Skoči na vsebino
OMV MaxxMotion Performance Diesel
Napisano

?e vedno so katastrofalni, ko pridejo na AC z dvema pasovoma. Tam, kjer jih imajo ve? pa ?e cesta sama poskrbi, da se vozni?ka abotnost ne prika?e v prvem planu.

Nop,  ?isto povsod vozijo lepo po?asi in umirjeno.  Pizdarije tudi pri njih delajo ukrajinci, pa romuni in kak?en vzhodnjak.

Tej ,ki delajo ka?in pri nas na na?ih avtocestah so pa bolj "uvo?eni"- italijani iz istre.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Edino gume / zavore malo poglej pri teh km ce so se vse original, nenazadnje so verjetno 18 in so kar nekaj 100 ojro.

Na si me glih prehitel s colam :)

Ali ima mogoce zimske na 17 original pa 18?

Ne,samo 17-ke. Sem opazil, da veliko nem?kih tudi sport varianta ( na? revolution) ima 17-ke. Pa?, nekateri se lep?e peljejo na 17-hah pa ?e gume so cenej?e. Nemci pa?. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

2970km po italiji tudi nakrcati

Povprecna 6,5

Samo mi je res gu?t sedaj vozit po italijanskih avtocestah. Nastavi? tempomat  in lepo potuje?. V?asih so vozili italijani katastrofalno sedaj pa bi poslal na?e paciente tja, da se nau?ijo, kako se umikati na vozni pas iz prehitevalnega. Z 130/ uro si med hitrej?imi na avtocesti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Alex ne se cuditi, toliko delam jaz. Avto je ufuran in jima kaj crkniti, nenazadnje je se v garanciji.

Vseeno poglej na carfax zgodovino lastnistva da ni bil kak leasing

Sej to tudi jaz mislim, da ?e je bil avto vo?en relacijsko je ulaufan. pa baje ni imel nikoli problemov z nivojem olja. Sem prosil prodajalca, naj pogleda nivo olja sedaj, Rekel mi je, da je na max. in niti milimetra ?ez- proti x.

Moram ?e na carfax pogledat.

Kolk pa ho?ejo zanjo? Men kilometri niso problemati?ni, ker pri taki kilometra?i je 95%, da so delani relacijsko  - razen, ?e je bil taksist. Ampak vseeno, to ti je dober kandidat za makup.

Cena za revolution top je ugodna, edino 19 col nima ima pa 17-ke. Pravi, da je bil avto od fizi?ne osebe.

Bomo videli, ?e spusti ?e kaj ceno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Rabim va?e mnenje.V oko mi je padla ena 6-ka,ful oprema.Je pa malo ?udno, da je l. 2006, ?e ne dve leti in ima ?e prevo?enih 90000 km.

Malo sem izra?unal in pri?el do rezultata, da je lastnik prevozil povpre?no 5400 km/mesec.?e upo?tevamo, da med vikendi ni vozil pride to 245 km/dan.Ali je bil tip kak trgovski potnik ali pa se je vozil toliko km v slu?bo? To tudi pomeni, da je moral v 1 letu narediti 3 redne servise.

Vse je v redu, sem preveril na mazda servisu.

Po drugi strani pa, ker je dizel, je dobro, da ga je pilil na dolge relacije.

Avto ima ?e eno leto tov. garancije.

Cena je tudi ugodna.Kaj narediti?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ekola, pravkar sem pri?el s smu?anja.

Tankal "?arobno ?upco". Avto krcat do tilta, v avtu 4 osebe, na strehi najve?ji Thule.Po avtocesti 200 km tempomat na 130 in nato ?e 150 km preko prelaza in gorskih cest. Povpre?na poraba se je ustavila na 6.4l/100.Ampak najve?ja vrednost te ?upce je bila zjutraj,ko je po - 21 stopinj pono?i in sne?enju celo no? Mazda v?gala takoj, kot da je plus 10.V na?em apartmaju so bili tudi eni iz Lj. z toyoto verso.

No,mo?akar se je ?e malo namartral in je njegova ma?ina kar protestirala in tolkla kot kladivo,dokler se ni segrela.

Imajo pa tudi sudtirolci svoje podobno gorivo a stane kar 1.8? a ga vseeno ve?ina uporablja.Res pa je, da pri doma?inih prevladujejo razni 4x4 benzinarji ala subaru impteza, panda 4x4 in podobno.

V glavnem sem bil zelo zadovoljen z tem dizlom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

Alex, izbiram med 4-5 avti. Tako da imam predstavo kaj bi rad.

Lp

He, he, saj to je pa ja ful. Jaz izbiram edino kak?ne feltne bi rad.

Ne rabim niti probat, mi je ?e vse jasno. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

?e nima? predstave sploh kaj bi kupil, je potem problem. ?e pa je ?e kdo neodlo?en zraven pa sploh rata cela ?tudija in cel kup obiskov pri raznih znamkah.

Jaz vsako stvar kupim takoj, ker imam ?e pred nakupom raz?i??ene pojme, kaj bi rad.

Pa naj bo to avto, obleka, kitara, oja?evalec, smu?i...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Ah ni potrebno te?it. Samo na servisu omeni in ?ri?ka morajo uloviti. Tudi jaz sem ga imel in opravili so kar velik poseg, da so ga ulovili. Vse pod garancijo.

Odvisno od servisa... tukaj pri nas mora? malo zate?it, da se ustra?ijo. In potem naredijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

?ivjo,

Ima ?e kdo te?ave pri M3 2017 z "?ri?ki". Meni desna vrata ropotajo oz. brnijo kot da imam 10 let star avto :o Za?el se je pa cca 1 mesec nazaj  :ne vem: Najbolj se opazi pri radiju. Imam Bose ozvo?enje vendar imam vse nastavitve na "nuli" torej ni? dodanega basa ipd. Pojavi se ?e ?e imam radio na 8,9... Pa nikol nism "na?igal". ?e sovoznik nasloni nogo na vrata je potem OK.

A se da to kako uveljavljat v garanciji? res je mote?e...

?e ima? avto v garanciji obvezno na servis in jim te?it, doklerstvari ne popravijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

Jah, dejansko nevem kaj naj. Sedel in na kratko peljal sem le Tipa in Astro. Pri Tipu me moti velikanska zaplata plastike na vratih, ravno tako mi volan ni najbolj v?e?. Astra je kul, nekaj antireklame mi dela trenutna slu?bena Astra (Sicer l. 2009, 100KM, bencinar), ki je totalna nepremi?nina, ampak verjamem da je 125 KM Turbo druga zgodba. Kratka vo?nja z njo to ?e nakazuje.

Bo treba ?e M3 sprobat.

Ena in druga znamka so bolj povpre?ne glede okvar in zadovoljstva kupcev.

Fiat pa je itak plastik fantastik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pregretje olja v diferencialu?
Napisano

Sem razmi?ljal, zakaj bi sploh kupil suv.

1.Ponavadi manj?i prtlja?nik kot karavan.

2.?e ho?em visoko sedet, grem v park na klopco pa ?e lep razgled imam.

3.Vozne lastnosti so obi?ajno slab?e-nagibanje v ovinku, bo?na burja...

4.Dra?je gume.

?e bi hotel 4x4 bi vzel karavan z 4x4.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 5 2.0 CD 143PS
Napisano

Pa to sem jest govoru da je 1.8 motor v petki katastrofa. Ze v 6ki je nepremicnina pa je folk reku, da ga ima tak motor v petki pa da je cist dovolj... :D Ze da si sam v avtu se vse skupi komi premika kaj sele, da imas celo familijo pa en kup prtljage :)

Ne predstavljam si, da moram ?altat v ?etrto v kak?nem dolgem klancu na avtocesti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pregretje olja v diferencialu?
Napisano

To je limp home mode, to imajo vsi moderni suvji ce jih malo preobremenis...(tako kot tisto pretiravanke na grand tour ko so vsi altivirali limp home mode stelviju, porachejunin land roverju). Ampak oni na angleski nacin 'ta avto ni terenec' prikazujejo neumnost tega razredaCe bi se pregrelo ti samo izklop pa vklop motorja me bi pomagal.

V glavnem ho?e? povedati, da naj se moderni suvi ve? ali manj dr?ijo asfaltiranih cest in pridno hodijo po otroke v vrtce z njimi. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

Jaz sem kupil sedanjo ?estico v Italiji in sem brez te?av uveljavljal garancijo pri nas.

Ja, gledal sem rde?o ?estico l. 2016 uvoz iz Nem?ije. Lahko, da je vse v redu, ker se itak da vse preveriti na uradnem servisu. Ceno se da ponavadi zbit za najmanj 500? tako, da ima preprodajalec res malo maneverskega prostora za zaslu?ek. Mo?no je edino to, da vzame ve? vozil naenkrat in dobi ve?ji koli?inski popust.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

V Nemciji je ocitno normalno samo 3-letna garancija >> http://www.mazda.de/service-zubehoer/garantien/neuwagengarantien/

skitched-20180214-120047.jpg

To?no tako. Ima? tudi variante z ?tiriletno in pa tudi petletno ali 150000 km. A te so ponavadi z dopla?ilom in posledi?no dr?ijo rabljene vi?jo ceno.

Italijani imajo ve?inoma najvi?jo opremo in so malenkost cenej?e kot v Nem?iji a tudi z 3 letno garancijo. Tako,da ko povle?e? ?rto pod vse skupaj se ?e najbolj spla?a kupit pri nas od privat prodajalca, saj ima? 5 let garancije ali 150000 km.

Pa ?e prodajalca lahko vpra?a? po 'zdravju" avta.Na avto net pa so skoraj vse 6 - ke od uradnih zastopnikov v Slo. ali preprodajalcev oz. uvoz iz Nem?ije.

Nekaj mi ne gre v glavo. Eden prodaja letnik 2016, ful oprema, za skoraj identi?no ceno kot je podobna v Nem?iji.

Pa kje so ?e vsi stro?ki in dajatve do Slo?

Kje je njegov zaslu?ek?

To mi je nakaj sumljivo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

Dobro se pozanimaj o garanciji, ker kar sem jaz kontaktiral prodajalce ima ve?ina le triletno garancijo, zato se jih prodaja toliko 3 leta starih. Sam sem gledal za 6 - ko tako, da ne vem za 3-ko glede garancije.?e doda? ceni ?e stro?ke nakupa in uvoza si pribl. na cenah pri nas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Po prvih 1060km z tem gorivom, lahko napi?em da sem malo bolj?o spremembo ?util samo prvih 50km od tankanja. Mogo?e da so vremenske prilike bile bolj?e. Poraba ista. Danes sem natankal do konca in ?e enkrat bom testiral. To?im na istoj pumpi (Koper). Aplikacija vse shrani. :zvizga:

Jaz imam sedaj z navadno nafto zopet 0,8 l ve?jo porabo. Pa skoraj identi?no pot.

Naslednji tank bom spet tankal to Maxx in bomo videli.Bi moral vseeno ?utiti razliko saj ima ve?je cetansko ?tevilo.

Kje v Kp pa si tankal? Na Bonifiki mogo?e?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

A to pomeni da redno odstrani? zajlo in spiha? ven ves kondenz, zatem jo pa ponovno hermeti?no zapre?? :P Al kako si to predstavlja?? :P

Cca 3 leta nazaj. Sicer ne na Mazdi, ampak vseeno ni zabavno biti zataknjen na parkiri??u pri -10.

Ne, to pomeni, kot so ti ?e tudi spodaj napisali, da ?e jo redno uporablja?-beri zateguje? in popu??a?, ne bo? imel nikoli z njo problemov. Jaz pri nobenem avtu do sedaj v 35 letih nisem imel te?av.

Pa je avto velikokrat stal tudi na -20 in ve? stopinjah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 3
Napisano

Pozdravljeni,

Od v?eraj lastnik nove Mazde CX 3 ( Challenge - bencinar 2.0), prvi japonski avto po 5 nem?kih in 3 italijanskih pa bomo vidli kako in kaj, zaenkrat izredno zadovljen...

lp Primo?

Dobrodo?el med "japonce".Sem prepri?an, da ti bo Mazda super slu?ila ves ?as, kot ve?ini izmed nas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.