Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

V osnovi med dizlom 150km in bencinarjem 165km ali dizlom 175km in bencinarjem 190km kake hude razlike ni, kakor koli gledate, je pa res da je čisto drug režim vožnje in občutek...tudi hitrost je tam tam, velika pa je razlika v občutku,načinu vožnje in seveda porabi....poglejte pospešek 0-100...sta dizl in benz kar tam tam...samo občutek je drug in poraba😄😀, no pa kot Alex pravi, z bencinarjem hitro v Vrhniški klanec ne mores v 6.prestavi, lahko gres pa v 4 in z 5rpm😄😀, z dizlom pa laganih 2.5rpm🤭🤭

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 8 urami je J.J. napisal:

Jebi ga, noben užitek ni zastonj...

Poslano z mojega M2101K6G z uporabo Tapatalk

👍👏

Pred eno uro je scania napisal:

Dečki včasih so se družine vozile z 40KM in bistvo je bilo da se je lahko kam šlo. Nema veze kdo ima koliko konjev ali je dizel bencinar kerozin hybrid jedrski pogon, vse ima svoje prednosti in slabosti vazno je da v voznji uzivamo in da nam avti služijo pa seveda da nekam gremo 🙂

👍👏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

Res je. Vedno več je voznikov, ki vozijo na avtocestah 110, 120/uro. Veliko med njimi je "električarjev", ki šparajo elektriko, da se lahko pripeljejo do obale in nazaj domov. 😊 Je pa med njimi tudi precej "navadnih" avtov, ki šparajo z gorivom. Nič narobe. Jaz zase vem, da imam avto zato, da potegne in da uživam v vožnji z njim. Nisem glih najhitrejši na cestah, nisem pa niti najpočasnejši. 🤗

Da se voziti tudi pod 5 litrov/ 100 kilometrov, a je vsaj zame to mučenje. Na porabo ne gledam preveč, tako, da se trenutna poraba pri meni vrti okoli 7 l/100. 🤗

👍👏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Petrol ni ravno referenca za gume, kot bi pri njih prebral recept za kruh, ki ga pečejo na postajah :)

pred 16 minutami je Alex napisal:

Dobro, da si sam ugotovil, da se na gumah ne špara. 😉

Sicer pa se s spletnim nakupom, kjer plačaš po povzetju da vedno preveriti, kakšen dot so ti poslali,preden jih plačaš.

Če ne ustreza dogovorjenemu oziroma, kar so ti obljubili ob nakupu, jih komot zavrneš.

Jaz sem tako naredil ob nakupu zimskih Dunlop pred leti, ko so mi poslali leto dni stare. In so mi nato poslali najnovejše brez pripomb. 

Ti kot kupec si vedno kralj. Baje... 

dokler ne plačaš 😀, pol te pa ne...je...jo več :), oz. se moraš kregariti...

Pred eno uro je Janez007 napisal:

Ja, moram pa še upoštevati, da se z Michelinkami preverjeno zelo lepo-mehko vozi. Če grem do vulkanizerja, pa lahko celo preverim DOT, kar pa me stane dodatnih 15-20% cene. Mogoče bom nakup celo prestavil na spomlad naslednje leto, vzel pri vulkanizerju in izkoristil še kakšno Michelin akcijo, kot je sedaj za zimske gume.

jaz grem vedno k lokalnemu mehaniku, ki ima tudi gume, sam mi pove katere lahko dobi dobre (z gotovostjo nov letnik) in za katere mi ne more garantirati novih (recimo ko sem kupoval letne mi je rekel, da michelinke mi lahko zrihta nove, da bodo iz Španije in ne Francije), da recimo Continental pa da mi ne more....torej sem se odločil za Michelinke, dobil se 1.mesec stare, zdaj ali sem preplačal 50€ več ali manj, mi je res vseeno....pa še 6pack sem mu prinesel, tako da sem verjetno preplačal 60€....pa zmonitral mi jih je da sem stare feltne vnaprej pripeljal, potem sem pa naslednji dan samo prišel na premontažo, torej sem porabil 30min....namesto X ur iskanja po netu, čakanja za premontaži, itd.....tudi to šteje nekaj, kajne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je jacques33 napisal:

Če se gledajo Kumho, bi jaz pogledal tudi Hankook.

Sam gume z dot xx19 ne bi vzel, ko boš montiral, bo to že tri leta stara guma. Kdo ti pa garantira, kako je bila guma skladiščena?

Drugače pa res ne razumem lastnikov, ki dajo za avto 25k ali več EUR, potem se pa gleda 100 EUR pri kompletu gum. A guma je edini stik s cestno podlago.

👍👏, se ne bi mogel bolj strinjati....če bi imeli v primeru nov/star avto, ki bi dve leti "ležal"pri prodajalcu in bi bil 20%cenejši kot nov ga ne bi vzel nihče, in x razlogov bi bilo....zakaj 2.leti nevožen avto ni ok...😉😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 minutama je Alex napisal:

Michelin pilot sport 4 je itak najboljša guma. Je pa tudi daleč najdražja. 

👍

pred 22 minutami je Janez007 napisal:

Sam pa razmišljam že o letnih 225/45 R19. Tile dvoje sta mi padli v oči:

Kumho XL PS71 Ecsta 225/45R19 96Y... cca 100 €/kos

https://www.gume-pnevmatike.com/product/Kumho-XL-PS71-Ecsta-DOT1321-225-45R19-96Y-(f)/pid/1097652?did=9

Michelin XL PILOT SPORT 4 225/45R19 96W ... cca 200 €/kos

https://www.gume-pnevmatike.com/product/Michelin XL PILOT SPORT 4 DOT0321 225-45R19 96W (f)/pid/1090895?did=9&utm_source=ceneje&utm_medium=products&utm_campaign=ceneje_products&utm_content=pp_16

A ima kdo izkušnje s Kumho letnimi gumami, ki so pol cenejše od Michelink? ?zmeden?

slika.thumb.png.74071ddccb4dd8fb276a234e15f356cf.png

Jaz ima sedaj letne Michelin Pilot Sport 4 225/45 r18 in po tej sezoni sem super zadovoljen, tako da mi ni žal, da sem dal mogoče par10€ več (jaz sem jih dobil za 150€/kos)....zelo dobra v mokrem, zato sem jo tudi vzel....vozim pa normalno po omejitvah brez pretiranjavanja....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Koliko pa bi bila potem tržna vrednost Mazde 6, G165, ročni menjalnik, letnik 9/2018 (facelift), 60.000 prevoženih, oprema Revolution top (črno usnje), vse še prvo, odlično ohranjena?

😉, to je vprašanje za x eur😄, toliko kot ti bo trg ponudil...nastavi kot želiš dobiti in boš videl interes...jaz osebno za 4.leta star avto tega ranga in tega motorja ne bi dal več kot 20k....pika!, za moje pojme vse kar je več je noro!😉, ampak tudi to obstaja....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je scania napisal:

Od tega kar sem naštel nebi rablo bit nič menjano, ampak pri meni se vse preventivno menja, ce pa je oem slaba znamka se pa menja z boljso (kot zavore) 🙃🙃🙃 jaz sem tisti frik ko mora bit vse v nuli in kot novo 

od takega "frika" sem jaz kupil svojo Accordko, ko je imela 19.000km in 1,5leta stara, prejšnji lastnik je pa zamenjal zavorne cevi (pletenice), dodal 18col feltne, vse original podaljše, alu stopalke, dodatno prečne nosilce za kolesa/"trugo", torej ni da ni.....ker mu je bilo pač 160km premalo in je šel na CTR :), jaz sem pa še danes vesel, da sem dobil tak avto....tako da od takih ljudi se splača kupiti avto in tudi doplačati malo več kot je tržna cena pri "šverotih", kjer nikoli ne veš kaj dobiš za veliko denarja (za malo veš da kaj veliko ne moreš pričakovati, kot nateg....)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda bo razsirila paleto SUV vozil
Napisano
pred 6 urami je Alex napisal:

Res je. Potrjena je tudi naslednjica 6- ke za začetek 2023 z hibridno tehnologijo in avtomatskim 8 stopenjskim menjalnikom. Ročnega naj ne bi bilo več na voljo. In celo 3.0 šest cilindrični dizli naj bi prišli. 

Seveda si bomo, če je to res, omislili 3 litrskega  benzinarja. 

Ja verjetno bo ročni menjalnik počasi tudi izginil iz ponudbe, meni osebno to ni všeč, ampak vsi hibridi benz+elekt.imajo avtomatiko....se bo treba navaditi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda bo razsirila paleto SUV vozil
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Neka varianta z šestimi cilindri in blagim hibridom naj bi prišla ven leta 2023. Verjetno se ne bo več imenovala mazda 6. 

Če bo atraktivna zna bit zanimiva. 🤔

Ja klasičnega bencinarja ne bo več, enako dizle, ki jih bodo enostavno ukinili (japonci pa sploh, mislim da mazda se najdlje vztraja, toyote/honde že ne moreš več dobiti dizla)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Predelava
Napisano (urejeno)
dne 4. 10. 2021 ob 18:20 je curko napisal:

Pozdravljeni

Razmišljam o predelavi vozila na plin. Govorim o mazdi 6 GH 2.5.
O plinu razmisljam ker se na mesecni ravni naredi cca 3000km letno okvirno 35000km.
Kombinirana poraba se mi vrti nekje na 9l.

Pisal sem ze nekaterim ponudnikom in najbolj me je do zdaj preprical dobavitelj Tartini z predstavitvijo in z odgovori na moja vprasanja.

cena predelave bi znasala cca 1300eur.

Zdaj pa me zanima ce ima kdo od vas vozili predelano na plin in kaj si ostali mislite o
tem. seveda + in - da se bom lazje odlocil.

V sliki spodaj razvidno o kaksnem sistemu se govori.

vsec mi je tudi da nudijo 8letno garancijo na delo in material. Z neomejeno kilometrino v teh 8letih. + zavarovanje motorja ali kako bi se lahlo izrazil

ce se pa ne motim je pa imel @zmaj to zadevo vgrajeno ce se ne motim od drugega dobavitelja. zmaj se motim?

ze v naprej hvala in en zoom zoom pozdrav

Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk

si si izračunal v kolikem času se ti investicija 1.300€ + dodatni stroški povrnejo?

kot drugo (moje osebno mnenje), če delaš na leto 35k km bi moral v štartu razmišljati o dizlu ali pa ti mora biti res vseeno koliko imaš pač porabo pri bencinarju :)

se pridružujem mnenju ostalih, da vsi ponudniki, ti bodo dali vse obljube, ko boš imel kake resne probleme, bodo imeli n-izgovorov kdo je in kdo ni kriv

kar spremljam, kot kaže te predelave japoncem niso ravno povšeči, tudi pri hondi sem bral/slišal za ogromno težav tistih ki so šli na predelavo (predvsem mazanje ventilov), so tudi redke izjeme, ki so poročali da sistem deluje bp, ampak nikjer nisem zasledil tako nizke cene (tam je bilo bolj govora o investiciji 3-4k €)

kot rečeno, moje osebno mnenje, jaz o tem ne bi / ne bom nikoli razmišljal, ali vzameš dizla ali bencinarja, če že (in v to nas bodo slej ko preje prisilili) bodo že tovarniško izdelani hibridi (torej elektrika + bencin)

p.s. malo za hec, to je tako kot da bi imel Apple MacBook z iOS potem bi mu pa gor namestil WIN OS, saj gre, nekateri to celo delajo, ampak je pa povsem nelogično :) in na Apple servisu se v takem primeru ne moreš žaliti, da imaš nestabilen sistem iOS :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 7 urami je Bini napisal:

Ko pogledam tale test bolj podrobno ugotovim,da bi Kleberce osvojile prvo mesto,če ji nebi dali za krožno vožnjo na mokri cesti tisto slabo oceno v kar malo dvomim,ker velikih 5. pač morajo biti tam kjer so, sem pa zaenkrat prav vesel,da sem se odločil za Kleber :ouje:

Ko jih pa preizkusim v zimskih razmerah pa poročam....😊

Screenshot_20210930-132030~3.png

Hehe, ne pretiravat no😄😉, take izjave so bolj za v temo "kr neki", tam kjer imate cepljenje temo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
Pred eno uro je TiEn napisal:
WWW.BARTOG.SI

A17 5x114,3 ET45 7,5x17 ALUTEC IKENU črna 70,1 (Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Lex

Mnenja ? zgledalo vem da bo tko tko, ma za zimske potrpim

Za moje pojme bo za zimske ok👍, še mat lak...so celo prelepe😁😉...je to za zimo primerno...da ne boš imel cez par let vse "ulusceno"...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz imam sedaj ze 5.sezono michelin (sedaj aplin 6, preje aplin 5) in sem z gumo zadovoljen, verjetno je večina teh gum iz seznama dobrih, je pa res da moraš pač v zimski sezoni prilagoditi način vožnje, veliko folka pa vozi pozimi kot da je vse enako kot poleti😁😉, še vedno pa bolje imeti novo gumo kot pa 5.let staro, pa ne glede na katerem mestu na tej razpredelnici je, samo da ima dobro oceno....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano
pred 13 minutami je Shrek napisal:

Mimogrede...povprečna hitrost 140 km/h...in 6.5 litrov porabe? 

To je nemogoče

Trenutna poraba pri 140 na uro, ko spustiš gas, to je pa možno...

Honda Civic, žal ni made in Japan..., motor je super, uporabnost je že vprašanje, kar je mene najbolj razočaralo so porazni sedeži spredaj....drugače gre pa 1.5 turbak super, to nimaš kaj primerjati z mazdo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 11 urami je Alex napisal:

Saj je meni tale možakar povedal podobno. Zato se je pa čudil, ko je dal moj avto gor in je bilo vse zeleno. Rekel je, da boljše ne more biti. Dvakrat je resetiral stroj in vedno je bil enak rezultat. 

to je tako kot grem jaz na zdr.pregled in na testu kapacitete pihnem cca.6,5-7l, in mi sestra pravi da je nekaj z strojem narobe, ga bo resetirala in bova še 1x probala :)....pa še1x isto, potem pa vpraša "a ste vi kaj trenirali v mladih letih".....odgovor "da, pol-profi plavanje 14.let" :)......in podobno je pri ekg (oz. pri ceplenju :), sem imel pulza 38, me je vprašala če sem OK ? :):)

pa je tudi meni uspelo zasmetiti temo o gumah z nebulozo :):), se posipam z pepelom......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

fantje (in dekleta, da ne bo kake drame) kar se meni zdi (pa nisem dolgo na tem forumu) in moje mnenje je, da se človek prijavi na forum tudi z razlogom, da bi mogoče na kakšnih področjih, ki niso vezane striktno na znamko vozila (recimo gume, pranje, nosilci za kolesa/prikolice) dobil kako uporabno informacijo/nasvet ali si prebral kaj si ljudje o tematiki mislijo.....potem pa prideš do teme "gume" in si rečeš, super bom prebral par strani in dobil kak uporaben feedback, pol pa WTF, 80+strani od tega vsaj 60 strani šrota 😀, brez povezave na samo tematiko, težko razbrati potem iz vsega tega plevela kaj pametnega :), moje mnenje/opažanje....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.