Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

Sorry,pri nas se temperatura zadnji teden ?ez dan ne dvigne nad 3°C.Se je en mal?k spremenila situacija.

?e ho?ete sonce ostanite gor. ;)

Ni? ne bo s to razlago. :P

?e vedno se avto hitreje segreje...je razlika

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

tocno tako :rispekt:

al pa se sli vozit s streho dol in porabljat benz :)

Grem v KRanj :)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

naj me koklja brcne,?e mi ne gre res bolj?e avto na petrol nafto.Pa ?e manj mi jo pije. :whatever:

To ugotavljam pravkar-po mestu in to res samo mesto-po BC-ju 6,7 proti omv,ki mi pije pod enakimi pogoji

8-9 l/100.

zadnje dni se ti ni webasto vklapljal...pri meni je BC lagal 0,5-0,7 ko sem ga kuril vsak dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Sicer se mi trenutno ne da iskat dejstev, a morda res avtomobili niso najbolj primerljiv kriterij. Jaz sem mnenja da so najve?je razlike v cenah hrane. Neko? sem prinesel domov ra?un Aldija na severu Nem?ije (to je pri nas Hofer). Trenutno se spomnim samo vre?ke Haribo bonbonov, ki so bili tam (redna cena) 70 centov pri nas pa 1,2 ?. Potem so razlike v cenah stanovanj, pri nas itak imamo cene Tokia, ?e se ne motim je to celo Boss enkrat nekaj analiziral. Kakorkoli, takle mamo. ;)

Hrana je na zahodu neprimerno dra?ja, da ne govorimo o skandinaviji, kjer pa ima drzava sistem, veliko zasluzis, a tudi veliko takoj vrnes drzavi...denar mora krozit :)

CX-7 v skandinaviji je na primer 55.000?.....izklju?no zaradi dajatev.

?e ve? - ?e pripelje? tuj avto, ali svoj avto kot tujec (?eprav registriran), mora? pla?ati dajatve.

Se pravi so za??iteni, ampak vseeno je standard ogromen, tako na zaslu?kih, kot na stro?kih.

P.S. Meni se na primer ?e?ka ni zdela draga (praga), ?e si seveda zavil v normalne koti?ke, vendar jamrajo tudi na pla?ah, da je vse slab?e - navsezadnje niso v EUR coni, kljub fiksni valuti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

http://www.mazda.fr/upload/country/fr-fr/p...A6%20011010.pdf

Ha ha Boss, dotaknil si se zelo zanimive teme....ker namre? Mazde niso toliko dra?je - odtenek - gre se pa predvsem za to, da se tuja vozila sre?ujejo na francoskem trgu s francoskimi vozili in borbo proti nacionalni zavesti....

Golf Comfortline se za?ne pri 16.750 na primer

http://icc.volkswagen.com/cc5-fr/configura...mp;process=clc2

V sloveniji pa ima izklicno ceno 16.771?

Poglej francoza:

http://www.citroen.fr/home/#/configurateur/1CX7A4/?step=1

v Franciji C5 Berline limunzina se za?ne 22.500?, v Sloveniji pa = 22.990?

Popolnoma isto, a na doma?em trgu je 60% francozov.....tako kot sedaj na ?e?kem, ko sem mislil da se vrtim v krogu, ker je vsak ?etrti avto bil srebrna ?koda Octavia

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tega bi pa jaz rabil okoli bajte - ko koplje? pesek ali zemljo jo zme?e? na kup, potem pa samo s tem avtom ?ez kup zapelje? pa je presejana.

Poleti ga parkira? pred odprta atrijska vrata pa te ??iti pred komarji, ko pa je treba grede zrihtat, se samo rikverc vozi? po vrtu :notworth:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Kako pa kaj kupna mo?? :hudicek:

normalna ve?erja v normalni restavraciji cca 50? na osebo.....ni vse v kupni mo?i, pivo 5? (malo)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Cene bencina neosvin?en 95 neosvin?en 98 dizel

7.1.2011 EUR 1,51 1,52 1,38

Francija.............

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

meni so kabrioti bli vedno sanje...

sam tele sanje mi unicuje tale zanic 1.6 benz motor :angry:

jaz sem tudi dolgo ?akal da S*AT svoj model da na cesto, pa ?al ni ?lo (to je bilo ?e leta 2000)

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Evo rezultat:

post-2637-1295037349_thumb.jpg

post-2637-1295037583_thumb.jpg

BC je kazal 5,7!!!! to?no v nulo - kar pomeni da mi je lagal zaradi webasta - to je 0,5-0,8 kadar sem ga kuril, niso krive zimske gume.

Nazajgrede pa sem ?el na '?as' in od pumpe do doma pristal na 6,8L :notworth:

tank je 69L, BC je kazal ?e 70km range - tudi to sem dobro skalibriral :bravo:

1250km je domet avta - ?e ho?e? seveda.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

v bistvu je Jo?a ?e ven saj je kabrio ?e mel. Pravijo, da si mo?ki kupi kabrio zato, ker ga daje kriza staranja in ho?e dokazat svetu, da je ?e vedno mlad*

*ufff, kaj me bosta Jures pa Labi tepla :hudicek:

Kako pol to, da ga ti nisi nikoli imel? :harhar:

Evo me doma

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

ne preve? a ravno prav, danes pa pot domov. Do konca tanka bom vozil ?e tako kot je treba za kon?ni rezultat - to je do AUT, pol pa malo hitreje :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 5
Napisano

Ravno zaradi prostora bi menjal 6 za M5!ampak 7 sede?ev!!

Hvala za komentarje

Potem mora? vedeti da je prtlja?nik, ko dvigne? 6 in 7 zic manj kot 100L!!!

Pazi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ne razumem te ra?unice. :ne vem:

?e je pri nas na Petrolu 0,81 in v avstriji 0,65 je razlika 0,16 centov ali pri 100litrih 16?.

90km je do Celovca, kaj pa nazaj? A bo z avtovleko ?el :hudicek:

Poraba ne bo 8,5l plina ampak raje nekje okrog 11 za futrat tole konjenico kar bo pomenilo stro?ek cca 13?.

?e ne ra?unam obrabe materjala je to le 3? za dobri dve uri dela - po moje lahko Ajvar nafu?a bistveno ve? v tem ?asu razen, ?e se mu je filing okrog vozit. :blush:

poglej uro moje ra?unice pa ti bo vse jasno..... :bravo: :mi pijemoo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 5
Napisano

imel M5, bi ?e imel. Pa je ?la za bajto...

Samo eno 'svarilo' ?e ima? 5 vratno je za 4 ljudi....srednji zic zadaj je rezervni, tako da pozor ?e razmi?lja? o dru?inskem avtu (predvidevam, ker zakaj bi ?el iz M6?)

Prav tako ima M6 ve?ji prtlja?nik - le da ima M5 vi?ji strom - ?eprav je manj?i prtlja?nik potegne M5 na primer pralni stroj, M6 pa ne.

Druga?e pa ja, kupi...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ajvar, teb se spla?a dat notri 100L bombo in se zapeljati do Celovca in ga tankati po 0,65....90km te pride nenazadnje 5?.....pri 100L pa pri?para? 30?.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

V AUT in CZ je LPG se kar 0,63-0,67?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

No evo - Praga, vo?nja po pameti, nekaj prehitevanj kamionov, s tem da je zjutraj bil ?e postanek v vrtcu in Pe?jaku, in BC ka?e 5,7L, kar je v realnosti 5,9 - odkar sem ga poleti kalibrirar v nulo mi z zimskimi la?e za 0,2, no mogo?e pa ne bo lagal.

Vse je v na?inu vo?nje, TDiju ve? kot pa?e da ?alta? pri 1500 ?e in kruza? okoli 2.000 rpm - 780km poti od tega samo ene 50km ni avtoceste, kruzal sem 140, v Sloveniji 120 ker je do Celja bil monsum zjutraj.

Tamkal ?e nisem, tako da pe? izra?un ?e ni mogo?, pravi namre? da bom naredil 1210km :), kar je ?isto mogo?e glede na kazalec.

?e pa ta avto pritisnem in vozim ?isto po pre?ernu je pa poraba okoli 7-7,5, to pomeni od prehitevanj, do gas na avtocesti...itd

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Jaz sem se odlo?il, da bom jutri 800km prevozil z namenom porabe, pa da vidimo, imam cel dan ?asa.

Pogruntal sem da TDIju bolj pa?e 'lena' vo?nja kot dinami?na (ne toliko lena da bi guzvo delal), le bolj umirjena - kar je ?ista kontra mazdinemu dizlu

me prav zanima kaksno porabo ima nova mazda 3 (motor 1.6 cd 116 konjev)...

ce je res nizka (se pravi manj kot 6) je kandidat...ker od zdaj naprej bom gledal samo porabo, jebes ti to

To je HDi motor, ki bi moral imeti nizko.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

a imam samo jaz tak ob?utek, da je vse skupaj na?rtno?

najprej draziti diesel bolj protisorazmerno kot benz, LPG fiksen.....ljudje to vidijo, Petrol na veliko naredi mre?o, ljudje ?e bolj zagrabijo...

Ko je to ulavfano se za?neta benz in LPG 2x bolj dra?iti kot nafta...

A imata druga?en izvor ali kaj??

Ne glede na to, ali je nekdo prista? dizla, benza, in to koliko prevozi?, te silijo k dizlu....dra?jemu avtu....

Kot en za?aran krog...iz katerega ne moremo....v tem primeru hvala Francozom.....?isto po?teno povedano.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Opolno?i lahko pri?akujemo nove cene pogonskih goriv. Po predvidevanjih analitikov naj bi se goriva pri nas spet nekoliko podra?ila.

Ob koncu tedna se je nafta nekoliko pocenila, a je bilo za ameri?ko lahko nafto ?e vedno treba od?teti dobrih 88 dolarjev, za severnomorsko nafto brent pa skoraj 94 dolarjev za 159-litrski sod. Uteko?injeni naftni plin se je na svetovnem trgu konec lanskega leta podra?il za 40 odstotkov, kar je vplivalo tudi na ceno avtoplina, je za Radio Slovenija poro?al Jo?e Skok.

Analitiki med drugim ugotavljajo tudi, da na vi?je cene nafte vpliva tudi manj?a vrednost evra v primerjavi z dolarjem. Vlagatelji so zaradi evropske dol?ni?ke krize zaskrbljeni predvsem glede prihodnosti evra in se tako zatekajo k dolarju kot varnej?i nalo?bi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

ja to?no to... sploh ni ?paroven je pa res, da ve?ino take tedije kupujejo tisti, ki jim je 2.500 obratov na ?tevcu ?e groza in strah in so res pretirano mahnjeni na var?evanje. Pol pa ma? 4,5 porabe ampak to ?e vedno ne pomeni, da je avto ?parov?ek.

Par deci razlike v porabi med TDI 110KM v Golfu in 140KM v Mazdi nikakor ni vredno, ko za?uti? razliko v performansah :hudicek:

ne vem, jaz bom nepristransko napisal, da zna biti tale TDI prvi avto, ki ga bom obdrzal po leasingu, ker me ne stane ni?...garancija 4 leta + mo?nost ?e 2h let za bore malo denarja, kljub 2ma super mazdama M5 CD143, CX7 LPG, no pa Xedos6 V6 moram priznati da me je tale avto bolj pozitivno presentil kot ?e noben dosedaj, .....?eprav sem bencin fan, je ob?utek v tem TDIju kot da ni navornik - zvok, handling, in kar je najpomembneje, pri mazdah je bil vedno moj ob?utek kot da nekaj manjka - predvsem v uporabnih zadevah in takih minimalnih malenkostih da se smejis....

?re vse skupaj ni? pa ga ne ?param, ista mazda6 (ma?ina) TX plus al kaj ze z vsaj malo primerljivo opremo je bila 5000? drazja + 1 leto garancije manj, vsak novi model je 1000? drazji, ima pa manj....

Pa vse bolj me presene?a ko sli?im fante o napakah na novih avtih + odnosu mazda servisa v garanciji...na primer boj?ova sklopka, ja veste sklopka pa ni v garancijskem posegu ?zmeden??zmeden? itd...

Ni ve? vse v znamki, res pa da ime ma?ejo predvsem nesposobni servisi v slo...

Eto nepristrasnko....

nazaj k temi - v?eraj smo ?li na koncert colonie, ker smo malo zabluzili sem na AC dal gas - lj- Krsko-Lj 2xx km/h razen cestninske in vi?nje gore.

tank bo 6,8....moram tankat - pred potjo v KK pa je bil na 6,4 z webastom in podobnimi vo?njami.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Evole dokaz da golf VI dela bencin ko je ugasnjen (1.2 tsi) :) poglejte uro prej in pol, avto sem na vrhu klanca, ko je ?e kar nekaj ?asa kazalo 0 ugasnil zato se kilometri zgleda da niso kaj preve? vrteli :) ...narejeno pa je bilo cca. 1500m po klancu gor in dol, bremzanje z ro?no, in ob malo pomo?i sil teles v avtu (zibanjem) :bravo: , pri?gal sem ga to?no pred hrva?kim policajem na meji :P , je zmanjkal klanca :) ...to je pravi eko car :)

V ?tantgasu meni nara??a 10km / minuto

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

moj link ste videli....pa sem bom rekel hiter voznik na varnih mestih (ne divjak) - to je 160 cca pa ?e nisem 8ce dosegel (2 x vsak dan webasto)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.