Sem ravno danes poslal, ampak na to niti malo ne računam...
Če boš hotel kaj uveljaviti, jim boš moral s kakim pravnim / odvetniškim dopisom zagroziti, sicer je pa to žal mantra vseh zavarovalnic...na tak način verjetno odpikajo 95% ljudi...dobički pa v nebo...
Jest nimam nic popikano od kamenckov… to je izgleda rdeca barva bolj obcutljiva, ker na sestici je bilo tega kar nekaj…
To je predvsem odvisno kako kratko razdaljo imaš na AC....svoje čase nazaj sem imel havbo popokano na veliko, sedaj nič....sem pa 10.let starejši kot pred tem😉👍
Jaz imam strešne nosilce thule, 3 bike gredo gor bp, zdaj vzame mi cca.30min vse skupi, ali je to veliko ali ne, ne znam oceniti...in tistih 130 po AC peljem brez problema....za spravit jih gor/dol pa tudi ni neka znanost. Res pa je, da uporabljam to do 5x letno...
super avto, kar si dobil zraven grafis je zagotovo vredno vsaj 500€, glede na to da so ti dali thule kufer in verjetno original strešne nosilce 👍, tako da za moje pojme dober deal. (popustov pa mislim da že dolgo ne dajejo, enako kot če želiš kupiti z gotovino, te pride dražje, kot če na lizing, itd...oz.ni gotovinskega popusta :)).
Pri nas je pa včeraj žena vzela avto z novimi gumami. Ko pride nazaj po prevoženih 50 km jo vprašam, če ji je vožnja z novimi gumami všeč, odgovor "niti opazila nisem, da so nove gume" .... Prej so bile zimske GY 225/55 R17, sedaj letne Michelin 225/45 R19. 🤪 Mogoče bi opazila, če bi kakšna počila. 🤣
Čehi že dolgo ne vlačijo takih prikolic ampak so ponavadi zadaj kaki čolni.
za moje pojme, ko pogledaš vozni park Čehov in Slovakov je kar nad SLO, vsaj folk ki se vozi v CRO na morje, govorim iz izkušenj ko čakaš v Splitu na trajekt za Brač ali Hvar.....avti za 40k € plus.....redko katera škoda, če pa že RS Kodiak in RS octavie
Enega znucanega in zanemarjenega za delo, drugega pa za hvaljenje pred kafiči...
Za to rabiš sveto trojico ali pa kakega porša ali pa "predelanega" golfa :), JAP avti niso za to....🤣
pred 9 urami je g.Wankel napisal:
In ipak so nad vsemi vedno slovenceljni, ki se obremenjujete s tem kaj ljudje delajo s svojimi avtomobili.
👍ne samo avtomobili, tudi kaj sosedje delajo/imajo, kdo ima večjo hišo, več denarja, lepšo okolico/travo, itd....to je pač nacionalni šport Slovncec na splošno/v generalnem 🤣
Ja, piše sicer da stranke ne naredijo toliko kilometrov v enem letu, in da jim je pač vseeno - ni neke razlike. Vedno več je pa ljudi, ki se z dizlom vozijo po mestu - itak dizel ni za to.
Pol so pa težave. A ni čudno, nekateri pa nobenih težav nimajo s tem - poglej Labi-ja
jaz osebno mislim da če ne delaš na leto več kot 30k km nima smisla razmišljati o dizlu (to pa pomeni kar nekaj km na mesečni ravni :)...., razen če ti je pač dizel toliko bolj všeč
Na AC dam pa na radarski tempomat 160kmh in sam lepo kruzam v 6ti. Pije 9 litrov pa kaj, se nasmejem vsakič ko dam po gasu.
👍, se kar strinjam, imam veliko kolegov ki imajo sedaj novodobne turbo 1.0 mlinčke vw, skoda....in debatirajo o decilitrih ....jaz recem da na porabo gledam na 0.5 natančno, vse ostalo je brezveze🤭😁, bistvo je da avto dela in diha, poraba je redni strošek, ki se mu ne moreš izogniti....in te vedno spremlja.
Ja pa avto na lizing, tako, da naj bi moral biti servisiran samo na uradnem servisu? Saj lahko, da ima racune, jaz sem samo v MyMazda preveril zgodovino glede na vin.
To prvič slišim, da če je avto na lizing da bi ga moral servisirati na uradnem servisu, v primeru lizinga rabiš imeti kasko....kje ga servisiraš je tvoja stvar (oz. tudi če ga ne) in kar je edino važno da plačuješ obroke
Dvojno dno v smislu kot si ga je zamislila Mazda z zlaganjem posamezne tretjine mi je neuporabno. V prtljaznik vedno namestim gumijast tepih in potem ta funkcija odpade saj zlaganje posameznih segmentov potem ni mozno. Ko bi vsaj bilo to pametno dno gumirano, da se enostavno cisti potem bi bila to druga pesem. Saj to je pri vseh avtih problem ker uporabljajo ta zoprn material v katerega se nabira polno svinjarije
ja dvojno dno je za moje pojme dosti neuporabno, vidim že pri svojem Accordu, spodaj imam prvo pomoč, nekaj opreme, ki jo nikoli ne rabim in varnostni vijak za feltne.....da bi kdaj namensko to uporablja pa ne....edina dodana vrednost tega se mi zdi, da imaš tam spodaj "popravljeno" kramo ki jo recimo samo s sabo voziš, v osnovi pa nikoli ne rabiš in imaš potem glavni prostor "prost"....
A Gorenjcev tukaj na forumu ni ali nihče na Gorenjskem ne vozi mazd ali jih vsi drugam vozite tole me še mogoče malo bolj zanima -> Močnik, je to za kaj serviser/prodajalec ali je to klasika Gorenjske podobna zgodba kot Žibert za Honde :), ker sta tudi iz istega kraja....torej da je bolje iti kam drugam, na Štajersko....
3.) preden se bom lotil iskanja, me zanima tudi h kateremu trgovcu se priporoča iti, ker jih je za Mazdo kar veliko in cele SLO nima smisla obiskovati. Ali ima kdo konkretne izkušnje z AvtoHišo Močnik (Kranj), ker mi je ta najbližji....sicer kot sem prebiral in tudi po prebrskanem na netu ima Selmar CE največjo izbiro.
Tudi moj nasvet: če daš enkrat toliko denarja za avto, naj bo avtomatik.
Sam ne želim AT, iščem namenoma ročni menjalnik....zato tudi odpade veliko hybrid "jajc", ki imajo že vsi po vrsti samo se avt.menjalnike...
pred 44 minutami je mito3000 napisal:
. Res bi vsaj jaz za ta denar potem kupil kak drug avto.
Za denar do cca.29k kaj prav hude izbire po pravici ni, razen če imaš v naboru res vse opcije (meni razne skode, seati, vw, itd...niso v izboru in gledam za JAP znamkami, tam pa ni ravno veliko izbora)....vseč mi je volvo xc40, ampak je konkretno drazji od mazde....
Ker tematika že obstaja, odpiram nekaj vprašanj, ker se bom v bližnji prihodnosti (ne sicer tako zelo hitro, da bi že hodil gledati avte), delam pa nekako seznam in ga ožim/krčim, da potem ko se bom tega resno lotil, ne bom imel težav z previlikim naborom :). Bolj kot ne bo v ožjem naboru zagotovo Mazda CX-30 pa me vnaprej malo zanima predvsem sledeče (če bi danes kupoval bi gledal ta model X186 2WD GT Plus opcija SO (sound) oz. šel probati/gledati tega ->
1.) ali SA (safety) dodatek je možen samo skupaj v paketu LU (luxury)
Ali kdo ima ta safety paket dodatno in ali je smotrno doplačevati 2.400€ ker je LU paket 1.900 in safety 900, glede na to da ima že vse glavne varnostne pripomočke vključene v osnovni opremi?
2.) Vem, da je treba iti avto probat, ampak me zanima prostornost tega avta za 3.člansko familijo s tem da sva z ženo med nižjimi 170cm, otrok bo pa lahko sedel še nekaj časa zadaj (trenutno star 10.let) kasneje pa spredaj, če naju bo prerasel in bo žena zadaj (oz. takrat se verjetno z nama ne bo več vozil :)) in ali lahko kateri od lastnikov dejansko izmeri velikost prtljažnika (v smislu kvadra, ne z merami od roba do roba, ki je zaobljen in porabi veliko prostora, ampak v smilu kakšen kvader bi v teoriji spravil v prtljažnik (torej širina x višina x globina)
3.) preden se bom lotil iskanja, me zanima tudi h kateremu trgovcu se priporoča iti, ker jih je za Mazdo kar veliko in cele SLO nima smisla obiskovati. Ali ima kdo konkretne izkušnje z AvtoHišo Močnik (Kranj), ker mi je ta najbližji....sicer kot sem prebiral in tudi po prebrskanem na netu ima Selmar CE največjo izbiro.
če bi dal VIN v ameriške strani, kjer se beleži zgodovina, sem prepričan, da je velika šansa, da je bil sesut ali celo totalka, to je skoraj edini način da se je nekomu splačal uvoz, to velja tudi za vse ostale ameriške avte, ki v Evropi niso bili nikoli uradno naprodaj, zakaj bi nekega navadnega civica vlekel v evropo, zato da bi edini imel samo en par vrat?
stroškov s prevozi, homologacijami, carina, davek je toliko, da ni vredno, razen če ga dobiš za drobiž
vprašanje, če je to uradno street legal oz. dejansko registrirana s tehničnim v SLO (lahko da jo je uvozil, in je ni sedaj mogel čez tehničnega spraviti....)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A to naredijo v enem dnevu ali delajo več dni (si brez avta?)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani