Eh zmeden sem tok, da blj neb mogu bit - ja k zmaj!
Obstaja trojna dilema in sicer so opcije;
- kupt koreto v okviru svojih finan?nih zmo?nosti brez izposojanja, to bi blo re?mo 5000 denarcev
za 5000 ne dobi? kurete danes dobi? kar orng avto
- kupt neki bl orng, minimalno staro (vzet par jur?kov krede) - zelo nerad, jebe? pleh dost bolj mi je va?na kvaliteta bivanja (nepremi?nina) oz. streha nad glavo (star?i mi v kratkem kupujejo zazidljivo parcelo, oujea)
ene 2000? ti ne bo naredilo razlike po moje - prej ?e + 5.000?
- kupt en majhn skret (s klimo) za mejhn gnar, npr. rang Pola, Klija, Twinga itd., par mescev al pa ?e prek zime 11/12 tisto vozit, tacajt re?mo da se kej Penezov nakaplja in potem kupim neki - financam primerno.
Skratka - te?ko je ?ivljenje nas Proletarcev!
Pa te bo ta skret pri?el s kakim servisom ve?...
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Zgleda si zelo povr?no pre?ital kar sem napisu, napisu sm da ko homologira?, igra vlogo samo dimenzija gum, ne pa znamka in model plati??a!
Sem kar dobro prebral - na xedoski ko sem dal 17 je kar lepo pisalo ENZO H....
Samo dobiti mora? OZ T?V za tvojo dimenzijo felten in gum in je to to. Sicer pa pomoje bi temu avtu bolj pasale kak?ne 15ke ?eprav tele 16ke sploh ne izgledajo ogromne.
To pa ja - TUV originalnih felten - vendar v njemu mora pisati Mazda MX5...(kar ni noben problem) - tako kot sem jaz Slivki pripopal TUV za Hondo Jazz
Sem delal v Kranju pa je blo treba tako - so veliko bolj ?love?ki
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ubistvu ti je vseeno kater model so tele OZjke - ker ?e ?eli? homologirat se itak v karton?ek vpi?e samo dimenzijo gum, nikjer pa ne bo pisal al ma? plati??a Momo, BBS al OZ al kej ?ist X, skratka podatek na ni? ne vpliva!
ni res - će ni Mazda je neoriginal.....treba homologo - po vseh pravilih seveda
Zgleda zunaj ?isto lepa, kaj pa je za po?timat? Odli?en nakup - ne pozabi da se poizku?amo organizirat za MX-5 trip tukaj
Tole se ti spla?a pogledati. Itak je mo?nost menjave, za razliko v ceni pa vgradi? plin in pla?a? zavarovanje. Ki ne bo drago:
"AKCIJSKA UGODNOST
VSI NA?I KUPCI DOBIJO 55 % POPUSTA PRI OSNOVNEM IN KASKO ZAVAROVANJU. Ne glede na na?in pla?ila oz. financiranja- tudi pri menjavi vozila."
Moj predlog? Pojdi peljati in, ?e ti bo koli?kaj v?e? vzemi in ne kompliciraj ve?. Res je avtomatik, res nima zadnjih vrat ampak ima pa zato ful opreme in se bo? peljal kot gospod.
To je ?e vzame? leasing, zato sem jaz vzel MX5 na minimalen leasing da imam na drugem avtu 55% bonusa ki gre s tabo naprej
1.2 TSI je definitivno premalo za take avte kot to dela VW! ?eprav fani VW trdijo da je super motor in da pije 6 litrov! ma ne seri!!
mazdin 1.6 je pa kr dobr motor, pa ?e 116 konjev ma! medtem ko ma VW 1.6. 105 . in se ?ist ok pelje! ampak kot sem napisal! obvezno rabi M5 tut 2.2 motor
Povpre?na poraba M6 116 CD je bla 6.9, ampak je bila kombinacija zelo hitre vo?nje po AC , in nato nazaj normalna ( Zagorje - LJ - Zagorje), kar nit ni slabo! ?e bi jo vozil po omejitvah, bi bila sigurno liter manj!
1.2 TSI je v mal?kih, 1.4TSI v velikih sem testiral in povsem dovolj.
Govoroim do srednjega razreda potem je pa to 1.8TSI/ na velikih pa je 2.0 TSI ne najde? drugega
tu je govora o Mazdi3/5 1.6 ?e da? notri 1.4 TSI je ?ez glavo dovolj
Morda sem preve? konservativen, ampak preprosto ne morem tolerirat tega downsizinga. Kubatura je po mojem mnenju nenadomestljiva. Tako mlin?ki pod 2 litra nimajo kaj iskat v 2 tonskih avtih in pika. Enak pofl je renault z 1,5 v laguni, VW s tistimi svojimi 1,2 mlin?ki....... Saj ne re?em, da se ne pelje, ampak .....
Nemci imajo pregovor: "Hubraum ist durch nichts zu ersetzen." ali po na?e: kubature se ne da z ni?emer nadomestiti.....
?E res a TSI 1.2, 1.4 motor zlahka opravlja nalogo
I??em in i??em, toda ne najdem. Preiskal sem ?e (skoraj) vse, ta tema pa je nekako ?e najbolj podobna. Torej, k stvari:
Imam Hondo Jazz 1,4i, ki ima pnevmatike 185/55R15. Pravkar sem jih menjal in montiral Michelin Energy Saver. Za eno pnevmatiko skupaj z menjavo in centriranjem sem dal 92?. Vulkanizer mi je pa rekel, da so pnevmatike 195/50R15 precej cenej?e (okoli 65?), imajo pa enak obseg. So samo za centimeter ?ir?e. Vendar jih nimam vpisanih v homologaciji. Torej ni druge, kot da se lotim postopka homologacije.
Kako?
od proizvajalca gum ali hondinih felten mora? najti TUV ali podoben certifikat ki ima vpisan v certifikatu tvoj avto in dimenzijo. Primer - od ENZO felten - obe tvoji ?eljeni dimenziji
Na tehni?nih kjer delajo omologacije, samo ne v LJ na LPP, ker so zoprni kak Kranj ali pri vas na primorskem je bolj prijazen
Koliko ??
40-50?
Koliko ?asa?
pride? tja izpolni? nekaj papirjev, slikajo gume in ?ez nekaj dni dobi? homo karton?ek nazaj
Ali naredim najprej homologacijo in nato menjam pnevmatike ali najprej zamenjam pnevmatike in nato delam homologacijo?
Po pravici ne vem, jaz sem imel ENZO 17 feltne in gume izven homologacije ze na avtu - povpra?aj prej
?e moram najprej zamenjat pnevmatike, kako vem, da bo stvar ?la skozi homologacijo?
jaz bi zloudal tale moj certifikat, ?el na homologacije s karton?kom se naredil malo neumnega reko?, zastopnik za hondo mi je dejal da je tole certifikat za hondo Jazz in da je tovarni?ko vpisana le ena dimenzija, ti pa bi rad vpisal ?e drugo....
?e bodo rekli Ok - potem pla?a? in si tiho, mogo?e pa ti bodo znali ?e naprej svetovati kako oz. kaj rabi?
Moram bit ?e na kaj pazljiv?
vseeno bi jaz prej imel potrjeno omologacijo v roki pred nakupom
Ja v?asih ti pi?e tudi pod opremo desno ogledalo, kadilski paket, ogrevanje zadnjega stekla,.... avtomastki brisalci pa ?e dobro delajo se dajo uporabljat ker so komot.
Ampak ti ko ima? dolge fure pa mora? pa? nekaj delat med vo?njo pa bolje da si take avtomatike izklju?i? (brisalci, tempomat,...)
Pa u?ivaj v novem avtu in mogo?e ?e bo? kako stvar uporabljal npr Autoklimo.
brez skrbi, on ama ama med vo?njo
vcasih razmisljam, kako se avto proizvajalci zajebavajo z nami...senzor za dez...ne mores no
k da smo debili in nam je tezko uno rocko spustit, ko dezuje...fak, verjetno je to najbolj glupa oprema, da se steje kot nekaj vec ali pa omembe vredna stvar...
roka je za mobitel....zato....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani