Imam eno vpra?anje - na neki spletni strani sem zasledil, da je dobro na isti strani zamenjati sprednje/zadnje gume na vsaki 5 tiso? prevo?enih km, zaradi enakomerne obrabe.
Sam jih menjam na za?etku vsake sezone, torej 1 sezono je en par spredaj, naslednjo pa obratno. glede na ta nasvet bi moral nekje sredi sezone letnih gum enkrat do vulkanizerja, da mi jih premontira.
Torej - menjati sredi sezone, ali ne?
to je po moje ?ist lastna presoja predvsem pa mislim, da je bolj pomembno kolk dejansko zrablja? gume. Nekdo, ki nardi le kakih 15.000 - 20.000 km z gumami bi bila menjava na 5kkm na mestu, ?e ?eli? imeti dokaj enakomerno obrabo. ?e pa recimo dela? z gumami 40kkm ali ve? je pa ta interval lahko precej dalj?i.
Osebno jih menjam vsako sezono spredaj zadaj je pa res da delam na sezono cca 35.000km (od tega recimo 23.000 z letnimi) in naredim samo z letnimi nekje 70.000km pa so ?e vedno kak milimeter nad zakonskim minimumom.
Nope, danes sem tankal OMV in zadnji zapis je Petrolov tank - ne gledati tisto zgoraj, ker ne vpisujem vedno pumpe....govorim o zadnjih 4h tankih odkar opa?am spremembo, in to je ravno ob vpeljavi famoznega Qmaxa
Kjer imam Agip je vedno ?rpalka: Agip Ajdov??ina
ker je to v aplikaciji vedno prva izbira, ?e ni? ne vnese? :)
Ampak v Ajdov??ini ne vem ?e sem bil letos z avtom....
Sam pol pa sploh nima? to?nih podatkov, ?e ne vna?a? pumpe - ?koda
To neki ni v redu - tam ima? zapis na OMV-ju samo en spodi pa sta dva.
Narobe je to, da mora? za porabo dolo?enega goriva gledati naslednji zapis velja pa prej?nji glede ?rpalke. To program pravilno prera?unava
Pravilno je takole
05.07.2012 45,05 57,08 15.142 646 6,97 Agip
23.06.2012 55,73 72,23 14.496 911 6,12 OMV
14.06.2012 54,91 71,16 13.585 819 6,70 Petrol
11.06.2012 41,71 54,60 12.766 709 5,88 Agip
Druga?e pa ima? bistveno premal meritev za to?no oceno porabe pri posameznem distributerju. Ko bo? imel pri vsakem 20 meritev bo pa ve?ino anomalij in statisti?nih napak odstranjenih in bomo lahko rekli, da je to kar se da to?no.
za primerjavo recimo kako zgleda pri meni
Poraba Diesel pri dru?bi Petrol: 6,56 l/100km (?t. zapisov: 82)
Poraba Diesel pri dru?bi OMV: 6,45 l/100km (?t. zapisov: 11)
Poraba Diesel pri dru?bi MOL: 6,51 l/100km (?t. zapisov: 33)
Poraba Diesel pri dru?bi Agip: 6,32 l/100km (?t. zapisov: 1)
Poraba Diesel pri dru?bi Logo: 6,39 l/100km (?t. zapisov: 2)
Dokler sem imel bencinarje sem bil kar lenuh glede tega in je blo treba 500m do ?tacune z avtom. Diesel me je pa nau?il, da je treba tud pe? hodit in sem mu zelo hvale?en - hehe
No ja ne more? bit ?leht no ... ni cool ?e komu avto ukradejo . ?e je ?e cel ni ve? v Slo, ?e je pa ?e v delih bodo pa kmalu ti deli bili po raznoraznih drugih avtih.
Zanimivo bi bilo najprej s strani policije preverit a je bil v zadnje pol leta kak?en isti model bimmerja razbit v nesre?i pol pa it mal preverit, ?e se bodo na tak?nem na?li kak?ni deli, ki niso kupljeni v ?tacuni.
Sam to pravim - roke stran od tegale, ker je to nateg od za?etka. Zakaj ni vpisan v DSK, ja zato, da se manipulira s kilometri in da naivni kupec, da veliko ve?, kot je avto dejansko vreden.
Raje, dej za enga z znano zgodovino (vsaj kar se servisov ti?e) kakega jurja ve? pa si vsaj miren, da ima? to?no stanje.
Tale klele jih ima lahko tud 150.000 al pa 200.000 in temu primerna bi morala biti cena.
?e ne bomo kupci enkrat stopili sami na rep tem goljufom nam bodo kar naprej prodajali "kozmeti?no" popravljene avtomobile za precej?ne denarje.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Hulk smash - agrrr
Povezava za deljenje
Deli na druge strani