Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
Pravkar je Boss napisal:

Sej se hecaš, a ne? :nevem: Če boš sestavil avto samo iz rezervnih delov prideš na 10-kratnik cene novega avta. Pred nekaj leti so naredili ta test in za avto, ki je bil okoli 30.000$, so ga sestavili samo iz rezervnih delov in pri upoštevanju cen na pooblaščenih servisih, so prišli na cifro preko 300.000$.

Tko, da realna cena rezervnega dela je z vsemi maržami vred na nivoju največ 15% cene tega dela v novem avtu.

Jajaja, hotu sm pač razložit ideologijo za temi cenami

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 10. 11. 2023 ob 8:20 je scania napisal:

Torej gre za attraction opremo, revolution ima digitalne števce, revolution top pa še zraven usnje. 

Top, hvala vama :) 

A ga je kdo klical, je gospod popravil oglas na attraction :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 7 minutami je Bini napisal:

Ko menjaš letni za zimski komplet ali obratno se ponavadi vedno tole na sliki pojavi :nevem: zato jih je potrebno dofilat na 2.5 atm. drugače grejo kmalo u maloro... 😉

IMG_20231114_075256.jpg

Ko menjaš vse gume nafilat na isto in samo gas

Jaz moram še ročno resiterat na moji M6

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je scania napisal:

Kje si ga pa imel na servisu? 

Svečke rečmo 30€ po komadu je 120€ pa še 30€ dajmo zraven da bo cifra lepša je 150€ (NGK so okoli 20€ komad)

Oljni filter od oka 20€ pa dajmo 10€ zraven ker je baje original torej 30€

Zračni filter dajmo 50€

Olje 5litrov 0w20 (je 10€ liter če sam kupiš) pri njih rečmo 30€ liter je to 150€

Dela je 2h ura v Celju je 55€ z davkom torej 110€ in je vse skupaj 490€ pa sem zelooo gor zaokroževal

Zdaj pa realno:

Svečke ngk so 20€ torej 80€

Oljni filter je 15€

Zračni filter je 25€

Olje je 50€

Delo pustimo 2h, priklop na tester pa mogoče še potrebno kaj dodatno odmontirat da se pride do svečk, torej 110€, vse skupaj je 280€

Potem pa zakaj si folk raje sam dela servis, al pa pelje k kakšnemu privatniku. Garancijo z uradnimi servisi lepo preplačamo. Žalostno, za ta denar sem jaz naredil ornk servis z zavorami komplet, čiščenjem kanalov, jermeni, napenjalcom......

Cena servisa je pogojena s tem, kako si “luksuzna” firma. Kaj bi potem rekel za bmw ali audi, kjer so servisi še višji?

Take cene pač “morajo” bit. Tudi nadomestni deli so dragi, ker če jih sestaviš skupaj moraš pridt na novo ceno avta. Če boš stvari prodajal ceneje kot je nova vrednost avta, ne bo imelo smisla. Čeprav ti razvoj za npr en blok motorja prodajo v dobesedno 4 modele avtomobila. Cene pač take morajo bit.

Jaz še vedno pravim, da moraš pri pooblaščencu upoštevat to, da če boš rabil nekaj ekstra tam cena NE bo navita. Ker ti plačaš OBISK. Npr če bi ob tem 600 eurskem servisu npr rekel da ti ščistijo še zavore, verjamem da bi se cena mogoče dvignila za 20 eur in nič več. Če boš pa pripeljal samo na čiščenje zavor ti bodo pa upalili 100 eur.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 urami je Bossek napisal:

Danes opravil 3. redni servis na 60k km. Cena sitnica 600 eur ?zmeden?

- svecke

- filter olje in zraka

- olje

- delo

Sepravi to kar prineseš notri z X186 v primerjavi z G150 na bencinu in manjši porabi te potem upalijo s tem ekstra servisom svečk za 250 eur :wacko:

Ni mi drugač jasno - G motor ima skos svečko da kreše iskro in ima predvideno menjavo na 120kkm, X motor ima pa notr svečko ki niti ne daje iskre cel čas, pa jo moraš menjat 1x prej? @scania

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 minutami je Janez007 napisal:

NE. Glih to me je zmotilo pri kupljenih stojalih - ker je treba dvigniti nekaj cm višje in potem spuščati. Pri kladi in dilcah, je kakšen cm lufta - tudi če dvigalka popusti, ni panike ... se avto spusti zgolj za ta cm. S tem prihranim nekaj časa, varnost pa je zgolj minimalno nižja..

Tako ja, jst isto delam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Moja dva mulca (20 in 24) pa sta med menjavo na istem dvorišču igrala pingpong. :(

Sicer pa sem poskusil uporabiti tiste Lidlove podstavke in ugotovil, da je lesena klada z nekaj deščicami za uravnavanje višine zame neprimerno bolj praktična in stabilna. Tako da, če koga zanimajo, niso še uporabljene ... mu jih prodam 25% ceneje (sam sem dal lansko leto 20, dam jih za 15€).

20231111_115738.jpg

20231111_114156.jpg

Jaz dam dilco ladijca med dvigalko in avto, ker če se slučajno mal zamakne ko spustiš lahko podrajsa to zaščito na robu. Tako da potem z dilco ubistvu dvigneš na notranji strani roba, sam morš mal pogledat da ne dvigneš na plastiki. Ko sem imel še toyoto, je mehaniku enkrat ob dviganju na dvigalu uspelo uvit rob. Pa je potem sam od sebe dal čez nek premaz, da je zaščitu rob - me zanima, če tam štartala rja, kaj bi iz tega ratalo v nekaj letih.

Je pa čist dovolj če bi dal sam klado v tvojem primeru ko imaš čisto raven teren. Al si dejansko spustu na dilce pa zamenjou?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo danes na drugem tehničnem, torej za 6to leto. Kot pričakovano vse bp, smo se več časa pogovarjali o avtu kolikor je trajal dejanski tehnični. 15.11 ima "rojstni dan", v 2 letih prevozil 60kkm.

Potem sem menjal še gume in predpražnike. Nexenke je spredaj orngi pobralo, tako da po pričakovanjih bodo ravno za 2 leti pri meni. Sem pa eno utež odbil ponesreči na zimskih, ampak se po regionalni ni nič čutilo. Bom videl v ponedeljek, če bomo na AC kaj poskakovali in ali bom moral peljat centrirat :lol:

Aja pa key battery low, bom kar pustil da vidim koliko je še fore od obvestila dokler dejansko ne crkne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je 50keda napisal:

Dej kaj te zanima, ne uporablam foruma na fonu pa se mi ne lubi fotkat pa spravlat slike na komp. Lahk ti popišem kaj mam, v osnovi pa kot sem reku polni kasko polica z 1% odbitne na kasko, dodana pa je premium assistenca.

Ne sej ko sem naredil par preračunov je cena tam tam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 minuto je Jest napisal:

Na disku sem nasel katalog mazde 6 od junija 2018 

SI Mazda6 IPM3 Jun 18.pdf 4.3 MB · 0 prenosov

in so stevci ze digitalni ...

image.png

image.png

No, to ti samo pove da avto na linku ni revolution 

Torej nima usnja in nima digitalnih merilnikov

null

image.png

Screenshot 2023-11-10 at 08.05.09.png

Challenge, attraction: stari števci

Revolution in naprej: novi števci + usnje

Takumi plus: na volanu obroček iz kroma

Screenshot 2023-11-10 at 08.05.34.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 13 urami je scania napisal:

Ekola našel, morala bi imeti digitalne števce, če je avto Slovenski je bilo del revolution opreme. Tako da verjetno gre za uvoženo vozilo.

IMG_20231109_175920.jpg

Ja ampak ne veš, za kateri letnik je ta “opis”, mogoče za 2021 zadnja serija

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 minutami je ignacij napisal:

Jaz sem pa prejšnji teden slučajno prišel do informacije, da ima AMZS ugoden družinski paket ugodnosti, ki zajema asisenco, zavarovanje v tujini in še en kup ugodnosti. Pa sem šel preverit svojo polico koliko plačam za XL asistenco in ugotovil, da mene to opali 150EUR, ženo pa L asistenca 60EUR, skupaj torej 210EUR, pa sploh nismo še prišli do zavarovanja za tujino, če gremo na kako potovanje.

Vglavnem ko mi poteče asistenca, bo letela iz police in bom vzel to AMZS zadevo.

WWW.AMZS.SI

AMZS premium družinsko članstvo je namenjeno za vse, ki potujete in potrebujete tudi letno turistično in zdravstveno zavarovanje.

Jaz mislim da je boljše imeti asistenco pri zavarovalnici.. Na amzs imaš res asistenco, ampak pogoje za nadomestno vozilo imajo slabše... Če si na triglavu imaš recimo lahko 8 dni nadomestni avto, tukaj imaš na najdražji 5 dni... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 10 minutami je SpEkTr napisal:

Mene pa čaka v začetku januarja, me je kr malo strah. Čeprav mesec nazaj pri ženinem avtu ni bilo neke panike - +40€ se mi zdi je bilo nekje razlike.

Ja jaz sem dobil + 100 eur na komplet kasko, pa računaj da sem šel premijski razred dol :D

pred 5 minutami je 50keda napisal:

Včeraj rihtal +100€ napram lan, 1099€ sava tuto kompleto in kasko z 1% odbitno, extra asistenca.

a mi pošlješ anonimizirano polico prosim, da primerjam? :D ker očitno sva na istem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 diesel 2019
Napisano
pred 15 minutami je ronson napisal:

Hvala za prva dva odgovora glede Mazde 2.2. Letnik 2019, ker vse ostalo je za mene čisto nerelevantno. Avto kupujem, da ga bom vozil in ne popravljal doma. Za kaj takšnega nimam niti časa, še manj pa znanja.

Dobil sem občutek, da bom z nakupom Mazde dobil predvsem težave. A se motim ali pa nisem na pravem forumu? Moj pojem avta je vožnja od A do B s čim manj stroški in težavami (ob rednem servisu) in ne popravljanje.

Skratka predvsem me je zanimalo če je Mazda 6 2.2. dizel letnik 2019 tudi tako občutljiva na vse težave, kot prejšnje izvedbe pred facelift 3 oz. če so jih uspeli kaj ublažiti oz. izboljšati? Govorim o avtu, ki ima manj kot 50k in je bil redno sevisiran glede na interval. Sicer ste mi v prvih dveh odgovorih dali precej informacij, pa vseeno, ima še kdo kakšno izkušnjo ali mnenje?

Hvala

Ja tvoj odgovor na prvotno vprašanje je pritrdilen. CD184 je manj problematičen iz vidika vzdrževanja kot CD150/175.

Vseeno ti svetujem, da vzameš takšnega, ki je imel servise opravljene na prej kot 20kkm, torej da je bil interval med servisi med 10 in 15kkm prevoženimi.

Soforumaš drugače prodaja 2019 letnik, https://www.mazda-si.net/topic/17586-prodam-mazda-6-skyactivd-2019/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 diesel 2019
Napisano
pred 2 minutama je scania napisal:

Samo v teh 7500€ je res vse, amortizeri, vzmeti, tesnila celega motorja, turbo, res vse, tudi kar ni v okvari. 

V smislu kot da vi restavriral avto.

Tako, ampak v 15 letih bi prevozil 450kkm :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 18 urami je MazdaBoy napisal:

Hehe ne bi probal srečo, boljš it gemblat 😆 Videt je bolj bogo, neki mutijo letnik 2018, 1.reg. 2020, ne vem, morda za nekih 10k eur 🙂

Lahko je bil "demo" avto, stal v salonu, pa so se ga potem losali

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je Prometej napisal:

Men se niso zdele slabe gume, nekje zlata sredina, sploh če gledam ceno. Sem bil recimo dosti bolj razočaran na Toyo Proxes. So bile pa po občutku tu tu s Falkencami, ki sem jih malo pred prodajo prejšnje trojke dal tja gor. Če bi jo mel doma še malo dlje, sem razmišljal o premontaži, ampak sem potem z vožnjo ugotovil, da so nexence dejansko kar ok, daleč od šrota ob prihodu na naš trg ...

Pa se ti zdijo še vedno isto mehke? Jaz sem mel pred leti Michelinove alpinke, sicer super guma, drži po snegu tud ko tirnica, samo eno tretje, sploh pa četrto leto pa rata glasna in trda, drsiš na vsakem malo rosnem rondoju ...

Jup, zato pa pravim da se bolj splača na 2 leti menjat Nexen, kot na 4 leta Michelin :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.