Skoči na vsebino
Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Ali je bil vsaj soul red barve? :)

Ni bil, je pa bil tudi rde?e barve ampak temno bordo.

Lepa, skoraj kot red soul.

Alex, pa ?e dizel ni bil... kam gre ta svet, a bo? pre?ivel?

Za tak lep stroj bi se takoj odpovedal dizlu. Pri tem stisne? gas in te zalepi na stol in ne stoka in joka in nikamor ne potegne. :)

Dvomim, je pa o?itno imel DU?O. :lol:

Jap... lep avtek

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V petek se mi je zgodilo nekaj, kar je skoraj bogokletno zame.

Namre? vozil sem se v suvu, ki mi je bil v?e? in bi ga kar takoj imel. Po dizajnu je ob boku mazde in zame dale? najlep?i suv. In o ?em je beseda?

O Jaguarju SVR V8(550 hp).

Bil sem pri kolegu, ko je pri?el k njemu njihov producent iz doj?landa. In smo ?li na kosilo z njim.Tak?ne glasbe izpod havbe nisem ?e dolgo sli?al. In tak?nih brutalnih pospe?kov! Zapeljal nas je do Postojne in to je bilo res vrhunsko do?ivetje. Po?util sem se, kot da sem v kaki videoigrici. Res super avto... in to suv!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To vidi?, mazda vsaj nima fake difuzorjev, ampak dva prava rora, ?e smo ?e pri tem

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pazi kaj pi?e?, te bodo takoj okrcali, da sem te oku?il z poveli?evanjem mazde. :)

Malce ki?ast je espace in talisman tudi, tisti fake izpuhi in fake re?e na prednjih vratih in blatnikih.... druga?e pa meni precej v?e?no.

Ko sem to isto napisal jaz, da so ki?asti, ni bilo v redu. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Brezveze tudi za korejce smo enako mali narod pa ima? Slovenski meni,enostavno naredi? ga,kak stro?ek pa je to za tako firmo? Mislim pa,da ?e bi bilo zakonsko dolo?eno bi imeli takoj slovenski jezik v Mazdi! L.no?.

Tukaj moramo razumeti, da bi korejci naredili prav vse, da bi kupci kupili njihove avte. Pa? kupci bi se takoj obregnili v to malenkost.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pa? mazda se je do sedaj tako odlo?ila in mogo?e, ?e se jim bo zahotelo oz. ?e bo volja na njihovi strani, bodo slovenski meniji. Vodenja pa mislim, da ne bo.Tukaj je vzemi ali pusti.

Sicer pa, razen tukaj na forumu, nisem ?e zasledil od drugih lastnikov mazd, da jih to moti.

Mogo?e kakega voznika starej?e generacije, a mladi in najstniki itak ?e dan danes vse delajo in upravljajo v angle??ini.Po mojem ?e razmi?ljajo v angle??ini. Kar poglejte v njihove telefone in ra?unalnike. Nikjer ne boste na?li ve? slovenskih meninev. Tako, da v bodo?e to ne bo ve? nek problem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pa sej ni point, da ne bi znali tujih jezikov... point je v tem, da da ?lovek za avto 30 jurjev a distributer in izdelovalec se niti toliko ne potrudita, da bi dali notri jezik s podro?ja, kjer se avto prodaja. Izurjen prevajalec prevede menije in sporo?ila v roku nekaj dni za ceno usnjenih sede?ev, ?e jih naro?i? kot dodatno opremo. Temu se re?e zanikrn odnos in nespo?tovanje slovenskih kupcev. Imajo pa? sre?o, da je na?a narodna zavest toliko nizka, da nam je vseeno a je notri sloven??ina ali ne in da to ni razloga a bo kupec avto kupil ali ne.

Poskusi kaj takega nares Italijanu in ne daj notri italijan??ine pa ti zdajle povem, da ali avta ne kupi ali pa naknadno reklamira kot stvarno napako z od?kodnino povrh.

Italijan ra

Pa sej ni point, da ne bi znali tujih jezikov... point je v tem, da da ?lovek za avto 30 jurjev a distributer in izdelovalec se niti toliko ne potrudita, da bi dali notri jezik s podro?ja, kjer se avto prodaja. Izurjen prevajalec prevede menije in sporo?ila v roku nekaj dni za ceno usnjenih sede?ev, ?e jih naro?i? kot dodatno opremo. Temu se re?e zanikrn odnos in nespo?tovanje slovenskih kupcev. Imajo pa? sre?o, da je na?a narodna zavest toliko nizka, da nam je vseeno a je notri sloven??ina ali ne in da to ni razloga a bo kupec avto kupil ali ne.

Poskusi kaj takega nares Italijanu in ne daj notri italijan??ine pa ti zdajle povem, da ali avta ne kupi ali pa naknadno reklamira kot stvarno napako z od?kodnino povrh.

Kot prvo, italijani razen italijan??ine ne obvladajo nobenega drugega jezika (ve?ina) in zato bi bili res bogi in nebogljeni. Njih je 60 miljonov nas pa kot eno predmestje Milana.Jasno je, da nas pa? nekateri ne jemljejo kot resne in mno?i?ne kupce. Saj tudi v kakem Ferrariju ali Lambotu ni slovenskega vodenja v navigaciji.

Pa? smo majhen narod. Kako gre ?e tista... je eden , ki govori srbohrva?ko in trije slovensko. Uganite, v katerem jeziku poteka pogovor. Tako to gre...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ena zanimiva (subjektivna) ocena kar se ti?e zunanjega izgleda; sem bil v?eraj v dru?bi frenda in punce, pa gre mimo aktualna Mazda6 sedan ter tik za njo ?e Reno, tavelika - tanova limuzina, verjetno Talisman in ju vpra?am kateri od teh dveh jima je bolj v?e?, pa smo se vsi trije strinjali, da je to RENA, ki je res z boka zelo impozantna zadeva. :wub:

P.S. Alex, mazda6 je bila rde?e barve, hehe.

Mo?no, mo?no. Sej ljudje hitro padejo na ki? in face-lifting(na ljudeh, seveda). Velika ve?ina bi, ?e bi ?el mimo passat in mazda 6 reklo, da je lep?i passat.Pa velika ve?ina bi tudi rekla, da je bolj?i band modrijani kot metallica... in tako naprej, da ne porabimo preve? papirja na forumu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pa sej je noter italijanski jezik in ingle?tina. Pa ja vsak obvlada kakega od teh jezikov.

Jaz imam itak voice na 0,ker me stra?ansko moti jezikanje tete iz navigacije, ki se javlja samo iz desne strani in ?e to vsaki? sti?a glasbo. To je mote?e in ne jezik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodal sem jo. Dobra ponudba je pri?la, zato nisem dvakrat premi?ljeval. Vandallizem pred blokom je bil povod za to, da sem dal oglas... hkrati ugotavljam, da morda niti ne potrebujemo dveh avtov, je star dru?inski enoprostorec ?e vedno zelo zanesljiv (?eprav s 130k kilometri in renault - seveda tudi bencinar).

?e pa bom res pogre?al drugi avto, je v backup planu kaj manj?ega in ?portnej?ega, seveda spet Mazda: MX-5 ali morda mazda 3 G165.

A mazdo 6 se ?e prodal? Sem vedel, da ti ne bo dovolj mo?na. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V tem da ga honda ima, mazda ga pa nima ve?, so ga ukinili ker je treba ?parat. Je takoj kak?en cm ve? pri dol?ini kapitalistove jahte

Mislim, v ?em je prednost tega sistema oz. kaj je? Ker jaz nisem opazil nobene razlike med 1.gen 6 - ke in sedanje, kar secti?e preklapljanja sede?ev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Harakiri je nekaj drugega in nima zveze s podiranjem sedezev ;)

Ja, to vem.Sem se hecal. Mislil sem razlika med mazdinim in hondinim sistemom.

Tudi v Wartburga se soravi marsikaj...

attachicon.gif6DBECE37-C83F-4869-95A4-074052FC91ED.jpeg

ali pa v Citroen C5 starejsega letnika ;)

attachicon.gifA48DDBA9-6562-43FC-A3C6-20F11847339D.jpeg

Tudi opel omega karavan ni bil ?voh. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Dol (kot sem slikal) poln avto s 4 osebami in 40kg psom, s polno trugo na strehi in dvema kolesoma. Zadaj polna tovorna prikolica AMZSja s cerado.

Nazaj -100kg v prikolici, brez koles na strehi, ostalo enako

Sem pricakoval vsaj dvomestno cifro....

Ma sej pri teh na?ih dizlih z navorom ni pretirane razlike, (govorimo o normalni vo?nji seveda) z samo voznikom ali polnim avtom ljudi in opreme. Meni je pila, ko smo ?li iz smu?anja tudi komaj nekaj ?ez 6 l, pa smo bili noter 4 odrasli, poln prtlja?nik do tilta in poln kufer na strehi. Vozil sem pa ?ez prelaze in po klancih gor in dol.Bolj pove?a porabo mestna vo?nja(?e posebej, ?e ni ravnine, kot pri meni)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A le?e ne gre kolo v novo 6, ?e podere? sede?e ali kaj zdaj? Ker luknja ni tako mala da bi ?irina belance bila ve?ja kakor je notranja vi?ina prtlja?nika.

Malo ga ?e serjete. ?e rabi? avto kjer bo? Skoraj vsak dan vozil kolo okoli potem mora? tak avto gledati, Za normalne dru?inske potrebe (ne za Jureta) je pa prtlja?nik ?isto dovolj velik in uporaben. A le vsak za sebe ve kaj rabi.

Sej eno kolo gre noter z lahkoto s tem, da podre? sede?e z harakiri prijemom v eni sekundi. Sej v bistvu eno samo kolo gre skoraj povsod, ?e v P 306 sem ga dal z lahkoto noter.Pravim,da je prtlja?nik dovolj velik za ve?ino stvari, ki se jih normalno vozi okoli. Sedaj pa boste rekli, kaj pa gokart, a gre v 6-ko karavana? Ne? Pa kak karavan je to, ?e ne mor e? spravit noter enega ubogega gokarda? Kaj pa multikultivator ali freza po doma?e?... a gre noter? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ammm, zakaj pa so pol karavani? Sem skos mislil, da zaradi prostora, ampak o?itno je neka drugo fora. :ne vem:

Sej v bistvu spravi? vraga in pol noter, celo ornk opremo za kitarista,ali zaboj?ke solate, ?pe?o iz trgovine, krompir od none, kako omarico iz lesnine, 4 rgume za nazaj, ko jih zamenja?... za kolesa pa definitivno ni. To ne spada v avto ampak kve?emu na njega ali zadaj, kot sem napisal. Pa ne more? glih vsega tla?it v karavana kar vidi?. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni je zadnja 6-ka v vseh pogledih bolj?a. ?e bi rabil preva?ati kolesa okoli bi si kupil enega berlingota ali podoben dostavnik. Karavani niso mi?ljeni za to, da se v prtlja?niku preva?a kolesa. Montira se jih v skrajnem primeru na streho ali zadaj.

Ali pa nikjer in gre? na izlet brez njih. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

v zadnjo ?estko ziher ne, ker je precej nizka luknja...

Kaj vse strpa? notri v prtlja?nik, ne more? verjet. Res pa je, da je prtlja?nik za par cm o?ji, kjer so koloteki, tako, da mi sedaj kov?ek za kitaro glih ne stoji vmes kot v stari 6-ki.Je pa prtlja?nik ?e vedno dovolj velik za ve?ino potovanj.

Aja, jaz kolesa ne tovorim okoli z avtom, tako, da nima problemov, kam ga strpati.Tudi vozi?kov za otroke ne potrebujem.

Ko rabim ve? placa montiram enostavno 420 l. thule na streho na grde sani, ki so ?e na avtu in skoraj duplo pove?am prtlja?nik.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ma dobro, 318d ni ravno podhranjen, je pa bolj robat kot 2.2 od mazde.

Zadnji pravi bmw je sicer bil E39...

Jaz sem imel 3 mazde, tako da naslednji upam, da bo porsche, upam da gre obratno tudi. Vsaj bolj logi?no je, ?e ne druga?e. :)

Ti ga pri?elim :) Bo? imel avto s ?e ve?jim karakterjem. Pa ?e uporaben je za vsak dan.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

To?no tako. Povpre?no 700-800 neto na mesec pa si izra?unajte, koliko ve?jo kupno mo? imajo.

Pri iskanih poklicih, (recimo za aktuarja vem konkretno) se ta razlika dvigne na par tiso?akov na mesec. To pa je ogromna razlika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.