Skoči na vsebino
Zakaj ne maram digitalizacije...
Napisano

Ojoj,Simon, zdaj si pa omenil na?o najhuj?o no?no moro-sazas.O tej zdru?bi bi lahko tukaj napisal cel roman a bi bilo brez veze. Lahko samo povem, da jaz, ?eprav sem tudi sam glasbenik, ne kupujem ve? glasbenih nosilcev. Pa ne zato, ker bi bil ?krt ampak predvsem zato, ker vem, koliko od prodanega cd-ja dobi dejansko izvajalec. Niti za burek ni.

Bandi, tudi svetovno znani, imajo dobi?ek skoraj izklju?no z turnejami in prodajo maj?k, zastav in podobnih rekvizitov.

Ve?ina velikih bandov je ustanovila svoje zalo?be in so to ?e prava velika podjetja.

Recimo skupina Iron Maiden ima med drugim svojo blagovno znamko piv in pa svoj-jumbo jet,katerega pilotira kar njihov pevec Bruce. Pa pri?parajo ?e na prevozu. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sem pozabil dodati, ds sem po koncertu pametnjakovi?u na play srationu zabrusil, da naslednji kocert lahko miksa kar od doma z pametnim telefonom. Pa ?e sproti se lahko pove?e na fejstbuk in se malo pohvali. S ?im ?e?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

In potem se kdo ?udi zakaj mi gre radio 1 ve? ali manj na en organ.

Se podpi?em pod ta prispevek 120%.

Jaz sem podobno izvedel ?e tam v zacetku 90-ih,ko smo snemali v studiu Hendrix v Kp.

Tonski tehnik nam je predstavil nove snemalne tehnike z digitalnim snemalnikom in kaj je zgodi z zvokom, ko ga skompresira? zaradi radijskih zahtev.

Dejansko od takrat naprej mora biti signal toliko in toliko glasen in zato gre glasba skozi ne?teto remasterjev in kompresorjev.

Adijo dinamika in kvaliteta zvoka.

Zato pa, ?e ho?ete res kvaliteten zvok na audio sistemu dajte Lp plo??o od Dire Straits na kvaliteten gramofon in u?ivajte v zvoku-full range spekter, dinamika in poslu?lhivost prijetna u?esom. Ne pozabite, ko poslu?ate Cd ali bognedaj mp3 to nima ve? dosti veze z original posnetki.Pri kompresiji pore?ejo visoke in najni?je base, ker basi poberejo preve? zapisa in dodatno se poudari visoke tone, da zveni vse skupaj bolj "fensi".

Kar se pa ti?e same kvalitete glasbe pa je verjetno vsakemu jasno, da ta rapidno pada.

Kot je ?e v tem videu razlo?eno pi?eta dva pisca pesmi skoraj vsem izvajalcem. In pri nas je podobna situacija-?e ti ne napi?e komada kateri izmed priznanih"testopiscev ali skladateljev" pa? tvoje glasbe ne bodo vrteli nikjer pa tudi vrata raznih festivalov so vam priprta.

Kakorkoli, prav zato se razburjam, ker bodo s tem sranjem od digitalike sedaj oku?ili tudi live nastope. ?eprav je tudi v tem pogledu storjenega ?e marsikaj slabega, od nasnemanih back vokalov, do nasnemanih instrumentov, do raznih loop-ov, da se folk vpra?a, le kako uspe ?tirim na odru igrati kot da jih je dvanajst.

In to se dan-danes dogaja na vseh odrih tudi rock in metal glasbe. Na ?alost...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Alex: ?e tip ne zna orodja uporabljati, ?e ne pomeni, da je orodje zani?

To orodje je 1.Nepregledno

2.Reagirati mora? hitro in natan?no

3.Stvar mora delovati 100% in ne samo na dolo?enem mestu pod odrom.

Druga?e je pa ta ozvo?evalec kao priznan le, da je presedlal na "najnovej?o" tehniko, ki se je izkazala za porazno.

In kaj je navedel kot vzrok za prehod?

Ne rabi? vle?i multikabla do me?alne mize.

Kak?ne bale.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Verjetno ste ?e opazili, da nisem prista? digitalizacije v avtih... ampak OK, se bi nekako privadil, s te?avo ampak dobro.

Ne, problem je, ker se je na velika vrata prikradla tudi v live nastope oz. na koncerte.

Zakaj se gre? V?eraj je imel sin z svojim bandom koncert(na trgu, na prostem).Ok,lep oder, ozvo?enje, light, vse kot iz ?katlice. Pa pride check-sound. Model, ki naj bi miksal, se zadere, naj proba bobnar "kaso"(bas boben). Gledam okoli, kje je mikser a ga ne vidim. Pa zagledam tipa z tablico v rokah, kako nekaj i??e s prstom po njej. To je trajalo par minut. Stopil sem do njega, da vidim, koji k...c se igra gor. In vidim katastrofo... Odpiral je podmape, da najde, kam je shranil digitalni mikser za bobne. Wtf?

In se je tonska zavlekla za eno uro zaradi "iskanja" vsakega instrumenta posebej.

In, ko je vse kao nastavil, so zaigrali vsi skupaj. In seveda ni zvenelo nikakvo in je model zopet pet minut iskal po menijih nastavitev vsakega posebej, da je popravljal razmerja in ton.

In na nastopu so seveda zveneli katastrofalno, ker se je tip zgubil in ni ve? vedel, kaj dela. Premikal se je med publiko in iskal signal, ker mu povsod njegov play station pa? ni lovil.

Sinova kitara je zvenela, kot bi igral v 500 litrskem sodu z pokrovom gor.

Ko sem mu rekel, da naj miksa in naj popravi sound kitare in ne ?ara z prstom, mi je zabrusil, da pa? dan-danes moderni kitaristi uporabljajo Kemperje in podobna digitalna jajca v velikosti bombonijere namesto lamp?ev (oja?evalcev na elektronke) in pridejo na oder z temi ?okolatini za pasom in to 'ubodejo"v mixer, (ki ga baj de wej tukaj ni bilo) in gasa.E moj pacient,ti bo? mene u?il po 35 letih nastopanja po raznoraznih odrih. Ravno ta torek sem bil na mega koncertu banda Nickelback v Milanu in so lepo peli Mesa Boogiji odzadaj.

In tudi dvometrska me?alna miza je ?e vedno kraljevala sredi dvorane.

V glavnem, cel nastop je izpadel katastrofalno kljub vrhunski opremi banda.

Zmenili smo se z bandom , da ?e ?e kje na koncertu vidim bi?kote v rokah "miksermena" namesto prave me?alne mize se lepo obrnemo in gremo.

Sedaj par let nisem ve? aktiven na glasbeni sceni in sem misli, da gre lahko vse samo gor, kar se ti?e opreme in ozvo?enja... ampak ne, z digitalizacijo gre vse samo navzdol, kakor tudi sam zvok

(mp3).

Zato ne maram ra?unalnikov na mestih, kjer nimajo kaj iskati...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

?e bo vsaj pol tolk dobr zgledala kot na teh renderingih... hmmm... Boss ?e zbira denar.

Tako divja ne bo sigurno.?e enega niso pustili tako v?e?nega kot je bil prototip.

?im kaj spremeni? se poru?ijo razmerja in

avto enostavno ni ve? "wauu".?koda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Aaaaa, se vidi da se se nisem zbudil  :wacko:

Tipa za jajca obesit, da nateguejo ljudi tako...kdaj bojo kej spremenila kaj v tej drzavi da bo slo na boljse.

Za vsak prevrten kilometer-euro. Pa bi potem videli junake, ki sedaj goljufajo.

To bi se moralo sankcionirati kot prevara in zavajanje kupca-denarna kazen in zapor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (rabljene)
Napisano

Tukaj se bolj upra?am, zakaj bi kdo prodajal avto po dobrih 6000km? Me pa tudi zanima, kolik?na je razlika med G145 in G165?  Okej, ima ve? konjev, navora imata isto (?e se ne motim), drugi podatki (kon?na hitrost,pospe?ki) je razlika zanemarljiva... Kaj so potem plusi G165??

Ponavadi se prodajajo testna vozila toliko stara in s toliko kilometri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (rabljene)
Napisano

Pa saj FL je bil 2015, ?e mislimo s FL prenovo kabine el. zavora in sli?no.

vir; inetrnetsi

Res je, a to ne velja za celo leto.Facelit je bil nekje februarja 2015.Led lu?i so pa bile na za?etku le v najvi?ji sport verziji oz. revolution,se mi zdi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (rabljene)
Napisano

Gledam nekej od 2014 naprej. Karavana.

Bi pa naredu 90% kilometre naredu po avtocesti.

Se pravi, veliko km, pa velika vecina po avtocesti

Obvezno dizel.?e ho?e? komplet LED lu?i glej od 2016 naprej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (rabljene)
Napisano

Bi vprasal za nasvet. Kupujem Mazdo6, pa me zanima kaj bi predlagali da je boljse, dizel ali bencinar? Letno bi naredil okrog 30k KM.

Bolj?e? Ne vem. A jaz bi na tvojem mestu vzel dizla glede na prevo?ene kilometre.

A veliko vozi? po mestu? Potem dizel ni najbolj primeren, pravijo.A se veliko vozi? po regionalnih, hitrih in avtocestah?

Potem je dizel pravi zate. Ali misli? vle?i prikolico? Dizel.

Ali ti je v?e? navor? - dizel.

Ali ima? rad ti?ji motor? - benzin.

Ali ima? rad nizko porabo-dizel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

O4 letnik diesel karavan...koliko litrov?

Moja je isti letnik in gre not to?no 62 litrov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

z mojim prejsnim avtom

bmw 525d sm naredu 1100 km tu nekje

na bcju mi je pisal 7.1l

pa je dost tezji biu pa ga nism sparu in vecinoma mestna voznja

je pa res da ma 75l kesl se mi zdi

ampak vseen 2.5 masina 2002 letnik pa je majn pil k mazda

Na BC ju je pisalo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Nic bat tudi jaz znam dosezt ?mosko? porabo ;) ampak ob kulturni voznji pa dosezes zgornji rezultat. Na gor pa prakticno ni omejitev

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sej, te porabe niso relevantne oz. niso pravi pokazatelj.Po Italijanskih avtocestah se itak vsi cijazijo 120 max. 130/uro.?e gre? v njihovem tempu je jasno, da bo poraba ni?ja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

:notworth: Dr?i, Skyactiv bencinarji so res neverjetni, kar se porabe ti?e. :notworth:

Dajte ga meni,da ga "mu?ki"poteram pa da vidimo, koliko bo realna poraba.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (rabljene)
Napisano

Sam tole je pa logi?no, da v Ferrarija pa res ne bo? dizla tla?il in to gre za ?isti drugi rang bencinarjev. Avtomobili z motorji za rajo kej dost neke razlike v zvoku med dizlom in benzom ni. Pri nizkih mestnih obratih je bencinar zvokovno bolj prijazen, na AC pa ima dizel prednost saj je zaradi bolj prijaznih obratov pa? ti?ji.

Pa ko skayactiv dizla zavrti? na 5000 obratov ni? kaj dizelsko ne zveni.

Poslu?ajte dirkalne dizle z 450 konji kako ta zvok nima veze z dizli.

Sicer me pa te borbe benzin vs dizel mo?no spominjajo na ve?ne prepire na kitarskih forumih Fender vs Gibson.

Rekel bi takole:Obe kitari sta dobri a nekaj razlike je pa le med njima.

?e bi primerjal z avtomobili bi ocenil tako, da je Gibson kot dizel(globok zvok, mo?en zvok, nizki toni poudarjeni skratka kitara kot narejena za heavy metal.)

Fender je pa iz la?jih tipov lesa in zato nima jajc, nima podnja in je bolj za blues in pop.Bolj taka "mehka" kitara.To bi bil benzinski motor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup rabljene CX-5
Napisano

Zakaj od konkurence to ni to? Kak?ne izku?nje?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Sem bral, da naj ne bi ujelo vseh trdih delcev in ?e bi ?li merit, kot recimo v Angliji, bi bile meritve ravno. na meji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (rabljene)
Napisano

Ne vem jaz sem res alergi?en na dizle :)...malo spet off topic...sem zadnji? gledal na yt en test novega ferrarija lusso z NA v12 motorjem....jaoooo to je pa ?ista poezija ne predstavljam si dizelskega klepanja pri tak?nih mojstrovinah :) ...tudi vsi ti elektri?ni ?portni avtomobili so zame brez du?e (edino kak?en hibrid)...upam da bomo ?e lahko dolgo u?ivali v bencinskem rjovenju :) ...ker potem bo dolgo?asno :(

Sorry, ampak mazdinega benzinarja niti ne sli?i? tako da o kak?nem rjovenju ni ne duha ne sluha.Bolj neko predenje kot stara muca.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (rabljene)
Napisano

Ne vem...jaz nisem prista? dizlov tako da ga ?e zato nikoli ne bom imel. Prej sem imel 1.6 turbo bencin sedaj pa 2.0.atmosferca...vo?nja obeh je pa razli?na...pri atmosfercu pa? dam prestavo ni?je in je...zato mi je ?e na nek na?in bolj v?e? saj ga mora? vozit v malo vi?jih obratih da lepo gre (nad 3k min-1) medtem ko sem prej turbinca lahko stisnal in je ?e od 1500 min-1 naprej lepo potegnal (max navor je imel ?e pri 1500)...pa? malo spremeni? stil vo?nje. Zame so bencinci bolj uglajeni zato ne razumem recimo nekoga,ki vzame bmw 5 in vzame 2.0 ali 3.0.dizla potem pa gleda koliko mu pije,?e je ?e avto za tak denar pa res ninva?no kolk spije...zato mora zame biti tak?en avto bencin...recimo 530ie performance z elektro motorjem ali pa ?isti bencinc...malo sem za?el tako da nazaj na temo. Sam bi definitivno novo mazdo 6 vzel z g165 ali pa ?e bolj?e g192.

O.k. tudi jaz bi raje imel benzinarja... a turbo in vsaj takega,, kot od mazde MPS-  da ko da? gas ve? da bo? poletel in te bo zalepilo na sede?

Potem vsaj ve?, zakaj ti avto pije ve?.In ne rabi? ?altat brzine ni?je, kadar no?e? sam. Ko sem bil mlad sem imel P306 GTI. Sicer ni bil turbo je pa bil kot gokard na cesti. Tisto je bil pravi benzinar. Sem si obljubil, da z nobenim avtom ve? no?em menjavati  v ni?jo brzino na tistem dolgem avtocestnem  klancu proti Nanosu , ko je avto poln.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (rabljene)
Napisano

Pa vzel je bencinca zaradi lep?ega, mirnej?ega teka motorja, da ne zbudi? glih vseh sosedov ko zjutraj ?tarta? na ?iht :)...Dizel je dober sam za traktorje pa tovornjake...ostalo je NO GO :). Dizla nikoli...pa ?e takrat ne :)Bencin FTW.

Novi skayactiv dizli so tihi skoraj kot benzinci, tudi na obrate gredo podobno.

?e bi opisal plasti?no razliko med obema, bi to razlo?il takole:

Vo?nja z benzinarko je kot vo?nja ?olna z motorjem s 15 konjskim motorjem, ?oln gre po morju a ?e so valovi gre gor-dol pa gor-dol pa vsaki? ga malo zaustavijo valovi.

Dizel pa kot 75 konjski motor, tudi ?e so valovi na morju jih re?e in gre skoznje ravno z lahkoto.

Tako si jaz predstavljam razliko med obema.

Je pa res, da z obema pride? na cilj, v enem z bolj bole?im hrbtom v drugem manj. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.