Sicer se mi trenutno ne da iskat dejstev, a morda res avtomobili niso najbolj primerljiv kriterij. Jaz sem mnenja da so najve?je razlike v cenah hrane. Neko? sem prinesel domov ra?un Aldija na severu Nem?ije (to je pri nas Hofer). Trenutno se spomnim samo vre?ke Haribo bonbonov, ki so bili tam (redna cena) 70 centov pri nas pa 1,2 ?. Potem so razlike v cenah stanovanj, pri nas itak imamo cene Tokia, ?e se ne motim je to celo Boss enkrat nekaj analiziral. Kakorkoli, takle mamo.
Hrana je na zahodu neprimerno dra?ja, da ne govorimo o skandinaviji, kjer pa ima drzava sistem, veliko zasluzis, a tudi veliko takoj vrnes drzavi...denar mora krozit
CX-7 v skandinaviji je na primer 55.000?.....izklju?no zaradi dajatev.
?e ve? - ?e pripelje? tuj avto, ali svoj avto kot tujec (?eprav registriran), mora? pla?ati dajatve.
Se pravi so za??iteni, ampak vseeno je standard ogromen, tako na zaslu?kih, kot na stro?kih.
P.S. Meni se na primer ?e?ka ni zdela draga (praga), ?e si seveda zavil v normalne koti?ke, vendar jamrajo tudi na pla?ah, da je vse slab?e - navsezadnje niso v EUR coni, kljub fiksni valuti.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ha ha Boss, dotaknil si se zelo zanimive teme....ker namre? Mazde niso toliko dra?je - odtenek - gre se pa predvsem za to, da se tuja vozila sre?ujejo na francoskem trgu s francoskimi vozili in borbo proti nacionalni zavesti....
v Franciji C5 Berline limunzina se za?ne 22.500?, v Sloveniji pa = 22.990?
Popolnoma isto, a na doma?em trgu je 60% francozov.....tako kot sedaj na ?e?kem, ko sem mislil da se vrtim v krogu, ker je vsak ?etrti avto bil srebrna ?koda Octavia
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
v bistvu je Jo?a ?e ven saj je kabrio ?e mel. Pravijo, da si mo?ki kupi kabrio zato, ker ga daje kriza staranja in ho?e dokazat svetu, da je ?e vedno mlad*
*ufff, kaj me bosta Jures pa Labi tepla
Kako pol to, da ga ti nisi nikoli imel?
Evo me doma
?e je pri nas na Petrolu 0,81 in v avstriji 0,65 je razlika 0,16 centov ali pri 100litrih 16?.
90km je do Celovca, kaj pa nazaj? A bo z avtovleko ?el
Poraba ne bo 8,5l plina ampak raje nekje okrog 11 za futrat tole konjenico kar bo pomenilo stro?ek cca 13?.
?e ne ra?unam obrabe materjala je to le 3? za dobri dve uri dela - po moje lahko Ajvar nafu?a bistveno ve? v tem ?asu razen, ?e se mu je filing okrog vozit.
poglej uro moje ra?unice pa ti bo vse jasno..... :mi pijemoo:
Samo eno 'svarilo' ?e ima? 5 vratno je za 4 ljudi....srednji zic zadaj je rezervni, tako da pozor ?e razmi?lja? o dru?inskem avtu (predvidevam, ker zakaj bi ?el iz M6?)
Prav tako ima M6 ve?ji prtlja?nik - le da ima M5 vi?ji strom - ?eprav je manj?i prtlja?nik potegne M5 na primer pralni stroj, M6 pa ne.
Druga?e pa ja, kupi...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
nese? original klju? k klju?avni?arju in skopira ?ip (sam mora? kupiti ?ip)
Samo pri MX-5 2002 (novej?e variante - T17 ?ip) ga lahko samo servis skopira.....(skodira)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani