Skoči na vsebino
Servis Avspuh....
Napisano

Torej.... sestri je nekje po?il lonec al ne vem kaj na avspuhu... pa me zanima kje v ljubljani je kaki majster ki to popravlja.... rabi pa nujno danes!"!!!

LP daVid

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazni V BTC
Napisano

No ko smo pa ?e pri opominih, policija ima po novem zakonu o prekr?kih (zp-1c), ve? pooblastil, med drugim tudi to mo?nost da te opozori tudi ?e je za storjeni prekr?ek predpisana stranska sankcija kazenskih to?k! (seveda to ne velja pri alkoholu).

Npr. prileti? na radar, kazen 60.000sit+3 kt.----lahko te samo OPOZORI! (prej to ni bilo mogo?e)

Zdej kolk se bo to v praksi delalo je pa druga stvar.... kako bo pol z izpolnjevanjem "dnevne" "mese?ne" kvote.....???

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazni V BTC
Napisano

Vijolica delno ima? prav...samo ?e ne pride do "klica za pomo?" nimajo kaj iskati v gara?ni hi?i..... to?no tako kot dal primer o doma?em dvori??u.... torej tuki je ZVCP nemo?en... in pa? ljudje ki tega ne vedo... seveda pla?ajo... osebno pa se mi ne zdi fajn da policija "cola" naiven folk....sam da se dr?avni mo?nji?ek polne..... <_<

Torej to je ena od lukenj v zakonu, eno sem pred ?asom ?e objavil (radarji in provide)....

Ti pa seveda, ?e ne bo? dala v parkirni hi?i oziromo lahko tudi pred svojo hi?o, vseh 4 ?migavcev medtem ko bo? v rikverc peljala..... glej veselo pla?aj tistih 20 000 sit al 10 000 sit... Jest vem da ne bom... :bravo:

Leeep lep dan vijolica ?e naprej... :prstgor:

daVid

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazni V BTC
Napisano

Pou?no, ni kaj, po drugi strani pa je o?itno vo?nja po BTCju lahko zelo

nevarna, ker znake lahko upo?teva? al pa tud ne ?

Kazen za vo?njo po privatnem zemlji??u?

Zadnji? mi je kolega povedal, da so ga policaji "ocolali" ko je vozil

vzvratno iz parkirnega mesta v gara?ni hi?i v BTCju. Najprej se mi ni

zdelo sme?no in sem pomislil, da so si na?li ful dobro mesto za obirat

folk potem sem pa mal razmi?ljal in pogruntal par stvari.

?e kmal po tem dogodku se mi je zdel ?udno, da so ga lahko oglobili, ?e pa

se je vozil po privatni zemlji - parkirna hi?a je namre?last CityParka :nevem:

oziroma BTCja. Na privatni zemlji ne veljajo splo?na cestno prometna

pravila in kot taka jih ne morejo obravnavati policisti, ki tam enostavno nimajo pristojnosti. (Predstavljajte si, da se "vozite po svojem vrtu", pa

bi vas policaj kaznoval, ker niste meli pri?ganih lu?i )

To sem preveril tudi po ZVCPju

Uradni List

Uradni List 2

in na?el dejstvo, da ZVCP ne

obravnava parkiranja v gara?nih hi?ah in na zasebnih (ne javnih oz.

dr?avnih) parkiri??ih in cestah. ?e tega ne obravnava, torej policija na

njih ne more izvr?evati svojega dela in zato tam torej nima pristojnosti.

Ker nisem bil gotov v to zadevo, sem bil (na mojo in kolegovo ?alost)

tiho, dokler mi ni danes suma potrdila Motorevija. V njej je ?lanek ki

to?no podpre in potrdi mojo teorijo. Na zasebnih parkirnih mestih NE velja

ZVCP in tudi vsi znaki in omejitve so dejansko samo priporo?ila in NE

predpisi. Kot je napisano v Motoreviji (avtor: Bla? Po?enel): "... so bolj

priporo?ila za ravnanje, ki jih voznik lahko upo?teva ali pa tudi ne -

vsekakor ni kazensko odgovoren za neupo?tevanje."

Pred ?asom sem sli?al, da so policaji ma?irali po CityParkovi gara?ni hi?i in na veliko pisali listke za vzvratno vo?njo brez vseh ?tirih smernikov.

?e poznate koga, ki so ga oglobili mu prosim povejte to, kar ste tu

prebrali.

Ne pla?ujte tega, ker niste naredili ni?narobe. Prito?ite se na postopek.

Pa ?e vsem ostalim povejte, da ne bo ?e kdo brez veze pla?eval.

?e vseeno pa mislim, da je dobro, nesebi?no in uvidevno, da se opozorila

ne kr?ijo (predvsem zaradi varnosti pe?cev in ostalih udele?encev

prometa), in ?eprav kazensko niste odgovorni za svoja dejanja na privat

parkiri??ih, ste odgovorni zanje moralno in vestno.

LP daVid

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rain-X preparat
Napisano

majo to tudi v trgovinah GMT... danes kupil anti fog 1498,80 SIT in pa rain X original za 1440.00 SIT

Kalmanoss.... kje so te GMT trgovine???

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rain-X preparat
Napisano

Zelo na kratko ti bom povedal :rispekt: "Rain-X" :rispekt: je zakon. jaz ga uporabljam ?e 10 let in se mi kr trga kakadar se peljem z avtom na katerem se ne uporablja to. Je pa pogoj da se res dr?i? navodil in nanese? "rain-X" po navedenem postopku, in potem si zmagal.Pri hitrosti nad 50 km/h pozabi? da ima? brisalce, sprednje steklo je brez vode ker jih enostavno tok zraka odpihne. :aaaaa:

Ok zdej sem pa zainteresiran.... yavar kje to kupiti???

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"mladi voznik"
Napisano

Kot je meni znano ni razlike v tem ali povzro?i? ti nesre?o al pa kdo drugi.... vedno prevzame? 20% odgovornosti....

Tolk kot je meni znano!

LP daVid

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prehitra vo?nja
Napisano

Kljub temu, da se strinjam s policijsko netoleranco glede hitrostnih prekr?karjev v naselju so pa vseeno razlike kje je ta prekr?ek narejen. Vo?nja recimo po Zalo?ki (ki je dvopasovna s fizi?no lo?enimi smernimi vozi??i in brez nesemaforiziranih prehodih za pe??ce) s hitrostjo recimo 90km/h je 100x manj nevarna, kot pa vo?nja z 80km/h uro po ozkih ulicah recimo mimo ?ole, vrtca, nezavarovanih prehodov, parkiranih avtomobilov itd.

Res je da ni fajn....in da je nevarnost dosti manj?a... je pa useeno ?teto pod naselje in na? zakon to obravnava kot naselje..... ?al!!

LP david

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prehitra vo?nja
Napisano

Torej..... na kratko...

Na to se bo? zelo te?ko proto?il.... edino kar te re?i je toleranten sodnik za prekr?ke, h kateremu bo? ?el ?ez kak mesec. Je pa tako, da ponavadi pri hitrostnih prekr?kih ne tolerirajo dosti. Keep your head up in se soo?i s tem... na ?alost nima? kaj dosti nardit.... tudi pritoo?be ne pi?i ker najverjetneje ne bo ?la skozi... ker so merilci precej za??iteni... torej njihova beseda proti tvoji.... in kot verjetno ve? velja NJIHOVA!!!

Ra?unaj pa na to da bo? pla?al ne 60 000 plus 15000 sodne povpre?nine....

Obstaja pa mo?nost v primeru da si ?e dijak ali ?tudent, brez rednega prihodka da ti omogo?i pla?ilo kazni v obrokih, ki pa mese?no ne morejo biti manj?i od 10000 sit oziroma po novem manj?i od 15000 sit na mesec.

Na ?alost je tako... prehitre vo?nje v naseljih ne tolerirajo ve?.... <_<

Good Luck

david

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vo?nja RX8ke!
Napisano

Symon, kaj sem napisala na prvi strani, ?e nisi njihova stranka?! ?e preje pokli?i, se dogovori, ne te?i, imej slab ob?utek samo za"preprehitro" vo?njo, in zopet tja ne predivjaj!!! in nazadnje tudi RX-8 ne razbij, s tem pa ?e sebe!!!!!!!

Ej Vijolica kje pa si se dogovorila to?? A Cosmos??

Mojega modell?ka pa no?e noben peljat? Gre tudi hitro, pa ?e sam sem se vam ponudil :(:hohoho:

Ejga buddy.....pridem jest na test ride.... :prstgor:

LP daVid

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vo?nja RX8ke!
Napisano

<_< Hmm,?e prav razumem,bi naj njegovo ime blo garancija?? :whatever:

Ne razumem glih najbolj italijansko,tak da bolj ugibam.... :P:D

O?itno ja..... :hohoho:

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tudi mazde kradejo
Napisano

V Ljubljani ukradli Mazdo serije 3

Preko no?i je bil v Ljubljani na Ple?i?evi ulici odtujen osebni avtomobil Mazda 3, 1.6D, reg. ?t. LJ 31-6HM, ?rne barve, letnik izdelave 2005.

SPET mazda !!! :(

:blink:?zmeden? To pa ni lepo sli?at..... :(

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vo?nja RX8ke!
Napisano

formalno je tako, kot sem rekla, kako pa naredi prodajalec, je pa o?itno njegova stvar

pa povej, kdaj je to bilo, kolikor vem, je zadnje ?ase bolj strogo,

bom povpra?ala, kako je v Ljubljani in sporo?im

No violica da ti s prve roke povem kako je v ljubljani....

Gama center...ni panike, lahko stestira? avte brez ?esarkoli podpisat, A-Cosmos isto...

Summit avto....Landrover dealer...tudi BP...dali so mi celo Range Roverja Sport, s ceno 21 000 000 sit za vozit brez spremstva, je pa rs da tja furam fotrovga landija ?e od za?etka.... sam useeno....

Meni do zdej ?e nikjer ni rablo podpisat ni?... :bravo:

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vo?nja RX8ke!
Napisano

(?e vozi? sam, podpi?e? zavarovalno polico, ker odgovarja? ti za avto tisti ?as) - vpra?aj Wildcat

To pa nisem ?e nikoli podpisal....vse testne avte ki sem do sedaj imel sem samo dobil klu?e in ?el.... brez problemos.... :bravo:

LP david

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda spet prva!
Napisano

Pred kratkim sem spet videl mojega golfa ll diesel letnik 88 ?e zmeraj laufa, ga ma ena ?tudentka, pravi, da

razen manj?ih popravil n? velikega, ?e zmeraj pije 5.5l nafte , ima ?ez 300kKM, pa saj je verjetno ta stroj neuni?ljiv; ja kak?no elektoniko ima,pa itak veste...

:D

Sem prepri?an da ti golfi brez problema nardijo 500 k km... ?e je zadostno vzdr?evan..... tako da roko... ?e ga bo? en ?as gledal... :):bravo:

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Antena za mazdo 323f
Napisano

Pozdravljen na forumu! :bravo:

Samo zanima me,zakaj pa rabi? originalno?? ?zmeden? V vsaki trgovini,ki ma vsaj nekaj delov za avte,dobi? razne antene,tudi za manj kot jurja,pa glih tak vle?ejo kaj pa? poslu?a?! :D

Poky on ima tisto ki z motor?kom pride ven....ne tako kot mi2..... <_<

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 iz Italije
Napisano

Jaz sem ?e parkrat sli?al, da je lahko kak?en avto (npr. v ?vabi) ocenjen kot totalka in se kot takega ve? ne popravlja, pol pa pride k nam ali kako drugo balkan republic, pa kao ful ohranjen, 1. lastnik, kilometre pa ti itak ?e vsak "seljo" zna nastavit po ?elji oz. ala carte! :P

Devil malo si ven s konteksta ?el....sam je pa res kar si napisal.... sam to se dogaja povsod... tudi pri nas ocenijo avto totalka, pa se ga porpavi in proda laikom kot nepo?kodovan avto....

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 iz Italije
Napisano

Glej recimo pri Land Roverju je tako...da neglede kje kupi? rabljen avto, samo pove? ?tevilko karoserije in ti ruknejo ven celotno zgodovino avta...seveda ?e je bil na poobla??enem servisu.... torej mazdo bi blo treba update-at...... <_<

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 iz Italije
Napisano

Boss neglede kje je avto kupljen... more bit evidenca ?e je servisiran na poobla??enem servisu.... zato je evro baza teh podatko ki je veljavna na podro?ju celotne EU.... pozanimaj se malo ?e res obstaja kaka elektronska razli?ica...ker ?e obstaja... jo je potemtakem mo?no spravit tudi v tiskano obliko na tistem servisu kjer je bil avto servisiran.....

LP daVid

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

Jaz pa vsaki? ko vidim polcaja na biciklu, prov pomislim kako bi reagiral, ?e me ustavi! :ne vem:

Po mojem, bi me tak smeh zgrabil, da bi dobil ?e kazen zaradi ?alitve uradne osebe al kej tacga, ker na kolesu je pa res mal ... preve? kolesarska ... :hohoho:

Ej mene so u?erej 2 policaja na biciklu....na Rudniku, na jur?kovi cesti ustavla in obrejila za 20 k sit.... oziroma 10k sit..... neprivezan!! <_<

Sam sem se jima pa ful nasmejal.....

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-3 na Top Gear
Napisano

eMule. :unsure: Mislim, da sem vpisal "Mazda 323" ali pa "Mazda 323 Top gear".

@LabiGT :vesel:

offtopic.... symon spet sem te zamenjal..... :jupiii:

Je pil apchih na gami prej...pa sem ga SYMON poklical..... :hohoho:

Se opravi?ujem.....

Feel free....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.