Skoči na vsebino
Hrup v zadnjem delu M3, l.2004
Napisano

no glede gum pa takole..ko sem ga kupil so bile gume prakti?no zani?, z kolegom mehanikom sva takrat sklepala celo da so bile ?e prve..na notranjem robu so bile zelo nagubane, kar je takrat povzro?alo kar mo?ne tresljaje. gume sem takrat zamenjal in seveda tresljajev ni bilo ve?..sedaj pa spra?ujem: ali je mo?no da so tiste gume takrat (?e so bile res dalj ?asa gor), posledi?no na?ele kak?en le?aj ipd..? res je, edina re?itev je it ga dvignat pa pogledat;)

Mislim da si vse povedala.....pa ne preveriti le le?aje, celoten kolotek naj.

AJA SORRY!! ne povedala ampak povedal - Lansy je pa? tak nickname :ljubezen:

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup M3
Napisano

Ja, ja, sej je mo?no samo letnik 2008, dizel s 50t prevo?enimi, eno leto iz garancije, avto je 100% iz uvoza, pri preprodajalcu, z opremo ki je "skupaj nametana", like po naro?ilu...in da mi na koncu re?e na poobla??encu,da nimajo v ra?unalniku nobenega podatka o avtu in da ni bil servisiran, je lahk ?e preve? sumljivo vse skupaj.

to je tipi?no italijanski avto, moj ima 35k letno, bil pri preprodajalcu iz kopra, ki prodaja izklju?no italijanske (pravi zaradi zaslu?ka in ker so nete?avni), opremo mam tudi neko kombinacijo,

se pa strinjam da brez kake vidne servisne zgodovine zna biti rizik, moja jo ima in ra?unal sem na to da je dizel vo?en na relacije 35k letno - in res ma?ina je spucana in kuri zelo malo.

Sicer pa danes lahko narajma? ?e problemati?en nov avto ?e ma? 'sre?o'

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ne glede na ?tevilo vrtljajev, poziciji prestave, hrup se stpnjuje oziroma pojenja sorazmerno z hitrostjo avtomobila...

potem je na koloteku, le?aj, bremze (ro?na), vse kar se vrti ali drgne :blush: - to je treba pregledat na dvigalu, mehanik pa takoj sli?i ?e je le?aj, tako da na servis pa bo - v skrajnem primernu ?e so kake stare gume, lahko tudi vibrirajo ali so glasne samo malo verjetno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdravljeni!

M3-letnik 2004, bencin 1.6TE...pri hitrostih nad 70, 80 km/h se za?enja razvijati nekak?no "zatohlo brnenje" v zadnjem delu avtomobila, katero se imeni?no stopjuje in pojenja, stopnjuje in pojenja med vo?njo. Je zelo neprijetno, ker se spro??a po celi kabini, tako da je nemogo?e normalno pogovarjanje(tiho).Sam se zavedam, da so podvozja na modelih okoli tega letnika res nekoliko glasnej?i, vendar mislim da gre tukaj za napako. (pomislil sem na zglobe, le?aje...??) ima kdo kak?ne izku?nje glede tega? Avto imam kak?no leto, omenjen hrup je prisoten vseskozi, le da je sedaj nekoliko glasnej?i. Hvala za mnenja;)

to stopnjuje in pojenja je sorazmerno hitrosti ali obratom ali ?isto naklju?no?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup M3
Napisano

Uklopko ?e gleda? na mobile.de je pod GTA lih tak?na oprema, v SLO je bila GTA z zunanjim izgledom + xenon, ?eprav ta ima ?e leder notri in stopalke kot v MPS ?e se ne motim tko da...ka je to za eno ?udo pa ne vem, razen ?e je prvi kupec custom zadevo naro?il.

Jures, ?e pa pri 4 leta starem avtu, ki je pravkar iz garancije ven in ni opravljal servisov na poobla??encu.....potem je lahk vsakemu jasno kolk je ura. :whatever:

jaz sem ga kupil pri 171.000km izven garancije :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup M3
Napisano

dvomim da je GTA,Kar se pa ti?e 2.0 diesl power je pa joj,baje naj bi bil enak motor kot ga imajo mazde 6

trga ze v 6ki, imel ga v 5ki in lepo prede

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov group buy - 3x smart turn
Napisano

Jp, edino pri centralnem zaklepanju ne dela tak ko treba, sm ti posal ZS :)

Tut ?rpalka je zdej u?timata tak, ko je treba :bravo:

sem ti odpisal, nisi povedal da ma? tud to aftermarket - sem ti napisal kako zve?i, nima to veze s Smart turn.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup M3
Napisano

Iz kje je ta Mazda pripeljana?? ?e je bil butnjen samo odbija? ni panike. Je pa neka napol GTA oprema, nima GTA odbija?ev,pragov in zadnjega spojlerja. Kaj je tist kabel iz armarture?? Pa OBVEZNO ?t. ?asije in na Mazda servis pre?ekirat kilometre ipd., Mazda ima elektronsko in lahko po celmu svetu pogleda? kaj in kako se je dogajalo z avtom.

Samo ?e je servis vpisoval....?e vedno ?love?ki faktor......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tudi Deeyanu sedaj deluje, smo danes zrihtal 1,2,3... :bravo:

Deeyan kaj pa vodna ?rpalka?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ja od prvega zre tok, zato je na LPG in gas.... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Hmm, pa to si le 15 centov cenej? na 100 prevo?enih km-jev kot jaz z dieslom :ne vem:

To se mi zdi ?ist preve? za dvosede?ni jedva eno tono te?ak roadster :blink:

Moras primerjati z benzom, kjer mi zre enako okoli 10.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

?e Mazdo6 hvalim, pol pa miato ne razumem, zadnji tank je ganjanje po 2500m GrossGlocknerja na redkem zraku s plinom in ?re manj ali enako kot na ravninskih relacijah....skratka poraba je 9-10 pa ?e se potaplja? z njo

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=11426

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Mi2 z na?o sva đtartala od doma in do raba ,sva imela 8,8 po BC, ki la?e cca 0,8 litra.

?la sva petek obcca pol 8h zjutraj od doma, lepo ?ez ?iri-rovte-logatec, pol na AC do postojne in naprej do pivke, ?ez kne?ak, do rupe, pol pa na AC do bakra in naprej do jablanca po magistrali.

Polno nalo?ena za 17 dni, poln prtlja?nik do zadnjega mm sam ga nabasal, in polni zadnji sede?i(ne dam truge na streho, pa tud ?e zame ni placa).

Po magistrali sva prehitevala kot za stavo, invalide ki ne vedo da je omejitev 90, parkrat je blo kar prehudo se je avto zadaj tako posedel, da so gume podrsale po notranjih blatnikih-kolotekih. :blush:

Nardila sva đe krog po otoku in zdej je poraba ?e 9,2. :blush:

Dejansko je to velika za 260 konjev in full nalo?eno kanto ?

?e upo?teva? ?e vro? in nemogo? zrak za ma?ino je to lahko +0,5 dodatnih L, samo moji se ne pozna :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

men zadeve na rata vzpostavit :blush: a je mo?no da ma F facelift kej druga?e? :glare:

Ce imas plus 12v iz rock je to vsekar rabis. Odcvikas in das na st izhod pa vzporedno na zice k zarnicam (brez cvikanja) kaj tizdej nagaja.

Jaz znam pon, tor it v Cjele

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

no a vidis, da je tudi mx5 cist kul glede porabe :bravo:

M6.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Startal po opravkih doma (se do zmaja) 8.0 na koncu na morju 6,4 trenutno kaze :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

kako ti rata, jebemti...jest pa pod 7 ne pade sploh. ?e se fjakam po AC velik, pol sm en plunk pod 7, drga? pa kr skoz 7+ pa ne bi reku da ga trajbam skos ko vosla. AV vozim med 120 in 150, po mestu pa tud precej pridno ?altam, da ga ne matram v obratih.

Mam pa na sumu, da sm avto chippan dobil, ker mi je prve tri tanke ?rl manj, po ob?utku letel bolj, potem pa je ?el na Gamo na ra?unalnik in tm se je najverjetneje konjenica nastavila na originalni program. Od takrat se mi zdi, da je avto bolj len pa tud poraba je ?la gor.

Edit:

Pa ?e moj link na porabi, ?ist druge ?tevilke...

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=11439

Hja ne vem...avto res ne ?re....pa imam pon-petek res samo kratke relacije pol pa vikend Rovinj.....ker ne zaupam range-u po BCju grem vsaki? malo dlje ampak po tankanih litrih se vidi da bi lahko naredil 1000km....(sem komaj 53L not spravu)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Se pravi,da je ene vrste "?parov?ek"? :P ?e bolj?i rezultat kot Wagni. :zvizga:

se mi zdi da powerbox v tem avtu dela svoje :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Primerjava dveh vozil
Napisano

V?eraj ?ez jelovice - lepo pono?i so mazdine bremze re?ile 2 zajca. skor sem zajca ujel :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Neverjetno, kaj sem danes odkril. In to ?isto po naklju?ju. No, po sili razmer...

Na kljuko od Mazde BT-50 pa?e tudi po?itni?ka prikolica, ne le tovorna (ali dve). Kdo bi si mislil? ?e ne bi poskusil, ne bi verjel. No, jutri pa se odpravljamo na po?itnice. In ker je sestri ?kripnil Ford, si bo sposodila mojo Hondo. Nam pa potem ne preostane drugega kot da gremo s poltraktorjem na po?itnice. Upam, da bo zdr?al. Pot bo le dolga. Bolj kot dolga pot pa me mu?i to, da je ves ?as asfalt. In na kljuki skoraj nobenega resnega tovora (samo ena prikolica, pa ?e ta po?itni?ka). Se oglasim, ko pridemo nazaj in poro?am, kako se je obnesel BT pri takem (ne)delu.

Potem pa upaj vsaj na burjo! Uzivaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.