Skoči na vsebino
Pomo? pri nakupu mazde 6
Napisano

odvisno od ve?inskih relacij kratke ali dolge, glede letne kilometrine predvidevam da dela? prete?no dolge relacije, zato prdlagam dizla

Kaj ste vsi navalili na te dolge relacije;jaz jih delam ve? ali manj po mestu in imam dizla, ker se ?e vedno spla?a proti benzinarju pa ?e fajn potegne, ?e rabi?.Bo treba druge razloge za in proti najti. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ja res dobre cene, predvsem za delo...tukaj pri nas na obali za 20 eurov, ti niti vrata od delavnice ne odprejo :P

He,he, kakor komu. :D Jaz naredim servis ponavadi za okoli 90 ? s tem, da samo olje pride stat 50?. Zamenjamo pa vse filtre.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

ja pa dvd predvajalnik in keyless go...res huda oprema :bravo:

Glede na to da ima 71.000 km, ima volan tak kot da je z zobmi vozil avto :P

Kje za vraga pa je ta dvd?In kak?na alu notranjost?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? pri nakupu mazde 6
Napisano

Jaz to delam v 6. prestavi :harhar::harhar:

Pri porabi se nam prepucaval, ker vsi vemo kolk stane lpg. :hudicek: in verjemi ZELO majhna razlika je med tabo in mano pri mojih 260+ konjih in krepkih 400+ Nm. :hudicek:

Jaz imam vse to ogreto ?e predno klju? obrnem pa NIMAM dizla. :harhar::harhar:

Pa ?e mo?nost okvar in lajt?ovov. :hudicek:

Pa sej pravim, da ?e ho?e? imeti podobne (oz bolj?e) performanse kot mi traktoristi, mora? iti na tako makino, kot jo ima? ti, pa vr?e? na plin in to je to.Zmaga...ali pa kupi? dizla. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? pri nakupu mazde 6
Napisano

Samo to je res sme?no, ?e ima? malo ve? lot 100 konji?ev in 300+Nm navora si po ljudskem izro?ilu avtomatsko divjak?Jaz osebno nisem.

Imam tako konjenico zato, da ko imam poln avto krame in nas noter, ne ?altam v klancih na avtocestah v 4. brzino in lepo z lahkoto dr?im konstantno, v 5. brzini enako hitrost do vrha klanca, brez da vr?e ma?ino in obratomer skozi havbo oz. ?ipo ven.

Pa ?e ena stvar,tudi ?e se vozi? po mestu (zdej ne vem kako je s temi avti po 2005 z filtrom, jaz tega namre? nimam :hudicek: ) ti ?e vedno spije 2-3 litr?ke manj kot benzinarka.Pa diesel ima vgrajen webasto, da ti pozimi takoj segreje ma?ino in kabino. :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? pri nakupu mazde 6
Napisano

@Alex, ?e je ?ele MPS primerljiva z va?imi 120 oz. 136 dizli, pol pa mora to res letet in mora ?lovek preprosto enkrat v ?ivljenju to do?ivet! :harhar::D

Tu govorimo o navoru. :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? pri nakupu mazde 6
Napisano

Pozdravljeni,

Namen imam kupiti mazdo 6 od 2009 letnik naprej, letno prevozim od 15.000 do 17.000 km.

Kaj mi priporo?ate bencin ali dizl motor glede na ceno samega servisiranja vozila, vzdr?evanja, registracije, zavarovanja in same porabe goriva?

Dobrodo?el vsak pameten nasvet,

Hvala,

Za moje pojme diesla.Benzinarji so preve? potratni in za isti sunek v hrbet bi si moral omisliti najmanj MPS-ko.

To so ?e v redu kilometri za tak?en nakup. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

?e bi dal v ?etrto bi jo po moje mel, ni vse v nizkih obratih ?e se motor matra.

A to je zdaj trend - mi pa v Kopru cel dan :D (al si ?el volt :harhar: )

A v Kopru ste?Ni glih neko posre?eno vreme danes tukaj. Nisem ?e bil, ne. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

kaj se nisi javil, bi ti mal tezil o pedalih :D

Sem bil samo u "prolazu"-druge obveznosti. :D Se ti bom javil obvezno drugi?, ko bo ve? cajta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rain-X preparat
Napisano

js sm uporabljal kr enega iz spara..imena ne vem, ampak je bil glih tako dober pa se bolj poceni je..mislim da je okoli 5-6 ojrov...

Ja, mislim da je od turtle wax.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

Danes sem si jo ogledal (tisto ta plavo zunaj) v btc.Meni osebno ni v?e? sprednji del z tisto veliko re?e?o masko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Danes sem bil malo v Lj.In se vozil po mestu.Lepo po?asi v 5 brzini 50/uro.Ujel sem zeleni val in vse je ?lo gladko.

Zakaj to pi?em in kak?ne veze to ima?Ker je to bila to mestna vo?nja in mi je sedaj jasno, kako za vraga vam lahko pije 5-6 litrov po mestu.Seveda se tako s tako vo?njo da.

Pri meni v Kp pa ta mestna vo?nja izgleda tako:prva,druga,tretja,pa kro?i??e, pa spet tretja 100 m, pa kro?i??e,pa kon?no ?etrta,pa kro?i??e.Pa malo ravnine pa vo?nja v 20% klanec, kjer je trenutna poraba 30l/100 itd...

Valjda je nenormalno velika poraba po mestu in ?e dobro grem skozi.Sem pa danes tankal in ugotovil, da je bila poraba na smu?anju kljub thulejui in nakrganem avtu do tilta okroglih 6l/100.Spet je bila ovr?ena ena izmed bistrih, da ti popije 2 litra ve?.Novinarji...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

ta vikend menham injektor, pol bomo vidli kako bo kazal ra?unalnik <_<

Glede nato da sva oba iz Kopra se bi lahko dobila na pivu, da mi na?tela? ?e mojega :D

Ni problema. Se dobimo in re?imo zadev??ino.Ti bom pokazal kako, ker ponavadi iz prve ne zadene? in mora?

?e naknadno ?telat. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

pri tebi je normalno da se mu me?a, med LPG in bencinom :bravo:

Jaz imam en injektor slab, mi avto malo pokadi in se sli?i tol?enje pri nizkih obratih, pa nevem ?e lahko to vpliva nato, da potovalni ra?unalnik la?e.

Sej ra?unalnik lahko nastavi? skoraj to?no.Meni la?e mogo?e kak deci, ne ve?. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne pnevmatike 2012
Napisano

pirelli P7 cinturato je top guma...trust me

Labi, pa ?e res je.Dr?ijo kot prilimane, ravno danes sem jih montiral gor, ker po napovedi sode?, pri nas na obali ne bo ve? sne?ilo letos. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes sem zamenjal visokotonce na moji mazdi.Montiral sem Rainbow silk visokotonce z kretnico.

Razlika je gromozanska-sedaj celo basi zvenijo bolj?e, bolj definirani so.Sem hotel zamenjati ?e bas-mid v vratih.Vem, da so original Bose 2 ohm in moji Rainbow 4 ohm.Bi pa? ?pilali bolj potiho.

Ampak v ?em je ?tos? ?tos Bose ozvo?enja je , da ?e na izhodu ekvalizira oz. pore?e dolo?ene frekvence in moji oh in sploh zvo?niki so igrali za en k***c.Sem primerjal levo in desno stran, v katero sem vgradil te zvo?nike in bose so imeli ve? basa.Potem sem razglabljal naprej in ugotovil sem, da so bose zvo?niki narejeni iz zelo tankega papirja (opna) in vpeti v zelo gibljivo in "ne?no" gumo okoli tako, da zelo nihajo naprej in nazaj ?e primalih watih.Pri bose ozvo?enju se vse dogaja na malih watih in mo?eh (zato tudi 2 ohm zvo?niki).Moji drugi hi-end zvo?niki pa so 140wat rms in potrebujejo kar nekaj wata?e, da se prebudijo.

Zato sem pustil originalne. Je pa dobro pri tej mazdi to, da panel od vrat sname? dol v 5 minutah in samo kri?ni izvija? rabi? za 3 vijake odvit, roke pa za od?tiftat 9 plasti?nih zati?ev.Zelo pohvalno in enostavno. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

moja ni bla noben gembl, lizing italjanski pomeni tudi da vklju?uje reden servise v lizingu ter da je avto vo?en...

bolje kot kak slovenski nategun

Jaz imam tudi od ita. lizinga avto.Sem slu?ajno na?el noter, ko sem ga kupil, dokumente od lizingojemalca, ga poklical in povpra?al o avtu. Je pa bil gospod zelo prijazen, nogometni sodnik,ki je rabil ta avto za prevoz po severni italiji za sojenje tekem.Vse mi je razlo?il, kaj je bilo delano gor,ker je imel v pogodbi full servis (celo menjavo gum) in, da je skrbel kot za svojega. Jaz mu verjamem... bolj od slo-nategovalcev, ki jih kar mrgoli. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

preobul avto v letne ?evljce in takoj fasal policaja, ki je sicer kontroliral pasove. Ker s pasom ni bilo uspeha se je zapi?il v letne gume in me podu?il, da danes ?e velja zimski re?im in moram imeti zimsko opremo.

Malo sem pojambral, da sem ga glih danes preobul in da je malo nelogi?no, da pri skoraj 20 stopinjah zahteva zimske gume.

Ko je ?e mislil, da bo lahko napisal kazen sem ga samo vljudno pobaral, da ?e mu poka?em ketne bo OK.

A jih imete? je bil ?ist zaprepaden. Sem mu odprl prtlja?nik pa mi je samo vrnil dokumente in sre?no vo?njo za?elel.

Hmmm ja ... a je bilo treba pa tako profesionalen odnos je imel na za?etku potem pa ta bu?a z zimsko opremo pri skoraj poletnih temperaturah. :whatever:

A ne velja zakon za vse? :P Se hecam, valjda je ?udno, da bi imel gor ?e zimske gume...ampak, organi pregona pa? spo?tujejo ?rko zakona in "kriminalce" pa "parazite" preganjajo vse povprek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazda 6
Napisano

Je izvedljivo, ni pa dosegljivo ?e so mestne vo?nje. ;)

Smo ?e ugotovili-bicikel hitrosti in nogo ?im dlje pro? od gas pedala.Pa bohvari kak klanec navzgor. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.