Morda sem preve? konservativen, ampak preprosto ne morem tolerirat tega downsizinga. Kubatura je po mojem mnenju nenadomestljiva. Tako mlin?ki pod 2 litra nimajo kaj iskat v 2 tonskih avtih in pika. Enak pofl je renault z 1,5 v laguni, VW s tistimi svojimi 1,2 mlin?ki....... Saj ne re?em, da se ne pelje, ampak .....
Nemci imajo pregovor: "Hubraum ist durch nichts zu ersetzen." ali po na?e: kubature se ne da z ni?emer nadomestiti.....
?E res a TSI 1.2, 1.4 motor zlahka opravlja nalogo
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
I??em in i??em, toda ne najdem. Preiskal sem ?e (skoraj) vse, ta tema pa je nekako ?e najbolj podobna. Torej, k stvari:
Imam Hondo Jazz 1,4i, ki ima pnevmatike 185/55R15. Pravkar sem jih menjal in montiral Michelin Energy Saver. Za eno pnevmatiko skupaj z menjavo in centriranjem sem dal 92?. Vulkanizer mi je pa rekel, da so pnevmatike 195/50R15 precej cenej?e (okoli 65?), imajo pa enak obseg. So samo za centimeter ?ir?e. Vendar jih nimam vpisanih v homologaciji. Torej ni druge, kot da se lotim postopka homologacije.
Kako?
od proizvajalca gum ali hondinih felten mora? najti TUV ali podoben certifikat ki ima vpisan v certifikatu tvoj avto in dimenzijo. Primer - od ENZO felten - obe tvoji ?eljeni dimenziji
Na tehni?nih kjer delajo omologacije, samo ne v LJ na LPP, ker so zoprni kak Kranj ali pri vas na primorskem je bolj prijazen
Koliko ??
40-50?
Koliko ?asa?
pride? tja izpolni? nekaj papirjev, slikajo gume in ?ez nekaj dni dobi? homo karton?ek nazaj
Ali naredim najprej homologacijo in nato menjam pnevmatike ali najprej zamenjam pnevmatike in nato delam homologacijo?
Po pravici ne vem, jaz sem imel ENZO 17 feltne in gume izven homologacije ze na avtu - povpra?aj prej
?e moram najprej zamenjat pnevmatike, kako vem, da bo stvar ?la skozi homologacijo?
jaz bi zloudal tale moj certifikat, ?el na homologacije s karton?kom se naredil malo neumnega reko?, zastopnik za hondo mi je dejal da je tole certifikat za hondo Jazz in da je tovarni?ko vpisana le ena dimenzija, ti pa bi rad vpisal ?e drugo....
?e bodo rekli Ok - potem pla?a? in si tiho, mogo?e pa ti bodo znali ?e naprej svetovati kako oz. kaj rabi?
Moram bit ?e na kaj pazljiv?
vseeno bi jaz prej imel potrjeno omologacijo v roki pred nakupom
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ja v?asih ti pi?e tudi pod opremo desno ogledalo, kadilski paket, ogrevanje zadnjega stekla,.... avtomastki brisalci pa ?e dobro delajo se dajo uporabljat ker so komot.
Ampak ti ko ima? dolge fure pa mora? pa? nekaj delat med vo?njo pa bolje da si take avtomatike izklju?i? (brisalci, tempomat,...)
Pa u?ivaj v novem avtu in mogo?e ?e bo? kako stvar uporabljal npr Autoklimo.
brez skrbi, on ama ama med vo?njo
vcasih razmisljam, kako se avto proizvajalci zajebavajo z nami...senzor za dez...ne mores no
k da smo debili in nam je tezko uno rocko spustit, ko dezuje...fak, verjetno je to najbolj glupa oprema, da se steje kot nekaj vec ali pa omembe vredna stvar...
roka je za mobitel....zato....
Zanima me, kaj moram bit pozoren oz. - kak?na je procedura, ?e ?elim izvozit (prodat) vozilo v R Srbijo? Labi al pa Gazi in morda ?e kdo, mi zihr vesta kaj svetovat!
Se prav - mam nek na?elni dogovor preko mojga mehankarja Simona, ki ima dol neke veze, da bi ?la rde?a makina na ju?ni trg!
Vem da mora avto izpolnjevat EURO 3, kar vsekakor ga, pa starost tok in tok, se prav stara je 9 let trenutno!
Potem pa kako naprej; dol se peljem itak s temi tablami in pa mojo polico in zeleno karto, naprej pa sem mal v negotovosti kako poteka procedura - verjetno isto prepis, overjen pri kakem notarju ob?ini, al kako se tem re?em tam stre?e???
Na koncu mi je jasno da moje reg. table moram pobrat in odjavit vozilo pri nas, ter pokasirat preostanek zavarovalnine, kokr jo je ?e preostal do konca iztega zavarovalnega obdobja, v mojem primeru je to februar leta 12!
Torej, katere faze so pa ?e vmes, bi prosil za kak?en nasvet!
po moje kupoprodajna in obvezna odjava iz pormeta...s tem si ti adakta...kakor pa je prometna na tvoje ime ?e - z besedo, saj bomo to uredili...je pa loh srajne
Tudi z 18kami mi bo ratalo pod 6, res pa da se je treba ?e pomatrat, prej je bilo to normalno...seveda relacija, cel tank bo okoli 7, ki je moja stalnica z vrtci in kratkimi razdaljami poleg relacij.
Sedaj se vozim ?e nekaj dni z Mazdo 6 CD129, karavan. Sam se mi pa ne zdi da je motor ful nek potro?nik dizla. Nekako je na nivoju VWja in Fiata. Vsekakor ni TOP. Jaz imam trenutno porabo 6,8 l/100km Ustalila se bo med 7 in 8 l. Isto na Passatu Karava. Te?ek avto, te?ka noga, zani? aerodinamika.
Glede porabe me presene?a Pe?o v ?eninim 5008. In seveda moja stara Honda Accord. Za Renault dizel pa ne vem.
Hdi je verjetno referenca vsem za porabo (zato se tudi prodaja v veliko tujih avtih) tudi mazdi (mazda 3).
Ampak vse ostalo okoli Hdi ja (elektronka, podvozje, dizajn ) je bolj za k...
jaz sem vozil P307 hdi - 2 x crknila turbina, P407SW - ma?ina res malo porabi z mojo voznjo 6L, sedaj TDI 7-7,5L povpre?no (pa res ne pazim ampak uzivam v voznji, ker ?e ho?em TDI ?re manj kot 6 ))
Samo koliko problemov pa sta imela oba pugija da je za pop....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V enem tednu je spustil pod 2.000 - mislim da je za?el okoli 2400
O?itno bi rad da gre takoj - ?e je avto ok, pol je dobra prilo?nost, bodi pa pazljiv zakaj se je ho?e znebit
Povezava za deljenje
Deli na druge strani