Boss, jaz te res ne razumem.A ni osnovno pravilo tr?ne ekonomije, da kupuje? tam, kjer je cenej?e in kvalitetnej?e in dobi? najve? za SVOJ denar-pa naj bo to v Slo., v Avstriji, Nem?iji ali v Ameriki.To, da imajo na?i trgovci take mar?e (na textil tudi do 70%) je pa njihov problem in ne problem pametnih kupcev.Dam ti primer.Rabi? darilo- en kvaliteten viski.In gre? v na?e trgovine, kjer je najcenej?i litrski Chivas regal 12 letni krepko ?ez 30 ?.In gre? nato par sto metrov ?ez biv?o mejo, kjer je ta isti viski 19,90 evr?kov.T i bi najbr? odkorakal v prvo na?o trgovino in od?tel skoraj duplo samo zato, da bi nekdo mastno pokasiral. In bi se fajn po?util, da si kao nekaj prispeval za skupno blagajno. Ti od tega ne bo? imel ?isto ni?. Jaz dam folku absolutno prav, da svoje prigarane ?olde uporabijo kar najbolje oz. tam, kjer misli, da je za njih najbolj?e. Razne finte tipo kupujte doma naj si pa vrli politiki nekam vtaknejo.Pameten kupec ne rabi povodca.
Podpis! Blagor unim ubogim, ki vidjo vse skupaj tako ro?nato, da jih lahko vodijo na povodcu, da se strinjajo z vsako podra?itvijo, novimi davki, ni?anjem pla? itd... In vse to na ra?un ljudi, ki nis(m=o imeli v ?asu debelih krav ni? s plenjenjem, zdaj s(m)o pa prvi na udaru, ko je treba "re?evati dr?avo". Jebe? tako dr?avo, ?imve? folka naj se odseli, za prav jim dam ker zdaj se pa pomoje samo ?e najve?je ovce strinjajo z vsemi temi pani?nimi podra?itvami in ni?anjem stro?kov na vseh podro?jih!
No roko na srce, kombi se mora amortizirati, zato so sposoja in prevozi malo dra?ji kot le preprosta urna postavka.
Po drugi strani pa kdor ima Ferrarija (oziroma kaj podobnega) je ?e od novega bolj na udaru, ve?ja cena, ve? davka, vi?je zavarovanje, ve?ja poraba pomeni ve? tro?arine za dr?avo, in na koncu ?e dra?ja cestnina (s ?imer se na nek na?in celo strinjam je pa res, da do 2,0 ali 2,5 bi lahko gledali ?ez prste ker je v tem rangu ogromno dru?inskih dizlov in enoprostorcev)...
Ko sem gledal avte in primerjal z "od oka 130cm" sem dobil ob?utek, da se tale juha ne bo pojedla tako vro?ak kot se je skuhala. Sicer tvoj predlog Boss ni slab, samo realizacija bi bila zahtevnej?a ker bi bilo potrebno gledati za vsako vozilo posebej.
Ta teorija "deluje" na principu, da bolj kot je segret katalizator, bolje deluje, ker hladen pa? ne deluje. Zaradi tega folku mehaniki re?ejo, da naj prej fajn segrejejo avto, s hladnim pridt tja in pod zaugom meriti emisije pa? ne gre ?ez.. ?e je pa sistem prekurjen ti ne pomaga ni? drugega kot da kupi? nov katalizator, simpl.
Ja skandinavci imajo bolane cene. Ampak kake pla?e imajo v dr?avah, kjer si primerjal cene? Mogo?e bi bila zanimiva raziskava in razpredelnica v smeri kake pla?e imajo in koliko stane naprimer dolo?en avto, stanovanje, bencin, hrana....
Dobro ampak kot je Grega rekel, ?e je standard v k***u pa? folk ne bo nabavljal dra?jih avtov ampak samo ?e Dacie. S ?imer bi bila dr?ava samo ?e na slab?em, medtem ko imajo v omenjenih dr?avah konkretno vi?ji standard.
Ko ugotovi?, da je nov avto pri nas bistveno dra?ji kot v Nem?iji. ?eprav mi ni ?isto jasno zakaj so tudi v tujini cene tako razli?ne. Vseeno pa bistvo ostaja, pri nas je avto konkretno dra?ji.
Pridi v Morav?e k Veselu, ima enega belega sam ne vem ?e ga nima kar zase. Izgleda pa dober, ?eprav mene sama motorizacija ne prepri?a. Dobesedno vsa nem?ka in japonska konkurenca ima v tem segmentu manj?e (verjetno tudi var?nej?e?) in isto mo?ne bencinarje ali pa dizle.
200e nevarna vo?nja (al kokr si razlagajo zdrs na mokri cest)
No?em biti pameten ampak slu?ajno proti kontrol priletel po?ez al si jim to demonstriral ?e na poti na izrednega tehni?nega?
Sicer se pa pridru?ujem Wanklu, ?e misli? obdr?ati ne var?uj ampak zrihtaj iz nule, ?eprav ne bo poceni. Bo pa kon?ni efekt ?e ena obnovljena novodobna klasika.
Ali jo obnovit v serijsko stanje (ima? primer pohvalnega obnavljanja na forumu) ali pa v kose, sem prepri?an, da bi ljudje z veseljem vzeli rezervne dele.
V ve?ini primerov se da le ?e je motor serijsko v takem vozilu ali ?e ne gre za ful mo?nej?o verzijo. Mogo?e bi se celo dalo ampak verjetno prej v Zanzibarju ali Nem?iji kot pri nas.
OK tole je pa definitivno kul specialka za kak Raceland, avtoslalome itd... Vpra?anje je samo kako se dr?i pri vi?jih hitrostih (Grobnik) glede na zelo majhno maso in medosno razdaljo.
Hmmm po drugi strani, lani je bil en ?isto navaden Lupo na nurburgringu glavna atrakcija, to bi kar bilo...
-Je pa danes tako, da se lahko jutri pojavi nekdo, ki bo napisal, da je neka srebrna Mazda s tablico LJ-KM... divjala skozi naselje mimo ?ol in skoraj zbila za cel razred otrok. Kaki kapitalni cepec je moral biti za volanom. Danes je vse mo?no in z lahkoto nekoga userje? do konca in dobi neizbrisljiv made? pa ni nujno, da bi bil kriv. Ne govorim o tem primeru, ker ga nisem videl in tudi nih?e od ostalih ne.
-Najbolj bo vedel Lumpi, ?e je bilo res tako in ?e je bilo res ter je kolikor toliko dovolj samokriti?en bo ?e sam sprevidel ali ga serje.
-?e vas pa kar naenkrat toliko skrbi za klub (tudi tiste, ki vas ni zraven) pa se naj na prihodnjem sestanku vodstva kluba obravnava ta problematika in zaprosi VSE uporabnike, da iz svojih vozil snamejo vse kar je kakorkoli povezano s klubom, da ne bi slu?ajno kdo kdaj naredil kako neumnost in omade?eval klub.
-No ja malo bolj mo?no kot lete?i sloni to je ampak pomoje je ?ansa za to vseeno premajhna, da se spla?a sekirati. Se pa dogaja da tudi ostali foruma?i kdaj napi?ejo kdaj da so videli (ali celo posneli in na forumu objavili!) kako je nek poljuben voznik storil kako neumnost. Razlika (in nerodna re?) je le v tem, da sta tu oba na forumu.
-In ja, ni?e razen Lumpija in Mazda6ska ne ve kako to?no je izgledalo iz enega ali drugega zornega kota tako, da v sam dogodek se ne bom vtikal.
-?e ?e spra?uje?, nisem ?lan (?eprav razmi?ljam, da bom "lahko ve?krat kaj napisal ali predlagal" ) ampak: 15. in 16. ?len statuta ter eti?ni kodeks.
-hja se ne ?udim sej si itak alergi?en name pa te zmoti vse kar napi?em
-Ah vi? klele je pa bistvena razlika - en posameznik ni zrcalo ne?esa ampak, ?e pa se ti ve?krat ali celo pogostokrat dogajajo zadeve v katere so vklju?eni tipi?ni primerki (v tem primeru ?rn AUDI/BMW) je pa dokaj normalno, da to dojame? kot vzorec. ?e pa to isto dojame? ?e pri enem primeru potem je problem v tvojem dojemanju.
-Da bo bolj jasno tud stereotip o pokvarljivosti francozov in italijanov ni pri?el zaradi problemati?nega enega izdelka ampak zaradi naadpovpre?ne pogostosti okvar.
-Priznam, ?e Lojz, Slivka pa Vid007 manjkajo ampak gre za napa?no tematiko, Lojza pa itak ni ni.
-Nisem to dojel kot nek splo?en vzorec med Mazda?i ?e to misli?. Glej zgornji odgovor ?tevilko 3.
-To pa itak.
Sicer pa mislim, da je bilo bistvo povedano v prvem postu in priznam, da smo za brezveze za?eli tole brezpredmetno debato.
No ja .. saj sem si tudi jaz mislil, da bo? ti tako odreagiral
?e ima avto klubske nalepke, ja je slaba reklama direkt za klub. Mogo?e bolj kot ?e par ?rnih Audijev/BMWjev po AC fura izklju?no po prehitevalnem pasu (ker roko na srce, nanje ste najbolj alergi?ni na forumu). In ja, nisem brez greha in razumem obe strani (tudi sam sem kdaj svoje avte fajn pritisnil, pa tudi sam menim da dolo?enih zadev se ne dela in se gre na dirkali??e, saj imamo Raceland in Grobnik dosti blizu) ampak tole pretirano zagovarjanje mi je pa ?e sme?no. Saj se bo ?e sam zagovarjal in odgovoril kaj je bilo ?e ima ?eljo. Ne vidim potrebe, da se popolnoma nevpleteni ljudje zdaj med seboj usekate kot zme?ani zato ker je en foruma? na cesti s svojo vo?njo razburil nekega drugega voznika Mazde.
Najbolje pa je da se odpre tema SRAMOTILNI STEBER in se tam ?infa voznike ki po?nejo take stvari
To ima BMW forum, bedaki na cestah, fajna zadeva baje. Jaz sem prepri?an, da glede na to, da ima na avtu klubske nalepke in custom tablico, tega ne bo ve? po?el.
ma ta honda res zgleda bolj skropucalo, govorim nasplo?no glede prenovljenih vozil
med tema dvema pa nima? kej ?tudirat kaj zbrat
Ker roko na srce, tale, ki prodaja Hondo se mora sprijazniti, da ne bo toliko dobil kot je vlo?il. Sploh glede na to, da realno se dobi ESi za pol cene, odbija?e pa za male pare, pa za silo gor name?e?. Prej bi razumel pri taki predelavi kot je tvoja 323F, je nekaj konkretnega dela v avtu.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani