Skoči na vsebino
Avtokamera (DashCam, BlackBox,...)
Napisano

a nisi videl Juretovega videa, ki je v 480p... zato sem vpra?al ali v HD naredi kaj bolj?i posnetek, ker tist zgleda kot bi s krompirjem snemal.

Pa dobro, zakaj pa mora glih v HD bit posnetek? Aja, ?e ti slu?ajno ta kamera posname pristanek NLP in ga la?je proda?, kot v resoluciji izpred 10 let.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mnenje
Napisano

Sestke same se nasplosno dost slabo prodajajo. Poglej svojo ali pa viperjevo rumenko pa se 7 ti jih lahko nastejem za katere vem, da se ze lep cas prodajajo na avtonetu. Tudi druga generacija...

Prva in druga ja... ta zadnja gen. pa gre za med. Seveda ne benzinarke, ker imajo vse prenapihnjene cene in seveda so gor po pol leta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Danes sem bil ravno v Mazda BTC in sem povprasal koliko pride menjava DPF. Menja se DPF filter (1500 eur) ter zraven se 3 senzorje (600 eur vsak). Se pravi 3300 eur + delo ....  :o

...ali pa 350 ? in dve uri po?aka? pred delavnico. :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

To majo pa MAd?ari po?lihtan v nulo. Klikni vpi?i tablico pla?aj furaj. ?e prek mobitela ?e si celo pozabil ali on the fly (sopotnik seveda :) )

Pa ?e na ?ipo je ne lima? ampak jo ima? v predalu. :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo, danes je prijatelj Gelipter omogo?il,da sva opravila podoben test ?e z njegovo benzinarko, 165 konji?ev. :bravo: 

Sicer ni mazda 6 ampak mazda cx5,je  te?ja, ima slab?i koli?nik upora, zimske gume  ampak vseeno za neko primerjavo bo. Opazil sem, da po mestu trnutna poraba pri benzinarki  precej "ska?e" , bolj kot pri dizela?ih. Na hitri cesti je bila trenutna  poraba, zanimivo, precej podobna dizlom. Kon?na poraba je bila  7,7 l/100. Niti ni tako slabo. Je pa hitro narasla za deci takoj, ko sva se potem vozila ?e kratek ?as po mestu. Najbr? bi z prete?no vo?njo po mestu hitro narasla. :whatever:

Moji ob?utki ob vo?nji? Prevsem je vse bolj "uglajeno", brez ?usa v hrbet ker ni pa? turbine, kar sem sumil ?e prej in se je sedaj v praksi pokazalo za to?no.Sicer v drugi in tretji prestavi pri okoli 4000 obratih ma?ina lepo zapoje in kar lepo in hitro pospe?i, a je druga?e kot pri turbo dizlu.Je pa zato ti?ja vo?nja.Za lepo umirjeno vo?njo, kot pravi Gelipter, je super.

Mogo?e bi ta motor v Mazdi 6 ,ki je la?ja, hitreje "povlekel" in la?je... Ne vem, najbr? pa ne bo ta motor izbira za mojo naslednjo mazdo. :ne vem:

Ko sva se z Gelipterjem za primerjavo popeljala na koncu ?e krog z mojo staro dizelco je takoj razumel ,kaj mi "fali" pri benzinarki.Takoj je izstrelil: "jasno mi je, da  je zate zagotovo dizel prava izbira". :D

Zahvaliti se moram ?e enkrat Gelipterju za to, da sem lahko preizkusil ?e benzinsko verzijo in da sem raz?istil glede motorizacije. :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali si imel na 175 morda kak?no regeneracijo?

Ker moja povpre?na poraba po skoraj 140000 ve?inoma hitrih ac kilometrov je 6,87

?e se dr?im omejitev je zlahka okoli 6,5

Ne, da bi opazil, da se je poraba drasti?no pove?ala. Je pa res, da sem spremljal trenutno porabo in pri 130 km/uro je pila 6,4 /100, po hitri cesti pri 110 na uro pa pod 6.Po drugi strani je pa v mestu hitro posko?ila in verjetno, ?e bi vozil samo po mestu pokazala tam  okoli 8/100 mogo?e kak deci manj.Tak?en ob?utek sem vsaj imel.

Ej..Alex zmenjeno..pokli?i..lp

alora sva dogovorjena, da preizkusiva ?e tvojo 165 KM benzinarko po isti trasi. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alex super, da si testiral vendar vseeno BC ocena je bolj tko tko. Edino pravilno bi bilo vsak tank napolnit do konca, narest neko relacijo in spet dofilat do polnega. Tako smo se v preteklosti ?li t.i. poraba test iz Lj do Bovca in enkrat sva z Juresom se ?la od Lj do Rovinja. Presene?enje je bilo, da dizel Mazde 6 ne glede na model in konja?o so imele ve? ali manj enako porabo.

Druga?e pa na spritmonitorju je razlika med ro?nim menjalnikom in avtomatikom pri 175KM dizel ?estici zelo velika

Ro?ni ima povpre?je 6,35l/100km, avtomatik pa celo 7,17l/100km. 150 konjska pa je ?e mnogo bolj var?na, saj gre na 5,89l/100km

Presene?a me pa tvoja, da toliko malo porabi, ker povpre?je na spritmonitorju je 6,91l/100km. A si sigurno, da ti BC ne pretirava, ker meni na moji biv?i ?estki je kazal od 0,7 do 0,9 litra ni?jo porabo, kot je dejansko bila. Na ?estki druge generacije pa "la?e" bistveno manj oziroma tudi v negativno smer. Tako, da se giblje poraba glede na resni?no ro?no izra?unano od +0,2 litra do -0,2 litra.

He,he, sem vedel, da ?e ne drugi , se bo? sigurno ti Boss oglasil, da tej testi niso pravi, ker so od?itani BC-ji :jezicek:.

Moj BC trenutno zagotovo ne la?e za ve? kot deci, ker sem rabil pol leta, da sem ga "skalibriral". Pri zadnjem tanku je kazal celo to?no v deci.Kolikor vem, pri ta novih ?estkah tudi ne odstopa preve?, bi lahko lastniki bolj to?no povedali, koliko jim la?a BC.Tudi sam si napial precej podobno povpre?je za oba modela na sprintmonitorju.

Kar se pa ti?e moje tudi mene zadnje cajte prijetno presene?a poraba,ki sem ?e nekajkrat prekora?il z enim tankom 800 km.V?asih je bilo to sila redko.

Zna bit, da imajo pri tem vpliv tudi nove gume Googyear Eagle F1 Asymmetric 3? Pa novi injektorji? Pa nov intercooler? :ne vem:

zaradi 18k verjetno nikoli ne bom videl tovarni?ke porabe 4,3L (3,9 izven mest). Verjetno oskubijo avto dajo 16ke in vozijo na poligonu 40 na uro cel dan za tak rezultat...

To?no tako, dajo tanke gumice gor, vse nepotrebno ven iz avta,rezervoar na rezervi, brez vetra- upora, ker se avto vrti na valjih potem je pa v realnem prometu hitro 2-3 litr?ke ve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ej..Alex dober test Mazdurin.

Glej poraba se zmajn?a po 20.000 km.saj tako je blo pri moji CX5.Benz.2.0.165.k.probaj ?e benzinarko 2.0.je res poraba malo vi?ja pa Navor...samo so pa truge prednosti...med drugim ni?je vzdr?evanje in itd...meni je zvok super....lp

Se bova zmenila, pa gremo probat s tvojo pa potem na pija?o.

Jp zvok je super. Ce se ne motim so tukaj na foromu za 165km pisali da je poraba okoli 6l,ocitno manj kot vsi dizli

Za pravo primerjavo bi jo moral zapeljati po isti poti... Verjemi mi, da bi bila poraba preko 7 litrov z lahkoto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evola.Kot je iz naslova razvidno sem imel prilo?nost stestirati ta teden novi dve skyactive-dizelce proti moji stari 14 let, tudi dizelci.

Raz?istiti sem hotel z ve?no debato "meni pije toliko, meni pa toliko", zato sem dolo?il pot, 63 km dolgo,pribl. 1/3 mesto, 1/3 avtocesta, hitra cesta +magistrala in 1/3 mesto. Vse se vozil z pribl. ponim tankom, dva odrasla v avtu, ob istem ?asu, od 15.15 do 16.10 ure, temp. zraka od 13-14 ?C. Cesta suha ,prometa pribl. enako, ker je to ?pica, ko hodi folk domov iz slu?be.

1 avto:Mazda 6, revolution TOP, 175 KM ,avtomatik, belo usnje,fuuuuul oprema,19 col feltne, na ?tevcu prevo?enih nekje 2000+... km.

2. avto: Mazda 6,attraction,150 KM, ro?ni menjalnik, blago, 17 col feltne , na ?tevcu prevo?enih  okoli 4ooo+...km.

3 avto: Mazda 6 , 1.gen. 136 KM, ro?ni menjalnik, 5 brzin, na ?tevcu to?no 190047 km.

Vtisi?---175-- Na avtomatski menjalnik se mora? privadit a je to trajalo dobrih 5 min in i bilo problema. Najbolj mi je bilo nenavadno, ko sem pri?el v kro?i??e in sem na za?etku razmi?ljal, kako bom zabremzal. :DAli se bo ta avto zaustavil, brez da bi crknil ali kako. Ko po?teka? je ?ur. Malo me moti pri  samem menjavanju "slide it in" menjavanje v vi?jo prestavo ampak v redu.Se navadi?. vo?nja je vsaj v ta zadnjem modelu fenomenalna in takoj ima? noter 140.Ni? ne piha kot pri moji stari pa tudi ceste se ne sli?i toliko. :bravo:Lu?i fenomenalne, to sem opazil takoj v predoru.Bose je malo bolj?i kot v stari a ?e vedno ni to to.Vo?nja je kljub 19- kam bolj udobna kot pri moji z 17- kami z 215/45/17.Tudi ta novi "vektoring" ali kako se ?e imenuje lepo deluje v hitro prevo?enih ovinkih.Ali bi imel avtomatski menjalnik? Najbr? da ja. :bravo:

----150---ro?ni menjalnik je super natan?en, kratke brzine.V samih pospe?kih se mi je zdela ta Mazda enako hitra kot 175, vo?nja na 17 colskih pa ?e bolj udobna.Ostalo je podobno.Bi imel tudi to. :bravo:

In sedaj najpomembnej?e; rezultati.Marsikoga bodo presenetili, kot so tudi mene.

Napisal jih bom po vrsti po porabi.

1. Na prvem mestu je.....Mazda 6...... bobni.....136 KM,stara 14 let ....5,9l/100, povpr. hitrost 63 km/uro po BC. :danzoman::rispekt:

2. Na drugem mestu je....Mazda 6.....150 KM, ro?ni menjalnik....6,3 l/100, povp. hitr.  65 km/ uro po BC

3. In razo?aranje, vsaj zame, Mazda 6....175 KM, avtomatik........7,0 l/100, povp.hitrost...63 km/uro po BC.

Zdej ne vem, ali se morajo te nove Mazde ?e ulaufat  in bodo potem pile manj, a ?e vedno veliko ve? od obljubljenih ?tevilk, ali je pa ta nova tehnologija malo prenapihnjena. Pozitivno me presenetila  poraba moje stare dame. Rekli boste, da BC na moji la?e. A sem ?e v par zadnjih tankanjih ugotovil, da odstopa le +/- 1 dcl/100.

Koliko la?ejo ostale dve ne vem in nisem mogel preverit.

Z 150 konjsko sem  zadovojen, 175 je pa rahlo  razo?aranje, kar se ti?e porabe.Najbr? je to davek avtomatskega menjalnika po mestu.Lepo bi bilo testirati ?e benzinarko na isti relaciji. B)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Malo sem gledal cene za Mazdo 6 po tujini.

Cene so precej padle sedaj pred novim letom. Kaj mi je ?e posebej padlo v oko?

Zanimivo je, da se prodajajo recimo letnik 2014 ali za?etek 2015 z tam nekje do 60 tiso? kilometrov in spodaj je navedeno, da sta ?e dva predhodna lastnika. Nekatere imajo komaj nekaj ?ez 30 tiso? km.

Ve?ina jih je 175 konjskih avtomatik.

Zdaj ne vem,ali je kaj narobe z njimi ali je fora v ?em drugem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2018 Facelift III.
Napisano

No da slisim vase mnenje. Imam M6 letnik 2008 ki mi odlicno sluzi, vendar imam zeljo po novejsem avtomobilu. Kupil bi si novo M6 samo ne vem kdaj. Gledam ta novi facelift in deluje vrhunski, ce primerjas sprednji del je celo nekoliko podoben novemu konceptnemu modelu. Predvidevam da bo nova generacija s skyactive x motorji prisla v M6 okoli 2020. Sedaj pa dilema, ali kupim ta facelift model ali cakam se 2 leti?

Lahko kupi? ta model obstoje?i, vozi? ene tri leta, proda? in kupi? novi model.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Ni problem skupna proizvodnja energije, ki bi jo po grobi oceni elektri?ni avti (samo avti brez kamionov in busov) pove?ali letno za cca 33% v gospodinjskem sektorju. Se pravi, cca 1000GWh dodane proizvodnje. Se pravi, ?e imamo zdaj porabo v gospodinjstvu cca 3000 GWh oziroma skupaj z industrijo okoli 12GWh/letno. Na prvi pogled se zdi zanemarljivo ampak problem nastane, ker bodo ve?inoma ?pice porabe.. ?e na nivoju Slovenije re?emo, da bi vsak dan se na elektri?no omre?je priklopilo 250.000 vozil in da bi vsi polnili le za 10kWh (to je za cca 40km, ?e mal merka?). ?e ra?unamo, da bi samo 100.000 od teh imelo isto?asno priklopljene avte na mali doma?i hitri polnilnici (10kW), ko recimo pridejo iz slu?be domov, bi v tistem trenutku samo za avtomobili rabili 1GW priklju?ne mo?i za polnjenje avtov. NEK v povpre?ju daje cca 0,6GW.

Se pravi samo za polnjenje avtov bi v tistem trenutku rabili slaba dva NEK-a. najmo?nej?i daljnovod ima omejitev 400kV in 1600A trajnostne obremenitve, kar pomeni 640MW oziroma bi rabili iz smeri nove NEK torej postaviti ?e vsaj dva nova visoko napetostna 400kV daljnovoda.

?e pa re?emo, da imamo ve?ino 110kV, ki zmorejo le 400A to pomeni le 44MW mo?i ali le za polnjenje 4.400 avtov isto?asno, ?e ni gor nobenega drugega porabnika, kar vemo da ni res.

In ja potrebovali bomo doma?e hitre polnilnice saj se predvideva, da bi za normalen rang dometa avta morala biti notri vsaj 60kWh baterija oziroma raje 100 kWh (tesla model S ima ?e danes 85kWh baterijo), da bomo lahko pri?akovali domet 500km. Se pravi, ?e bo? hotel polniti prazno baterijo na navadni 16A varovalki bi torej za 100kWh rabil cca 30 ur polnjenja, kar je no go situacija. Torej s hitro polnilnico 10kW cca 10 ur ali z 20kW 5 ur. Hitre polnilnice na bencinski servisih imajo cca 50kW za polnjenje z enosmernim tokom. Se pravi samo za 100kWh baterijo bi rabili 2 uri.

...v glavnem, se bo bolj spla?alo it z biciklom iz Kp v Lj bo? pri?el prej. :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 3
Napisano

Sej to mi je hecno - letnik 2008, 250kkm pa se na?eloma le po volanu vidi, da je malo bolj gladek a nikjer niti pribil?no preguljen, tukaj pa berem, da so cela jajca pri skoraj novih.

Ni mi jasno, kaj tukaj nekaj ?parajo na materijalu.Samo slabo reklamo si delajo zaradi par deset evrov prihranka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Na forumih je navadno tako, da tisti, ki najbolj benti nad kvaliteto dieslov se nato v drugi temi hvali kako se poceni vozi na kurilca.

He, he, res je. Ponavadi so pa najve?ji strokovnjaki za dizle tisti, ki v ?ivljenju ?e niso imeli dizla in samo prebirajo razne forume in se naslajajo nad tem, da oni pa ?e niso mone, da bi imeli probleme.

Kar se ti?e tega, da bi moral radio uga?at in poslu?at motor je pa na ?alost tako, da nekateri tudi btez muzike ne poslu?ajo motorja in turirajo na 3500 obratih v tretji po avtocesti.Kaj ?mo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Sej tudi z prvimi dizli je bilo kao ful narobe to,da so zaribavali.

Seveda tistim pacientom, ki nikoli v ?ivljenju ne dvignejo havbe in pogledajo nivoja olja. Tisti so seveda blatili mazdo po forumih.

Tudi pri skyactiv motorjih je bil problem le pri letniku 2013 zaradi slabe obdelave

gredi. Pozneje so to te?avo odpravili.

Ja in pa seveda so spet pacienti(kot pri vseh znamkah), ki ne poslu?ajo motorja in samo gasa-pali- gasi. Za take dizli zagotovo niso in bodo imeli probleme.

In ja so neuni?ljivi v pravih rokah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Z Mazdinimi Skyactive bencinarji se je meja prevo?enih km/leto verjetno ?e zvi?ala. In je vedno bolj v prid Bencinarju. ?e bo Sky X prinesel to kar pi?ejo potem po moje ni ve? dolgo ?as, ko Mazda sploh ne bo ve? delala Dieselov, glede na sodelovanje z Toyoto, bo pa verjetno slo tudi v smer Hibridov.

Se strinjam, da bodo mogo?e ?ele sky x benzinski motorji nadomestili dizle. Tejle trenutni tega ?e ne po?nejo ( premajhen navor).

Primerjati je treba turbo motorje, proti atmosferskim motorjem - in danes je ?e ve?ina(?) novih bencinarjev turbinskih, torej?

Meni se ni? ne kolca po bullet-proof katrci (R4) - danes imam pri ?e enkrat te?jem, bistveno prostornej?em avtomobilu, ki je 4x mo?nej?i in ima vse pritikline na ?elu s klimo skoraj enako porabo.

Meni se niti nekolca po starih benzinrjih, ker sem imel stalno neke te?ave z vsemi ( od ?entralin do hladilnih sistemov, elektrike...)

Kar se pa ti?e okvar je pa to verjetno tombola; lahko se ti kvari ful benzinar, lahko dizel lahko pa nobeden.

Po mojem je strah  o okvarah dizlov predvsem zato, ker jih je neprimerno ve? kot z benzinskimi motorji na na?ih cestah in posledi?no je ve? zapisov o okvarah. Veliko teh okvar je splo?nih, tako, da bi se zgodile tudi na benzinskih izvedenkah ( te?ave z lu?mi, verige, zavore, razno tresenje, te?ave z menjalniki,te?ave z ra?unalniki,te?ave z rjavenjem itd.)

Res pa je, da je zadnje ?ase ve? problemov z dizli in dpf filtri in to predvsem zato, ker ljudje uga?ajo motorje med regeneracijo. Po prebranem sem pri?el do zaklju?ka, da se da to?no ugotoviti, kdaj se regeneracija izvaja- ne dela i-loop, mo?nej?i in bolj globok zvok iz izpu?ne cevi in pove?ana poraba goriva. Pa zaboga, ?e vidi?, da se trenutno izvaja regeneracija ne ugasniti vozila ampak naredi ?e tisti ?astni krog 5-10 min v tretji nad 2000 obratov in ko se kon?a lepo parkira? vozilo. saj ni to vsakih 10 km ampak tam nekje na od 200-250 km.

Prepri?an sem, da so tej novi skyactiv motorji neuni?ljivi.Vsaj Nina Jeran?i? in kolegi so to dokazali z 24 urno vo?njo na fullna ovalu ATP Papenburg v Nem?iji- ( povpre?na brzina 209,824 km/h). Veste kaj to pomeni na ful 24 ur? In nobenih problemov z motorji. Bile pa so tri limuzine 175 konji?ev,

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

O tem sem jaz parkrat pisal :)

Gume komot jurja, avto komot 20k potem pa se gleda kje bo cenejsi servis :)

Ne leti nate ampak generalno. :)

Ali pa avto 30 jurjev pol pa gor kitajske gume za 45?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.