Skoči na vsebino
NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Veika razlika je ali kupuje? nov ali rabljen avto. Pri novem ne bo? dopla?eval nekaj tiso? eur za stvar, ki je ne potrebuje?. Izjema je, ?e je avto na zalogi in ga na?eloma te?ko prodajo...potem bi pri ustreznem popustu ?lovek ?e pomislil na awd, ?eprav ga bo? rabil 1 do 2x na leto.

Pri rabljenem pa? vzame? v zakup, da ima awd, spoh ?e ni neke izbire avtov... lep primer recimo cx-5 bencinec. Ljudje se skoraj stepejo za rabljene, pa je lahko awd ali ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

?e se ne motim, ima 3 samo 280 mm velike diske spredaj tako da gre ta 15 col iz oglasa bp gor, na zadnjo os ?e toliko bolj. Obseg je res manj?i, a za tistih nekaj km do prvega vulkanizerja nima veze, va?no da jo spravi? gor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Pozdravljeni,

Sem lastnik mazde 3 SP G120 Takumi (L:01.2019)

Moti me, da avto nima rezervne pnevmatike, ampak ima le kompresor?ek in polnilo.

Glede na to, da se velikokrat odpravim v hribe bi mi bolj pri?la prav rezervna guma.

Jo mogo?e kdo od vas prodaja oz. kje bi se dalo to najceneje dobiti?

Pa tudi, ?e ustreza za vse Mazde 3 od letnika 2013 naprej?

Jaz sem svojo rezervo ?al prodal ravno prej?nji teden. Poglej po bolhi oz. avto.net, relativno te?ko jih je dobiti. Zna biti pa zlata vredna, ?e preseka? gumo na robniku recimo, avto pa bi bil sicer ?e vozen...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Skyactiv G - bencin
Napisano

?e ne uporablja? istop, ker ob aktivnem sistemu BC porabo za?ne zmanj?evati (o?itno ra?una zraven tudi ?asovno komponento, kar pa? ni realno - LOL v bistvu), potem po mojih izku?njah zelo to?no ka?e. Pri mojih prej?njih GJ 2013 in 2016 benz je bilo razlike med ro?no izra?unano in BC 0,1 l na 100, torej zanemarljivo.

Moja povpre?ja polnih tankov so bila med 5,9 (120 km/h AC in regionalke po omejitvi) in 7,2 (AC ve?inoma okrog 150). Obi?ajno 6,8, s tem da ne vozim po?asi, zelo veliko strmih ovinkastih cest, a vsekakor z veliko predvidevanja, brez odve?nega bremzanja, hkrati pa ob ogretem motorju skoraj dnevno pospe?evanje v 2. do blokade. Carbon buid up woes pa to... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Zaslon izgleda enakega formata, kot v novi M3, seveda pa je jasno, da je obratno, torej prej?nja generacija mzd connect je kopija bmw i-drive, navsezadnje so pri bmw prvi za?eli tla?iti motilce pozornosti v avte. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

V testu pi?e: GY UG 215/45 18, pri +7 stopinjah celzija je bil opravljen test. Torej ne ?ungalunga gume in ni bilo + 30 stopinj. Morda je napaka v podatkih glede zavorne poti.

Auto Bild po novem pi?e o G150 bencinarju, morda je lapsus, a je novica pod odstavkom, ki ima zraven napisano UPDATE. Malo dvomim, saj bi bil to korak nazaj od G165 iz biv?e M3. Morda pa le dr?i, saj bo tako vrzel med G122 in X181 to?no na sredini. Pi?e pa, da "mo?nej?a 2.0 izvedenka bencinarja (torej G150) na za?etku ?e ne bo na voljo".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Kon?no AM test: https://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/mazda3-skyactiv-g-122-gt-plus-trojka-cetrtic/

Pi?ejo, da je bila na 19 col, na slikah in med podatki in v homolagaciji so letne 18. Kljub temu 42,3 m za ustavitev 100-0, kar je precej slabo. 0-100 namerjeno 11 sekund,kar je slab?e, kakor uradni podatek.

Avto si zaslu?i mo?nej?i motor. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup rabljene CX-5
Napisano

Realnost kilometrov je ?e dober znak, verjetno bo digitalna servisna knjiga tudi OK, ?e je bil avto servisiran na uradnem servisu. Bremze so pa? potr. material, ?e so na koncu, jih pa? za male pare zamenja? (ATE komplet je verjetno pod 400 EUR).

Avt. menjalnik, turbina in ostale dizel specifi?ne komponente imajo tudi neko pri?akovano ?ivljenjsko dobo... na dolgi rok so pa? slej kot prej za zamenjat. V menjalniku bi pri teh km zamenjal olje, ?eprav naj bi bilo lifetime. Novi menjalniki sicer niso 6 k EUR, tako kot nekateri dvosklop?ni, ampak zna biti lep stro?ek. Ta je sicer nov (za CD150 verzijo):

https://www.ebay.de/itm/Getriene-Automatikgetriebe-Automatik-Mazda-CX-5-KE-Diesel-4X4-GW7U-03-00/153453710325?fits=Model%3ACX-5%7CMake%3AMazda&hash=item23ba8dcbf5:g:uwwAAOSwKbdctbRN

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.