Torej.... sestri je nekje po?il lonec al ne vem kaj na avspuhu... pa me zanima kje v ljubljani je kaki majster ki to popravlja.... rabi pa nujno danes!"!!!
No ko smo pa ?e pri opominih, policija ima po novem zakonu o prekr?kih (zp-1c), ve? pooblastil, med drugim tudi to mo?nost da te opozori tudi ?e je za storjeni prekr?ek predpisana stranska sankcija kazenskih to?k! (seveda to ne velja pri alkoholu).
Npr. prileti? na radar, kazen 60.000sit+3 kt.----lahko te samo OPOZORI! (prej to ni bilo mogo?e)
Zdej kolk se bo to v praksi delalo je pa druga stvar.... kako bo pol z izpolnjevanjem "dnevne" "mese?ne" kvote.....???
Vijolica delno ima? prav...samo ?e ne pride do "klica za pomo?" nimajo kaj iskati v gara?ni hi?i..... to?no tako kot dal primer o doma?em dvori??u.... torej tuki je ZVCP nemo?en... in pa? ljudje ki tega ne vedo... seveda pla?ajo... osebno pa se mi ne zdi fajn da policija "cola" naiven folk....sam da se dr?avni mo?nji?ek polne.....
Torej to je ena od lukenj v zakonu, eno sem pred ?asom ?e objavil (radarji in provide)....
Ti pa seveda, ?e ne bo? dala v parkirni hi?i oziromo lahko tudi pred svojo hi?o, vseh 4 ?migavcev medtem ko bo? v rikverc peljala..... glej veselo pla?aj tistih 20 000 sit al 10 000 sit... Jest vem da ne bom...
Zelo na kratko ti bom povedal "Rain-X" je zakon. jaz ga uporabljam ?e 10 let in se mi kr trga kakadar se peljem z avtom na katerem se ne uporablja to. Je pa pogoj da se res dr?i? navodil in nanese? "rain-X" po navedenem postopku, in potem si zmagal.Pri hitrosti nad 50 km/h pozabi? da ima? brisalce, sprednje steklo je brez vode ker jih enostavno tok zraka odpihne.
Ok zdej sem pa zainteresiran.... yavar kje to kupiti???
Kljub temu, da se strinjam s policijsko netoleranco glede hitrostnih prekr?karjev v naselju so pa vseeno razlike kje je ta prekr?ek narejen. Vo?nja recimo po Zalo?ki (ki je dvopasovna s fizi?no lo?enimi smernimi vozi??i in brez nesemaforiziranih prehodih za pe??ce) s hitrostjo recimo 90km/h je 100x manj nevarna, kot pa vo?nja z 80km/h uro po ozkih ulicah recimo mimo ?ole, vrtca, nezavarovanih prehodov, parkiranih avtomobilov itd.
Res je da ni fajn....in da je nevarnost dosti manj?a... je pa useeno ?teto pod naselje in na? zakon to obravnava kot naselje..... ?al!!
Na to se bo? zelo te?ko proto?il.... edino kar te re?i je toleranten sodnik za prekr?ke, h kateremu bo? ?el ?ez kak mesec. Je pa tako, da ponavadi pri hitrostnih prekr?kih ne tolerirajo dosti. Keep your head up in se soo?i s tem... na ?alost nima? kaj dosti nardit.... tudi pritoo?be ne pi?i ker najverjetneje ne bo ?la skozi... ker so merilci precej za??iteni... torej njihova beseda proti tvoji.... in kot verjetno ve? velja NJIHOVA!!!
Ra?unaj pa na to da bo? pla?al ne 60 000 plus 15000 sodne povpre?nine....
Obstaja pa mo?nost v primeru da si ?e dijak ali ?tudent, brez rednega prihodka da ti omogo?i pla?ilo kazni v obrokih, ki pa mese?no ne morejo biti manj?i od 10000 sit oziroma po novem manj?i od 15000 sit na mesec.
Na ?alost je tako... prehitre vo?nje v naseljih ne tolerirajo ve?....
Symon, kaj sem napisala na prvi strani, ?e nisi njihova stranka?! ?e preje pokli?i, se dogovori, ne te?i, imej slab ob?utek samo za"preprehitro" vo?njo, in zopet tja ne predivjaj!!! in nazadnje tudi RX-8 ne razbij, s tem pa ?e sebe!!!!!!!
Ej Vijolica kje pa si se dogovorila to?? A Cosmos??
Mojega modell?ka pa no?e noben peljat? Gre tudi hitro, pa ?e sam sem se vam ponudil
formalno je tako, kot sem rekla, kako pa naredi prodajalec, je pa o?itno njegova stvar
pa povej, kdaj je to bilo, kolikor vem, je zadnje ?ase bolj strogo,
bom povpra?ala, kako je v Ljubljani in sporo?im
No violica da ti s prve roke povem kako je v ljubljani....
Gama center...ni panike, lahko stestira? avte brez ?esarkoli podpisat, A-Cosmos isto...
Summit avto....Landrover dealer...tudi BP...dali so mi celo Range Roverja Sport, s ceno 21 000 000 sit za vozit brez spremstva, je pa rs da tja furam fotrovga landija ?e od za?etka.... sam useeno....
Pred kratkim sem spet videl mojega golfa ll diesel letnik 88 ?e zmeraj laufa, ga ma ena ?tudentka, pravi, da
razen manj?ih popravil n? velikega, ?e zmeraj pije 5.5l nafte , ima ?ez 300kKM, pa saj je verjetno ta stroj neuni?ljiv; ja kak?no elektoniko ima,pa itak veste...
Sem prepri?an da ti golfi brez problema nardijo 500 k km... ?e je zadostno vzdr?evan..... tako da roko... ?e ga bo? en ?as gledal...
Samo zanima me,zakaj pa rabi? originalno?? V vsaki trgovini,ki ma vsaj nekaj delov za avte,dobi? razne antene,tudi za manj kot jurja,pa glih tak vle?ejo kaj pa? poslu?a?!
Poky on ima tisto ki z motor?kom pride ven....ne tako kot mi2.....
Jaz sem ?e parkrat sli?al, da je lahko kak?en avto (npr. v ?vabi) ocenjen kot totalka in se kot takega ve? ne popravlja, pol pa pride k nam ali kako drugo balkan republic, pa kao ful ohranjen, 1. lastnik, kilometre pa ti itak ?e vsak "seljo" zna nastavit po ?elji oz. ala carte!
Devil malo si ven s konteksta ?el....sam je pa res kar si napisal.... sam to se dogaja povsod... tudi pri nas ocenijo avto totalka, pa se ga porpavi in proda laikom kot nepo?kodovan avto....
Glej recimo pri Land Roverju je tako...da neglede kje kupi? rabljen avto, samo pove? ?tevilko karoserije in ti ruknejo ven celotno zgodovino avta...seveda ?e je bil na poobla??enem servisu.... torej mazdo bi blo treba update-at......
Boss neglede kje je avto kupljen... more bit evidenca ?e je servisiran na poobla??enem servisu.... zato je evro baza teh podatko ki je veljavna na podro?ju celotne EU.... pozanimaj se malo ?e res obstaja kaka elektronska razli?ica...ker ?e obstaja... jo je potemtakem mo?no spravit tudi v tiskano obliko na tistem servisu kjer je bil avto servisiran.....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Torej.... sestri je nekje po?il lonec al ne vem kaj na avspuhu... pa me zanima kje v ljubljani je kaki majster ki to popravlja.... rabi pa nujno danes!"!!!
LP daVid
Feel free....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani