Skoči na vsebino
Nova Mazda, laserski merilec in kazen ?
Napisano

Kolikor je meni znano laserska pi?tola meri samo takrat, ko se ji pribli?uje?; meri namre? odboj od avta in nazad do pi?tole.

Tukaj je zdej pere?a zadeva; jaz bi se res dobro pozanimal, kako je s temi kaznimi brez dokazila.

Ker po tej policijski logiki ti lahko prinese drugi dan domov kazen in ti re?e, da si vozil prehitro v Mariboru, ?eprav nisi zapustil recimo Kopra.

V vsakem primeru mora imeti nek dokaz ( pri fiksnih radarjih je to slika in km zdraven) pri  laserskih "pi?tolah" pa ti mora pokazati, da si bil res ti ta, ki so ga izmerili.

Mislim, da je za vsem skupaj bolj nemo?, ker jim vedno z*****? tiste njihove pi?tolce in v primeru novih mazd 6 streljajo slepe naboje(beri-error).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdin zadnji recall - Takata airbagi
Napisano

Kako pa zgleda ?e bi hotel to napako uveljavljati na moji 6ki, ki ?e dolgo ni bila na uradnem servisu in je bil vpoklic za "redno servisirane" ?e opravljen? Pokli?em na servis in re?em naj mi zrihtajo? Kak?na je praksa, se bodo na 1001 na?in poizku?ali izmazat ali ne?

To tudi mene zanima. Tudi mi niso re?ili tega ?eprav sem bil tudi na uradnem servisu parkrat. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odstranitev DPF
Napisano

Bolj,ko prebiram ta sranja z problemi DPF bolj me mineva makup novej?ega avta.

Bom kar ?e naprej gulil mojo dobro staro 1.generacije.

Benz je pa spet problemati?en,ker ni "?usa"v hrbet in niti navora.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Pri rocnem menjalniku deluje, ko das v ler in spustis sklopko (ce jo drzis se ne bo ugasnil). Potem pa, ko spet stisnes sklopko, se takoj zazene. Zato se tudi ne ugasne kar tako (npr. med parkiranjem).

Valjda. Pravi avto ima prav narejeno. :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Haha zaj.. de? pa avto parkiral pod streho :P

Ima? mogo?e kak predlog oz. z ?em ma?e? usnje?

Jaz uporabljam Tanner- jevo ?istilo in kremo. Odli?na stvar. Sede?i di?ijo po novem usnju in tudi unega zoprnega leska nimajo kot pri nekaterih ostalih kremah.Dobi se jo tudi pri nas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Eeee, se je mehanik je.al, ne jaz....junija ?e desna stran pa menjava original plo??ic pri 110000km...

V soboto bili na izletu, pa sem ?util, da nekaj niv redu....?el ven potipat felge, pa je bila zadaj levo mal mla?na...na poti domov se dogovoril za termin in je avto bil v pondelk popoldan na vrsti in popravljen...stro?ek-30?...

Jaz sem jo tudi "obnavljal"leva stran. Izgleda, da je to kak?na serijska napaka s temi ?eljustmi. Na poti z dopusta se mi je pri spustu iz avstrijske strani dobesedno spet u?arela feltna. Zamenjal sem komletno ?eljust in je mir.

Kaj pa delas po nasih koncih? :P

Sin je imel koncert z kitarskim ansamblom v ?alcu. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Snel zimske gume z ?enine petke in pospravil verige iz moje BTjke...

Jaz ?e vedno vozim  verige v avtu...mai si zna, kdaj bodo pri?le prav.Sem ?el v soboto v ?alec in je za nazaj sne?ilo kot sredi marca (ker itak januarja in februarja snega ni ve?).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup mazde 6 2015
Napisano

Ja, jaz imam 165 KM. ?e bi lahko dobil opremo Revolution ?e pri 145 KM razli?ici, bi verjetno vzel ?vohnej?o. Sem bil s staro ?isto zadovoljen.

?e glede Bose ozvo?enja, pri novi ?estici (Mk III) so zvo?niki 4 ohm-ski in se jih brez te?av zamenja z drugimi, da oja?evalec ostane. Jaz imam ?e pripravljen nov komplet zvo?nikov, le ?asa za vgradnjo ni...

O, hvala bogu, da so ?li na Bose-ju na 4 ohm.Se da vsaj kaj izbolj?ati zvok. Katere pa si vzel?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Vedno pravim-ve? elektronike v avtu ve? mo?nosti, da kaj crkne. Kje so ?asi, ko je bilo ?e vse mehansko v avtu vklju?no z radiom na gumbe. :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup mazde 6 2015
Napisano

ja res je, dodati se da bore malo, k attraction se lahko doda navigacija (500?) in pa kamera mislim da je 200 ali 300.

Mislim da kamere ne bom vzel ,ker trenutno uporabljam samo senzorje in so mi ok, sploh pa imama rad kontrolo preko ogledal ( ker vozim tudi kombi mi ni to tak problem). ali veste ?e se da navigacijo dobiti ugodneje ( ker baje se jo da na kartici noter?)- kak?en ra?unalni?ki maher bi to ?e znal narediti.

ali veste kak?na je v praksi razlika med bose in navadnim ozvo?enjem. Odvisno glede razlike v ceni razmi?ljam da bi mogo?e  vzel revolution opremo, vendar bi rad da mi ceno spusti za cca 500? in mi namesto 19 da gor 17 ( delam cca 30000 na leto in mi je stro?ek gum prevelik, + bi raje imel malo udobnej?o vo?njo). 

aja pa rde?a mi je vedno bolj v?e?, bo verjetno kar ta barva izbrana...

Jaz ,?e bi imel izbiro ne bi nikoli izbral Bose "ozvo?enja". Ker cel sistem  dela na 2 ohm-ih je oja?evalec ?voh. Bolj bogo igra vse skupaj (nikakor ni hi-fi) in ga ne more?  nadrgraditi z bolj?imi zvo?niki (v ve?ini primerov so za avte 4 ohm). No, visokotonce se da zamenjat za bolj kvalitetne, to je res.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Natankal 68,4l - rezervoar je pa 70l  :o  Je blo ?e mal na hlape!

Aja, povpre?na pa 14l/100km  :P

Bogato, ni kaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Michelin Alpin A4 - kaj je narobe?
Napisano

Drugi? raje 195 65 15 montiraj, pa te tudi Sava na Vr?i? pripelje. Lp

Jaz imam vedno tako dimenzijo gor in tudi 5 let stare zimske  Dunlopke ( vo?ene samo pozimi) so me ?e vedno varno pripeljale na vsa mogo?a smu?i??a in zasne?ene klance.Je pa res, da vedno izklopim proti zdrsavanju koles.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ne bomo... ker se bo verjetno cez 14 sni podrazilo za 9 centov  :jezicek:  :aaaaa:

Baje, da vlada razmi?lja o tem, da bi ?e dodatno zni?ala tro?arine in bi pokupili ve? goriva-tranzitni mojstri.

Boss, izgleda da te bodo usli?ali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 2008 XENON
Napisano

cool, potem je xeon. :), fora je da se mazde po oglasih prodajajo na veliko z opisom xenon ker vsak prodajalec vidi le?o in misli da je......

daj ti lu?i na 0, v?gi avto, in ko pri?ge? lu?i MORA inicializirati motor?ke, tester pa tega ne bo pokazal.

To najbolje res vidi? pred zidom, dovolj je, da da? kontakt in pri?ge? lu?i.Obvezbo mora it snop gor in dol in se same nastavijo glede na te?o v avtu.

?e na Mazdi prve generacije, katero si lastim  je tako in najbr? tudi vse naprej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Smotrnost drugega avtomobila
Napisano

Imeli tudi dva avta pri hi?i.Pa smo malo dali na vago stro?ke in prodali manj?ega.

Nikoli mi ni bilo ?al, se ?e nekako znajdemo.Pa ?e mularija sedaj ve? hodi pe?.

Res pa je, da ?ivim blizu mesta in se da povsod prit pe? ali z biciklom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Letos je nisem imel pa tudi drugo leto je ne mislim kupit.Je pa barva primerna trenutnim oblastnikom.

V bistvu si z vinjeto kupi? pravico za stat v nepreglednih kolonah.Neprecenljivo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.