Lu?ka za DPF utripa, gorijo pa lu?ke za zdrs koles in lu?ka za napako na motorju! Avto pa zdej nima nobenih pospe?kov, obrati gredo do max 2500 rpm!
To je prvi? v dveh letih odkar imam avto. Je pa letnik 2006! Mel sem pa decembra servis, sem menjal olje pa vse kar sodi zraven, vendar ra?unalnika nisem resetiral, ker mi tut nobena lu?ka ni gorela!
Glede na to, da takle light show kot ga imam jaz ni nikjer tuki opisan predvidevam, da ni neki fulll narobe s filtrom. Vsi, ki poro?ate probleme z DPFjem se je pri?gala ali pa utripala samo DPF lu?ka.
lp, U
ja kakor ho?e?....?e bi samo gorela ne bi bilo panike, tako pa je lahko karkoli tudi okoli turbine
Katero olje si dal notri?
Pri tebi zna biti DPF senzor ali zabasan filter - ?e je gre avto v t.i. limp-home mode (safe mode)
Pa bodi vesel ?e je to.
Vseeno bi jaz preveril koliko olja ima? - olje samo naraste - preveri ?ibko ?e je med full in X in najbolj va?no katero olje si dal notri!
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Zdravo, danes sem imel med vo?njo pravi lihgt show. Pri?ge se mi lu?ka za zdrs koles (DSC), lu?ka za motor, DPF lu?ka pa utripa!
Avto nima nobene mo?i, in obrati gredo do max 2500 obratov!
Se komu kaj zdi kaj bi blo?
Hvala za pomo?,
lp Uro?
Ni drugega kot direkt na servis - ?e ima? dolgo pot do servisa in MES kar pokli?i vleko, upam da ni to ampak ?e se ti je zabasal DPF si v...........lahko pa da je samo v safe mode...
A ti ni prej ni? svetila lu?ka DPF? ?e sveti je lahko opozoilo za DPF in lahko sam ?e kaj naredi? ali sevisni interval za resetirat, ?e pa gori je pa ?e onkraj meje
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Sej v bistvu je registracija zavarovanje vozila....kar pla?a? drugega je samo cestinka in tehni?ni. ?e bi v Italiji mora? imeti verjetno prebivali??e tam oz. dobi? tablice za tujce...samo je tudi tukaj verjetno kak?en pogoj...
Ni res za registracijo mora biti avto prej zavarovan
Po moje sedaj EU to mora omogo?ati, pokli?i kak register ?alter na tehni?nih in povpra?aj, je zanimivo.
Pri?akujem pa odgovor: Veste nimamo ?e tega dogovroa...etc etc
Govorimo o uradnih servisih in ne popoldancih, kjer vemo, da je kar veliko razlike. Bom vzel primer za recimo Prins sistem in njihove cene servisov. Prvi servis na 30kkm je cca 140?. Ostali se gibljejo med 80-100? nato na 120kkmpride veliki servis, ki je cca 180?.
Meni to glih niso sme?ne cifre :ne vem:
12? uradni servis... ni drugega kot filter 1x letno
CX-7 bencinarja bo? te?ko spravil na povpra?no porabo pod ca. 11,5 l, z normalno vo?njo (prej umirjeno kot hitro).
Jaz imam plin in se vozim (prera?unano na EUR in nazaj na bencin) s ca 8,5-9 l porabe... Blizu dizlu, s tem da je precej hitrej?i in da so servisi precej cenej?i (za bencinarja)
sicer pa super avto... tudi prtlja?nik je za dru?insko uporabo OK. Ni ful velik, ampak v svojem razredu je v povpre?ju (npr. volvo XC60 ma enako velikega)
Ja boss se je kar matral da je mojga spravil na 10,8 - pure benz.
Ampak kriza je predvsem ko se ta nepremi?nina ustavlja in vozi v ve?jem prometu, bili smo iz avtoceste pod 10 se mi zdi, ker smo pa pono?i samo malo po Lj iskali pumpo se je ?e bli?ala 11L cifra
Ta avto je dal kolega not in so mu ga vzeli v ra?un za 12000?, po pogajanjih, ker je vztrajal, da dopla?a za novo 5-ko(cena 21000?) samo 6000?, pa so pristali.
Pa ?e vseeno je tapravi zaslu?ek.
Razlog?
Ampak res... na tej nesre?i se resno vpra?am kako je Laguna dobla 5*
Vse bolj se mi dozdeva, da je "nastavljena" to?no na ta dirigiran EuroNCAP test pri to?no dolo?eni brzini. Bi blo res dobro ta test izvest pri 20km/h vi?ji hitrosti, kolk avtov bi pol ?e melo kako zvezdico.
to?no to sem napisal zadnji?......
?e vlada ne bo zni?ala tro?arin, se opolno?i znova napoveduje podra?itev naftnih derivatov. 1. marca bo del tro?arine zamenjala dajatev na ogljikov dioksid, kar bi lahko bencin ?e dodatno podra?ilo.
Prej?nji tank goriva sem nato?il na ?rpalki LOGO in cel ?as vo?nje sem bil presene?en nad nizko povpre?no porabo, ki jo je kazal BC. Skoz se je gibala med 5,8 in 5,9. Skoraj sem ?e za?el verjeti v ?ude?no gorivo
Ampak na koncu tanka mi je bilo vseeno ?udno, da sem naredil komaj nekaj ?ez 900km in ?e ve?ji ?ok, ko je ro?ni prera?un pokazal skoraj 6,4. Se pravi, da je razlika med BC in realnostjo cca 0,5 litra.
Zakaj mi je ?udno? Predvsem zato, ker pri Petrolu, kjer najve? tankam razlika ne gre preko 0,2 deci.
Sicer mi ni jasno kako lahko pride do take razlike ampak po?asi za?enjam razumet nejevoljo nekaterih nad dolo?enimi distributerji goriva - ?e gleda? samo BC (za kar rabi? najmanj napora) te lahko zelo hitro zavede.
Meni enako z Webastom do 0,5L razlike ampak kurim vsak dan zjutraj 40min pred vzigom
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
sej je nekaj zbitih na avto net...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani