Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 51 minutami je Brane napisal:

Opažam da vse več voznikov ki delajo 15000-20000 km letno imajo samo zimske ali celoletne pnevmatike.Gume ne zastarajo,ventili se ne poškodujejo, greš k vulkanizerju vsaka 3 leta in je problem rešen

Jaz vidim sicer malo celoletnih ,ampak ja... Marsikdo dela tako,da celo leto vozi zimske. Ampak po 45000-60000km bodo hudo plastične in zlizane.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 8 urami je Alex napisal:

Vsaka guma ima narisano puščico za smer vrtenja. Samo tako je pravilna montaža. 

Nope, moje pirelli imajo napis "outside" . So pa asimetrične. In ko jih prvic pogledaš, res ne veš a so prav namontirane .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
pred 25 minutami je Mraušk Mčk napisal:

A cena ob prodaji starih jajc z 250Kkm je pa nek faktor:whatever:

Saj je napisal , da bo šla kia prej od hiše. 5let stara kia z recimo 1000t km proti mazdi z enakimi številkami je tisto kar je Alex (če se ne motim( hotel izpostaviti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano

Meni je pa tale kia zelo všečna. Že navaden ceed je všečen karavanski prav tako, tale je pa tudi prav Kul.

Ni nek glomazen SUV, ampak ravno prav dvignjen hatchback; nekaj v stilu prvega kaškaja ali pa subaru XV.

Zadnje čase so Kie prav luštne (samo tisti Stonic je res anti).

Naj dobro služi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Hoj,o njemu sem že nekje pisal,ko je bila neka debata o disel motorjih se mi zdi. Ta je bolj ko ne nov (Januarc) imam pa 80k, km in je dizel 1.6, 100konjev. Poraba ista kot na prejšnjem,to pa je 4.2 lit. Merjeno na 10k,km. Drugače pa do sedaj nobenih problemov samo redni servisi,ki so 170€. S prejšnjim sem v 4 letih naredil 430k,km in res ni bilo druga kot menjava prednjih amortizerjev,enkrat zav.diski in trikrat zav ploščice in nekaj žarnic in 4 pare gum. Na enakem avtu a pri sodelavcu je bilo vse isto le da je menjal pri 300k,km kuplango komplet,porabo pa ima 4.8lit. Naredil je 390k,km ko je šel od firme. Sedaj ima enakega kot jaz in ima 130k,km.Na teh sedanjih ne crkujejo več amortizerji.Prej so šli u maloro pri 80-100k,km a so jih potem izboljšali tako,da ni problemov. Imamo še enega,ki je star 6let in se malo manj vozi in ima 320k,km in tudi pri njemu ni nobenih problemov,tudi kuplanga ni bila menjana le končnik in desni ležaj in tisto kot pri prvih dveh in to je to. Pri teh dveh novih se poleg nafte še kuri AdBloe.Če te še kaj zanima samo vprašaj.:prstgor:

Ja, je eden od kandidatov za naslednji avto (ima tisto kar rabim), škoda le da nima petih vrat. So pa po FL tudi malo popravili izgled notranjosti ,ne? Pa končno dali na zadnjo klop vzglavnike :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Službeno je vse kar vidiš na sliki pa še kaj zravn,tako da ni skrbi po koga je prišel.......😝

Ej,kako se obnese tisti c-elysee na sliki? Je dizel?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
pred 4 minutami je Bini napisal:

Naša nova stara pridobitev za zimo. Ni bog ve kaj je pa 4 pogon in bomo videli kak bo šlo glede na to, da je Mitsubishi. Ima gdo kake izkušnje z njim? 

IMG_20201010_155905.jpg

Sicer nimam izkušenj z njim, ampak sem sedel v njemu in je prav simpatična zadeva. Verjamem,da bo dobro služil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 37 minutami je Bini napisal:

Glej to nebi imelo nobene vloge, ker bi ga tako porinalo nazaj do stop črte😁 Drugače pa je on vsega kriv, ker je tako ali tako vozil po tvojem pasu in ti si lahko stal že pvič pri stop pa nadaljeval svojo pot, nakar se je zapeljal v tebe in to je to. :nevem:

Ja,upam da bi bilo res tako in da nebi našel kdo kakšne luknje  z deljen o krivdo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 20 minutami je Scr3am napisal:

Malo je manjkalo pa bi šla mazdica....

U,shit.... Upam,da nebi bil strogo po črki zakona še ti sokriv zraven,ket se nisi ustavil pri črti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 1 uro je Jest napisal:

Verjetno so zamenjali samo zgornjo tablo, kjer predvidevam, da je prej bila tabla za prepovedan parkiranje in ustavljanje... ;)

Ja,ali pa preprosto niso razmišljali. Saj je kar nekaj takih primerov, ki pa jih večina najbrž niti ne opazi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Jaz pa ne verjamem, da je kaj velika razlika med samimi ponudniki.

Mogoče kakšna zabačena pumpa, kjer je kaksna stara zaloga, sicer pa je meni to bolj rekla-kazala.

Sam tankam LPG na Verovškovi, ker je najcenejši plin (v nedeljo še posebej), pa še usput mi je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 13 minutami je Jest napisal:

Pred parimi dnevi sem vozil za enim kolesarjem, ki ocitno misli, da je sam na cesti in semaforji in znaki zanj ne veljajo :(

Na zacetku videa je se v daljavi a se vidi, da se pelje cisto cez rdeco... kasneje proti koncu videa, pa me je spet ujel in sel mimo vseh, ki smo cakali pri semaforju in seveda spet kar cez rdeco... skoraj povozil enega pesca, ki je preckal cesto in kar malo slalomiral po kriziscu ... 

Tale višek energije bi lahko ta kolesar uporabil tako,da bi na začetku zavil levo na Jošta in potem še na Šmarjetno...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano
pred 2 minutama je SpEkTr napisal:

Sodelavc je pa s tem picasojem mel kr jajc...z bencinarjem. Tko da na koncu je obupal in prodal..in kupil novega picasoja :D

S xsaro piccaso? Kaj je pa blo? Ker do zdaj razen rjavenja pragov in počasnega sesedanja zadnjega mostu, nisem zasledil nekih klasičnih napak... mogoče še občutljiv kondenzator klime.

Se mi zdi,da za ta denar in v času, ko imajo bolj premium znamke večje težave že po parih letih, ni tragedija če začnejo pragovi cveteti po 11ih letih :)

Nevem,no... Meni ni žal,da sem jo kupil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 minutami je Bini napisal:

Ja pri Citoenih so res cvilili jermeni, menjaš ga in to je to. Jaz imam v službi zaenkrat DOBRE izkušnje z Citrončki. Smo jih imeli in vmes vse živo....... pa jih spet imamo, ampak ni to pravilo, lahko je tudi malo sreče. :whatever:

Se strinjam, vsak avto ima svoje hibe. Čeprav načeloma s temi Picassoji ni bilo nikoli težav. 

pred 4 minutami je SpEkTr napisal:

Kr drago...

Jp. Pa jermen je šel zaradi plina...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jerovšek se je spet izkazal za mojo 12 let staro xsaro. 

Jermen za alternator je cvilil, sicer samo prvo minuto po vžigu , ampak ker ne prenašam , da nekaj ni ok, je šla takoj na servis.

Strošek skupaj z delom in 1zarnico celih 32eur. 

Ja, citroeni (sploh predelani na LPG) se kvarijo in dragi servisi so,ja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 minuto je Alex napisal:

Točno tako. Recimo trgovski potniki delajo tudi 50-60Kkm na leto. V tem primeru je Michelinka prava guma. Drugače pa po mojem ne. Jaz recimo sem bil izredno zadovoljen z Dunlop, boljša guma zame kot Conti in Pirelli. Trenutne vredstein pa so vsaj zame najboljše do sedaj(najtišje, mala poraba, za dež so bomba). Itak za sneg so tudi super a za sam sneg je precej dobrih gum, ki pa  drugje šepajo.

Jp, jaz imam zdaj letne pirelli... Radirka. Vprašanje če bodo zdržale 35t km... 

Sem bil precej zadovoljen s savo eskimo s3+. Raje imam Savo 3leta, kot Conti 5let. Letne Sava intensa hp tudi niso bile švoh. Michelin energy katastrofa (itak, Eco guma).

Lani nabavil zimske GY UG8. Še niso videle snega. 

Itak je pa pri gumah tako; na koncu so vse slabe. In ko se nabavi nove katerekoli znamke, je takoj "uau efekt", saj so katerekoli nove (pustimo čang šlang zadeve ob strani) boljše od 5let starih... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je TiEn napisal:

Smučam redno ja :) samo res nevem kaj bo letos

To so gume za nekoga,ki dela veliko km in mu ostale nebi zdržale 3zime (glede profila).

Če pa delaš malo km in menjavas gume zaradi starosti,pa to ni to. 

Michelinke prej zastarajo (in to zelo hitro), kot pa da zgoniš profil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 59 minutami je TiEn napisal:

Je ima oz ima kdo Michelin Alpin A4 ? Po reviews so kar vredu gume in če jih mimovrste dobi nazaj na zalogo so 42% znižane.

Jaz sem jih imel. Minimalna obraba (primerna za nekoga ki dela recimo 30t km na leto), prvi dve leti ok, potem kljub obilici profila katastrofa na mokrem in snegu. Pa nisem zahteven / hiter voznik.

Koliko te pridejo? S temi popusti pri gumah je itak tako,da polne cene najbrž noben nikjer ne plača; MPC je nekaj, cena pri vulkanizerju pa nekaj drugega... Al jih dejansko dobiš 42% ceneje kot bi jih drugje uspel dobiti?

DOT pa je? Zdaj je zunaj že alpin6 , saj sicer je možno da se proizvajajo v določenih dimenzijah tudi prejšnji modeli, ampak...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.