Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 50 minutami je Boss napisal:

E-vinjeta je vezana na tablico in če bo imel avto plačano za celo leto cestnino je to tud mogoče majhen plus pri prodaji.

Kdor bo pameten bo zahteval vračilo deleža😉👍😁...in bo dobil nazaj proporcialni delež..mogoče kakih 19.99 eur😉....sedaj jih šveroti veselo prodajajo v smislu "ima letno vinjeto", avto pa prodaja novembra/decembra😉😁

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je SpEkTr napisal:

Toyooootaaaaa... :) Ravno danes sem vozil za camry-jem, ni slaba. Ampak me ni potegnilo spet tok, da bi jo imel, mora pa bit najbrž kar v redu zadeva.

tudi jaz sem zadnjič vozil za novim camry-jem, je kar všečen avto, mene moti ker mislim da je samo skupaj z e-"džankom" :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
pred 2 urama je scania napisal:

Se ze ve kaksne bojo kaj cene teh e-vinjet? Ziher najdrazje v evropi, pol cez vikend se pa vozis od vranskega to blagovice in nazaj po stari cesti ker skoz delajo v tunelih

Cene so enake...

pred 7 urami je Jest napisal:

Saj to je mozno samo v Sloveniji… Lani in se letos spomladi so na veliko trobili, da lepljenja vinjet ne bo vec in da 100% pride elektronska vinjeta…

In evo… dobivamo elektronsko vinjeto, ki bo vijolicne barve :punk:…. Ker jim v enem letu ne bo uspelo spackat to, na kar se pripravljajo prakticno ze od “zacasne” uvedbe vinjet, bodo nekatere vinjete (tedenske, mesecne) se vedno v obliki nalepk… Menda bodo samo letne in polletne (za enosledna vozila) v elektronski obliki… ;) … Ostale sele z nekajmesecno zamudo… predvidoma od 1.2.2022…

ef242288b85d30abda78.jpeg
WWW.ZURNAL24.SI

S 1. decembrom letos bo na naših avtocestah začel delovati sistem elektronske vinjete. A nekaj časa bodo mnogi morali lepiti še klasično vinjeto, ki bo vijolične barve.

99% Slovencev ima (imamo) letno ki ti velja do 31.1.22, torej zakaj bi preje kupoval nekaj če mi ni treba....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je Bossek napisal:

Je kdo gledal kdaj se najbol splaca kupit? En mesec pred rokom menjave, vec, malo prej?

Moram nabavit 18" zimske pa ne vem a bi jih ze kar narocil al je bolje mal pocakat.

meni je bistveno, da poskušam dobiti čim novejši teden in seveda letnik v katerem kupuješ, da ne dobiš "nove" gume, ki je iz zaloge in stara že 1 ali 2 leti....kakšne velike razlike pa ni v ceni, vsaj kar sem jaz malo spremljal na zadnje ko se kupoval letne (letos marca).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Bini napisal:

To poznam in vem, da so najboljše a jaz gledam bolj srednji razred z dobrimi ocenami, po domače dobre gume za solidno ceno.... :prstgor:

Razumem, ampak razlike je mogoce max 100eur za 4leta (torej 25eur na leto😄😉), za nov avto za katerega si dal vsaj 25k eur, ne vem jaz ne bi iskal alternativ, sploh če sam veš kaj je ok, samo moje mnenje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 19 minutami je Bini napisal:

Nexen ne bom, ker nimajo dobrih ocen na testih, letne mogoče kdaj. 👍

michelin pilot sport 4, ne boš zgrešil, zimske imam pa jaz michelin alpin 6 in so tudi zelo dobre....tistih 100€ kar boš dal več kot ostalo sra...nje pri takem avtu pa tudi ni problem :)

(conti so tudi zelo dobre, ampak kar sem jaz gledal in dobil feedback so še mehkejše kot michelin in se hitreje obrabljajo)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Drugace pa fanje, za moje pojme malo preveč filozofirate, ne 120, ne 150 in ne 186km navaden atmosferc ni nič, razen tega da je verjetno vzdrzjiv...pozabite na kake hude pospeske....vsak turbak z 999kubiki in 3 valji ter 120km vas pahne kadar hoce...nic slabega nocem povedat, sam ne prevec pricakovat od takega motorja, je pa vsekakor to bistveno bolj zanesljiv motor kot ostali turbo mlincki😄😉👍 (vozim atmosferca 2.0 160km, da ne bo kakega pametovanja😄😁)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 58 minutami je Bossek napisal:

@Bini Skyactive X nima (nikol ni mel) deaktivacijo cilindrov. To ima Skyactive G.

Jaz imam po racunalniku porabo 6,5 na poraba.com pa 6,9. Sedaj ce grem v LJ cez Smrecje je v eno smer ponavadi cca. 6l nazaj pa slabih 7l. Danes sem sel cez Skofjo Loko, je na koncu voznje (ko ugasnes se izpise povprecna poraba) bla povprecna poraba 5.4.

Sam sem zaenkrat zelo zadovoljen z masino in za moje potrebe je ok. Je pa nekaj res .... pospesuje ok ni pa tistega kicka kot ga ma turbo ali dizel. Recimo pri C4 ki ima 1,2 masino ampak je turbo imas obcutek, da full bolj pospesi. Toda to je samo obcutek.

Moram pa neki povedat .... avto NI narejen za velike ljudi. Sam sem 170 in imam dovolj placa. Sodelavec je 202 .... kar zanimivo kako sedi :D

Ali sploh lahko?...mislim da je kar "stisnjen"...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Alex napisal:

A  to ima tvoj avto serijsko? 

Če sprašuješ mene (accord, vsaj moj) ima to serijsko da👍😉, čeprav se tega res ne poslužujem velikokrat, ampak letos na morju ko je bilo res vroče je pa prav prišlo😄, malo pomaga, saj vroče je še vedno...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 52 minutami je Alex napisal:

Jaz vedno pazim, da ne parkiram pod borovci. Je res, da je lepa senca za avto a se ne izplača. Meni se ne da ubadati z odstranjevanjem smole. Ko pridem do avta, lepo za par minut odprem vsa vrata in je kmalu v redu. 

👍😉takrat pride v poštev odpiranje vseh 4 oken preko daljinca😄😉👍še preden si pri avtu in večina vročine gre....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 5 - mnenja, izkušnje…
Napisano
pred 5 urami je Alex napisal:

Seveda, da moraš narediti  še par sto kilometrov, tudi avtoceste in regionalne, da vidiš pravo porabo. Ta poraba na začetku, še posebej, če imaš klance, ni realna. Meni je recimo, ko sem tankal in smo šli  takoj nato čez prelaz Pordoi, kazala trenutna poraba 19 l/100.😬

Hehe...jaz sem mel na Pelješac in nazaj z mojo Accrodo tudi 10+porabo, z tremi kolesi na strehi, ampak wag koncern me ni prehiteval....in pot oddelal v 8h😉😁😄, pa fantje saj ni vse v porabi, glejte širše, kako že pravijo....(glej gozd in ne drevesa👍😉)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je scania napisal:

Najprej hvala @Alex za vse napotke in navodila. Mazdo sem opral, obdelal s plastelinom, spoliral dva krat, premazal z glazuro za moker videz, ter premazal z voskom. In rezulatat je ODLIČEN 😁😁😁😁

20210804_131315.jpg

Odlično👍, koliko časa si porabil za vse?😉😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 minutami je kacnje napisal:

Hvala.
Sem blizu nakupa, ampak me malo moti, ker je servisna zgodovina, ki mi jo pokaže aplikacija na telefonu, precej nepopolna.
Avto ima sedaj 120 kkm, vidi se, da je bil očitno na pregledu (ali je to servis?) pri 20 kkm, ter nato še pri 105 kkm. Za vmes se mi nič ne izpiše. Zato me malo zanima, če ima kdo vpogled v Mazdin sistem - če pač ta beleži kaj več.
Sicer pa me bo to verjetno kar odvrnilo.

Če gledaš tisto v KR, sem ti že napisalda bodi pozoren, ker kot rečeno so to bolj kot ne "švero-dilerji", pa srečno pri nakupu....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je kacnje napisal:

Možno ja. Vsekakor mora biti človek previden.
Imam pa občutek, da so pri tem tipu Mazde zelo pogoste in običajno videti kar lepe (na spletu). Če se ne motim, sem pri njem (ampak je bil takrat nekaj sto metrov stran) pred dvajsetimi leti že kupil en avto. Kar verjetno ni slab znak, da že toliko let prodaja. Verjetno pa vsaj diler kdaj dobi tudi dober avto 🙂
Bom enkrat skočil malo pogledat.

Sedaj me poraba skoraj najbolj skrbi. Običajno imam precej nizke porabe, ampak pri testih za ta model, pa vsi omenjajo visoke številke. Na spritmonitor še ni tako hudo, ampak skoraj povsod je omenjena poraba. Trenutno sem na Passatu 170 KM, 4motion, DSG in imam povprečno 5,6 - praktično dva litra manj kot povprečje na spritmonitorju, ki je dokaj podobno zgoraj omenjeni Mazdi. Me res zanima, zakaj toliko besed o porabi. V stilu - kjer je dim, je tudi ogenj 🙂

Primerjati passata in cx5 ni ravno na istem nivoju in s tem tudi porabo...vsaj moje mnenje osebno je, da ce kupujes avto ranga cx5 potem se z porabo ne obremenjujes, pravtako kot ne smes gledati ce kupis 2.5benzinarja koliko das na tehnicnem za dajatve, uporabo cest, itd...pol kupis 1.0 (oz 999ccm) turbo trivaljnika in placas 66eur😄😉😁👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je kacnje napisal:

Spet sem malo gledal Mazdice in že nekaj časa gledam tole.

Avta ne poznam, sem pa iz KR in jaz avta preko "dilerjev" v Kranju, ki jih imaš malo morje ne bi kupoval, slišal sem sicer da je en dober za uvoz BMW/VW grupe iz Nemčije (mislim da avtoplanet), ampak v Kranju imaš teh prodajalcev n, skoraj vsak se s tem ukvarja, imam sošolca iz OS ki se tudi s tem ukvarja in ga ne bi kupil od njega pa ga poznam 30.let 😉(mi je enkrat tudi razalagal, da se avtov iz uvoza na veliko ne splača več voziti tako zelo kot pred 5-10.leti, ker so dobri avti iz uvoza dragi oz. nič cenejši, in folk tega noče plačati, tisti "ugodni" pa folk ve da so sumljivi in jih on potem težko proda, kar se mu pa spet ne splača, zato sedaj uvaža samo avte v rangu nad 50k€). Verjetno obstaja tudi kakšen dober/zanesljiv uvoznik, ampak za Kranj tega nisem še slišal, kot rečeno bi bil pri nakupu previden oz. bi  s seboj vzel kakega dobrega mehanika, da bi naredil pregled avta....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 urami je Alex napisal:

Če bi dobil tak avto po zelo ugodni ceni, res ugodni, bi se ga splačalo celega kakovostno prebarvali. Barvanje celega avta pride nekje 1500€. Na koncu bi ga še profesionalno spolirali in bi bil lepši kot nov. 🤗

Se povsem strinjam, točno enako cifro sem imel jaz v opciji, kakovostno barvanje celega avta je cca.1500, ampak rabis najti dobrega ličarja, moraš se s tem ukvarjat, torej to mazdo bi moroal recimo dobiti vsaj 4k ceneje da se ti splaca.....na istem sem bil jaz in sem se odločil da avto ki je bil vreden se 5k nima smisla da ga urejam za 1.5k....pa se sveroti ko bi ga prodajal bi bili pametni😉😁😄, na koncu sem ga prodal ličarju ki ga je saniral in prodal naprej kot novega😁😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 urami je scania napisal:

Danes sem se oglasil v Celji pri Selmarju da jih pozdravim in sem videl novo 6ko rdece barve ki se ji je odluscil lak. Nisem vprasal kaj je bilo ker sem opazil ze na odhodu, verjetno kaksna napaka, drugace je pa zelo lepa rdeca. Smo se pa pogovarjali malo o x motorjih in baje ni nekih tezav, zaenkrat vse ok. Prilagam slike okruscenega laka.

20210729_095446.jpg

20210729_095450.jpg

To je fail v proizvodnji, isto izkusnjo sem imel sam z zeninim p207. Nov , po parih letih se mi je zacela lusciti barva zadaj na 5.vratih...ličar je rekel, da ce zelim sanirati bom moral slej ko preje pobarvati cel avto...smo furali do 10.leta in ja, avto se je dejansko olusil👍😉, licar je takrat rekel da bi lahko zahteval stvarno napako, ampak to brez pravnikov ne gre (ker ti izpodbijajo, da nisi avta pravilno vzdrzeval, pral, uporabljal ustrezna cistila, itd.. ). Kar mi je razlozil je pa bil fail v proizvodnji, bodisi niso dovolj zapekli barve ali pa je bila vmes vlaga....rezultat je bil pa boren, da ne recem smesen, da se ti avto kupljen nov iz salona zacne lusciti. Jaz takega avta, cetudi sanirajo haubo ne bi kupil, ker ne ves kje se bo zacelo lusciti naslednje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 8 urami je Bini napisal:

Kot sem obljubil bom podal malo mojih občutkov o vožnji z Cx30. Nekaj sem že napisal lani o cx30,g 122 sedaj sem pa vozil x180, avt.AWD s ful opremo.Vožnja in občutek na volanu sta odlična.😊 Pri vožnji daje občutek varnosti in mirnosti. Je zelo tiha in pri 100km na uro daje občutek kot,da se pelješ cc 70-80.😊 Še vedno me motijo te prezračevalne reže v kabini,ker se ne dajo idealno nastaviti ☹️

Menjalnik mi je ok samo vedet moraš kaj hočeš,ne mara pa cincanja. Pri umirjeni vožnji mirno in lepo prestavi,pri prehitevanju pa pohodiš plin do daske in poleti. Res pa potem prestavlja nekje pri 4000 obratov. Prevozil sem okoli 100 km in imel pov.porabo 6.6 lit. Res pa nisem vozil po AC. Meni se zdi za ta avto super,sploh ker je awd in avtomatik!👍 Vozil sem pa kot vozim ponavadi svojo 3ko in mi pije  tu nekje. Nisem opazil nobenega cukanja ali kaj podobnega  in tudi vibracij kot sem jih malo opazil pri g 122 ni bilo!😊 Skratka avto me je navdušil,prav tako pa tudi trgovec,ki mi je ponudil dokaj ugodno ceno za mojo 3jko in nasploh dobro ponudbo za razmislek:whatever: Če se odločim za njo bo verjetno CX 30 - x 186 GT plus style,machine grey.:ouje:

Edina dva minusa,ki jih imam sta reži za ventilacijo in plastične obrobe okoli koles,ki se pa pri tej machine hrey barvi skoraj ne vidijo.....:prstgor:

IMG_20210713_083720~3.jpg

IMG_20210713_083734~2.jpg

IMG_20210713_093911~2.jpg

zgleda fajn, kaj je pa razlika med x180 in x186 samo teh 6 konjev ali je tudi pri samem motorju kaj drugačna tehnologija?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Če gledaš japonce, kaj pa CRV, če ti seveda oblikovno je všeč.....te DTEC mašine so OK, in mislim da za tak avto bencinar ni, sploh če ni turbo, tako da ta 2.0 benz je sicer bullet proof mašina, ampak ni za tak avto....vidim pa da je večina teh dizel modelov uvoženih, kar pomeni malo dodatnega preverjanja, da nima neuradno 100k , uradno pa 250k plus km.....

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=16410382&display=Honda CR-V 2.0 i-VTEC Elegance Slo
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=16316643&display=Honda CR-V 4WD 1.6 i-DTEC Lifestyle Avt.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.