odvisno od ve?inskih relacij kratke ali dolge, glede letne kilometrine predvidevam da dela? prete?no dolge relacije, zato prdlagam dizla
Kaj ste vsi navalili na te dolge relacije;jaz jih delam ve? ali manj po mestu in imam dizla, ker se ?e vedno spla?a proti benzinarju pa ?e fajn potegne, ?e rabi?.Bo treba druge razloge za in proti najti.
Pri porabi se nam prepucaval, ker vsi vemo kolk stane lpg. in verjemi ZELO majhna razlika je med tabo in mano pri mojih 260+ konjih in krepkih 400+ Nm.
Jaz imam vse to ogreto ?e predno klju? obrnem pa NIMAM dizla.
Pa ?e mo?nost okvar in lajt?ovov.
Pa sej pravim, da ?e ho?e? imeti podobne (oz bolj?e) performanse kot mi traktoristi, mora? iti na tako makino, kot jo ima? ti, pa vr?e? na plin in to je to.Zmaga...ali pa kupi? dizla.
Samo to je res sme?no, ?e ima? malo ve? lot 100 konji?ev in 300+Nm navora si po ljudskem izro?ilu avtomatsko divjak?Jaz osebno nisem.
Imam tako konjenico zato, da ko imam poln avto krame in nas noter, ne ?altam v klancih na avtocestah v 4. brzino in lepo z lahkoto dr?im konstantno, v 5. brzini enako hitrost do vrha klanca, brez da vr?e ma?ino in obratomer skozi havbo oz. ?ipo ven.
Pa ?e ena stvar,tudi ?e se vozi? po mestu (zdej ne vem kako je s temi avti po 2005 z filtrom, jaz tega namre? nimam ) ti ?e vedno spije 2-3 litr?ke manj kot benzinarka.Pa diesel ima vgrajen webasto, da ti pozimi takoj segreje ma?ino in kabino.
Danes sem bil malo v Lj.In se vozil po mestu.Lepo po?asi v 5 brzini 50/uro.Ujel sem zeleni val in vse je ?lo gladko.
Zakaj to pi?em in kak?ne veze to ima?Ker je to bila to mestna vo?nja in mi je sedaj jasno, kako za vraga vam lahko pije 5-6 litrov po mestu.Seveda se tako s tako vo?njo da.
Pri meni v Kp pa ta mestna vo?nja izgleda tako:prva,druga,tretja,pa kro?i??e, pa spet tretja 100 m, pa kro?i??e,pa kon?no ?etrta,pa kro?i??e.Pa malo ravnine pa vo?nja v 20% klanec, kjer je trenutna poraba 30l/100 itd...
Valjda je nenormalno velika poraba po mestu in ?e dobro grem skozi.Sem pa danes tankal in ugotovil, da je bila poraba na smu?anju kljub thulejui in nakrganem avtu do tilta okroglih 6l/100.Spet je bila ovr?ena ena izmed bistrih, da ti popije 2 litra ve?.Novinarji...
pri tebi je normalno da se mu me?a, med LPG in bencinom
Jaz imam en injektor slab, mi avto malo pokadi in se sli?i tol?enje pri nizkih obratih, pa nevem ?e lahko to vpliva nato, da potovalni ra?unalnik la?e.
Sej ra?unalnik lahko nastavi? skoraj to?no.Meni la?e mogo?e kak deci, ne ve?.
Danes sem zamenjal visokotonce na moji mazdi.Montiral sem Rainbow silk visokotonce z kretnico.
Razlika je gromozanska-sedaj celo basi zvenijo bolj?e, bolj definirani so.Sem hotel zamenjati ?e bas-mid v vratih.Vem, da so original Bose 2 ohm in moji Rainbow 4 ohm.Bi pa? ?pilali bolj potiho.
Ampak v ?em je ?tos? ?tos Bose ozvo?enja je , da ?e na izhodu ekvalizira oz. pore?e dolo?ene frekvence in moji oh in sploh zvo?niki so igrali za en k***c.Sem primerjal levo in desno stran, v katero sem vgradil te zvo?nike in bose so imeli ve? basa.Potem sem razglabljal naprej in ugotovil sem, da so bose zvo?niki narejeni iz zelo tankega papirja (opna) in vpeti v zelo gibljivo in "ne?no" gumo okoli tako, da zelo nihajo naprej in nazaj ?e primalih watih.Pri bose ozvo?enju se vse dogaja na malih watih in mo?eh (zato tudi 2 ohm zvo?niki).Moji drugi hi-end zvo?niki pa so 140wat rms in potrebujejo kar nekaj wata?e, da se prebudijo.
Zato sem pustil originalne. Je pa dobro pri tej mazdi to, da panel od vrat sname? dol v 5 minutah in samo kri?ni izvija? rabi? za 3 vijake odvit, roke pa za od?tiftat 9 plasti?nih zati?ev.Zelo pohvalno in enostavno.
moja ni bla noben gembl, lizing italjanski pomeni tudi da vklju?uje reden servise v lizingu ter da je avto vo?en...
bolje kot kak slovenski nategun
Jaz imam tudi od ita. lizinga avto.Sem slu?ajno na?el noter, ko sem ga kupil, dokumente od lizingojemalca, ga poklical in povpra?al o avtu. Je pa bil gospod zelo prijazen, nogometni sodnik,ki je rabil ta avto za prevoz po severni italiji za sojenje tekem.Vse mi je razlo?il, kaj je bilo delano gor,ker je imel v pogodbi full servis (celo menjavo gum) in, da je skrbel kot za svojega. Jaz mu verjamem... bolj od slo-nategovalcev, ki jih kar mrgoli.
preobul avto v letne ?evljce in takoj fasal policaja, ki je sicer kontroliral pasove. Ker s pasom ni bilo uspeha se je zapi?il v letne gume in me podu?il, da danes ?e velja zimski re?im in moram imeti zimsko opremo.
Malo sem pojambral, da sem ga glih danes preobul in da je malo nelogi?no, da pri skoraj 20 stopinjah zahteva zimske gume.
Ko je ?e mislil, da bo lahko napisal kazen sem ga samo vljudno pobaral, da ?e mu poka?em ketne bo OK.
A jih imete? je bil ?ist zaprepaden. Sem mu odprl prtlja?nik pa mi je samo vrnil dokumente in sre?no vo?njo za?elel.
Hmmm ja ... a je bilo treba pa tako profesionalen odnos je imel na za?etku potem pa ta bu?a z zimsko opremo pri skoraj poletnih temperaturah.
A ne velja zakon za vse? Se hecam, valjda je ?udno, da bi imel gor ?e zimske gume...ampak, organi pregona pa? spo?tujejo ?rko zakona in "kriminalce" pa "parazite" preganjajo vse povprek.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj ste vsi navalili na te dolge relacije;jaz jih delam ve? ali manj po mestu in imam dizla, ker se ?e vedno spla?a proti benzinarju pa ?e fajn potegne, ?e rabi?.Bo treba druge razloge za in proti najti.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani