evo, ?e malo manka in ga bom kupil....res pa je da avto ni slovenski, uvo?en iz nem?ije (17000km) ampak lastnik trdi, da ni bil nikoli razbit in tudi da nikoli ni imel probleme iz njim...avtomobil ima sedaj 42000km in ima garancijo do marca. Lastnik ga prodaja pa zaradi kupovanje hi?e. nevem, nevem....
Mi lahko poveste pri ?em moram bit pozoren pri mazdi 3? bi mi zelo prav pri?lo.
Kako pa preverim digitalno servisno knjigo...je to v ra?unalniku?
kaj ho?e? pripopat?
DSK se na servisu po VINu preveri ?e je avto ?e vpisan notri, druga?e pa na carfax celotno poreklo (tudi leasing morebiten)
Jaz sem 2 mazdi prodal zaradi bajte - 2 sem zelo osre?il......
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Bratranec je kupil 1.6 novo mazdo 3 pred tremi meseci, prej je imel 1.6 prejsnjo mazdo3. Letno dela okoli 30k tako kot imas ti namen, pa bi rekel 40% sluzba - lj-domazale ostalo relacije.
Kuri mu 6,5 do 7, na stari bencinarki, in sedaj na novi b.p. (?e prej pa je imel tud bencinarko 323)
sam pravi da je ob?utek v avtu in na cesti povsem druga?en - bolj?i kompaktnej?i. Ve?inoma se notri vozita 2 in tako kot ti do 130 na uro je 1.6 ve? kot dovolj....pri kakem prehitevanju se pozna, druga?e ne.
Jaz bi ti takole rekel - ?e gleda? novo je bencinarka cenej?a in manj zavarovanja - 1.6 motor, pa nova se ti spla?a ?e misli? avto imeti 5 let in ve?....(cena nove bencinarke je cca 2500? cenej?a)
?e gleda? rabljene bi sedaj na podlagi nove cena mogla pasti, tu bi ti pa predlagal da vzame? najbolj?o ponudbo cena / paket opreme / ohranjenost - ne glede na to benz/diesel
Pa ?e to - nova M3 ima HDI diesel motor, stara pa mazdinega.................
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Mah, meni osebno sploh ni fore, al je bencinc ali dizl. Ko sem kupoval 6, se pri nas pa? ni dobilo bencinarjev. Pa tudi predelava na plin mi ne pride v po?tev, ker imam najblji?jo LPG ?rpalko dobrih 50 km stran. Mi pa gre na ?ivce, ker se v teh debatah zmeraj toliko poudarja, koli stanejo servisi za dizla. Se strinjam, da je veliki bolj drag, ter tudi to, da gre lahko ve? narobe pri dizlu kot pri bencinarju. Vendar pa je v mojem primeru, ko ni ve? garancije, servis res poceni oz primerjiv z bencinarjem-sama vo?nja pa je bolj poceni!
lp
O verjamem da je izven garancije vse ceneje -
ne vemm kaj vsi govorijo o neki veliki ceni servisa za dizla-moj naslednji redni servis (olje, oljni filter, filter kabine) z delom me bo ko?tal cca 80?. Kar se mi ne zdi drago!
lp
Mah meni se zdi da nekateri se drzite dizla kot pijanec hloda in ne odstopate od tega. Pa ne me narobe razumet, mam in mel dizle, kot tudi LPG.
Skratka, ?e ti je bolj v?e? bencinar potem defakto LPG in si na istem.
Meni osebno so ljub?i bencinski konji, ampak teh mora biti toliko ve? kot pri dizlu in si kljub mo?nej?em motorju na istem.
Pozimi mi je dizel katastrofa, brez Webasta je u?as, trese ko ....pa samo poglejte (na?tejte napake dizlo in bencinarjev tam od 3h let naprej v na?em forumu - o teh vzdrzevanjih govorim + olju za DPF)
?e pa kdo doma servisira ali pri frendu je pa to poceni ja....
Glede vseh teh vodic: kolikor sem razumel, se jih doliva skupaj z oljem pri menjavi, se pravi pri servisu. Dokler pa je avto v garanciji, pa to po?nejo na poobla??enem servisu. ?e torej tja prinesem eno tako vodico:
a - nagnali me bodo domov
b - mi bodo nalili in razveljavili garancijo
c - mi bodo nalili in garancija bo veljala naprej
d - drugo
Mogo?e ve? odgovor?
e - vodico nalije? sam doma po servisu, koza kosmata, volk pa tud
Pa sej ni? ne oporekam - sam gola dejstva sem napisal pa je spet ogenj v strehi
Aja Jures sem sli?al, da baje servisi za plinsko napeljavo tud niso zastonj pa Flashlube teko?ina ima tudi svojo ceno
Se ne kregam sam dejmo vsa dejstva na mizo ne pa da je takoj treba vedno servis diesla omenit kot pa da so ostali servisi djabe.
Pa da se tole spet ne bo razvilo v neverending flamewar LPG vs. benz vs. diesel je tu moje mnenje.
?e ?e ima? bencinarja in so tvoje vo?nje v kosu dalj?e od 10km oziroma, ?e ti je bencinar bolj v?e? je LPG nadvse dobra zadeva in ti definitivno pomaga pri zni?evanju stro?kov. Ve? kot prevozi? bolj se pozna razlika.
moj je bil zastonj in brez flash luba
Mal si pristransko ceno diesla dal za 0,1? vi?jo od cene benza kar takoj zvi?a ceno pri dieslu za ve? kot 100?
?e pa bi to?no te podatke dal na trenutne cene na Petrolu pa slika za LPG ni ve? tolk ro?nata
LPG+benz = 1675? (pri povpre?ni porabi cca 10,5l/100km)
benz = 2039? (+364? glede na LPG) (pri povpre?ni porabi 9,5l/100km)
diesel = 1572? (-103? glede na LPG) (pri povpre?ni porabi 7,5l/100km)
govora je o letu 2010 in je izra?un je tam tam enak za dizla in bencinarja - tudi po tvoje ?e primerja? 1572 proti 1675 pri razliki 3h litrov porabe je fant na bolj?em ker ma bencinarja 100? razlike v servisu - grem stavt. Naj omenimo ?e ceno novega avtomobila?
Skratka spla?a se ti...?e ne drugega si na istem - najbolj po?teno povedano - s tem da ma? bencinarja
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
te poberem s fotrovim ?inkve?entom, ni ga brda ki ga ?e ni osvojil, pa vedno kresne v prvo......
Povezava za deljenje
Deli na druge strani