Skoči na vsebino
BMW 3 vs. Audi A4 vs. Mazda 6 vs. VW Passat
Napisano

Se pa strinjam da je trojka pre-draga... ampak ?e bi mi kdo ponudil, da si lahko izberem al novo M6 ali BMW3, mislim da ne bi kaj dost izbiral... sam ko noben no?e ponudit :D

Logi?no da Mazdo 6 - ne v bistvu bi vzel BMW...... prodal, vzel Mazdo pa ?e neki ?oldov bi ostalo. :dudek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SLU?BENO VOZILO
Napisano

prvi vtisi:

-Sedi se nekam ?udno obrnjen proti levi ali je pa sel sede? zamaknjen levo.

-Motor dosti bolj zaspan kot pri Meganu ( samo 5 prestav)

-Svetovalec za prestave je tako glupa zadeva da samo :vskalo:

-Prostora ima ve? kot ga je imel v?asih moj Golf 4 Karavan.

-Poraba mislim, da niti ni tako mala bom poro?al ko bom sam porabil tank ali dva

Ker smo tudi mi na ?ihtu glih kar dobili enega nekaravanskega Golfa z isto ma?ino bom malo pokomentiral tvoje navedbe:

- sede? bi moral biti naravnost in sam nimam tega ob?utka, da je zamaknjen

- motor je izredno slabokrven in tale downsizeing je kr neki. Isti model Golfa z ma?ino 2.0 TDI in 110KM je kljub enakemu navoru in na papirju popolnoma enakih performancah vsaj za razred bolj ?ivahen. ?e lahko izbiram raje vzamem za pot tega skoraj ?tiri leta starej?ega z blizu 100kkm. Mogo?e se bo tale 1.6 ?ez ?as kej ulaufal sam, ?e se pri 5.000km ?e ni pol kr mal dvomim. :ne vem:

- svetovalec za prestave je ?iv debilizem, ker te sili, da se vozi? s 1000-1100 obrati :wacko: pri tem, da je 5. prestava tako dolga, da ti v bistvu svetuje narobe.

- ker sem slu?beno veliko prevozil tako ?tirko kot petko in ?estko se mi ni zdelo, da bi bilo v kabini kej razlike s prostorom. Prtlja?nika pa ne bom komentiral, ker sem ga odpiral vseskupi ene parkrat.

- poraba je za odtenek (kak deci) celo vi?ja kot pri 2.0. ?emu torej downsizeing?

Pa ?e druga opa?anja

- motor je bistveno bolj nemiren in treso? pri prostem teku in pri nizkih obratih v primerjavi z 2.0TDI

- kje je ?esta prestava?

- pri isti opremi so pri ?tiri leta mlaj?em gor za colo manj?e feltne

- avto je premehak in zaradi balonastih gum s ?udnim ob?utkom na volanu - sem zadevo vsaj malo popravil, da sem nafilal gume z 2,7 spredi in 2,5 zadi.

So pa na?eloma vse to malenkosti, ker avto je v celoti zelo v redu in sigurno ni napa?en nakup in je za ta velikostni razred dokaj optimalna izbira.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ja res jih je treba hvalit, a zato ker niso zvi?ali tro?arine? Matr smo mi Slovenci en ?auhnjen narod. Va?en, da nas malo manj tepejo pa smo ?e ?ist sre?ni. :jezicek::hudicek:

?ist tko za info cena po sodu nafte je ?la v zadnjih 14 dni za cirka 6$ dol. Se pravi je to slabih 5? oziroma dobre 3 ?cente po litru. ?e vra?unam v to ?e DDV je ?e zmeri manj kot 4?cente pa pol centa za razlike v menjalnem te?aju ?e kak?en cent maksimalno. Kje so pol najdl 7 centov mi ni ?ist jasno je pa res, da na mediteranski borzi se v?asih dogajajo ?udni preobrati - upam, da ne bo ?ez 14 dni obrat v kontra smer - kurilna sezona je namre? tu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PONAREDBA mazde6
Napisano

Lep pozdrav, ?e moje mnenje, ne vem kaj tok komplicirate glede ?t kilometrov, vsaj 90% avtomobilov pri slovenskih dilerjih je prevertenih, va?na je ohranjenost vozila in na?in vo?nje, jaz imam identi?no vozilo, ki sem si ga sam pripeljal iz avstrije z 310.000 tkm relacijskih cena je bila ugodna, sedaj jih imam 436.000, sem izredno zadovoljn, razen rednih servisov nisem imel nobenih te?av, v avtohi?i so mi ga ocenili na slabih 11 tiso?akov pri nakupu novega, ampak aga ne menjam . ker sem zaenkrat zadovoljne, morda pa, lp

Ti pa si model - se prav je cool, da te nategnejo? :ne vem:

Sej ne gre za to kolk je prevo?enih ampak zato, da glede na prevo?ene kilometre se oblikuje tudi cena vozila. In nikakor ni fer, da isto?asno nekdo prodaja avto z realnimi kilometri - recimo 150kkm, za isti denar pa nek prevarant z isto kilometri na ?tevcu zbitimi iz recimo 250kkm. Cena pa enaka - ma ne more? to je tko kot, ?e bi v ?tacuni nekdo prodajal pol litra jogurte, en drug bi pa za isto ceno dal pol jogurta in pol vode zraven pa trdil, da je to ?e bolj zdravo. Mislim, da bi ga vsi po vrsti lin?ali pri avtih nam je pa kar vseeno.

In ravno zato, ker ne more? vedeti kako je avto vo?en in tudi detaljno ne more? preveriti kolk je ohranjen (mislim, da ga ni , ki bi ma?ino razdiral in kontroliral obrabo) je lahko velika razlika a ima avto ?e kakih 100.000 ve? prevo?enih. Ja seveda je mo?no, da je avto z manj prevo?enimi bolj zjahan od tistega z ve? ampak v povpre?ju pa je slika obrnjena in definitivno je avto z ve? prevo?enimi blji?je raznoraznim nepredvidljivimi stro?ki kot pa avto z manj in dokler se bomo kar strinjali, da nas nategujejo bodo samo prekup?evalci meli roke, kupci bodo pa pol jamrali tukaj na forumu in bentili nad znamko Mazda kako zani? je.

Ker avto pa ima?, da gre proti pol milijona kilometrov pa ti kr ponujajo 11k? - to mora bit hud stroj al ma? tud ti zgoljufane kilometre? :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sej deluje res... proizvaja take zoprne zvoke, da ti raba avta rata ?ista muka in gre? raje pe? ali pa s kolesom. Prihranek na govorivu je pol res opazen :punk:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

ne vem, pri stari se je sedelo nizje (meni ustreza), pa armatura cist enostavna (sem mel CE opremo), vrtis gumbe tocno ves kam piha...ne pa tle, kr eni gumbi razprseni, gretje pa je kr neki...pa tud po 10 urah voznje (zaradi polozaja sedenja in mehkejsega zica) rit rahlo boli...

za ovinke pa imamo mx5 :)

Ti si itak oldfashion :hudicek: ... je pa res, da ve? kot ene 4 ali 5 ur vo?nje s tole ?e nisem probal v kosu narest. Se zna zgodit, da bi takrat imel tud kaj za pripomnit.

Mogo?e nima veze ampak jaz sem sli?al, da je tale 2,5 GT bolj ?alost kot ne. Nek razbija? od motorja ni, ?parov?ek ziher ni. sramezljiv Ni ne ti? ne mi?.

Zna bit - sem 2.0 (150KM) imel kot nadomestno pa je bila za moje pojme ene precej velika ?alost. Tud pribli?no se ne mora kosat z dieselco. S temi stremenji, k varćevanju so zamoril vse te motorje in vozni?ke u?itke. :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tole je oprema GTA in ne GT - pa feltne na slikah niso original in tudi niso 18", sede? ni elektri?no nastavljiv, keyless tud nima, alarma verjetno tudi ne...

Pol se pa zgovorijo, da lahko pride do napak pri vnosu - a dej bej?, a res --- al je to vse z namenom, da se ?im ve? napi?e (?etudi ni resni?no) in zvabi kupca k prodajalcu. :whatever:

ma stara je boljsa...boljs se sedi, boljs se pelje, lepsa notranjost...skratka v vseh tockaj kar mi je pomembno je boljsa...

moje mnenje je pa glih kontra - tale mi je definitivno bolj?a kot prej?nja ... sploh sede?i so mi cool, da je pa bolj trda in s tem v ovinkih bolj?im ob?utkom kot stara je pa samo plus.

ampak to je moj ob?utek, nekdo drug ima pa lahko druga?nega...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nove dajatve ob registraaciji vozila
Napisano

Po mojem smo ?e tako dale? , da se ni ve? kaj za pogovarjat.Sej tudi v ?paniji pa Gr?iji se kaj dosti ne pogovarjajo.

Kar koli bodo naredil bo nekdo nasrkal in bo bentil ?ez vlado...vsako, ki bi bila na oblasti. ;)

Pa si ziher, da niso samo tole krizo napihnili le in samo zato, da bi se ljudem zmanj?alo pravice, ker kaj je najbolj idealno kot to, da lahko za vsak drasti?en ukrep ka?e? s prstom na krizo.

Kje pa so ukrepi, ki bi krepili gospodarsko rast - ni ni... tudi knjigica 10+100 je romala v zgodovino. Sam nekaj je jasno ... al so lagali takrat, ko so predstavljali volilne obljube ali pa la?ejo zdaj. Zdej si pa naj vsak izbere razlago, ki mu pa?e.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Ne rabi?.Imel jih bo? na feltnah to?no en dan.?e bo? imel sre?o. ;)

pol so res tolk dobre, da jih vsi ho?ejo :ne vem:

naro?i? jih 8, od tega jih 4 nave?e? na elastiko okoli cevi za dovod goriva, ko se prve 4 na gumah vrtijo, ustvarijo tlak na preostalih 4, ki po?asi poriva gorivo nazaj v tank....

Ob izbiri mora? biti pozoren na kW in dimenzijo felten, saj je lahko kombinacija nevarna in gorivo sploh ne pride v motor... :hohoho:

:hudicek: kako pa jih za??iti?, da jih ne spizdijo, Alex pravi, da so vro?a roba. :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nove dajatve ob registraaciji vozila
Napisano

Hmm ja... ko pa sem sam pred tri ?etrt leta opozarjal, kam nas vodi kapitan Majer so se pa eni klele norca delal. Zdej pa k ?e vsem voda v grlo te?e pa zna biti ?e malo prepozno. Zakone, ki jih bodo sproduciral jih njihovi nasledniki (pa kdor koli to ?e bo) ne bodo kar tako z lahkoto vra?ali.

Ker nismo prepre?ili sprememb, ki udrihajo le po ni?jem in srednjem sloju (uj?kajo pa bogate in prevarante ter barabe) jih je fa?isti?na vlada pa? uzakonila kar tako na horuk brez kakr?nekoli javne razprave in debate. Tako delajo samo avtoratitivne oziroma avtokratske oblasti in po na?inu vladanja niso kej dosti stran od biv?ega mar?ala.

Druga?e pa o?itno vladajo?i ne razumejo oziroma prej bi rekel, da no?ejo razumeti kaj beseda demokracija sploh pomeni. Tako da sicer se z vesljem udele?im protestov, sam to ne bo zadostovalo, ker Majerja bo treba fizi?no odnest iz vlade na cesto, ker sam se po demokrati?nih principih ?al ne misli skenslat z oblasti. :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Dobro razmi?ljanje, ki ga na?im oblastnikom manjka na polno.

Citiram iz teksta

A po Brglezovem mnenju dela dr?ava z dvigovanjem tro?arin - in s tem cen goriva - na dolgi rok nepopravljivo ?kodo. "Dr?ava jemlje, kjer je najla?je vzeti. Ljudje se bodo vedno vozili, saj jim drugega niti ne preostane. A ta ukrep je kratkoviden in v njem manjkajo mnogi parametri. O?itno se v vladi ne zavedajo, da bodo zaradi vi?jih cen bencina ljudje manj hodili v nakupovalna sredi??a, gostilne ali kino in da bodo na splo?no manj uporabljali turisti?ne storitve. To pomeni, da bodo ljudje enostavno tro?ili manj denarja, in luknja v dr?avnem prora?unu, ki bo nastala zaradi tega, bo konec koncev ve?ja, kot so prihodki zaradi zvi?anih tro?arin," je prepri?an Brglez.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.