Kako je lahko navzdol, ?e je Alex doma v Kopru na nadmorski malo nad 0metrov. Kako gre? pol lahko navzdol? A je sardegnia torej pod morjem?
Jaz sem ?ist zmeden zdej.
Si ?el kdaj to pot? Jaz sem ?el ene 4x, na poti do Livigna ima? avtocesto do Padove, nato se hitro povzpne? po ovinkih in tunelih do Bologne od Bologne pa stalno navzdol po ravni avtocesti, kontra pa se po?asi pleza? in se hitro spusti?, vsaj moja izku?nja - vedno s polnim avtom na pot manj?a poraba kot z la?jim nazaj (hrana, pija?a...)
A obstaja kaka stran ki ti izpi?e relief destinacije? bi blo zanimiv.....
P.S. Poglej zemljevid - skoz se pelje 'dol'
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
O ni tako oskubljena ima hard top! Zna biti zanimiva priloznost - ker tip ne ve kaj prodaja.....4 vrata je napisal ima 5 itd, tako da je loh sam kak mulc ki isce peneze, avto pa ve? vreden
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Evo,pri?el z potepanja domov.Poraba mojega "tovornjaka" nalo?enega do tilta je bila,z Petrol nafto do Sardegne (LIvorno) 5,9l/100,vo?nja 130-140.Zame lep dose?ek.
Domov pa Shell-ova diesel extra,poraba 6,3/100,hitrost enaka.Za moje pojme je to ugodna poraba.
Druga pesem je pa potovanje po Korziki in poraba.
[/quote
Domov je skozi navzgor. Zato tudi manj na poti tja
@Jure, lu?ka gor ali dol (ob?asno se mi celo izklaplja sama od sebe, pa spet pri?ge itd.), ampak gori mi v primeru OBEH goriv, se prav izhodi??e imata oba ponudnika identi?no, kar se moje ki?te ti?e!
Vseeno mi je to nedopustno..a sem pol jaz picJzl...
Ce vedno gori je pol to sigurno napaka motorja ki lahko samo zaradi tega cuka - lambda, narobna mesanica itd itd, daj enkrat prebrat napako ob lucki
Ta imiđ je predvsem zimski, ker ga skladi??ijo v zunanjih cisternah in so prisiljeni spreminjati razmerje butan/propan - enega od njiju (ne vem ?e katerega) je pozimi potrebno dodajati veliko manj da 'pre?ivi' plin minus....
To se je vedno in se ?e ?uti na cukanju pri pospe?evanju pozimi
Ob vsem je pomembno, kdo je dobavitelj Petrolu, sedaj tudi OMVju ki na veliko ?iri mre?o in ostalim...
Pri Thule se sestavi prtljaznik - noga je univerzalna, dokupis pa palico glede na ?irino avta, obstaja pravokotna ?rna ?tanga in srebrna aeropalica....Mazda6 ima 120cm palice.
Jaz imam M6 2006 karavan in prtljaznik mi pase od Exea - isti sistem, pa moram re?i da vsekakor aerobari - zaradi oblike ne sli?i? prtljaznika, poleg tega ima notri utor za 1,2,3 montazo kolesnih nosilcev, truge...itd brez sravfanja.
A ga rabis samo za eno pot? Lahko posodim.....(prtljaznik....mazde ne dam )
2+2 smo dru?inca,pa ti BMW ji itak gredo total na jetra k so odzunaj oh in sploh noter pa si kot v kinder jajci sti?njen. Pa itak vsi iz uvoza z 500tkm pa zgonjeni do konca.
Samo, da ne bo? rekel da kupuje? preverjen avto pri 150.000
P.S. Ra?unaj ?e dodatnih 800-1000? pri teh km na VWju - vem kaj govorim (imel 10 TDIjev)
Da ne odpiram nove teme, bom tole staro obudil in obrisal z nje paj?evino!
Dilema je pa tak?na;
ponavadi sem hodil LPG tankat na Verov?kovo (ne boste verjeli - pri polnem kestlu pri?param cca. 2 EUR, kar ni ravno razlog za tja hodit, hehe). No pa mi je tale mazda kar nekoliko trokirala oz. ko sem ?elel pospe?evati z bolj nizkimi obrati, je cuknil prvi? pri npr. 2000, drugi? pa pri 3500 obratih.
Potem sem pa se odlo?il menjat taktiko, ?el mal k Petrolu to?it avtogas, pa opazoval kaj se dogaja.
Avto mi je postal precej bolj odziven oz. posko?en, nikakor ne trokira, zvezno pospe?uje.
Zaj pa jaz vas fpra?am (bi reku reporter Milan) - ali je mo?no da je trenutno gorivo na Petrolu bolj?e kvalitete kakor na Verov?kovi (plinski center), ker men se zdi vo?nja precej bolj?a s telim petrolskim in grem z veseljem tankat za tistih 3 cente dra?ji liter goriva, k njim!
Izku?nje z LPG gorivi? :ne vem:
Ne me narobe razumeti - ampak a se ne vozi? ti z chk engine lu?ko? Preden o plinu razpravljamo je potrebno imeti avto bp... :ne vem:
Meni osebno jeveliko lazje imeti otroka spredaj. Ne samo da je obema zanimivejse in je otrok veliko bolj miren, starejsemu, ki ima jahaca lahko pas rihtam po visini, da ga nima na vratu ko zaspi.
Se citat policista, katerega sem povprasal o zadevi na MP Jelovice:
Gospod, novi zakon sem bral, ga se berem in ga se bom, vendar ni nobenemu jasno okoli tega. Mi smo se dogovoril, da kdor ima otroka v primernem stolcku je vseeno ali spredaj ali zadaj z varnostnim pasom, bolj smo pozorni na malomarne starse, ki jih imajo proste v avtu.....
Pa se glede voznje spredaj. Meni se zdi da je otrok bolje spredaj, kerje sprednji zic samostojen incca 20 cm od vrat. Medtem ko zadaj celotnazadaj celotna klop skupajz njegovim sedezem pociva na vratih, ker so pasovi na skrajnih robovih. Prav tako ima sprednji zic aktiven sistem za nalete zadaj, medtem ko je zadnja klop fiksna in prenasa udarce.
Plus v primeru res hudih okoliscin, da je vklescen ali v vodi, pozaru, jaz ne morem do malega, sam pa nemore odpeti svojih pasov.....
Tolk moje mnenje, seveda tK dogodek je 0,00001% verjeten amapk tisto na zacetku pa velja.
Lp pozdrav iz visecemrezev Rovinju
Jaz sem ?e pomirjen, sam razpizdijo te na?i nesposobne?i. a je te?ko napisati za ljudi - kot na primer hrvatje?
Otroci mlaj?i od 12 let lahko sedijo le na zadnjih sede?ih in morajo biti zavarovani z njihovi rasti primernim zadr?evalnim sistemom. Na prednjem sede?u lahko sedi le otrok mlaj?i od dveh let, name??en v sede?u, ki je namenjen namestitvi v nasprotni smeri vo?nje, pod pogojem, da vozilo nima sprednje sovoznikove zra?ne blazine ali pa je ta izklopljena.
Otroci do 16. leta morajo pri vo?nji s kolesom obvezno nositi ?elado. Kazen 500 HRK.
Glej Jures ne morejo te haklat, ker so zmetali vse v isti ko? in rekli ?isto vsemu zadr?evalni sistem (to je zdaj pas, stol?ek, lupinica, jaha?, itd).
In ?e dobro prebere? lahko interpretira? zadr?evalni sistem enkrat kot pas drugi? pa kot stol?ek zato, ker tega niso lo?ili z razli?nimi imeni.
Edino kar je nedvoumno in ne more? druga?e interpretirat so otroci mlaj?i od treh let (verjamem, da ni triletnikov, ki so vi?ji od 150cm ) in lepo pi?e, da ?e nima? zadr?evalnih sistemov (pasov, stol?kov jih sploh ne sme? vozit v takem avtu.
Ok bom interpretiral ta ?len brez zadnjega stavka kako se lahko bere z razli?nimi besedami
(14) Med vo?njo v motornem vozilu z vgrajenim zadr?evalnim sistemom mora biti otrok, manj?i od 150 cm, zavarovan z zadr?evalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni masi. V motornem vozilu, ki ni opremljen z zadr?evalnim sistemom, ni dovoljeno preva?ati otrok, mlaj?ih od treh let, otroci starej?i od treh let in manj?i od 150 cm pa se smejo preva?ati le na sede?ih, ki niso prednji sede?i.
Interpretacija 1:
(14) Med vo?njo v motornem vozilu z vgrajenimi pasovi mora biti otrok, manj?i od 150 cm, zavarovan s pasom, ki je primeren otrokovi telesni masi. V motornem vozilu, ki ni opremljen s pasovi, ni dovoljeno preva?ati otrok, mlaj?ih od treh let, otroci starej?i od treh let in manj?i od 150 cm pa se smejo preva?ati le na sede?ih, ki niso prednji sede?i.
Saj je spet isto:
Med vo?njo v motornem vozilu z vgrajenimi pasovi mora biti otrok, manj?i od 150 cm, zavarovan s pasom, ki je primeren otrokovi telesni masi.
otroci starej?i od treh let in manj?i od 150 cm pa se smejo preva?ati le na sede?ih, ki niso prednji sede?i.
Torej ne spredaj?
Interpretacija 2:
(14) Med vo?njo v motornem vozilu z vgrajenim stol?kom mora biti otrok, manj?i od 150 cm, zavarovan s stol?kom, ki je primeren otrokovi telesni masi. V motornem vozilu, ki ni opremljen s stol?kom, ni dovoljeno preva?ati otrok, mlaj?ih od treh let, otroci starej?i od treh let in manj?i od 150 cm pa se smejo preva?ati le na sede?ih, ki niso prednji sede?i.
?e enkrat torej mlaj?i od treh let rabi stol?ke starej?i od 3 in manj?i od 150 pa ne? Tako si napisal
Interpretacija 3:
(14) Med vo?njo v motornem vozilu z vgrajenimi pasovi mora biti otrok, manj?i od 150 cm, zavarovan s stol?kom, ki je primeren otrokovi telesni masi. V motornem vozilu, ki ni opremljen s stol?kom, ni dovoljeno preva?ati otrok, mlaj?ih od treh let, otroci starej?i od treh let in manj?i od 150 cm pa se smejo preva?ati le na sede?ih, ki niso prednji sede?i.
Upam, da si zdej pa dokon?no zmeden ampak, ?e zadeva pride na sodi??e ne more? biti kriv, ker zakon ni nedvoumen in ne dolo?a enoli?no razlago tega ?lena.
?E enkrat isto:
otroci starej?i od treh let in manj?i od 150 cm pa se smejo preva?ati le na sede?ih, ki niso prednji sede?i.
Torej brez stol?ka in samo zadaj?
Boss - to kar pi?e? je vse jasno, vendar tako to ti razume? - je to uradna razlaga?
Zakaj sem namre? pripopal tole - policist na meji mi je rekel, da se po novem otroci ne smejo ve? voziti spredaj!
Sedaj pa smo spet kdo bo koga, oziroma kdo razume to sedaj in kako....
Jaz se lahko kregam do onemoglosti s policajem, ampak ?e ima on druga?no direktivo jaz nimam za burek...
Bistvo vsega, kar negira kar si ti napisal je da je stol?ek obvezen do 150cm!!!! V tvojih razlagah pa je razvidno le da se lahko vozi zadaj....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani