Dolo?eno razdaljo sem poleti meril z razli?nimi vozili in vedno je bil rezultat okoli 12,5 km. Ker me je zanimalo, kolik?na je poraba v res te?kih pogojih, sem se odlo?il za meritev. V tem snegu pa mi BT kljub verigam na vseh ?tirih kolesih "koplje" in je nameril okoli 37 km. Doma pa sem z merilno posodo doto?il okoli 6,8 litra nafte. Torej sem jo toliko porabil.
Kako zdaj pravilno izra?unam porabo? Uporabim v ra?unu "prevo?ene" kilometre, ?eprav so se kolesa vrtela "v prazno", torej 6,8 litra deljeno 37 kilometrov krat 100 in dobim porabo okoli 18,4 litra na 100 km ali uporabim dejanske kilometre torej 6,8 litra deljeno 12,5 kilometrov krat 100 in dobim porabo okoli 54,4 litra na 100 km? Kateri ra?un je pravi?
Jaz bi rekel dejanski km....ker na tej poti si pa? toliko porabil, me glede na dodatne faktorje.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
V?eraj zelo zanimiva situacija jaz na levem pasu mimo Audi A4 zadnji model (torej zelo primerljiv avto ), pred njim kamion, zato sta vozila okoli 100 jaz okoli 120-130.
Dez, 2C v zraku,
V trenutku ko sem bil med njima na levem pasu je na desnem tovornjaku razneslo (olupilo) prvo levo gumo in oba sva naenkrat na polno zabremzala, rezultat:
Jaz sem se ustavil tako da sem videl kako se audi ni mogel ustaviti do kamiona, ga pa je resil abs - bil je toliko pri sebi da je opazil da bo pred mano na levem pasu lahko u?el trku in je zaplesal z ritjo tik pred mano
Gume so res dobre za te ne- zimske razmere, kot da bi bila suha cesta. ABS pa se je vklopil ?ele proti ?istem koncu
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
sploh nvem zakaj tolk jamrate za z italije pripeljanimi avti? :ne vem:
hja pojdi na avtocesto Trst-Ljubljana in poglej kaj vozijo romuni zadaj.........
2. Glede okvar
Mazda 5 dizl:
- DPF itak
- vpoklic vijak nosilca motorja
- cviljenje gumic v amortizerjih pozimi
CX-7 benz
- zviti diski
- zadnji levi lezaj
Oboje mislm da je bolj posledica novodobja in ekonomi?nosti pri Mazdi, razen seveda DPF.....ki so ga men v Puli do konca potem popravili, ?e danes ne vem to?no kaj so naredili, samo pred tem sem imel sivo moder dim iz auspuha pa tudi avtocesta ni pomagala (navsezadnje se je prizgalo na poti LJ- Rovinj)
Ko gledam tele nove bencinarje (1.2 TSI) se spra?ujem ?emu se sploh spla?a imeti dizla.... Sam motor je zasnovan enostavno (SOHC 8V) oziroma ima staro in preverjeno osnovo, poraba je ista kot pri dizlih s to razliko, da ni nobenega sranja z DPF filtri, cenej?e gorivo, cenej?i servisi... Upam, da bo ?im ve? tak?nih bencinarjev (v mislih imam avte japonskega izvora, ki ?e malo zaostajajo na tem podro?ju) po mo?nosti s ketno potem pa samo vozi? pa tiste enkrat na mesec natanka? bencin in gasa.
?Pe formula 1 gre v to smer.....1.6 4V....bi turbo sevede
POZOR! Na dolenjski avtocesti voznik vozi v napa?no smer!Promet.si: Na dolenjski avtocesti med Ivan?no Gorico in Vi?njo Goro v smeri Ljubljane je oviran promet zaradi voznika, ki vozi v nasprotni smeri.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani