mislim, da je od sredine marca povi?an na 69,00 SIT/km - ne bom dal pa roke v ogenj, da je to res :ne vem:
Boss u?eraj sem si pora?unal kilometrino pa je ?e vedno 62 sit.... :ne vem:
kak da nobeden Petrolu ne stopi na rep... monopolist ja....
nekatere druge dr?ave - (davkarija) je "naftnim dru?bam" zagrozila s pove?ano stopnjo davka, ?e se bodo podra?itve kar stopnjevale, seveda so dvig cen takoj opustile, kaj pa pri nas?
pri nas se pa kr vsi strinjajo ne glede na barvo...
Vijolica mislim da tuki nimajo monopolisti veze....ampak dr?ava, tro?arine in davki... in s takimi podra?itvami skrbijo da inflacija ne naraste preve?......
No danes se mi je zgodila ena precej neprijetna zadeva z mojo mazdico...
Na cesti med Novo Gorico in Tolminom se mi je s hriba na cesto sesule skale.....par komadov velikih kot fuzbal ?oga....
Seveda mi ni uspelo reagirat in se z avtom pravo?asno odmaknit..... in sem s hitrostjo pribli?no 80km/h nagazil direkt v njih.....
Najprej mi je skorej slabo postalo ker sem dejansko mislil da sem pol avta pustil na skalah.... pol pa ?e zvok ko sem se ustavljal in je ru?ilo kot da motor vle?em po tleh....
No kasneje se je izkazalo da sem med mojim ustavljanjem s seboj vlekel ?e 2 skale zabite pod avtom...od tod bil ta zvok....
Ko mi je kon?no s pomo?jo ?tirih delavcev ki so se slu?ajno zna?li tam uspelo odstranit skale izpod avta sem se po?asi odpeljal do najbli?jega mehanika ki lahko uzdigne avto da vidim dejansko stanje...
Izkazalo se da so ostali vsi vitalni delu po nekem ?ude?u celi...?e zdej ne vem kako....
No kasneje sem se vrnil nazaj, poklical policijo da smo zapisnik za kasko nardili in to je to...
Zaenkrat mam ob?utek da je z avtom use ok...in razen po?enih stvari ni utrpel huj?ega.....
Po pri?akovanjih ?e lahko priznam.... kot vem je ta diesel motor grozno dodelan... in ?e po napovedih korak pred ostalim, in pri?akovana zmaga.....bravo!!
Ok predvidevam da se bova z lukcem dobila nekje na obali da skupaj ?tartava proti celju..... ljubljan?ani kje se dobimo da odrinemo skupaj proti celju??
8. ...ki napravijo povpre?no letno ve? nesre?, bi tudi pla?ali tolikokrat ve? zavarovanja. Voznik, ki letno prevozi dolo?eno kilometrino in v dolo?enih letih ne povzro?i prometne nesre?e ne pla?a zavarovanja...
Nasploh je to kot ?e sam ve? ZELOOO te?ko izvedljiv...to pa da sploh nebi pla?al zavarovanja pa ?e malo science fiction..... :ne vem:
9. Strogi nadzor in ukrepanje proti "kamikazam" na na?ih cestah. Tem voznikom omogo?iti, da si na za to primernih poligonih dajo du?ka za svojo ?ivahnost in v cestnem prometu vozijo varno po predpisih. V skrajnem primeru, ko kamikaze ne morejo, no?ejo ali ne znajo voziti varno, jim lahko sledi odvzem vozila.
Tuki se popolnoma strinjam.... pojavi se edino problem dokazovanja kdo use spada med kamikaze.....
10. Enako pozornost posvetiti prepo?asnim voznikom, ki vozijo recimo 20 % po?asneje, kot je dovoljeno. Ti prepo?asni vozniki so nevarni, ker ustvarjajo za sabo kolone in se ne ustavljajo ob varnem mestu, da bi sprostili promet za sabo. Tudi policisti ne opozarjajo in ne ukrepajo proti (pre)po?asnim voznikom..
To mislim da so ?e za?elo opozarjat prepo?asne voznike....samo opozarjajo res samo extremno po?asne......
To je nekaj predlogov za ve?jo varnost na na?ih cestah z ?eljo in v pri?akovanju manj mrtvih, manj po?kodovanih, manj dru?inskih tragedij, manj izdatkov za zdravljenje po?kodovanih, manj invalidov, manj odsotnosti z dela...
Predlagam da to po?lje? na pristojno ministrstvo...in ?e se stvari obrnejo.... si zaslu?i? nobelovo nagrado...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mogo?e res malo preve? izstopa od ostalega...... :ne vem:
Feel free....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani