Skoči na vsebino
NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Nice, dobro sedejo ti dodatni podalj?ki. Na oni je verjetno kak drug izpuh glede na rore.

Sem pa prej?nji? videl to novo trojko v ?ivo in mi zgleda ?e bolj?e kot na slikah, z temi podalj?ki pa je top?it, edino ?koda da ?e ni MPSke ali vsaj kakega mo?nje?ega motorja, glede na strupen izgled.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konec Mazde6?
Napisano

Hmh, ne ?tekam te politike, kao se grejo zmanj?anje izpustov eko.... In pol delajo samo ?e visoke cigle ki imajo vi?jo porabo,...sva?ta.

No mogo?e bo pa SkyX res revolucijonaren in bodo Suvji pili 3L.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Skyactiv G - bencin
Napisano

Tudi meni se je zadnji? mudilo in sem 40 km vozil med 170 in 210 km/h, povpre?na poraba pa se je dvignila za en deci na 6.9. Kaj pove ta podatek? Popolnoma ni?esar. :)

Pove da dizel preve? pije hehehe.

Saj zato so pa te teme o porabi ?ist brezveze. :ne vem:

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Skyactiv G - bencin
Napisano

Potovalna ali max? Pri 200+ noben dizel v serijskih avtih (na svetu) ne kuri 8.

Max, s tem da je bila od 62km naretih dobrih 50km na max, ostalih 10km pa po mestu. Potovalni ra?unalnik je kazal 8L povpre?je,nisem pa resetiral BCja prej je bil povpre?na malo pod 6, trenutna pa je bila itak 12+ :P

Heh, ma dizli itak preve? pijejo, ?e ?e bencinar pije 5L.

BTW: na M3 1.4benz je poraba pa konstantno nad 10L povpre?na, je pa tisti avto namenjen za po mestu na kratke razdalje.

Nvm no jst se ne obremenjujem s porabo. :vesel:

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jst sem na M6 dal Sava UHP2, sem dobil za 78?/kom 225/45/18 plus 25? monta?a.

Bomo videli kako se obnesejo te Savke, sem pa opazil da so bo?nice mal mehkej?e, guma napumpana na 2,5bara in zgleda kot da je premalo napumpana. :ne vem: 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

No evo dokaz kaj se zgodi ?e pretirava? z ET-jem.

Za foro sem namontiral 5mm distan?nike na ET42 7x17 plati??a ki jih mam na M3, tako da je skupen ET pri?el na ET37.

Sem naredil kratko testno vo?njo po bli?njem kro?nem in evo ga rezultat na gumi, pa avto je bil prazen.

post-5522-0-64180700-1554309688_thumb.jpg

post-5522-0-85414400-1554309703_thumb.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Mazdo boli k..va?no da proda, saj v preteklosti so ?e delali razne cvetke: rja se je vlekla leta in leta, wankel tudi niso porihtali, dizli z dpf nafta v olju so tudi rabli dolgo da so kolikortolko po?timal... Tako da ne bi bil prepri?an da bodo porihtali SkyX

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

To s klenkanjem SkyactiveX motorjev se vle?e ?e od za?etka, ?e na prototipnih ko so testirali samo motorje v starem modelu M3 so omejili mo? motorja glih zaradi prevelikega klenkanja.

Btw: klenkanje pri bencinskem motorju pomeni prej ali slej smrt za motor, tak da mam ob?utek da bo to bolj fail od motorja. Kot pa revolucija.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Pismo to je pa res ja in sicer ze prva generacija je imela velik notranji rob. Samo to bi mogu bit ornk nalozen avto, da bi poprasku ali pac? Govorim za stock podvozje.

Hja daj 5ljudi v avto pa poglej kolk se posede avto, pol pa ?e ra?unaj na grbine ko udari gumo navzgor v blatnik. Pri stock podvozju je malenkost bolje ker je vi?ine ve?, ampak ?e vseeno je pri nizkih ETjih lahko problem, kot pravim najbolj je problem pri grbinah ko nabije gumo z vso te?o proti blatniku.

Pri spu??enem podvozju pa si z nizkim ETjem takoj v blatniku,  zato pravim da je potrebno izbirat plati??a z neko razumno mero ?irine in ETja, da se ne zgodi kaka brezvezna nesre?a zarad takih bedarij.

Mene pa zanima, kak?en razpon lahko ima ET pri Mazdi 3 (gume 16, 65, 205). Hvala za odgovore.Na kateri M3 pa ima tako dimenzijo kter letnik?

Na kateri M3 pa ima? tako dimenzijo gum? Letnik? pa kak ET ima? trenutno? ima? original plati??a?

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.