Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

ajde ne bluzi nekaj na pamet. v 1. bi ti ?el 100? :blink:

ah luba du?a, a ne zna? brati? --- a ti druga? ?tarta? v leru? ?tarta? s prvo prestavo, a ne? Nato prvi? prestavi? in ima? v drugi prestavi. Pri tako mo?nih motorjih gre? z obi?ajnim menjalnikom in obi?ajnim prestavnim razmerjem v drugi do 100km/h. Se pravi si prestavil kolikokrat? 1x, a ne?

?e je menjalnik kraj?i bo? moral drugi? prestavit in bo? v tretji. Torej si prestavil 2x.

Oprosti ampak koliko pa si ti star, da moram take osnove razlagat, poleg tega pa dejmo mal ve? odnosa in spo?tovanja sogovornikov.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

ni vse v konjih in te?i, precej se da pridobiti z prestavnimi razmerji ;)

bistvo je o?em skrito :D

A res... kolk pa bo? pridobu, ?e bo? prestavno skraj?al in nato namesto 1x moral pretaknit 2x do 100km/h?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Boss jaz bi pa verjel, da ima kakih 6 sekund, ?e se dobro izstreli in gre hitro v obrate. Nasploh je tole dober paket avtal, ?eprav za moje pojme malo prenizek, kak spojler vi?ka pa barva preve? vpadljiva. Kot celota pa zanimiv avto.

Za 6 sekund ne bi niti trznil - ampak sam ve? kolk je te?ko ?e za 3/4 sekunde zni?at rezultat. Pri 200 konjih bi mrbit lahko, ?e zme?e? ves interier iz avta, zamenja? ?ipe za plasti?ne, da spravi? te?o na re?mo 900kg. To pa pomeni cca 300kg fitnesa glede na original.

Recimo tale model ima cca 1200kg gole te?e v originalu in z originalnimi 170KM rabi dobrih 8,3 sekunde do 100. Prej?nji model ima 120kg manj in kljub 10KM manj je vseeno celo sekundo hitrej?i do 100.

Tud tvoj Clio ima slabih 1100kg te?e in dobrih 180KM pa ga verjetno ne more? spraviti pod 7 sekund? :ne vem: ?e bi mel ?e 20-30KM bi prdobu kolk? Pol sekunde? tri/?etr? kar je ?e dale? do 5,23 kot obljublja prodajalec - se pa strinjam, da je to kljub vsemu zelo dober paket za vsakega, ki bi se rad probal tud v kak?nem time attacku.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

A je tip resen al kaj - 5,23 do 100km/h ... mater kaj ti bodo Ferrariji, Porscheji in drugi super?portniki, ?e pa ima? Civica, ki ima enake pospe?ke. Za tole kar tip?ek navaja rabi? minimalno 300KM pa ?e zelo dobr je, ?e ima pri tem zadnji pogon al pa ?tirikolesen.

Astra OPC z 280KM gre 6 sekund do 100. Da pa zbolj?a? ?e za skoraj sekundo rabi? ?e pa ?e dodatnih konjev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Glede na borzne indekse bi moralo biti cca 4 cente manj po litru ampak po moje se jan?isti ne bodo dali in bodo dvignili tro?arine.

No sej sem si mislil, da ne bodo mogli mimo brez vi?anja tro?arin :jezicek: - da pa ne bi blo revolta so dovolili polovico zni?anja - lisci eni.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

A se gremo igrico ugibanja, kak?na bo cena goriv v torek. Glede na borzne indekse bi moralo biti cca 4 cente manj po litru ampak po moje se jan?isti ne bodo dali in bodo dvignili tro?arine.

Zanimivo je predvsem to, ker bodo pri ju?nih sosedih bile cene goriv po novem okoli 10 centov ni?je kot pri nas, ?e ne bodo pustili padca cen tudi pri nas. Se pa izpolnjuje tista obljuba, ki je bila pred volitvami, da bodo cene goriv pri nas 10% ni?je kot pri sosedih... smo takrat pa? narobe razumeli samo eno besedico in sicer namesto ni?je so mislili vi?je. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Kar se ti?e pa mehanike, ni bilo zaznanih nobenih napak, ne pri zavorah, motorju.. Nisem pa vedel, da imajo tudi ti motorji (121KM) DPF filter. To mi je rekel prodajalec. Kao, da ni tako sofisticiran kot pri novej?ih motorjih. ???? Kdo kaj ve o tem?

komentar na tole: Pri tem letniku v 121KM ni DPF filtra. Za?eli so jih dajati ?ele leta 2005 in to v faceliftanih modelih. Prodajalec o?itno nima pojma kaj prodaja ampak to ?e vedno ni vzrok, da bi odstopil od morebitnega nakupa.

Glede zadnjega avta, ki ti je najbolj v?e? je pa res malo ?udna mu?ka - sploh ker prodajalec la?e. ?e vklopim "paranoic mode" bi rekel, da la?e zato, ker ho?e prikriti, da je z avtom nekaj narobe in ga tudi zato tako hitro prodaja. "Paranoic mode" OFF ... mo?no je pa tudi, da je avto dobil zelo ugodno, ga ?e dodatno nali?pal in bo s preprodajo lahko zaslu?il recmo 300?-400?. V tem primeru pa bi dal avto na podroben pregled in ?e je vse OK je verjetno dober nakup. Bi bilo pa fino, ?e bi se dal ugotovit kolk ima dejansko kilometrov.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

ha ha itak, to je pa em?o

Dobr, ti jih vsaj ne seka? tako hudo kot Lojz - le kolk ma on pol Em?o**, ker take ven me?e :blink:

**al je mrbit ?e iz tistih cajtov, ko Em?a ?e niso podeljevali :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

hmm malo ?udno je da ga je imel samo eno leto in da je pri tem ?el delati veliki servis (1000?) pri 160.000 ?e se ga pa dela na 120.000???

Hja, ?e se?teje? 1+1 je edino jasno to, da avto nima 160.000km ampak raje tam nekje okoli 240.000 in da je ?lo za drugi velik servis, kar je edina logi?na razlaga zakaj bi nekdo delal velik servis. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Odkar sem bil v soboto na kurir?kovi torbici v Kp in sem videl tisto lu?tno mladino in starino s titovkami in pionirskimi kapami ter rde?e- krake zvezde vsepovsod okoli mene in se mi je celo utrnila solzica ob poslu?anju "bossa" sem sklenil, da se "spreobrnem" in za?nem biti pravo-vernik. Ker tisti dan je bilo izre?eno ogromno besed o po?tenju, prijateljstvu, pomo?i drug drugemu in tolerantnosti do druga?e misle?ih.In ker imam vse te atribute tudi sam sem si dejal ni vrag, da me ne sprejmejo medse. Pa ?e voja?ko obleko z peterokrako zvezdo imam nekje na podsrtre?ju spravljeno in mi bo nemara pri?la ?e prav.

Ma? sre?o, da si tolk bliz meje pa ?e ti ne pa?ejo rde?e zvezde, gre? lahko na fa?isti?ne proslave k Italijanom.

Res je Boss, to pa presega ?e vse meje z temi tro?arinami. :angry2: Res je ?e ?as, da dajo malo kruha (in ?okolade) in iger tudi navadnim smrtnikom.

?e zna? ra?unat si lahko izra?una? sam... v zadnjem letu je cena 95-ke brez dajatev zrasla za cca 12 centov na liter - nato ceno nimamo vpliva ker je odvisna od dobaviteljev nafte.

Cena z vsemi dajatvami (tro?arine, co2 in DDV) pa je zrasla za 30 centov na liter. :blink: Vlada je torej samov tem ?asu dvignila dajatve za celih 18 centov ali z drugimi besedami je samo davke pove?ala za 20%.

A je to veliko, malo naj presodi vsak sam so pa tro?arine danes na najvi?jem nivoju kot kadarkoli.

jaz tega enostavno ne razumem....

po eni strani jamrate nad var?evalnimi ukrepi ter vsem tem sranjem, ki ga zdaj ?elijo uvajati, po drugi strani pa je problem teh 0,5 centa na liter...

tud rak ne opazi da je nekaj narobe, ?e ga kuhajo po?asi...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Bom pa zdele... k ni podra?itve.

Slivka in vsi navija?i trenutne vlade kaj pravite na to.

http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/ce...j-bi-padle.html

hmmm, a tud pol centa na liter vlada po ogromnih podra?itvah v zadnjem ?asu ne bi privo??ila ljudem? Ne raje so ?e tako visoke tro?arine ?e malo povi?ali, da ja ne bi pol evra na tank ljudem slu?ajno ostalo. Bi ga lahko za pol litra piva zapravili ali pa za 3-4 ta pocen ?ike - to pa je ?kodljivo za zdravje.

Ko bo naslednji skok cen jih ziher ne bojo bla?ili z uravnavanjem tro?arin - folk je pa? treba spravt na kolena, ker o?itno ?e ni na kolenih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ne, Boss, za to ni zaslu?na Pahorjeva vlada.

Ne, Boss, za to ni kriva Jan?eva vlada.

Da te ustavim, ?e preden sploh za?ne?.

Delno ima? prav, pa sploh nisem imel namena karkoli za?et.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.