Skoči na vsebino
Nakup Mazde 6 (rabljene)
Napisano

Statistika pravi druga?e, manj kot liter razlike: https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/27-Mazda/251-6.html?constyear_s=2013&constyear_e=2018&powerunit=2

Seveda pa vsakemu svoje. Sam ne bi dizla imel nikoli ve?, pa tudi ?e bi porabil 3 litre manj. Manjko navora deloma re?i pogostej?a uporaba prestavne ro?ice. :)

Pusti ti statistiko. Sem imel na testiranju vse variante benzinarjev in dizlov-ista relacija ista hitrost.

Povpre?no je benzinarka pila 7,5 l/100,enako kot dizel 175 avtomatik.

Vozil sem pa vse koraj?no, brez,da bi me

razna premium vozila prehitevala.

Najmanj od vseh je pila moja dobra 14 let stara dizel lokomotiva. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (rabljene)
Napisano

Bencinski BP, pri dizelskih je lahko te?ava dvigovanje nivoja olja preko MAX, ?e niso bili vo?eni na relacije oz. se je motor ustavilo med regeneracijo DPF. Tudi odmi?ne gredi so bile problemati?ne, a je ?lo pod garancijo oz. menda je bil celo vploklic: http://www.mazda-si.net/topic/14199-te?ave-kvalitete-odmi?nih-gredi-pri-22-d-skyactive-agregatih/

Jaz sem vzel bencinarja, ker imam veliko kratkih vo?enj, po 2000 prevo?enih poraba 6,4 l/100 km, pa vozim izven mesta precej dinami?no. Za pol litra do liter (?e sploh) manj?o porabo ne vem zakaj bi kdo pri zdravi pameti vzel dizla, razen morda zaradi x2 vi?jega navora in s tem ve?je pro?nosti.

... In zaradi pribl. 1 litra do 1.5 l manj porabe na 100.Pa manj stresna prehitevanje. Seveda tudi zaradi ?ivalskega navora pri dizelci.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

Jaz sem ?el mazdo pogledat sm se zalubu in jo vzel,.. o mogo?ih napakah takrat sploh nism razmi?lu hehe

Itak napake imajo vsi tej novodobni instant avti. Mazda vsaj izgleda dobro in odstopa vsaj z pojavo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Bolj obcutljiva na kolesnice in na nepravilnosti na podvozju. Popravite me, ce se motim...

To?no tako.?irse gume bolj "poberejo" naklon ceste. In ker so ceste ponekod kar nagnjene proti bankinam posledi?no avto sili proti robu ceste.

To ob?uti tudi moj avto z letnimi gumami

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup rabljene CX-5
Napisano

Koliko pribli?no pride menjava DPF filtra?

Bi tak?na stvar (pogosta nepravilna regeneracija) lahko imela tudi kake druge posledice?

Koliko pride original no?e? vedeti. Ima? pa tudi od konkurence a to ni to. Lahko pa ga da? "se?gati" v posebnih pe?eh.

Lahko pa ga da? "na zdravljenje" in avto bo bolj globoko zadihal(brez astme).

Ampak tega ti nisem jaz rekel. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup rabljene CX-5
Napisano

Pozdravljeni,

Zanimam se za nakup rabljene CX-5, stare okrog 3 leta. 

Bral sem da je lahko problem z vi?anjem nivoja olja. V?eraj sem ?el eno gledat in je res imela nivo olja mo?no nad najvi?jo oznako.

Ima kdo izku?nje s tem? Kako hud problem je to?

So kak?ne druge hibe na katere bi moral biti pozoren?

To je posledica mestne vo?nje...ni delal regeneracije do konca... potrebna menjava olja in se pozanimati,?e je bil pogost obiskovalec servisov. ?e ja, potem zna DPF filter kmalu bit zabit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

Jaz recimo kupim vedno vsako stvar, ?e mi je v?e?, napake pa? "spregledam".

Nikoli ne dajem na vago in se pol ?ele odlo?am. Tisto stvar, ki prvo zagledam je v ve?ini primerov tudi najbolj?a.

To velja za vse-za avto, za kitaro, za tv ali pa za ?evlje. Manj ko kompicira? bolj?e ?ivi?. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

Meni je G100 ?isto zado??al.. je pa? treba malo zavrtet ma?inco v obrate, kar pa tudi ne ?kodi.. bolj ?kodi cijazenje v breg v 6. pri 1500obratih :) Poraba pri moji po dveh letih je bila 5.8l. in to na 18'' plati??ih in 225 ?irine gum..

Glede barve pa je res, da je svinjsko ob?utljiva.. to vidim ?e bolj sedaj, ko imam drug avto, ker v tem ?asu nimam ?e niti ene pikice in risa na avtu, ko sem mazdo imel ?e celo popikano in porajsano..

Sej na?eloma tudi spa?ek zadostuje za vo?njo. Ko je burja pa? da? nogo ven in malo pomaga? v klanec pedalirat ampak pride? pa ?e povsod.

Spa?kisti si ponavadi vzamejo cel teden dopusta, ?e gredo recimo v ?panijo  -  tri dni in pol v eno smer in ?e toliko nazaj,ampak...pride? pa povsod. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

?e je dobro popravljeno, da vse ostalo "?tima" in za primerno ceno zakaj pa ne. 

Veliko avtov se prodaja in proda kot nikoli karambolirano, v resnici so pa imeli veliko ve?je po?kodbe kot na teh slikah. Dokler so to samo vizualne po?kodbe in da je dobro popravljeno mene nebi skrbelo, ?e je le vse ostalo ok.

Ampak vseeno imam raje netaknjeno. ?e ?e lahko izbiram.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

Nejc, ne konji, navor je problem za klance. tukaj je 40% razlike... 100G ima 150Nm, medtem ko G120 jih ima 210Nm

Sej lahko ?alta? do tretje brzine in gre? v klanec... samo, kje so tej cajti, ko smo tako turirali stoenke. Dan danes ima? avto, ko gre? v 6 brzini v vse klance po avtocestah in to preko omejitve, ?e bi hotel. Vse ostalo je mu?enje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

Ne vem ampak avto se kupuje za kar nekaj let in da se po parih mesecih vpra?a? zakaj nisem dal tistih 800 EUR zraven in dobil precej ve?... razlika ni samo tista konja?a, kjer je cca 20KM ve?, bolj zanimiv je navor, ki ga je kar za 60Nm ve? in to se pozna

Se pravi, za cca 4% vi?jo ceno dobi? 20% mo?nej?i motor in kar 40% ve? navora... ne vem, sam jaz ne bi niti za sekundo razmi?ljal. :P

Jaz tudi ne. Vi?ek konji?ev in navora ni nikoli odve?.Ko rabi? je lepo, da stisne? in gre?. Ne pa, da te pri vsakem prehitevanju tovornjaka zadane bla?ji sr?ni infarkt in mora? na prvem po?ivali??u na wc. Se pravi ve? mo?i bolj mirno ?ivljenje brez stresa. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rekli so "jeseni" za nove modele. Za trenutne modele pa who knows - jaz mam ob?utek da bodo preprosto menjali JCIjev software za nekaj drugega in bodo na stare avte pozabili (kot se to ponavadi dela). Headuniti sicer so dovolj zmogljivi za poganjanje AA in CarPlay, vpra?anje pa je ?e bodo investirali denar v avte, ki so ?e bili prodani.

Nimam pa pojma kaj si mislil z branjem kart z kartice - Android Auto in CarPlay nimate nobene veze z vgrajeno navigacijo, niti ne bereta nobenih kart s kartice. Niti trenutno Google Maps in Apple Maps nimata omejitev za Slovenijo v kartah, tako da tega ne bo? dobil nikjer.

Se mi zdi da ve?ina nekoliko mlaj?ih ljudi dovolj razume angle?ko, da to ve? ni nek problem.

Ni point v tem, da ne bi tudi mi "ta stari" obvladali par ingle?kih besed.

Stvar je v tem, da ?e kaka stvar nima slovenskega jezika je jaz pa? ne j***m.

Naj se f****ng potrudijo.

Komu verjetno ?e ja. Jaz na?eloma ne uporabljam slovenskih vmesnikov.

Zato pa so dopisi in pro?nje "mlaj?e" generacije polom.Zaradi vsesplo?ne uporabe angle??ine.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Uvoz avtomobila iz nem?ije
Napisano

Kaj bo? sel iskat. Sam gledam za cx5 ali 6 letnik 2017. A je kaksen problem z garancijami?

3 letna garancija in ne 5 kot pri nas. Tudi, ?e imajo podalj?ano garancijo na 5 let, le-ta ne velja pri nas. Vedno je tri leta ali 100000 km in ne kot pri nas 150000.Vsaj pri moji je bilo tako, da so vedno preverjali v Avstriji, ?e je bilo popravilo v garanciji. Moja je iz Italije.

Danes je to verjetno druga?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda CX-5 (2017)
Napisano

Moramo se zavedati, da naredijo avte, da bodo ve?ini v redu. ?e bi vsakemu prirejali, kar mu najbolj pa?e, bi bilo tiso? izvedb. Tako, da vsakdo najde kaj,kar bi spremenil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Je pa sedaj tako, kot vsako leto v planu, da se ga ornk ocisti tako zunaj kot znotraj pa se ga se potem poslika :).

A vsako leto ga slika??Zakaj pa to?

Ni ravno crna barva, ampak vseeno sem jih ene par zasledil na havbi. Zej nevem ali jo je prejsni lastnik pral v avtopralnici ali ne... Jest osebno se nikoli v zivljenju nisem peljal avta v avtopralnico. Vedno na roke :D vap pa gobica :). Je pa zanimiva barva in sicer ko je slabo vreme je avto ful temen in zgleda, kot bi bil crn na soncu pa malo na vijolcno vlece in pa perla pride do izraza :). Barva je pa drgac Radiant ebony mica.

Tudi moja ?e ni videla od znotraj avtopralnice...samo cev za vodo, ?kaf, goba in kvaliteten avto?ampon.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No, ne danes, ampak vceraj sem namestil letne 18ke, zimske 17ke pa primerno ocistil in pospravil :). Zamenjal sem tudi gumi tepihe s tekstilnimi... pa se malo sem ga posesal na hitro :).

attachicon.gifIMG_20180322_221045_447.jpg

attachicon.gifIMG_20180404_134715.jpg

attachicon.gifIMG_20180404_125100.jpg

A ima? na ?rni barvi kaj hologramov oz. risic od pranja v avtopralnici?

Lepa barva a skrajno nehvale?na. Kako pa je poleti, na soncu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

Tako kot pravi Jures. Prva serija bo verjetno problemati?na kot so bili prvi skayactiv dizli in ?ele ?ez kak?no leto se bo spla?alo kupit to zadev??no.

Samo ne pri?akovati ?ude?ev, ker v prvih testiranjih tega motorja v 3-ki poraba ni bila tak?na, kot so obljubljali.

Bomo videli je rekel Stevie Wonder.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Nem?ija prvi nakup
Napisano

Katerega ima mazda? Se pravi klasiko?

Je kdo ?e probal za v Nem?iji kupljen avto v Sloveniji podalj?ati garancijo na 5 let? Namre? ne?ka vozila imajo v osnovi 3 leta proizvajal?eve garancije. Na koga se je za obrniti, zavarovalnice ali Mazdo Slovenije. Kakor so mi razlo?ili nem?ki trgovci, da pri njih podalj?ana garancija velja samo za Nem?ijo.

Tako je. Podalj?ana garancija velja samo v Nem?iji in ?e to ne za vse, kot velja 3 letna. Sicer pa so cene kar podobne z na?imi in ?e pri?teje? zraven ?e stro?ke nakupa(vinjeta A. nafta, spanje, stro?ki prepisa, col tablice, zavarovanje pride? na isto ali pa ?e dra?je. In v Nem?iji imajo 3/4vozil z ni?jo opremo(tipo na?a atraction).Sport je na?a Revolution, Top Revolution pa pri njih sploh ne obstaja ampak oni sportu dodajajo bombon?ke(usnje, stre?no okno, memory sede?i itd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.