Skoči na vsebino
Razni ?lanki na temo varnosti
Napisano

Po doma?e razlo?eno:

?e v vozilu ni name??enih varnostnih pasov (recimo kak?en oldtajmer ipd) ne sme? preva?ati otrok mlaj?ih od treh let spljoh.

Ker pa je vse skupaj napisano v istem stavku velja tudi drugi del stavka le za avtomobile, ki nimajo zadr?evalnega sistema (pasov). Se pravi, ?e nima pasov se sme otrok nad tremi leti voziti le zadaj. To pa za Miato ne velja, ker ima zadr?evalni sistem (pasove).

Evo pa je Jures sre?en kot tranzistor :jupiii:

Je a tukaj zanimivo naslednje in sicer skozi govorijo o zadr?evalnih sistemih, ki so enkrat mi?ljeni pasovi, drugi? pa lupinice, stol?ki in jaha?i.

In ker ni to lo?eno in gremo dosledno brati pomeni, da lahko otroka manj?ega od 150cm vozi? spredaj, ?e je v ustreznem zadr?evelnem sistemu (stol?ku) glede na kila?o otroka. ?e stol?ka nima? (se pravui nima? opremljenega z zadr?evalnim sistemom) pa pride v veljavo ta drugi stavek ob katerega se je spotaknil Jures in pomeni, da lahko otroka, ki je star vsaj tri leta vozi? zadaj tudi brez stol?ka ali jaha?a.

V glavnem cela zmeda al pa tudi ne, ker na?eloma so vrajeni varnostni pasovi v avtomobilih tako prilagojeni, da ??itijo tudi ni?je rastle oseba in otroke in zakon po novem zdaj le bolj eksplicitno dolo?a, da je le otroke mlaj?e od treh let potrebno imeti v lupinici ali stol?ku in da ni ve? izjem vsaj za to kategorijo majhnih otrok.

ne vem ce je ravno tako, ker novi zakon ravno eliminira leta sedaj. Sedaj je ne glede na leta otroka vazna visina otroka.

prej je bilo do 12 let, sedaj pa do 150cm.....

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Po moje je to odlo?ilno

vejice so tako da ne ve? kaj lo?uje kaj.....

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Madmax mogo?e lahko pomaga? -

Novi zakon

o pravilih cestnega prometa

Stari zakon

14 odstavek 102. ?lena - Med vo?njo v dvoslednem motornem vozilu z vgrajenim zadr?evalnim sistemom mora biti otrok, mlaj?i od 12 let ali manj?i od 150 cm, zavarovan z zadr?evalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni rasti in telesni masi. V osebnem avtomobilu, v katerem zaradi konstrukcijskih lastnosti avtomobila otroka ni mogo?e zavarovati na tak na?in, sme sedeti tak otrok le na zadnjem sede?u.

To pomeni, ?e spredaj JE varnostni pas se lahko preva?a, in redno sem jih - tudi seveda miata

Novi zakon

14 odstavek 88. ?lena - Med vo?njo v motornem vozilu z vgrajenim zadr?evalnim sistemom mora biti otrok, manj?i od 150 cm, zavarovan z zadr?evalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni masi. V motornem vozilu, ki ni opremljen z zadr?evalnim sistemom, ni dovoljeno preva?ati otrok, mlaj?ih od treh let, otroci starej?i od treh let in manj?i od 150 cm pa se smejo preva?ati le na sede?ih, ki niso prednji sede?i. Otrok ni dovoljeno preva?ati v nazaj obrnjenem zadr?evalnem sistemu v sede?u za potnike, za??itenem s prednjo zra?no blazino, razen ?e je zra?na blazina deaktivirana mehani?no.

Tole je tako dvoumno napisano da dol pade? - torej lahko froca od 3h let s primernim stol?kom in varnostnim pasom vozim spredaj???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Te teme ?e nimamo, pa je vredno kdaj prebrati in razmisliti na to temo

Varnost in posledice potnikov zadaj

Tole pa v razmislek dru?inam, predvsem me ?udi megane karavan...za Exea je pa res 3 zadaj zelo te?ko, sta pa 2 zelena...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Podlo?i? eno cdovolj veliko cunjo, da vse popije in pol ne te?e nikamor, ?e prej pa je fajn odvit ?toflc na luknji za tankanje, da sprosti? tlak v rezervoarju in ga pustit odvitega dokler se menja filter.

Ali pa stara ?ola - kuli v cev :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

@Mazdaman - meni ?e odkar furam na LPG sveti lu?ka za sondo (rumena - check engine), ampak baje to ni neka huda redkost pri teh avtih, pa se niti ne sekiram! :punk:

:huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arnice H11 za Mazdo 6
Napisano

Sem pogledal za te od Boscha Xsenon Blue H1, H7,H4 res so pohvaljene . H9 in H11 pa verjetno sploh ?e ne proizvajajo, ker jih ne najdem na netu.

Je pa pri teh Ostram night breacker zanimivo saj izdelujejo tudi night breacker plus ki naj bi zdr?ale ve?, vsaj tako pi?e.

Aja mam plus ja....razlika je da je plus modra se na steklu za nitko, navadna pa samo na steklu pred nitko..ziher se vidi na google slikah

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Ampak na OMV dobi? medvedka....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arnice H11 za Mazdo 6
Napisano

Sem pa prebral komentarje na mimovrste (sicer za H7 night breaker) da zdr?ijo cca 3 do 6 mesecev.

:vskalo:

Kak?ne izku?nje imate pa mazda?i?

Men ?e ni nobena crknila do sedaj - je pa vse odvisno od tega kako so ?arnico vgradili, vsak 1,2,3 prime s prsti in drma da bo ja hitro notri - tega nezadovoljni komentarji ne omenijo

P.S. Pa ?e imajo pezoja ali renoja to ni problem ?arnice....:):)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nastavitev ro?ne zavore
Napisano

Fanta umirita se!

JAz sem imel luft na ?ravfu - nima veze s cilindri - ta nosilec zajl je plesal in vijak je bil odvit - thats it, sedaj ro?na 'nese' zajle takoj ko jo dvigne?

Pa brez panike....tudi servis jo tako nastavlja- preverjeno.

A bo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nastavitev ro?ne zavore
Napisano

Danes sem jo nastavil - je imela luft preden je prijela

- odstrani? 2 vijaka na dnu predala naslona roke

- odstrani? plastiko za pija?o

- odstrani? glavo ro?ke za prestave

- odstrani? plastiko okoli menjalnika s pepelnikom (odklopiti je treba lu?ko za osvetlitev in konektor za 12V cigaretnik)

- odvija?i? 4 ?rne vijake in odstrani? celo konzolo - dovolj je samo da jo potegne? konzolo nazaj do zadnjih zicov da pride? s klju?em do vijaka M10 pri katerem se za?neta obe zajli

Potem pa po workshop manualu, ki sem ga prilepil

- start avta

- ene 5x napumpa? bremze in ugasne?

- ro?ko na dno in privija?i? samo toliko da se ro?ka neha premikati v neutralnem polo?aju (luft) z malo tolerance

- v?ge? avto in preveri? lu?ko - se mora pri?gati ko je dvignjena in ne ko je spu??ena ro?ka

- da? v ler in proba? ?e avto blokira zadaj pri spu??eni ro?ni

sestavi? nazaj

post-2637-1311329378_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arnice H11 za Mazdo 6
Napisano

A ma? kak?no ugodno ponudbo za H11?

Sem vedno na H1/H3 ni problemov s ceno...:) 13? par na mimovrste

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arnice H11 za Mazdo 6
Napisano

Noightbreakarce dajem jaz v nonxenon avte - tud mazda6 jih je dons fasala, so res dobre in ne crkujejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume_2011
Napisano

Jp isti pa prav da ma filing kot da malo cigumugajo.

Btw a s ti gospo jures v avatar stisnu

:bravo: (je bila tud ?e prej)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov group buy - 3x smart turn
Napisano

Zelo slabo razumem, pa ?e link ne dela. A se gre zato, da se samo dotakne? ?migovca in po?miga 3x?

link popravljen - ja to je to

Samo opozorilo - novi modeli ala cx7 M6 mk2 preklapljajo zemljo z ro?ko ?migovca in je potrebna mala predelava

http://cgi.ebay.de/1x-3x-Mazda-323-Profi-K...=item4155185e58

tukaj je ?e shema

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov group buy - 3x smart turn
Napisano

http://cgi.ebay.de/TOP-Komfort-Blinker-BLI...7#ht_4078wt_905

ali

http://cgi.ebay.de/Komfortblinker-Blinker-...#ht_3734wt_1139

Gre se za univerzalni modul, ki se ve?e zaporedno na vejevje ?migovca, 3je smo ?e, ?e je ?e kdo naj sporo?i do drugega tedna, potem pa za?nem spra?evati za cene na koli?ino in po?iljanje

1. Rendy

2. Deeyan

3. jures

4.

5.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume_2011
Napisano

Sem se po gorensko odlo?u da sfuram tazadnje goodjirke do konca pa drug let kupim. Jih je pa sosed dal na hondo accorda karavan pa ni glih neki zadovoljen pravi da kljub temu da so oja?an rob, da mu kar mal ple?ejo

ja za honda?a niso :) a pa je dal isti model - ker so ene 4je

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume_2011
Napisano

Mokster si ti dal potem :hudicek: federalke :hudicek: na 6ko? Kako je - jaz mam ?e to zadnje za narediti, samo se mi zdijo mal agresivne za tole 6ko...

Poro?aj

Ali te ali firestone mam ogledane

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

me heca?, grem takoj pogledat....pa kaj dela tam, kaj ni ponavadi spredaj ;)

mazda standard - 5ka o?itno pod predalom, ni treba predala ven.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

imam eno tehni?no vpra?anje.

Kje je mikrofilter klime pri 5, tista dva filtr?ka, kje sta.

Cel avto sem danes pre?raufal in pregledal ma jih nisem na?el!!!

Sovoznikov predal zadaj verjetno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 SPORTCOMBI (121 KM)
Napisano

Jaz lahko mirno re?em po prvih 700km za Mazdo6 CD143:

vsakodnevne vo?nje po Medvodah ter vrtec 8,5-9.0L /100

Prva relacija do Udin in nazaj 4je v avtu 5,3L/100 - po omejitvah s hitrim pospe?evanjem do potovalnih hitrosti, nazaj v hudem de?ju in vetru.

Trenutno kombinirana poraba po BC 7,4L, BC pravi da bom naredil okoli 850km - je pa to prvi tank ne vem kako to?en je BC

to imam z dodatkom na cca 170KM

Priznam da sem pozitivno presene?en - je pa ta avto zvo?en na relacijah

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Predrago in preve? ?asa vzame, ve? pa recimo lahko pove LC4, kateremu se je ta chiptuning naredu na pikniku v soboto. :jupiii:

Itak na? famozni magic box, ?alabajzarija on-line, upam da se je spomnu na ?pago in pokrov motorja :D. po panoramski je imel smileya na ustih - predvsem v klanec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.