Tudi za prvo serijo imajo nekateri gor povpre?no 5,20/100. Ne vem, verjetno vozijo vedno 80 na uro magistralke in niti km mesta in avtoceste.Bolj realno je tam nekje 7/100,?e si priden. Po mestu z lahkoto tudi 8 litr?kov.Tako je tudi pri ta novih.

Na italijanskem forumu imajo nekateri povpre?no porabo z 165 benzinarkami tudi 9 l/100.Tako,da je o neki povpre?ni porabi te?ko govoriti.Kot sem napisal, jaz sem probal obe z istim stilom vo?nje in razlika je bila skoraj 2 litra v korist 150 dizelske.175 avtomatik pa je porabila skoraj liter ve? kot 150 ro?ni menjalnik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 (2018)
Napisano

Glede na to, da je razlika v porabi minimalna (dejansko manj kot liter) + adblue stro?ek, se ekonomsko gledano skoraj nikomur (razen takim ki delajo 40k in ve? letno) ne izpla?a novega dizla. Cca 2000 EUR je namre? dopla?ila, rabljeni bencinci pa bolje dr?ijo ceno. Zgodba je druga?na pri rabljenih, saj je dizel zaradi bistveno ve?je ponudbe hitro ugodnej?i. Kupiti rabljenega dizla pa je ve?ji riziko, ?eprav nekateri tu pravijo, da to nikakor ne dr?i.

Ta razlika 1 liter je na papirju. V realnem svetu je razlika z isto vo?njo, isti voznik, ista relacija nekje 2 litr?ka.Poglej si moja testiranja!

Da ne govorimo o sami vo?nji.Ko se je Gelipter usedel v mojo samo 136 konsko, po vo?nji z njegovo 165 benzinarko, je rekel, sedaj mi je jasno, zakaj ima? raje dizla.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 (2018)
Napisano

Ravno v?eraj sem jo videl v ?ivo v salonu... sprednji del je meni absolutno gr?i(kot tudi ?e prej pri novi cx5).Tudi notranjost mi je zaenkrat ?e ?udna, nekam pusta.Drugo pa je itak enako.Pa na maski je sedaj preve? kroma.

Estetsko mi je lep?i FL model pred njo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.