Skoči na vsebino
Mazda CX-60
Napisano
pred 8 minutami je Freak napisal:

Očitno sem en redkih tule,ki mu je cx 60 všeč (je pa zanimivo,da ima mazda cx 60, volvo pa xc 60 ) 🙂

Kar se pa cene tiče,za isti denar se prodaja kia sorento. V obeh primerih pa zame nedosegljivo,oz imam druge prioritete 🙂

Meni tudi ni švoh, sploh ta rdeča, čeprav sem pristaš črnih, temno sivih avtov. 😁

9D918263-D7F7-412A-9AC4-0B601B2B82CE.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 13 urami je Alex napisal:

Evola, cx 30 je doma. 👍

Ampak... Sveta pomagavka. Cx 30 pije manj kot mazda 6 dizel. Wtf? 🤔

Žena je vozila pred mano 6-ko,hitrosti so bile nekje od 130-150. Vozila sva identično od BTC do Kopra. 

Edino na vrhniškem klancu me je malo pustila zadaj, ker smo nekaj bremzali in je ona lepo pobegnila naprej ampak sem jo na vrhu klanca dohitel. 😊

Prvi vtisi in razlika med vožnjo ene in druge? 

Mazdo cx 30 moraš voziti bolj "filigransko natančno", gas  moraš dodajati postopoma. Če ga stisneš naenkrat do konca kot dizel, se ne zgodi najprej nič. Nato postopoma pridobi hitrost. Je pa vožnja z cx 30 veliko bolj sproščujoča kot s 6-ko.

Že vidim, da, se bom hitro sprijaznil z njo. 😊

Pa še porabe obeh pri enaki hitrosti. 

Mazda CX 30 

IMG_20220714_185343.jpg

Mazda 6 dizel

IMG_20220714_185546.jpg

Srečno vožnjo, velik varnih km in naj dobro služi!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 19. 1. 2022 ob 9:14 je NevLado napisal:

Tale zgleda res lepo!

WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 G194 AT Revolution Top èrno usnje, letnik:2019,27300 EUR :: www.Avto.net ::

Kaj a se res ne najde kupec za to 6-tko? 😄 Še vedno na voljo 🙂 Pa cena je bila na začetku cca. 2k višja se mi zdi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoplin
Napisano

Pozdravljeni Mazda mojstri,

imam eno vpra?anje, ?e bi mi lahko kdo pomagal. V moji Mazdi imam vgrajen LPG sistem G-1, odkar G-1 ni, sem plin servisiral v Velenju pri RA-CEN (GEN1). Sedaj je po 5-ih letih in prevo?enih 160k s plinom ugasnil ra?unalnik in ne preklopi ve? iz bencina na plin. Na servisu so mi dejali, da je ra?unalnik fu?, da mi ne morejo popraviti, oz. ?e se odlo?im za nov sistem, da mi zamnjajo. Pozna kdo koga, ki bi mi lahko popravil ra?unalnik, imam ?e vedno upanje, da se lahko nekaj zrihta. :-) Novega sistema ne bi vgrajeval, ker nameravam avto kmalu prodati. Dokler pa avta ne prodam, bi se ?e vozil na plin, ?e bi se dalo zrihtat. Hvala.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Me pa zanima za tole Mazdo 6. Sem klical lastnika, pravi da ima s plinom prevo?enih cca 50 000km in je bil sli?at ?ist zadovoln s plinom. Ima pa sistem G1, pa me zanima kako se obnesejo tile bencinarji s plinom?? Enkrat sem bral,da tile mazdini oz fordovi motorji niso najbolj??? Ve kdo kaj ve? povedat ?? PA ?e lastnik je reku,da prodaja zato, ker rabi 4x4 avto.

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10310476&show=1&avto=Mazda%20Mazda6%20Sport%20Combi%202.0i%20TE%20Plus

Sam imam prav tak motor in tudi plin vgrajen pri G1 v Celju, narejenih 80.000km s plinom. Zaenkrat deluje vse bp.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Kako ste kaj zadovoljni z novo Mazdo 3? :)

Po 6 mesecih lahko napi?em naslednje:

?e ocenim sem z avtom zadovoljen z oceno 8/10.

Tisti 2 to?ki zgubi:

- v?asih MZD sistem zafrkava in zmrzne (tudi ?e z zadnjo razli?ico SW 33.05)

- velik MINUS gre streamanju glasbe iz telefona prek BT, saj je zvok (zaradi WIFI signala) popa?en (tudi ?e ugasnem WIFI ali pustim aktivnega - je isto). Zvok je popa?en (primer "Only youuuuu" - tako bi se moralo sli?ati; sli?i pa se: OnLy youUUuuU") :glare:

- zelo redko GPS zgubi sled in misli, da si na drugi cesti in me usmerja levo in desno, ?eprav se vozim ravno po pravi cesti :closedeyes:

- zvo?na navodila za navigacijo se sli?ijo samo skozi levi zvo?nik voznika in v?asih zelo slabo sli?i? kaj govori, razen ?e povi?a? glasnost govora ampak potem je premo?en glas, ko se recimo ustavi? in more? spet zni?at glasnost... in to po?eti konstantno je ?e dosadno... :ninja:

- xenon ?arometi so bolj rumene barve, LED dnevne lu?i pa modre in ko svetijo skupaj je malo sme?no, ker zgoraj sveti modra spodaj xenon lu? pa rumene barve.... lahko bi dali serijsko malo bolj modro xenon ?arnico (recimo nekje 5000 kelvinov in ne 4200, ker to je bolj rumena barva)

- nima funkcija follow me home in coming home (to me NAJBOLJ jezi, saj ?e nova Mazda 2 ima to!); omenjeno naj bi dobila nova 3-ka, ampak to mi ne pomaga ni? (?e bi kot dodatno opremo dodali na trenutno 3-ko, bi takoj dokupil modul).

- v?eraj se mi je prvi? zgodilo, da se ob zagonu vozila HUD display pred voznikom ni dvignil.......to sem seveda opazil ?ele ko sem pri?el na hitro cesto in tudi v nastavitvah MZD so bile nastavitve zaklenjene, kot da bi bilo vozilo ugasnjeno.... kar sem lahko naredil je edino to, da sem se nekje ustavil, ugasnil vozilo in ga ponovno zagnal... potem se je ponovno dvignil....upam, da se to ne bo dogajalo ve? (na prej?njem vozilu Peugeot 508 se mi to ni nikoli v 1 letu zgodilo, da se HUD ne bi dvignil, ?eprav sem Peugeot po?egnal kot najbolj elektronsko pokvarljivo vozilo).

- velik minus gre ponovem tudi radarksemu tempomatu na hitri ali AC, saj ko je ovinek v levo in sem na prehitevalnem pasu, na desnem pa je recimo neko drugo vozilo, mi sistem kar sam zavira kljub temu, da vozim ?isto ob levi ?rti na prehitevalnem.... tisti za menoj norijo, zakaj zavoram ?e sem na prehitevalnem in ?e prehitevam.... ve?krat morem ugasnit radarski tempomat in prehitet z gasom tako kot se zagre.... to ni ravno najbolj optimalno narejeno... ampak to se dogaja samo takrat, kadar je ovinek v levo...ko pa je ovinek v desno pa ni te?av - lepo prehitevam vsa vozila in tempomat ne zavira ker ne zaznava vozila pred sabo :macek:

Vse ostalo (kvaliteta materialov, udobje kljub 18 col, funkcionalnost ostalih varnostnih sistemom....) pa je super.

Ufff, to je pa grdo za nov avto, pa za ta denar...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.