razlika (in po mojem mnenju velika razlika), da se boss (domnevam) vozi rutinsko, torej vsak sluzba-dom
jaz pa ti verjetno, imava bolj na random ampak so te voznje maratonske, kjer hoces cimprej do cilja in je vecja verjetnost, da ti grejo na lev pas kaksni padalci....sploh s kamioni iz 160 na 90 v zadnjem hipu zavirat je kr mucno
to je samo del mojih vo?enj - ve?ino pa imam ?e slu?benih tako, da naredim dnevno ?e vsaj kak?nih 100km nerutinskih vo?enj po raznoraznih cestah in kolovozih.
Zdele ugotavljam, da sem sam izredno penzionisti?en voznik, ker sem z bremzami izredno zadovoljen - prvi avto po 15 letih, da mi diski ne tresejo pa ima ?estka ?e 140.000km
Prednje plo??ice sem menjal ?ele pri 120.000km, zadnje pa sploh ?e ne. Je pa res, da pri takih hitrostih, ki jih Labi omenja, ?e nisem nikoli zaviral in tudi neke ?elje nimam tako, da dopu??am da se tam dogajajo ?udne stvari.
Samo vseeno se da zadevo re?it veliko bolj eleganto kot simpl/stupid on/off. Lahko bi vrtel z zmanj?ano hitrostjo oziroma bi prilagajal obrate ventilatorja glede na potrebe po pihanju ?ez hladilnik klime.
Lani sem iz zanesljivega vira zvedel, da klobasa, ki jo dobi Mecator za 6,90?, stane tam 23?, v nekvalitetnem in nategunskem Hoferju pa cena zraste iz nabavnih 7,20? na 9,90?. Pol pa od?tej ?e pri Mercatorju tvojih 16%, pa pride? na zelo konkuren?no ceno.
Ta klobasa ni osamljen primer
Da ne bom zvenel kot Mercatorjev odvetnik ampak vseeno, ?e nisem na?el salame k bi bla vredna 23? tako, da bi bil kak?en dokaz na mestu, da preverim ali imajo res kej takega na policah.
Sej lohk mi samo znamko in proizvajalca klobase pove? pa bom ?e na?el.
Koga jaz kreditiram? lepo te prosim... mene kreditira, ker cel mesec kupujem pol pa ?ele naslednji mesec pla?am ra?un za preteklega. 10% torkovi popusti so obra?unani takoj naslednji teden, pike pa res 2x letno ampak to ni point.
Do neke mere se sicer strinjam ampak meni pomeni tudi to, da je vsaj nekaj proizvoda slovenskega in da vsaj del denarja ostane doma. Jebat ga, brez takega razmi?ljanja bomo ostali brez vsega, denar bo ?el ven in ko bomo 1x ratali reve?i nas nih?e ve? od tujcev ne bo povohal ampak se bodo samo 1,2,3 spokali iz na?ega tr?i??a z mislijo "zdej se pa jebite sami, pobrali smo kar smo lahko" in reve?ev multinacionalke pa? ne rabijo.
Kar se pa ti?e drugo ali raje tretjerazredne robe je pa ?e dolgo znano kako se tretirajo tr?i??a kot je na?e. ?vabu ne bo? nikoli prodal tako robo kot jo klele ljudje ?ist sre?ni kupujejo kot, da gre za suho zlato. ?e dolgo je znano, da izdelke, ki jih ne morejo prodajat na zahodnoevropskih trgih enostavno po?ljejo na vzhod in ja ?al smo tudi mi ta nesre?ni vzhod.
Zakaj misli?, da so se tako zavzemali, da gredo Romunija, Bolgarija, pa tudi Slova?ka, ?e?ka, Poljska, Mad?arska, Slovenija in zdaj tudi Hrva?ka v EU. Ne zato ker so dobrega srca in nam vsem ho?ejo dobro ali najbolj?e - to je iluzija, rabijo se tr?i??a za vsomogo?o robo take in druga?ne kvalitete. Vzhodnoevropski kupec ni zahteven in s to mislijo so vsi teli Lidli, Hoferji, Leclerci, Eurospini, HarveyNormani in drugi vstopili na na? trg. In vsi teli so se na za?etku tudi tako arogantno obna?ali - slovenski kupci smo jih vseeno toliko nau?ili, da so v zadnjem obdobju le dvignili kvaliteto, vpeljali slo robo ipd. Ne niso tega naredili sami od sebe ampak le zaradi zahtev potro?nikov.
Ampak nekateri te arogance iz preteklosti pa? ne pozabljamo in ?e me je HarveyNorman 1x nategnil me drugi? pa? ne bo ve?, ker me tam ve? ne bo.
Aja, pa ?e Mercator - ?e kupuje? tako, da redno izkori??a? torkove ali upokojenci ?etrtkove popuste in zbira? pike je prera?unano vsak njihov izdelek cenej?i za 16% kot je dejanska cena na etikiti. Tako, da na koncu je ?isto konkuren?en, ?eprav mislim, da so tile ?asi zdaj kon?ani, ker ko bo 1x prodan je ?al konec tudi tega heca.
Mercator z dolgovi kupuje tisti, ki je ?e v ve?jih dolgovih, Mercator piko pa bi rad imel Lov?etov (prjatu od Todorovi?a) Diners, ki tudi ne pla?uje obveznosti?e ne vem koliko ?asa. Nora zgodba res.
?e zdale? ne... ker mi dol visi za imid?. Je pa res da sem precej patriota in raje v slo trgovinah kupujem ve?inoma slo hrano. Vem kak?en je nadzor hrane pri nas za ostale pa ?al ne in ker smo v EU se lahko prodaja prakti?no ves ?it. Ja tud v Mercatorju in Tu?u sam tam je poleg ?it robe tudi tak, ki nosi neko ime in reputacijo.
Kupujem tam ze leta in je kvaliteta izdelkov svetlobna leta pred Mercatorjem (govorim o hrani)
Po ?em to sklepa?? Po lepih embala?ah?
Ne res, rad bi vedel kako se kvaliteta izdelka ocenjuje, da lahko re?e? tale italijanski sok je top, Fructalov sok je pa zani?. Al pa da je italijanski sir bolj?i od na?ega ipd. Do zdaj na na?e tr?i??e po?iljajo robo, ki se druga?e ne prodaja in smo eno navadno smeti??e evrope in to delajo tako francozi, kot italijani in tudi nemci preko Hoferja. Ne se slepit, da dobivamo top robo, ker je ne, pa po okusu re?t tole je res kvalitetno in nekaj drugega ne je pa ?e najbolj mimo, ker toliko umetnih oja?evalcev okusa kot je v pocenskih stvareh jih ni nikjer drugod.
Ravno Zaradi takih misljenj je Spin neupraviceno na slabem glasu
Lej ga no... vsepovsod drugod je to pocenska trgovina a klele pri nas imajo pa top robo al kaj... prej bi rekel, da ?e kak?en ve?ji crap prvle?ejo, ki se ?e v italiji ne prodaja.
Ja, eurospin se mi zdi, da je trgovina z najbolj?o robo, kar v SLO si upam trditi...
Ja seveda, lepo te prosim - tole je tipi?na low budget ?tacuna s prav tako robo. K da bi v skladi??e zataval - me moja na vsake toliko naheca, da kupiva ene pocen (k v resnici niti niso tolk) mokre rob?ke in to je tud vse kar tam kupim. Sploh je pa italijanska roba "znana" po in?pekcijskem nadzoru oziroma manjku le tega - na?i pridelovalci morajo skoz bistveno stro?je teste in ?e manj masovno proizvodnjo imajo tko, da je ?e tukaj te?ko dose?i tako nizke cene.
Sprednji desni kolotek tam, kjer je nasajen amortizer je skoraj pri vseh ?isto rjav.
Ko sem sam kupoval kapelco sem si ogledal 5 Premacyev pol sem pa zaradi tega obupal. Pri zadnjem sem se ?e malo zajebaval in ga vpra?al a je kej rjav pa mi zagotovi, da ?isto ni?. Pa grem z roko takole ?ez karoserijo brez, da bi se dotaknil kot alternativni zdravilci. Un me gleda kot enga debila pol pa grem ?ez havbo, malo zaokro?im in se ustavim nekje nad kolotekom ter re?em tule - ga prosim naj odpre in seveda je rja bila tam - tip je pa pozabil usta zapret.
Mene najbolj moti, da je bila brez servisne - servisna se navadno "izgubi" takrat, ko se zakrivajo realni podatki. Probi ?e kak?no mnenje dobit al pa naj gre kak?en znalec s tabo zadevo preverit, da ne bo? na koncu presene?eno ugotavljal, da bi avto moral biti ?e pred tretjim velikim servisom.
Full ima rada to mazdo in se ji je ?e za?rla pod ko?o.
Je pa tako,kaj naj tukaj i??e ?e niti maila nima,pomoje niti PCja ne zna vklopti.
Ja sej moj fotr tud pa je ?isti ra?unalni?ki antitalent... Tukaj se zbiramo samo tisti, ki nas Mazda zanima ?e kako druga?e kot samo to, da ima ?tiri kolesa, motor in nekaj sede?ev tako, da ne more? silit nekoga naj pride zraven - ?e mu pa? potegne bo pri?el, ?e ne pa pa? ne.
boss nikakor noces dojet, da je 2.2 cd129 pac dosti sparoven kot stari 2.0 (pa nekja razlike je tudi me cd125)
ker si glih napopal linke iz spritmonitor, poglej razliko med anzahl in seveda najmanjso porabo (se pravi neki ne stima z rezultati, ce noces razumet)
2.2 cd129 je glede porabe zakon avto...verjetno najbolj sparoven, kar sem jih peljal...
jaz ti ga lahko dam za en teden pa testiraj, ce se hoces prepricat
Pa kaj me zdej jebe?... kaj je narobe s spritmonitorjem in povpre?no porabo? A ho?e? re?i, da vsi teli na sprit monitorju la?ejo? :ne vem: Ja OK sem spregledal unga ta prvega, ki o?itno nima pravih podatkov samo, ker je "anzahl" 63 meritev se tole sploh ne pozna v povpre?ju, sploh ker ma? na drugi strani enga s porabo skoraj 9,5 litra, kar je tudi nerelano, ?e z avtom ni nekaj narobe ali pa ima popolnoma netipi?en na?in uporabe avtomobila.
Zdej bi pa res rad vedel kaj ne ?tima saj gre za dovolj meritev, da je povpre?je ?isto realno.
Aja pa ne razlagam o tem, da 2.2 ni bolj var?en - seveda je, saj je verjetno logi?no, ker gre za novej?i motor, nikakor pa se ne morem strinjat, da gre za liter ali celo dva ni?jo porabo kar je navedel Jures in ob kar sem se obregnil.
Po povpre?ni uporabi gre le za nekaj deci do recimo maks pol litra razlike in ?e si to ne moremo priznati pol sami sebe manipuliramo in si ne ?elimo priznati realnih podatkov. Ne to niso moje navedbe to je dokaz uporabe pri razli?nih uporabnikih.
Aja, ne rabim testirat tvoje, ker zato bi rabil vsaj nekaj tankov narest, da bi bilo pribli?no realno. Aja, ?e pa si mislil kot primerjavo na tvojo prej?njo pa je razlika predvsem v tem, da si ta staro veliko bolj gonil kot tole ta novo in ?e tukaj je ogromno razlike.
Govorim o lastnih izkusnjah. CD 143 avtocesta 7, CD129 5,5-6, ok so konji vmes ampak je ocitna razlika, se posebej nad 120
tvoj prej?nji avto je bil neki pokvarjen pa ne gledat trenutne porabe na BC ampak glej povpre?je na tank - edino to je relevantno.
?e naredim relacijo 400km v kosu in naslednji dan ?e 300km tudi sam prilezem na porabo 5,8 ampak to ?e vedno ni povpre?je ampak je pa? ekstrem.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
to je samo del mojih vo?enj - ve?ino pa imam ?e slu?benih tako, da naredim dnevno ?e vsaj kak?nih 100km nerutinskih vo?enj po raznoraznih cestah in kolovozih.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani