pomoje ene 90% lastnikov dizlov sploh ne ve kaj je DPF in kaj je njegova funkcija. Tako bi verjetno z nekim opozorilom ob regeneraciji povzro?ili ogromno panike in obiskov servisa. ....pa ljudje bi se verjetno posledi?no tudi za?eli izogibati nakupu dizlov...kar niti ni tako slabo...,je pa potem ?e vpra?anje katera znamka bi se prva odlo?ila za to potezo, ki ima lahko kar negativen vpliv na prodajo njihovih dizlov.....
tako je verjetno najbolje bit kar tiho in upat na najbolj?e....ter trdit, da ...NEEE pri na?ih dizlih pa teh te?av ni....mogo?e pri nemcih, ampak pri nas pa gotovo
ne...:)
Moral bi se pojaviti napis:Regeneration on!Ma ja, ima? kar prav. 90% folka ne pogleda pod pokrov motorja skoraj nikoli.
?e ko morajo doto?it teko?ino za ?ipe in se pri?ge rumena lu?ka ?ibajo na servis.
Ta funkcija bi morala bit nekje v menuju in bi jo uporabil vsakdo, ki ve za kaj se gre. Ostali pa gasa na servis.
Ok... kaj pa 6mesecev stara guma skladiscena v optimalnih pogojih in 4leta stara guma,skladiscenA v identicnih optimalnih pogojih.... ?
Seveda, da si vsak ?eli najnovej?e izdelane gume.Evropsko zdru?enje gumarjev za nove gume dolo?a nekje do starosti 5 let od datuma proizvodnje.
Pomemben je tudi podatek, koliko kdo naredi km na leto.?e recimo naredi? 40 ali 50 tiso? km/leto jih uni?i? lahko v enem letu in ni ni? narobe, ?e so stare recimo dve ali tri leta ob nakupu.
Druga stvar je, ?e nekdo naredi 10-15 tiso? na leto in so stare tri leta ob nakupu. To pomeni, da bodo ?ez ?tiri leta, ko bodo izrabljene od vo?nje stare ?e sedem let. Najbr? bojo takrat ?e razpokane.
Je pa tudi res, da se da za starej?e gume zbarantati za kak popust.
No... ampak ce so mu rekli, da bo dobil 1517, poslali pa so mu starejse, ga, za moje pojme, upraviceno to moti... naj recejo, da zaradi veliko gum , ne morejo tocno napovedati, katere tocno bo dobil , ampak da bodo letnik 2017.
So pa vsaj fer in so ponudili vracilo denarja...
Ampak zanimivo, kar nekaj kompletov gum sem ze kupil in noben ni bil starejsi od pol leta...
Sicer pa... sem pripravljen kupit 2leti star komplet... z 25% popusta...
Tudi 4leta stare... z 50% popusta.
Tezko me bo kdorkoli preprical da je 4leta stara guma enako dobra kot 6mesecev stara, pa cetudi sta postavljeni ena zraven druge v skladiscu...
In kaj bi se ji lahko zgodilo? Kot prvo je v temi in ne na soncu, ko je montirana na avtu. Kot drugo se ne segreva in ohlaja kot na avtu. Ne udarja v luknje... kot na avtu.Jo ne ?re sol, kot na avtu.
V bistvu dosti bolje zgleda 4 leta stara kot nova, ki je pol leta na avtu.
To se okoli govori kar nekaj posplo?eno o teh novih mazda dizel motorjih in to ponavadi tisti, ki mazde niti od blizu niso videli.Ve?ina nabija o teh odmi?nih, ki so jih ?e zdavnaj zamenjali in to sploh ni ve? problem. Tudi to nara??anje olja je bolj kot ne posledica nepravilne uporabe avtomobila-otrok vrtec, dom trgovina, dom otro?ke dejavnosti,dom tr?nica vse skupaj par kilometrov in velikokrat uga?anje avta med regeneracijo. Pa vo?nja pod 2000 obratov konstantno. Kolega, ki ima tudi novo mazdo dizel cx5 jo vozi ve?inoma mestno a vedno na obratih nad 2000.
Avto ima sedaj 15000 km in sem mu omenil za ta nivo olja. Preverila sva nivo in je bil le kak?en mm nad max. tako, da je brez skrbi do rednega servisa ali x na merilni palici.Tudi nerganje po forumih, da jim 175 konjska z avtom. menjalnikom pije 7 litrov in ve?. In potem omenijo, da ve?inoma vozijo po mestu. Ja pa kaj bi hoteli, da jim pije 4, 5 litrov po mestu?
Ga ni avta, niti hibrida ne.
Pa ?e nekaj sem danes prebral.Za razli?ne trge so Mazde razli?no za??itene, bolj ko gremo na sever, bolje je podvozje za??iteno.Ravno tako naj bi bilo v preteklosti. Mo?no je, da zato ne rjavijo vse mazde enako.
kolk pa kj nafte v karter tece? sodelovc ma tako mazdo in pravi da mu na merilni palici nivo olja dokaj hitro narase... in more olje menat... men je to tolk mimo narjeno da je joj.
haha Primorci - mal mate pod nulo pa ?e za?nete negativno razmi?ljat o problemih. ?e nisi notr tla?il kurilca brez aditivov bo avto brez te?av v?gal tudi z nepremium dizlom.
Ja, samo ko je pri nas pod nulo, je druga?e kot pri vas. Pri vas je pod nulo pri nas je pa POOOD NUUULO.
Zakaj pa misli?, da pri nas na obali na vseh omv pumpah to?ijo specialno nafto?
Moji sodelavci ?e jamrajo, da jih jutri mogo?e ne bo v slu?bo.
?e dobro, da imam noter maxx motion dizel, ker danes sne?i pri nas in ni panike, da zamrzne.Upam,da se kaj segreje in ne pono?i padlo pod - 40 st. celzija.
Radar je prej... ta ?katla samo posname voznika, da ni pol izgovorov, da ni vozil on.
Tudi na na?ih cestah, ko je gostota kamionov normalna se ne spomnim, da bi bila neka velika panika. Ko pa se gostota pove?a in ima? cele konvoje na voznem pasu in kr naprej kamioni ska?ejo na prehitevalnega, takrat pa rata kaos. In tega se ?edalje bolj zavedajo tudi tisti, ki bi se morali po slu?beni dol?nosti (ministrstvo za promet, vzdr?evalci, policija,....)
Ne more posneti voznika, ker je postavljena pravokotno na cesti??e in ima samo dva okenca. ?e bi posnela koga bi bil to sovoznik, ker so postavljene na desni strani
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Lahko pa bi ga montirali pod haubo, da bi ga na?li samo nekateri.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani