Takole forumovci (rahlo bom off-topic), sedaj ravno i??em za dopust, ?ez HRvatarijo smo pred nedavnim naredili kri?, svetujem pa vam da si ogledate tole ponudbo, potem pa povejte kam greste, oz. kam NE?
Mah sej ve? kako je to v dana?njih ?asih, se lohk najde kdo d bo lih tebe podrkavu v mozak. Ti mora? pa? bit ?ist hladen ko gre? ?ez mejo in to je to (sploh pa ?e ima? toroidni rezervoar - rezervna guma scena, ti sploh nav porajtu da ima? UNP notr)!
Na Tojoti nimam homologiranga plina (kot kolega na mazdi - imena ne povem), pa sva oba ?e obilo-krat pre?kala meje, nikol ni blo te?ave, ?e celo carinik me je navdu?eno spra?eval kok me je ko?tal in kok lohk prevozim (mam tavelik bojler za zadno klopjo, v prostornini 70 litrov)!
Skratka ne vidim nobene te?ave, itak pa v ve?ini primerov; ti pomaha? z osebno, on pa z roko, pa si za?elita: Adio mare!
Kolega (ki se v principu kr zastop v to kar govori), mi je reku, da je pr HR-jih ful problem izobrazbena struktura, da jih ma skoraj polovica samo O? kon?ano, kar je pa zelo nenavaden podatek za dobo v kateri ?ivimo. Iz tega sledi, da neizobra?eno (nerazgledano) ljudstvo zlahka politiki (kateri pa so zviti in pa tudi izobra?eni), z lahkoto "scat pelejo", tko da me niti ne ?udi da je kar je!
Ne trdim, da smo Jankoti in Metke (u bistvu Franci in Marije, hehe) neko totalno ?udo, sam mislim, da smo vseeno nekaj bolj?i od ?rnih ovac!
Ja Ajvar sej to je, pa v drugi? dr?avah (?e Montenegro npr.) ni nih?e obremenjen s tvojo nacionalnostjo, pa? pa si le dobrodo?el gost, kateremu ?elijo ponuditi ?imbolj?e bivanje, ter da se po mo?nosti spet k njim vrne?, ter ?e kolegom in znancem pove?, da si se mel FENOMENALNO!
Tole so res ?alostne prigode (sicer se ti lohk kej podobno neprijetnega zgodi tut z LJ tablico v totem mestu - preverjeno), tko da nekak pa kar razumem kolega ki pravi da je v zadnjih par letih tole ratala totalna "usta?ija"!
Lahko sicer menja? tudi na 10000 km (olje pa filter ni lih nek stra?en stro?ek, naredi? pa kr mal usluge motorju), verjetno pa tudi na 15000 ne bo neke te?ave!
Eventuelno pitje olja pa je dobro spremljati, saj razli?na olja razli?no ustrezajo avtomobilu (enega lahko pije, druzga ne itd.)!
Sicer pa spremljanje teko?in (olje, hladilna, zavorna, servo, teko?ina (hidravli?ne) sklopke) tako ali tako spada zraven vo?nje pri skrbnem gospodarju!
Nekako splo?no povedano (po debati s kar precej majstri ki se zastopjo na Mazdure), so mi vsi odsvetovali Castrol-a!
Sicer pa tale tvoj motor ni posebej delikaten, tako da lahko daje? komot 10 W 40 E noter, pa ti bo ma?ina ?ist hvale?na, npr. Valvoline Durablend (pol sintetika).
5W ali celo 0W na?eloma pomeni popolnoma sinteti?no motorno olje, 10 W je pol-sintetika, 15W (ne priporo?am) pa je mineralno olje!
Potem tista druga oznaka (30, 40, 50 ali 60) pa naj bi bila v katerem temperaturnem obmo?ju olje dobro ??iti motor - primerno podmazuje!
Tole je moja lai?na razlaga, tko da ve? naj pa pove kak?ne "maher"!
MarkoMX3 je ?ivi ekspert za tele mazde, tako da bi bilo idealno ?e bo kdaj pri volji, da gresta kak?no skupaj pogledat in potipat - v tem primeru se ne more? "nasrat"!
Pa ?e dec je okej in ?e bo le imel cajt, ti bo naredu uslugo!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Takole forumovci (rahlo bom off-topic), sedaj ravno i??em za dopust, ?ez HRvatarijo smo pred nedavnim naredili kri?, svetujem pa vam da si ogledate tole ponudbo, potem pa povejte kam greste, oz. kam NE?
http://www.lastminutecenter.si/
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani