Skoči na vsebino
opozorilna lu?ka motorja
Napisano

res hvala za odgovore, bila sem na Mazda servisu in so rekli da je kriva lambda sonda in da me to pri njih stane cca 300 eur, vauu, skoraj me je kap, zdaj i??em druge variante.

?e eno dodatno razlago, ?e se kdo spozna, poleg sonde so mi omenjali ?tevilko ena, kaj to pomeni,

komaj da sem informacije izvlekla iz njih, so bili ful te?kobesedni, a sem odkrito povedala da je zame to ful drago, hvala, neva

Sej ponavadi so na uradnih servisih (vsaj tukaj pri nas na obali) ful te?kobesedni pa tudi zelo redkobesedni.

Se pa razgovorijo, ko je treba pla?ati, kaj vse so pregledali in popravili, pa da je ?e popust zdraven v?tet,

pa da so pa? dragi kosi pa bla...bla...bla. :aaaaa:

Se enostavno obrne? in gre? "te?kobesedno" ?im prej ven.Jaz sem bil pri njih zadnji?, ko je bil ?e avto v garanciji. ;) Poi??i alternativno mo?nost kot pri medicini.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Na evo jaz sem se pa dr?al tvojega nasveta in Mazdi zamenjal salonarje za zimske ?kornje.

Mejdu? sem stehtal 16 colsko kolo in ima 19 kg, letna 18" pa kar 24 kg. Se pravi so vse ?tiri letna te?je za 20kg - tolk o lplati??ih iz lahke litine :hudicek:

Aja pa kakorkoli nisem glih fan zimakov se pa kr poznajo bolj?i pospe?ki z la?jimi in o?jimi gumami.

Se pravi, da mora? kar celo leto vozit na zimakih...kot marsikdo drugi. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

Zima bo kot ka?e izredno huda z velik snega pa ljudje rabijo mal bolj terensko vozilo :hudicek:

Sem bral, da bo letos ena huj?ih zim v zadnjih 100 letih.Ne hvali kruha preden zamesi? moko. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

ko se ti bo to zgodilo bo? 100% vedel, verjemi mi! ;)

...samo feltno zagrabi?, ko se ustavi? pa laufa? pod mrzlo :D vodo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto kamera F900LHD
Napisano

bom fpra?al. ja malo je velika ampak moja sedaj?na se lepo skrije pod ?peglom - mi?ljena je tudi kot foto

?emu to pravzaprav slu?i za snemanje prometa pred seboj? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problem radio na mazdi 6
Napisano

Meni je tudi riknu radio(CD enota) bose -najprej leva stran ni delala zdej pa niti desna.Se pravi, da ne dela sploh. :angry2:

Meni je naj?ibkej?i ?len v mazdi 6 prve generacije ravno tole bose ozvo?enje, ki je za eno mo?ko spolovilo vredno.Raje bi videl, da ga ne bi imel v avtu, bi se dalo vsaj kaj nadgraditi, tako pa s temi 2 Ohmi ni ni? kaj za tikat,razen menjat vse skupaj.?al mi je predvsem, da je preve? dela in stro?kov za vgradit kak?en res kvaliteten aftermarket radio (kot je recimo moj Alpine), ki brez oja?evalca (4x25W,isto, kot je bose oja?evalec)

samo z svoji vgrajenim ampom odpihne z jakostjo in kvaliteto ta Panasonic, ki je v mazdi 6.

Upam, da ga v moji naslednji mazdi ne bo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nove dajatve ob registraaciji vozila
Napisano

Ve? kupovanja na tr?nicah in direktno od pridelovalcev hrane, da se pove?a doma?a potro?nja :aaaaa:

Res je, samo bi se hitro ustavila baraka, ker bi zmanjkalo hrane za vse.In spet bi se na?li pacienti, ki bi kupovali ?ez v italiji na tr?nici in prodajali na na?i tr?nici kot pristno doma?e...po mo?nosti ?e bio zdraven. :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PONAREDBA mazde6
Napisano

Dokler ne bodo naredili reda pri prodaji oz. sledljivosti realnih kilometrov, bodo take zgodbe vsakdanje.

Ko pa bodo par tem dilerjem stopili na prste in jih zaprli za par let mislim, da bo po?asi nastal red. :angry:

Sem pravkar prodal avto in naj vam ne povem, kak?ni pacienti oz. debili kli?ejo in kaj vse predlagajo, da bi bilo dobro zame.?e niti ne stopijo iz avta ?e skozi odprto okno blejejo, da je avto na sliki lep?i, da je vse gnilo.

In to vse, da bi zbili ceno in pozneje zaslu?ili par sto evrov.Bljak. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa si ziher, da niso samo tole krizo napihnili le in samo zato, da bi se ljudem zmanj?alo pravice, ker kaj je najbolj idealno kot to, da lahko za vsak drasti?en ukrep ka?e? s prstom na krizo.

Kje pa so ukrepi, ki bi krepili gospodarsko rast - ni ni... tudi knjigica 10+100 je romala v zgodovino. Sam nekaj je jasno ... al so lagali takrat, ko so predstavljali volilne obljube ali pa la?ejo zdaj. Zdej si pa naj vsak izbere razlago, ki mu pa?e.

Sej niti ni kaj naredit za gospodarstvo.So ?e naredili kar so imeli v zadnjih 20.letih.Ni?.

Vsa napihnjena gospodarska rast je ?la na ra?un gradbeni?tva, ko se je delal avtocestni kri?.

Ko se je le-ta kon?al so pri?li na plan vsi okostnjaki in realna slika se je pokazala, kje smo mi z gospodarstvom.Kakor sem ?e enkrat omenil razen ducat dobrih firm, ki tr?ijo svoje ime in izdelke vsi ostali izdelujejo ve?inoma samo polizdelke in ?e tej so tretji ali ?e slab?i na lestvicah dobaviteljev.Pa ne mislim po kvaliteti.Po kvaliteti se verjetno lahko kosamo tudi z nemci (po mojih izku?njah z delom v avtomobilski industriji).In ko pride kriz(ic)a najprej odletijo tisti dobavitelji na repu.In to se je tudi zgodilo pri nas.

Po mojem bi morali za?eti tr?iti tisto, v ?emer smo bili neko? dobri in obvladamo, pa tudi imamo tega v izobilju-kvaliteten les.Se pravi,izdelovati bi morali spet prvoklasno pohi?tvo iz pravega lesa (ne iz iverke) ki bi bilo

"premium" kvalitete.Vedno se najde dovolj kupcev, ki prisegajo na kvaliteto tudi ?e je vi?ja cena.

Nadalje bi lahko izva?ali OBDELAN les in ne hlodov, pa da potem kupujemo ta isti les (v obliki desk in polizdelkov)od tujcev po desetkratni ceni.

Nadalje-kmetijstvo.Ne mi re?t, da se ne da proizvajati kvalitetnih pridelkov po zmernih cenah (vse do ?ita).

Sami sebe bi lahko zalagali z hrano pa ?e izva?ali bi jo.Samo prej bi morali investirati v namakalne sisteme

in protito?ne mre?e in ne vse prepustiti ljubemu bogu in potem tarnati, kako ni ni? uspelo in naj dr?ava da.

To je treba investirati takrat, ko ti dobro gre in ne samo kupovati makin in graditi dvorcev.

V tujini se te?e na dolge proge in se gradi po?asi in po?teno iz generacije v generacijo.

Pri nas pa bi vsi ?printali oz. ?e bolje, najraje bi prevozili ta ?print v kak?nem AMG-ju.Je hitreje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda z najve? prevo?enimi km na ?tevcu
Napisano

A ti ma? Bossovo?? mislm da ne, ma? italijansko ?e mam ?e kaj RAM-a

A mojo si mislil? Ne, sem dobil tipa v Italiji, ki jo je imel na lizing.En fin nogometni sodnik.

Jo je ?uval kot oko svoje pa tudi vse papirje od servisov, do pla?il avtocest do menjav gum so pozabili v kaselcu.Cela zgodovina avta je bila tam.

Je pa imela ?e se ne motim 52000 km na ?tevcu, ko sem jo kupil in stara je bila dobro leto.

Mislim, da kar realni kilometri za eno leto star avto. :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hmm ja... ko pa sem sam pred tri ?etrt leta opozarjal, kam nas vodi kapitan Majer so se pa eni klele norca delal. Zdej pa k ?e vsem voda v grlo te?e pa zna biti ?e malo prepozno. Zakone, ki jih bodo sproduciral jih njihovi nasledniki (pa kdor koli to ?e bo) ne bodo kar tako z lahkoto vra?ali.

Ker nismo prepre?ili sprememb, ki udrihajo le po ni?jem in srednjem sloju (uj?kajo pa bogate in prevarante ter barabe) jih je fa?isti?na vlada pa? uzakonila kar tako na horuk brez kakr?nekoli javne razprave in debate. Tako delajo samo avtoratitivne oziroma avtokratske oblasti in po na?inu vladanja niso kej dosti stran od biv?ega mar?ala.

Druga?e pa o?itno vladajo?i ne razumejo oziroma prej bi rekel, da no?ejo razumeti kaj beseda demokracija sploh pomeni. Tako da sicer se z vesljem udele?im protestov, sam to ne bo zadostovalo, ker Majerja bo treba fizi?no odnest iz vlade na cesto, ker sam se po demokrati?nih principih ?al ne misli skenslat z oblasti. :(

Po mojem smo ?e tako dale? , da se ni ve? kaj za pogovarjat.Sej tudi v ?paniji pa Gr?iji se kaj dosti ne pogovarjajo.

Kar koli bodo naredil bo nekdo nasrkal in bo bentil ?ez vlado...vsako, ki bi bila na oblasti. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Za bencinca. :hudicek::jezicek:

Jaz se pa ?e zmeri vozim okrog 9 litrov na 100 km, LPG se razume. :cheers:

Za dizla in to samo mestne kratke vo?nje.Benzinc bi imel po mojem porabo okrog 10 litrov in ve?. :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.