Skoči na vsebino
Nakup: Mazda 6
Napisano

A so 2.2 motorji enaki in je samo software drug?

Motorji so enaki, mislim pa da je le razlika v turbinah in seveda nastavitvi ECU-ja glede na turbino.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup: Mazda 6
Napisano

a tole vse skupaj ?tima...3/2010 je bil ?e FL model, ane? notr je pa ?e ta star volan? mal me bega...nism pa ?ist zihr....bo kdo povedal, ?e stvari ?timajo? pa kukr vem, je mela samo FL 2.2 motor, ali se motim? prosim, popravi naj me kdo...

To kar je na sliki ?e ni FL model in zato je ?e stari volan. So pa prve 2.2 ma?ine pr?le v prodajo v za?etku leta 2009, ko so iz proizvodnje tudi umaknili 2.0 motor, ki se je prodajal do takrat. Z motorjem 2.2 so malo zamujali zato je bil v za?etku prodaje Mazde 6 serije 2 ?e vedno stari preizku?eni motor 2.0 vendar, ker so vedeli, da bo bil v roku leta in pol zamenjan je obstajal samo v eni izvedenki 140KM.

V glavnem da bo la?je razumljivo za Mazde 6 serija II diesel:

Mazda 6 letnik 2007-2008 - diesel 2.0 140KM

Mazda 6 letnik 2008-2010 - diesel 2.2 125KM LP

Mazda 6 letnik 2008-2010 - diesel 2.2 163KM MP

Mazda 6 letnik 2008-2010 - diesel 2.2 185KM HP

Mazda 6 FL letnik 2010-2012 - diesel 2.2 129KM LP

Mazda 6 FL letnik 2010-2012 - diesel 2.2 163KM MP

Mazda 6 FL letnik 2010-2012 - diesel 2.2 180KM HP

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stranska ogledala M6 2012 (M6 II FL)
Napisano

Pr men je pa ?ist OK, razen kaka kapljica gor obstoji. Imam pa namazane ?pegle z RainX-om. :rulam:

Sem imel pa isti problem, kot ga navajate, s slu?benim Passatom, kjer se ?egli nenormalno rosijo in ma?ejo, da ne vidi? ni? nazaj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?ne hitrosti va?ih mazdic?
Napisano

Pa kaj nabijate kolk gre po klancu gor, dejte raje kolk gre v vi?njegorski klanec proti ljubljani, kolk spodaj in koliko na vrhu. :jezicek:

Men gre PREVE?. :hudicek:

Enkrat iz firbca sprobal pa je ?el ?tevc ?ez 190 :blush: navzdol je pa ve? ali manj nesmiselno sprobavat. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Hja, ?istit masko, da ne bo zabita s snegom... To lahko po?nem vsakih 5 metrov. Je bilo toliko snega, da mi je ?ez plug rinilo na pokrov motorja. In v prvi in v reduktorju. Je pa res, da sem ga na?igal v blazne obrate. Je bilo kar okoli 3000 obratov na minuto.

Je pa zunaj kar mrzlo: -4 stopinj Celzija. Se kljub temu ne hladi?

Pri nizkih hitrostih in veliko obremenitvijo se motor lahko hladi le preko ventilatorja, ki piha ?ez hladilnik. ?e ma ta ventilator zabasano pot in ne vle?e normalno zraka skozi se ti dogaja to?no to kar opisuje?.

Ne vem kako tole zadevo re?it razen, da uporabi? namenski stroj za plu?enje (traktor, bager) kadar je toliko snega ali pa nekako za??itit pot do hladilnika in omogo?it nemoteno hlajenje. Druge po moje ni. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Sej se heca? a ne? :aaaaa:

Zabit maska s snegom do ventilatorja in je logi?no, da ga ne hladi, sploh ?e so te?avni pogoji za vozit in velike obremenitve kar vo?nja v snegu definitivno je. Pre?isti masko in odprtine ter preveri ali ni slu?ajno tudi ventilator zabasan - pa bodi pozoren na vse to, da ne bo res kaj zaribalo zaradi pregrevanja.

62 litrov porabe v takih razmerah ni ni? posebnega.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2012
Napisano

saj poanta zimske gume je da je ?im mehkej?a s tem ti da ?e kot laiku vedet da se bo dobro dr?ala.

je pa res da je potem obraba pa druga zgodba...

o bo?nicah govorim... jih je treba kr pumpat, da ima? vsaj nekak spodoben ob?utejk za volanom.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2012
Napisano

jaz bi kar ostav na contiju TS850 al pa 830 <_<

Continentalke so zelo dobre sam na ob?utek rahlo mehke, kar zna biti mote?e sploh pri manj?ih colah plati??.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 ima DPF ali nima?
Napisano

?e ima? bencinarja pol ga ziher nima :hudicek: ?e je pa dizel ga pa ima, naslednji? pa prodajalca vpra?i, kaj pa ima namesto tega, da lahko dosega standarde EURO5 in celo EURO6.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

V sivki imam 143km 2.0 ma?ino pa je poraba od 5,8 pa do 7.5, ampak v glavnem pa okol 6,5. V belki pa je 2.2 130km pa mam zaenkrat kr isto porabo, zdj pa ne vem, al je to zarad nove ma?ine k se more ?e ute?t al kaj? Na?eloma bi mogla bit mal ni?ja, ane?

Poraba je pri meni tudi do decilitra enaka pri stari kot pri novi s tem, da stara ni imela DPF nova pa ga ima poleg tega, da pri novi so gor ?e bistveno ve?ji valarji.

Mazda 6(2004) 121KM diesel 2.0 Boss 6.52 l/100km

Mazda 6(2008) 140KM diesel 2.0 Boss 6.53 l/100km

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Mazdo tepe regeneracija DPF-ja... ?e je ne bi bilo bi se sam komot vozil med 5,5 do 6 litrov tko pa je povpre?je 6,5 :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Taxi
Napisano

Ja, samo ne mislim motorno kolo, temve? kubaturo

Katerega bi izbrali ?

a ne bi blo dobr z motorjem taxi slu?bo izvajat - to bi blo neki posebnega pri nas :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

superb recimo v voznji je slabsi kot moja mazda 6 (volan se posebej je katastrofa)

?al, tko kot Passat - sej ne re?em na AC je kr udoben, a ko ga zapelje? v ovinke je pa ?estka za vsaj dva razreda bolj?a.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto kamera F900LHD
Napisano

?e ne dam odpravljanja tresenja je popolnoma negledljivo :(

Jebemu sem en bizgec - kon?no pogruntal zakaj tako trese. :blush:

Problem je bil sam v tem, da sem imel odprt ekran?ek in je stal 90 stopinj na kamero in je ob vsakem rahlem tresenju zarad svoje te?e rukal celo kamero. ?e zlo?im ekran?ek ob kamero je tresenje minimalno in s funkcijo na youtube se ga da v celoti odpravit. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.