Sej ti prika?e v meniju, koliko % je ?e dobro olje. Sicer je pa to olje za dpf motorje posebej prirejeno, da se lahko me?a z nafto.?e ne gre? preko x oznake po mojem nima kaj bit z motorjem. Zato pa je ta oznaka, do kje je "varno" za motor.
Regeneracijo mi dela na cca. 200km. Jaz to vem, da se takrat ne smem ustavit... prej?nji lastnik pa se o?itno je.
Prej?nji lastnik je naredil 235.000km v 5 letih in 7 mesecih. Ni imel kratkih razdalj. Te so bile samo zadnje 2 meseca, ko se je avto samo prilo?nostno uporabljal.
Sej nikjer ne pi?e, da ?e nekdo dela veliko km, da ne more ustavit regeneracije. Lahko recimo bi ?el vsak dan iz Kp v Lj in ravno pred domom se mi vklopi regeneracija. In ugasnem avto.In grem zopet v Lj in to ponovim.In olje nara??a. Ali pa avto dela regen in zavije? na pumpo in jo zopet prekine?.
V vsakem primeru mora? slediti in poslu?ati motor in gledati zrenutno porabo in i-loop.Seveda je za motor bolj?e, da dela? dolge relacije, ker tudi bolj?e deluje in je manj?a poraba.Poznam pa ljudi, ki imajo dizel skyactiv in imajo veliko km po mestu in nobenih problemov z dpf.
Olje obvezno zamenjaj.Na koliko km ti dela regeneracijo? V povpre?ju delajo tej motorji na pribl. 250 km, tako da lahko pribli?no sledi? kdaj ti dela regeneracijo.?e malo pazi? ti kljub veliko mestnim kilometrom ne bo naraslo olje ni? oz. minimalni. Takrat, ko ti dela regeneracijo pa? odpelje? tistih 12 km po hitri cesti in ima? nekaj ?asa mir.
Ful lepa in dobro izgleda. To, da je od kamen?kov popikan je "normalno", ker so dana?nje avto-vodne barve podenj na ?alost. To re?i? tako, da kupi? komplet za popravilo, (cca 10?).
Ja...v?eraj me je poklical klega iz Mazde kp...naj pridem pogledat to novo Mazdurino 3..
Na hitro..lepa ?portna..notri lepi materjali..ekran velik obrjen proti vozniku....kull..ta je bla 1.8 dizel..srednja oprema ..zanimiv je tudi klju?..plo??at kot manj.zipo.?ez 14 dni dobijo benz.testno..bom probal..cena te rde?e dizel srednja oprema ..24.000 ?..plus popust
Kolega pa ima drugi teden izobra?evanje za novo mazdo..MMS.Uradno je zdaj da novi motorji X.benz pridejo Oktober 2019...bomo vidli.ve? bom v ponedeljek pogledal novo mazdo 3..lp
A tole imajo v salonu v KP?
Jo moram it ppogledat v ?ivo, ker na slikah izgleda precej ?udno...
Malo se jim je zalomilo....o?itno. Kaj pa ?e je zadeva povezana s tem, ko so jih dobili pri goljufanju meritev o porabi.... :ne vem:
ali pa imajo kake probleme z okvarami.Kar se ti?e same porabe ni bila napisana v nobenem testu nove 3-ke.Vse bolj se mi dozdeva, da je vse skupaj bilo prenapihnjeno...
Ne preve? pri?akovati od teh novih motorjev... nekaj manj?a poraba zna bit ampak neke revolucije ziher ne bo. Prej zna bit z enakim na?inom vo?nje enaka. Podobno je z skyactiv dizel motorji, veliko reklame za zelo majhno razliko v porabi.
Nekaj me zanima pri navigaciji M6 facelift, namre?, ko imam vklopljeno navi mi v levem zvo?niku(pri vozniku seveda) prekine vsaki? muziko in gospodi?na iz navi spregovori, pa spet normalna muzika, pa zopet ptekine muziko... skratka muka od sistema, zato imam navi nastavljen volume=0.
Ali obstaja kak?na mo?nost, da se jo sli?i iz ekran?ka(kot pri Garminu),ker to obstoje?e je ?ivi polom.
Ni nobenega problema, sej sli?i? motor, kdaj dela regeneracijo. Meni jo dela to?no na 250 km, si resetira? km in pribli?no ve?, kdaj bo.Pa ?e en indikator je, kp spusti? plin in dela regeneracijo ne pade poraba na 0 ampak na 0,7... tudi nasplo?no je poraba ve?ja.
No, takrat si jaz pri?gem na zaslonu i-loop in grem po avtocesti toliko ?asa nad 2000 vrtlj/min, dokler se pri?ge i-loop ready. To traja pribl. 12 km. Meni se ni nivo olja ?isto ni? zvi?al, ker ne ugasnem avta nikoli med regeneracijo.
... samodejno upravljanje dolgih lu?i?... ne pri atraction opremi letnik 2013,leseni dodatki v notranjosti? wtf?... ta opis je kr neki.Jaz bi zelo preveril v ?em je ?tos pri tem avtu.
Med crossoveji (to je tista stvar ki jo danes mora? imet, ?ene nisi in) pi?o zanesljivo pelje lulat ostale v dizajnu.
no, no, tej kros-overji pa res ne morejo bit lepi. So grdi in gr?i. Tu govorimo o avtih ne o skropucalih aka preoble?enih oslih v lipicance. (beri dvignjeni avti z plasti?nimi blatniki in dvignjenimi sede?i)
Vsake o?i imajo svojega malarja... Meni je pa 508 limuzina blazno v?e?, tudi Mazda 6 je lepa... Kar se pa ti?e zanesljivosti je pa malce odvisno tudi od sre?e. Sam sem bil nad Mazdo3 kar malce razo?aran sploh s poprodajnimi storitvami - servis in re?evanje reklamacij.
To je res... ampak, ko je stvar lepa je lepa ve?ini ljudi. To je umetnost dobrih oblikovalcev, da
vzbudijo vizuelna ?ustva. Te?ko je recimo ugoditi z obliko vsem kontinentom oziroma kupcem. Dobra oblika je brez?asna, tak?en avto je lep tudi po desetletju, drugi povpre?ni so pa samo trenutno "modni". Za peugeot recimo je neko? risal Pininfarina (model 306) , ?e bolj je pa navdu?il z modelom 406 coupe davnega leta 95 in ta avto je lep po vseh estetskih standardih ?e dan danes.
Ko so prevzeli oblikovne vajeti pe?ojevi oblikovalci je doba lepih pe?ojev minila. Sedaj so le ?e konfekcijski modni avti z omejenim trajanjem v?e?nosti...
razen baterije meni vse dela ze 2 leti in 55.000km, jaz sem v preteklosti prepljuval francoze zdaj jih lahko samo pohvalim.
Ce gres v novega samo pazi garancijo osnova je 2 leti, a ob nakupu je sitnica dodati ?e 2 ali 3 leta, po nakupu pa pasje drago. Jaz sem pa? testnega vzel, ki je bil ?e kakr?en je bil.
ja in ob tem je mazda tista ki je draga, ne more? 508 primerjat z mazdo 3, to je avto razreda mazda 6
sem pogledal malo to ?udi od novega 508...sptedaj ima tak bebav nasmeh (une kao dnevne lu?i) , kot da bi bil malo prismuknjen. V glavnem neposre?en sprednji del in ?e kar grd avto nasploh. V?asih so pe?oji vsaj izgledali lepo, ?e ?e niso bili kvalitetni avti.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sej ti prika?e v meniju, koliko % je ?e dobro olje. Sicer je pa to olje za dpf motorje posebej prirejeno, da se lahko me?a z nafto.?e ne gre? preko x oznake po mojem nima kaj bit z motorjem. Zato pa je ta oznaka, do kje je "varno" za motor.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani