Eno svoj zasluzen denar zapravijo za ene stvari... drugi za druge... tretji svoj zasluzen denar raje "kupckajo" v nogavici... cetrti pa kupujejo drage avtomobile s tujim denarjem ... pac smo si razlicni ...
?edalje ve? ljudi ?ivi na kredit oz. preko svojih realnih zmo?nosti, meni recimo na kraj pameti ne pade, da bi se za pleh zapufal. Kredit bi pri?el v po?tev le za nepremi?nino, ampak to imam na sre?o dobro po?timano.
To je res, tudi na salonih (kamor rad zahajam; Bologna in Zagreb recimo) so ve?inoma zgolj top opremljene razli?ice, tudi v prodajnih salonih dostikrat nimajo ?isto osnovnega modela... Seveda, da te narajcajo, da je bolj?a oprema dra?ja zgolj 10eur/mesec....
Saj je pri vseh stvareh tako; tiste osnovne smu?ke Elan v hervisu "od 300eur" so tam zato, da te privabijo v stacuno , kjer se pustimo (ali pa ne) premakniti za bolj?i model.
Ampak... Recimo jaz sem eden takih, ki kupujem osnovni model avta. Ker imam raje nov avto z osnovno opremo, kot pa rabljenega , oziroma dam raje denar za dopust, kot za 2cola ve?je gume...
Oprema ,ki jo ?elim / rabim pri bodo?em avtu: klima (lahko ro?na) , tempomat (seveda navaden), naslon za roke, usnje na volanu (lahko tudi kasneje tapetnik zrihta), cimmanjse feltne (jebiga, raje na 3leta nove gume,kot pa da sem eden tistih,ki nima za nove 17ke),ogrevani ?pegli in prednje ?ipe na ?trom, rezervna guma...
Za?uda... Dostikrat ni dovolj osnovni rang opreme za to...
Recimo Moj fotr je isti, oziroma on tudi naslona , usnja in tempomata ni pripravljen dopla?ati...
Razlicni ljudje pa to...
Je pa pa? treba ?e v ?tartu vedeti , da tak avto pa? niti slu?ajno ne bo izgledal tako, kot tisti v prospektu,ampak.... Meni so druge stvari pomembnejse kot to,kako moj avto zgleda, pre?ivim pa tudi ne veliko ?asa v njemu,da bi se mi kakovost ?ivljenja izbolj?ala zaradi opreme.
Te?a izbora? Hja.. nekateri pa? ne spremljajo avtomobilskih novitet in jih tako izbori malo spomnijo,kaj je novega in pocukajo za rokav , da zdaj pa res nujno rabijo nov avto... En triger tu, en triger tam... Pa se ga gre kupiti...
Glede na odebeljeni tisk se popolnoma strinjam in meni popolnoma zado??a osnovna verzija vozila letnice 2x 20 (ker nisem neka princeska na zrnu graha in se trenutno vozim s polnoletno E46 3-ko, hehe). Sicer pa resno razmi?ljam kupit nekaj povsem iz salona in ga imet za vsakdanjo vo?njo, za ta lep?e pa potem Z-ja.
P.S. Edina, ampak res edina zadeva za katero bi bil pripravljen dopla?ati pa je stre?no okno (to pa je moja ?ibka to?ka, hehe).
Jap tudi js potrjujem ignacijeve trditve, ?e nisi poraba guru pol priporo?am tut sam 2.5 AT. Po dvomese?nem lastni?tvu omenjene motorizacije sem bolj navdu?en, kot pred tem nad enim letom CD150 letnika 2015. Je pa seveda res, da bo rabljeno te?ko najti pri nas.
Priporo?am pa zgolj za to, ker se pa? ne bo? ubadal z stanjem DPF in mo?nosti problemati?ne turbine.
Mojster Pelko je rekel, da pri SkyActive generaciji motorjev VELIKO bolj priporo?a bencinske motorje, ki so narejeni za dolgoro?no uporabo, dizli naj ne bi bili neki trpe?no ?udo.
Za 10.500? se menda dobi osnovno verzijo Clia. Kolikor sem si ga doslej ogledal tega tanovega, je vsekakor vreden tega denarja in bo ponovno prodajna uspe?nica.
Pelkota poznam, servisiram avto pri njemu. Do zdej brez problema, lansko leto sem dal da mi obnovi menjalnik in sva zrihtala po ene 3tisoc kilometrov se je menjalnik spet oglasu in sem peljal nazaj reklamirat brez besed je vzel avto zamenjal menjalnik za drugega rabljenega(s tem sem se sam strinjal) in zadeva zdej dela ze cca 25tisoc km.. Nisem nc doplacal
Pri Simonu mi je to v?e?, da ko se zgodi, da kaj ni v redu, se ne bo ?el on s teboj pregovarjat (da to pa niso oni ni? krivi), ampak se bo lotil in po?timal zadevo.
Verjame?..ker jih par kle gor skoz hvali kok je oh in sploh? .. Na to js ne dam ni?.... Sem se enkt opeku k sm prek enga foruma isku enga ki je majstr za ene zadeve... 20 strani same hvale od forumasev in sm ?ist vrjev .. nakonc sm biu tok razo?aran oz. Se pocutu neumnega da jojjj...
Verjamem, ker zivemu cloveku se marsikaj zgodi.
Pelka poznam 10 let in tisto kar obljubi, to stori, cena pa obicajno na koncu se nizje kot je bila v startu predvidena.
Ima sicer tudi on kdaj slab dan, a se ne otepa odgovornosti, kadar gre kaj narobe in prizna napako. Pisem iz lastne izkusnje.
Rabljen motor je v resnici pravi srecelov in dober gospodar bo potem tudi na rabljenem preventivno zamenjal nekatere zadeve, kar znatno povisa stroske.
Sicer pa tudi menjava motirja zahteva nekaj ur in cekinov.
=) ma ne bom vec govoru da sem sel samo gledat avto ampak sem ga kupil in par stvari opazil sele po nakupu=P cena je bila ugodna napram drugima ki se prodajata pri nas zato sem uzel... Zanima me ce kdo pozna kaksnega mojstra da bi komplet pregledal avto in ocenil dejansko stanje(placam pregled), da vidim na cem sem... Najraje gorenjska ali ljubljana.
Mojster Simon Pelko (Avto Pelko d.o.o.) Senica nad Medvodami, obvlada na?o najljub?o znamko v detajle.
Alex, meni recimo BMW (katerakoli ina?ica) mi je v (?ivo oz. krvavo) rde?i barvi obupno za videt. Mojega Z4 ?rnega nebi menjal za rde?ega niti ob dopla?ilu 5 Smukov, za isti avto, pa? ne gre.
Iskreno povedano me je pred leti RO?NI ZAUG zjebal ko sem vozil 45-ko. Bila je konkretna zima in ko sem za?tartal sem zaug izvlekel, kasneje pa ga nisem potiskal noter, ker pa? nisem bil vajen tovrstnih strojev (moj 1. Wagen je bil 2. generacija Golfa, bencinskega, ki je imal ?e elektronsko izvedbo). Posledi?no sem ga "zazaugal" in obstal na cesti, hehe.
leclerc je tudi imel -10% prvih 4000, verjetno so jih ze prodali
Verjetno je to tisto, ko so ?akali v vrsti tudi po 1 uro in je nekdo rekel, da je pa? zaslu?il 11? v 1h in da je to precej bolj?e kot v njegovi sicer?nji slu?bi.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Uf kak?ne bogokletne besede.
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani