V naslednjih dnevih boste lastniki cx30 z x 186 motorjem dobili vpoklic za kontrolo hladilnega sistema. Mene so že kontaktiral iz btc v Ljubljani. Seveda sem gladko odklonil, da bi stopil še kdaj v ta njihov žgabucin. Se bom raje najavil v Avtoplus Kopru, čeprav je isti polom kot v Ljubljani.
V ponedeljek sem imel redni servis na mazdi 6. Našel sem obalnega "pelkota", mehanika, ki je bil edini strokovnjak za mazde na avto plus Koper.. Prišel je po avto, servis naredil v eni uri in mi ga pripeljal domov. Jaz sem prispeval Motul olje, on vse ostale filtre. Cena?
100€ za delo +material.
Vozi pa drugače tudi relly (mitsubishi Evo 😎 in avto tudi sam pripravlja za dirke. Pravi, da je moja 6-ka v top formi, kolektor sploh ni nič zabit, vse tip top.
Zelo sem zadovoljen, da imava z Gelipterjem tako super mehanika po novem. 👍
Tale "kitajc" bo pa dal popra Tesli in ostalim električarjem. 😊 Cena se začne že pri 45000€,najmočnej#a različica ima domet nad 1000 kilometrov. Tega imel bi tudi jaz. 😊
Danes sem se stečal z nečakom,ker mi je obljubljal že dolgo, da mi bo posodil svojo škodo RS karavan, da skočim en giro z njo. "Zašraufa" l sem jo do kozine in nazaj. Ja, ima tudi avtomatski menjalnik. 😊
Ni slaba, moram priznati. A, ko je začel naštevati, kaj je šlo že vse narobe in kolikokrat je bil gost servisa z njo, te mine vse. Nisem pa mogel verjeti, kako je zapaljen za novo cx 60. Bil je na vožnji z njo in je ne more prehvaliti. 😊
Samo vožnjo je primerjal z vožnjo z njegovem bivšim bmw x5. Tako natančen volan, kot počutje v avtu na sploh.
Pravi, da ni rečeno, da ne bo njegov naslednji avto prav mazda cx60. In to v... rdeči barvi. 😊 Eno mazdo, cx3 imajo itak že pri hiši. Problema nobenega. To ga fascinira, kako neproblematične so mazde. Vsi njegovi kolegi bentijo nad bmw-ji, audiji, mercedesi... Skratka pravi, da so "Nemci" postali polom.
Najprej sem jo mislil dati pod 'Kaj ste pa danes naredili na Mazdi' in se pohvalit, da sem jo peljal na servis.
Potem sem premišljeval, da bi dal pod 'Jamralnik' ali celo 'Razkurnik'. Pa ne zaradi stroška...
Nato sem pomislil, da bi objavil v 'To je pa kr smeh', ker mi je dalo asociacijo na neko risanko...
Nazadnje sem se odločil, da objavim tu.
Torej, ko sem se vračal iz Raven na Koroškem, sem v Ljubljani odpel prikolico in avto odpeljal na pooblaščeni Mazdin servis. Tam so jo poservisirali, ta čas pa so na drugem koncu Ljubljane dodali še nekaj na prikolico in pripravili paleto za v keson. Tako sem po servisu obkrožil Ljubljano, natovoril, pripel in se odpravil skozi zastoje proti Primorski. V Novi Gorici sem pustil nekaj tovora s prikolice in odšel v našo vas. Pri prijatelju sem odpel prikolico z njegovim tovorom in odšel domov. Ko smo spraznili keson in parkiram v garažo, pa opazim, da je pokrov motorja na desni strani nekam čudno privzdignjen - kot bi bil udarjen, pa slabo popravljen...
Ne vem, koliko se bo videlo s slik:
Ker na hitro ni bilo videti nič, sem odprl pokrov motorja. Tam pa presenečenje:
Kar je najhujše: to ni prvič. Doma imam že en izvijač, zdaj še klešče. Na Mazdi 5 so menjali jermenico, pa nekaj pozabili priviti in se je avto od servisa do domače garaže skoraj razpadel.
Očitno Mazda nima več DOBREGA servisa. Se mi zdi, da imajo samo še vajence zaposlene...
Kakorkoli, ker me jutri spet čaka vleka prikolice in to kar nekih 400 km, sem doma prosil vrhunsko ekipo strokovnjakov, da preveri za temi pooblaščenimi šalabajzerji:
Ne se sekirat. V vsem skupaj, s temi šalabajzerjii na uradnih servisih, je dobra stvar v tem, da boš kmalu imel vse orodje, vključno z gedori zastonj. 😊Pa boš imel večjo zbirko kot naš forumski zbiratelj orodja. 😊
Te regeneracije pri mazdi so zelooo čudne. Ajde 350 ok, tam pod 200 pa ziher ni normalno, ni čudno da je poraba visoka pa gorivo v olju.
Ampak, tudi uradno naj bi imeli skayactiv dizel motorji narejeno tako, da je regen. nekje na vsakih 250 km, kar bi bilo po njihovem popolnoma normalno. 🤔
Nisem nič nardil, sem pa bil za vikend na tehnološki konferenci kjer je bilo govora tudi o dpf s strani podjetja walker. Če motor deluje pravilno bi se naj regeneracije izvajale med 400-800km vse kar je manj je znak da motor ne deluje pravilno.
Aja pa še električne smo imeli v delu, pod črto, podn od podna, če bi začel pisat bi rabil kar nekaj ur, glede okvar vodi mercedes z najvec okvarami, najmanj okvar pa ima kia, samo enih par je bilo glede baterij kjer se je menjal posamezni modul in nic druga.
Mercedes ima celo števec klopov kateri odšteva in se po 180000 vklopih zaklene, takrat bi naj bila baterija "slaba" in je potrebna menjava (kar baje ne pije vode saj naj bi bile slabe samo določene celice).
Pri hybridih je tud števec kateri šteje vklope vendar lahko steje tudi v plus ker spremlja vec parametrov, pri menjavi 12v baterije pri hybridih se ob poceni akujih lahko stevec odsteje do 0 in zahteva menjavo hybridne baterije, zato se priporocajo znamke kot so varta in podobne ki imajo ze nek sistem... In pa mehki hibridi 48v ki imajo litionsko baterijo nesmejo stat vec kot 4 tedne saj se baterija sprazni in ko pride pod 15% soc je za nic, hybridni je omejen na nakje 3mesece elektricni pa na 4 mesece. Pojavle so se tezave ko je folk kupoval elektricne prek luze in je avto bil nalozen s skoraj "prazno" bateriji ko je ladja prispela je imela pa samo 5v ne 400v, baterija vec ni bila uporabna... Vglavnem tole na kratko, bilo je vrhunsko.
Kot razumem, bi morale tudi naše mazde imeti regeneracije vsakih 400+kilometrov 🤔 Ampak takega na forumu ni. Se pravi, da ima skoraj vsaka mazda nek problem z izgorevanjem ali kako? 🤔
Da dobr, koliko km npr. bi mogel dnevno narediti, da bi dizelski motor deloval pravilno. Janso mi je, da dizel ni za dnevne vožnje 5 km po mestu. koliko pa je ta meja, da se vse to ogreje, regenerira itd. Pa ne mislim na računico koliko prišparaš, ampak kaj je dobro za motor da ni težav.
Imaš ljudi, ki delajo po 100 kilometrov na dan, pa se zabije. Ni nekega pravila.
To vsekakor ni avto, da se boš dnevno vozil v trgovino in po otroke v šolo, občasno boš pa naredil 200 kilometrov.
To je atro za ljudi, ki veliko potujejo (avtoceste, hitre ceste) ali pa naredijo ponavadi veliko kilometrov v enem kosu. Zato pa se bom jaz verjetno moje 6-ke lifral, ker ne delam z njo več relacij, sin pa tudi ne toliko, da bi se jo še izplačalo imet.
Včeraj sem zgolj iz firbca pogledal par novih YT posnetkov CX-60 200D in 254D. Nikoli nisem bil diezel privrženec, sam ta zadeva izgleda pa zelo zanimiva, da bi jo celo dal na seznam za bodoče vozilo. Vsi se nekako strinjajo, da je neverjetna in drzna poteza mazde, da je dala na trg v teh časih takšnega dizla, ki pa je vsekakor v koraku s časom in korak pred konkurenco.
3.3l V6 motor očitno zelo paše temu dvotoncu, poraba pa je zmešno nizka. Na nekaterih forumih sem zasledil, da jo spravijo tudi pod 4l, na večino testov pa je okoli 5,5l. Zvok motorja je extra dober, v plus pa ji gre tudi cena v primerjavi s PHEV. Po moji oceni že 200D različica zadovolji vse potrebe.
Predvidevam, da bo tudi bencinski V6 neka huda zadeva, prišel naj bi konec leta.
Prejle sem se peljal iz Kranja domov, pa je bila prazna ravnina in sem malo "pohodil" gas... Najprej sem zmanjsal na cca. 60 km/h, potem pa pospesil do cca 110 km/h (ja vem... prehitro ... ) ... Kameri malo zaostaja prikaz hitrosti po GPS-u ...
Zelo pametno. Prav ta teden je akcija -, hitro je prehitro, prehitro je kriminalno dejanje. 😉
Mišelinkecsem imel samo enkrat. Zelo precenjene gume in predvsem predrage. Je par gum boljših. 😉
pred 19 urami je Liuch napisal:
Sem jih kontaktiral in poslal fotografije. Res je, tudi sam pričakujem en bebast odgovor.
Jutri jih itak grem zmontirat, ker že imam rezerviran termin za premontažo in optiko. Tudi, če bi bili na koncu pripravljeni na zamenjavo vem, da bi trajalo vse skupaj ravno do jeseni. Se tolažim, da za to ceno niti te 5 ne bi dobil pri nas - v najboljšem primeru za isto. Jbg, vsaka šola nekaj stane. Andora me ne vidi več 😄
Res so assimetric 5. Sem slikal moje na 6-kinin imajo enak ta vzorec v utorih.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mislim, da bom tudi sam dobil iz Avstrije pozdrav. Na gradbišču, kjer je omejitev 60 sem šel mislim da 80.😕
Povezava za deljenje
Deli na druge strani