Skoči na vsebino
Vinjeta
Napisano

V?eraj sem izkoristil ?e zadnji? staro vinjeto za skok v Lj.

Nove namre? ne bo na mojem avtu in pri?paral bom 100?.

Lahko zaslu?eni denar?ki ni kaj. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Ne mi govoriti o na?ih vrlih trgovcih. <_<

Jaz sem pred par leti namre? kupil pralni stroj pri na?mu "najbolj?mu sosedu".

Ogla?evan je bil z petletno garancijo zato sem aga tudi kupil.No, pa tudi dobra in renomirana znamka je.

In po dveh letih in par mesecih se stroj pokvari.Pokli?em trgovca in kaj mita re?e?

Da ,?e sem ob nakupu poslal na nek naslov neko pismo.Le tako velja "podalj?ana" 5 letna garancija.

In slikaj se. Dobro, da sem en kos mekgajverja in sem napako na?el ter odpravil sam.

K "sosedovim" pa me od takrat niso ve? imeli sre?e videvati. Pa dobra beseda dale? nese. Slab?a pa ?e dlje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stre?ni kov?ek
Napisano

Pozdravljeni.

Lastniki ?estic od letnika 08 do 11...kak?ne dimenzije stre?nih kov?kov imate? Al bo tik-tak poletje in dopust, pa bo treba nabavit stre?ni kov?ek...pa se malo zanimam, katere imate? Prej sem na petici imel 230 cm dolgega in 500 literskega. Na ?estico ta ne gre, je predolgi...?irina je lahko maximalna, sam za dol?ino ne vem...pre?ke so na 62 cm. Ja, pa katero firmo priporo?ate?

Hvala in lep dan. Ivan

Jaz imam Thule Pacific 780,black in original nosilce Mazda (katere spet izdeluje thule).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova sestica ima vgrajen "radar jammer" :)
Napisano

Kdor razume nemsko, si lahko prebere tole temo na nemskem Mazda6 forumu, kjer en lastnik sestice opisuje, kako je bil zaradi lasesrskega merilnika 10 dni brez svojega avta >> http://mazda6-forum.info/index.php?page=Th...57&pageNo=1

Menda SCBS (SMart City Brake Assistant) deluje na enakem principu kot laserski merilniki in policistu pri meritvi pokaze, da je vgrajen motilec radarja.. in so temu zaplenili avto ker je obstajal sum, da ima vgrajen motilec :) ...

in potem jih bo to?il zaradi njihove ignorance in bo pokasiral lepe dnarce...vsaj jaz bi jih to?il.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Kaj je zdej to, ''EU vs SLO'' ali ''kako smo do?ivljali komunizem'' ?

Jao...

Sej pa?e v kontekst Slo vs EU.Pre?itaj malo bolj?e. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

To zadnje nas je "nau?il" brezobzirni kapitalizem, kjer dejansko ni ?lovek na prvem mestu ampak denar in vse je njemu podrejeno.

Glede partijskih knji?ic pa samo toliko - od moje familije jo je imel le o?e pa tudi on ni bil na neki funkciji ampak je bil u?itelj v ?oli - se pravi ne ravnatelj ne pomo?nik ali kaka druga funkcija ampak le u?itelj v O?. Pa ima narejeno akademijo in ustrezno izobrazbo za kak?no bolj zahtevno delo. A razen knji?ice, ki jo je imela kar velika ve?ina takratne juge s partijo ni imel neke povezave in zaradi tega njegovo ?ivljenje in na?e ni bilo ni? kaj dosti prikraj?ano. Kljub delavskim pla?am sta zgradila hi?o, pri hi?i je bil parkiran jugo 45 in vsako poletje smo bili brez ve?jih te?av tri tedne na dopustu ipd.

Ja res ni bilo vedno vsega takoj pri roki, manjkala je kak?na dobrina in si jo moral iti iskat ?ez mejo kar je ?e en lep dokaz, da nas dr?ava takrat kaj dosti ni omejevala. Kamorkoli si lahko ?el, jugoslovanski paso? je bil dobrodo?el tako na zahodu kot na vzhodu, nih?e nas ni dr?al ujetnike v lastni dr?avi kot se je to dogajalo marsikateri vzhodnoevropski dr?avi. Je nismo imeli vseh dobrin, ki bi si jih takrat za?eleli ampak la?ni tudi nismo bili. Kdor je ?elel delati je dobil slu?bo in imel dovolj denarja za spodobno ?ivljenje kar danes te?ko re?em.

Pa da se vrnem nazaj k manjkajo?im dobrinam lahko samo to re?em, da materialni svet je ?e najmanj kar lahko ?loveku vzame? oziroma se lahko ?uti prikraj?anega samo, ?e si igral po nekih pravilih si imel tudi svobode kot si jo ?elel. Pa ne se mi zdej obesit na ta stavek in iskat "pravila" - tako kot danes ne more? vsega narest al pa po ?elji pisat in govort kar ti pade na pamet tudi takrat tega nisi smel in kdor pa? tega ne upo?teva se sre?a z oblastjo - tako takrat kot danes ni bistvene razlike.

Aja pa da ne bo? mislil da hvalim prej?nji sistem - sploh ne ga pa tudi grajam ne, ker grenke izku?nje, razen recimo obveznega enoletnega slu?enja JLA, ki mi je bila ?ista zguba ?asa, smo takrat ve? ali manj vsi ?iveli na nekem enakovrednem nivoju. Seveda je bila tudi tam pe??ica bogata?ev (le kje in kdaj jih ni) ampak dejanskih siromakov brez vsega pa tudi ni bilo. ?e je kod le ?elel premakniti rit pa si je lahko privo??il tudi kaj ve? in ja TV je takrat za ve?ino slovencev stal tri, ?tiri ali pa celo ve? pla? in to ni ni? kej takega, ker takrat tehnika pa? ni bila poceni tako kot je danes. Ampak tehnika ni bila poceni za nikogar, tudi za Nemca ne.

Pa ne zdej kakorkoli razumet, da se prerekam, ampak kakorkoli ?e vpra?aj danes 100 slovencev o prej?njem sistemu, pa ti jih 90 ne bo vedlo kaj dosti slabega povedat razen, da kdaj pa kdaj ni bilo olja, pra?ka, kaka kava je zmanjkala, gorivo je bilo ob?asno omejeno ipd.

Ljudje imajo ve?inoma kratko pamet in ?love?ki mo?gani so tako narejeni, da slabo poisku?ajo hitro pozabiti spomnijo se samo dobrih stvari. In ja, spomnijo se, da so "hodili v slu?bo". Zato, ker so "morali" biti vsi kao zaposleni , smo pristali tam, kjer smo. Recimo, kjer bi bila dovolj dva ?loveka, jih je bolo zaposlenih 5 (trije so bili "vodilni").

U?inkovitost je bila porazna, investicij v nove stroje ni bilo (ker niso imeli konkurence-zaprti jugo trg) in posledi?no smo zaostali za vsemi.

Kar se ti?e pa jugo paso?ov je bilo pa takrat takole:ko sem ?el v osemdesetih z letalom v London, so nas poslali v vrsto z nerazvitimi oz.dr?avami tretjega sveta, kjer smo sramotno ?akali dve uri v vrsti, da so vse pre?ekirali oz, so se kar malce nor?evali iz nas.Tudi na ?vedskem ni bilo ni? druga?e-spet posebna vrsta in mukotrpno ?akanje, ?eprav nas je bilo samo nekaj iz takratne juge.

Mogo?e je bil priljubljen, ko so potovali na Mad?arsko, ?e?koslova?ko ,v Sovjetsko zvezo in kam na bli?nji vzhod.

Ve?inoma je bila mo?na propaganda in samohvala takratne rde?e oblasti, ki se je videla v lep?i lu?i, kot je bila v realnosti.

Zunanje informacije oz. kritike iz tujine so pa bile itak cenzurirane tako na televiziji kot v ?asopisih.

Najbolj se smejim, kosem bil v vojski na Kosovu-res izguba dragocenega leta in treh mesecev, kjer so nas vsako jutro

postrojili in nas filali z "kontarevolucionarnimi" idejami oz. so citirali ?lanke iz Mladine. :blink:

Kak?no sranje so samo vzganjali.To je bilo ?e davnega 84-ega, davno pred tem, ko smo sploh razmi?ljali o osamosvojitvi.

?al mi je samo tega, da so vsi po vrsti vse zafurali v tej na?i domovini od takrat pa do danes-tako levi kot tudi desni.

Sicer pa ni niti ?udno, ?e so se pa prvi kot tudi drugi u?ili v jugi, kako se temu stre?e. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

O?itno nisva bila v isti dr?avi neko?... je pa hecno ker sam sebe negira?. Najprej pljuva? ?ez nek kvazi komunizem potem pa ugotavlja?, da so nas takrat pa le dobro nau?ili in da zdej ker tega kao komunizma ni ve? je pa cela ?tala. Ne vem ne razume ?ist dobr :ne vem:

O, bila sva, bila samo je pa vpra?anje kako je kdo do?ivljal tiste ?ase.Oz druga?e-kak?no funkcijo oz, kako in koliko se je kdo okoristil v komunizmu.

Ugotovil sem, da hvalijo takratni sistem in ?ivljenje v njem (tudi nekateri moji kolegi so med njimi) predvsem tisti, ki so imeli katerega od star?ev (ali pa kar oba) na kak?ni partijski funkciji ,na vodilnih mestih (spet z partijsko izkaznico) ali pa so bili nosilci kak?ne spomenice a obvezno so bili vsi v?lanjeni v partijo. Seveda so imeli en kup ugodnost in "bello vito".Njihovi star?i se niso vozili v stoenkah in jugotih kot na?i ampak eden v Alfi,drugi v mercedesu, tretji v BMW-ju in ?etrti v NSU-ju .Zanimivo a ne? Moji star?i, ki niso marali tistega represivnega sistema in njihovih lakajev in niso imeli rde?e knji?ice pa so ?iveli dokaj mizerno, ?eprav nista bila glih navadna delavci (recimo za televizijo si moral dati takrat 3 pla?e).

Samo spomni se, kako smo ?vercali lire v gatah in hodil v Trst po kavo, kavbojke in vse ostalo, ker pri nas itak ni bilo ni?esar.

Rekel bo?, pa vsaj delo je bilo za vse.V Tomosu, kjer sem takrat pod jugo delal so ?e odpu??ali, ker je bil Tomos poizkusni zajec za vse poznej?e ste?aje in odpu??anja.

Ni? ne negiram sam sebe.Ta zadnji odstavek ni letel ne na komunizem ne na sedanji sistem-pa? ljudje so od vedno bili nekateri vljudni drugi pa brezobrazni.Samo opa?am, mogo?e ker sem sedaj bolj "moder" in tega prej nisem opazil, da smo mi kot narod nasplo?no netolerantni, nepotpe?ljivi,radi kr?imo zakon in se ne brigamo dosti za druge.

;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Mi v komunizmu nismo bili nikoli, ker tisti ki danes ?e vedno o tem plozajo ?al ne vedo kaj dejansko komunizem je. In tudi komunizem v osnovi ni slab, ?e so zraven po?teni ljudje. Ker jih pa nikjer ni se krade vsepovsod tako kot se zdaj krade in ropa v tako opevanem kapitalizmu.

Ni problem sistema problem je v glavah oziroma miselnosti ljudi in ?e se bo enkrat utopi?no to po nekem ?ude?u tudi uredilo nas sploh ne bo ve? zanimalo kak?no ureditev imamo. Ampak ?al se bojim, da mi tega en bomo nikoli do?iveli - mogo?e pa neko? na?i otroci ali vnuki.

Mi smo bili v globokem in nepo?tenem komunizmu in to se nadaljuje ?e naprej..na ?alost. <_<

Iz tega sranja bomo pri?li ?ez kak?ne tri generacije ni? prej.

Sej ,?e so po?teni ljudje zdraven vse ?tima, ni va?no za kak?no stvar gre.Zadnje ?ase pa na vseh podro?jih opa?am, da so tudi "navadni" ljudje zabluzili in gremo res proti prepadu. Osnovnih stvari, katere so nas u?ili so povo?ene, da se kar kadi;

recimo ljudje skozi parkirajo na prostor rezerviran za invalide, pa na intervencijske poti in se potem kregajo z redarji ali policisti (to vidim vsakodnevno), ljudje se prerivajo preko vrste, ljudje so nestrpni in nekateri totalno nevzgojeni, da ne govorimo, kako se folk obna?a v prometu...katastrofa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

slo je se vedno v komunizmu...pa ne vem kako to da se nocejo zbudit...

sploh leti na te privatnike, za katere je se upanje...

kaj bi jaz naredil (ker imamo tudi nekaj podobnega): vzamem telefon in ga popravis in pac imas potencialno novo stranko...ne pa odjeb ze takoj...

Se strinjam-mi smo res ?e globoko v komunizmu in po vrh vsega ?e banana republika.Meni tudi na za?etku niso hoteli uveljavljati garancije na mazdi ker kao ni bila kupljena pri nas.Po intervenciji iz austrije so jo.

Res katastrofa povsod.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Naredil sem prav. Fuknu sem ven xenonke in sel nazaj na plain halogen. Bolj ko je rumeno bolj vidis v dezju in megli, ker bolj kot je belo, bolj se ti odbija in blesci.

450 km megla tako goste, da bi jo lahko rezal prepeljal bp :P

Kje si fuknu ven ksenonke?Sej meglenke imajo normalno svetlobo in se lepo vidi z njimi.

Je pa res, da so xenonke (kot glavne lu?i) za moker asfalt in de? za en drek.?e mo?no de?uje jaz pono?i v?gem meglenke in je potem mir.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Pri mestni vo?nji (mazda 1. 136 kM) je ne spravi? pod 7,5 kar se mi zdi fenomenalen podatek za karavana.

Kar bi bilo manj bi bila vo?nja premi?ne ovire. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

Moji prvi utisi glede Conti zimakov(195/65/159)

Najbolj negativno so me presenetile, da od 50-60/uro so glasne kot reaktivec oz. pridejo v resonanco in bobnijo. :whatever:

Upam, da se bo z kilometri to malo uredilo.Po mokrem pa res dr?ijo kot nore.

Pri ve?jih hitrostih so v redu.

Bomo videli, kako bo v snegu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

Uniroyal je druga? Continentalov ?e nekaj ?asa

to pa nisem vedel :blush:

Hitrostni razred zimske pnevmatike je lahko dva razreda ni?ji od razreda v homologaciji (npr. letna pnevmatika H dovoljuje zimsko pnevmatiko T)

Ha, meni v karton?ku dovoljujejo razred Q za zimske-do 160/uro. ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

Zanimivo da trenutno Continental raztura vse teste, Conti Sport 5 je tudi na vrhu vseh letnih..........

Jaz se nagibam k temu, da bi nabavil zimske Continentalke.So zelo dobre za po mokrem (tega je itak najve?) pa tudi za sneg so zelo dobre.Cenovno pa so tam-tam z Dunlop.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zima zima bela in Dizel
Napisano

ma sej te mazde k mam jst pac m6 2003 letnik imajo tm pri motorju uni naftni filter ka spustis vodo ven .. no probal se nisem .. cene mam pa cisto nov akumulator z kar precej zagonske moci ...

Imam isti avto kot ti.Bil sem na -20°C in imel noter nafto od omv.Pred zimo sem dal noter en aditiv proti zmrzovanju.

Model zdraven mene je imel "premium" nem?ki avto in noter petrolovo nafto.Meni je kresnil zjutraj iz prve njemu pa nikakor.

Ne vem, ?e je bila samo nafta kriva ampak jaz vedno tankam samo na omv- ?e posebej pozimi, ker naj bi bila za ve?ji minus.

In jaz vsako leto obvezno zamenjam filter nafte- potem nima? problemov z njim.

Nisem pa dal nikoli noter nobenega benzina. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 ali Premacy?
Napisano

Pozdravljeni,

ker se trenutno odlo?am za moj prvi nakup Mazde (po priporo?ilu prijateljev) bi vas vpra?al za mnenje o mazdi 6 1.8i te l.11/2002 ter Premacy 2.0ditd l.2/2003. V sluzbo se vozim 10km,se pravi na leto bi naredil nekje 15000km (z letnim dopustom na morje) zato ne vem kaj bi. Pa? oba sta dru?inska avta,prostorna in lepa. Zanima me predvsem kateri ima ketnico za pogon in ni?je stro?ke vzdr?evanja.Vem da imata oba skoraj isto porabo 7-8l na 100km.

Kaj mi predlagate vi?Pri dizlu se bojim da mi nebi turbina crknila ali pa visokotla?na ?rpalka od nekvalitetne nafte.

?e avtooglasa: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7655261&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7484577&show=2

Hvale?en bi vam bil za va?e nasvete.LP :prstgor:

?e vzame? prvo generacijo mazde 6 diesel (do konca 2004), se nima? kaj za bati, ?e dela? toliko km/leto.Toliko jih delam tudi sam-ve?inoma po mestu in poraba je 7/100.Za turbino ne rabi? skrbeti(?e le zamenja? bakrene podlo?ke) za ?rpalko pa tudi ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

?e malo spremlja? dogajanja na trgu si lahko ?e kak?en teden al pa 14 dni nazaj zra?una? kolik?na bo pocenitev ali podra?itev... je pa hecno, kje so de?urni nerga?i, da zdej k gre dol pa se nih?e ne oglasi. Aja pa da ne bo narobe razumljeno, tako kot zadnji? ni bila vlada odgovorna za dvig tudi danes ni zaslu?na za zni?anje... edino, da niso posegli v spremembo tro?arin.

O.k-pohvalno, da niso posegi v tro?arine in gre dol.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ampak se vedno nisi napisal, kje si ga dobil po 19,90?? Pa kaksna flaska je bila? 0,5 litra mogoce? Ker za pod 20? se tezko dobi recimo Jack Daniels... pa je ta ponavadi cenejsi od Chivas-a ...

Jaz ga sicer ne pijem velikokrat... ce pa ze, potem pa Jack ali Chivas ... drugi mi ne odgovarjajo ... ali pa se nisem probal kaksnega drugega, ki bi mi bil vsec :) ...

Fla?a je 1l.Ta trgovina,ali diskont ali kar koli je ?e je pa takoj za biv?im mejnim prehodom ?kofije (biv?a Bata).Zdej, ali je bila akcija ali ne ne vem, ker tam itak nikoli ni? ne napi?ejo.Recimo Jeger- 1l pride 13?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

lol...kvaliteten blended whisky..prvi? sli?im za to :blink:

kvaliteto lahko ob?uti? pri sigle malt...pa ?e to ne pri vsakem ;)

ko bo? drugi? hotel kvaliteto priporo?am: http://www.themacallan.com

Vsi whisky-ji so meni zani? in jih ne pijem.Tega sem kupil za darilo.Tistega zgoraj omenjenega kupuj ti za darilo. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.