Skoči na vsebino
626 1.8 16V katero olje?
Napisano

Lahko sicer menja? tudi na 10000 km (olje pa filter ni lih nek stra?en stro?ek, naredi? pa kr mal usluge motorju), verjetno pa tudi na 15000 ne bo neke te?ave!

Eventuelno pitje olja pa je dobro spremljati, saj razli?na olja razli?no ustrezajo avtomobilu (enega lahko pije, druzga ne itd.)!

Sicer pa spremljanje teko?in (olje, hladilna, zavorna, servo, teko?ina (hidravli?ne) sklopke) tako ali tako spada zraven vo?nje pri skrbnem gospodarju! :)

Torej Vavolina noter pa bo! :D

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde 6
Napisano

@Crazy - samo kot namig; ?e vgradi? v 2.5 benz motor - LPG (Uteko?injeni Naftni Plin), te vo?nja pride bistveno cenej kokr pr "traktorju" :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

626 1.8 16V katero olje?
Napisano

Nekako splo?no povedano (po debati s kar precej majstri ki se zastopjo na Mazdure), so mi vsi odsvetovali Castrol-a! :P

Sicer pa tale tvoj motor ni posebej delikaten, tako da lahko daje? komot 10 W 40 E noter, pa ti bo ma?ina ?ist hvale?na, npr. Valvoline Durablend (pol sintetika).

5W ali celo 0W na?eloma pomeni popolnoma sinteti?no motorno olje, 10 W je pol-sintetika, 15W (ne priporo?am) pa je mineralno olje!

Potem tista druga oznaka (30, 40, 50 ali 60) pa naj bi bila v katerem temperaturnem obmo?ju olje dobro ??iti motor - primerno podmazuje! :)

Tole je moja lai?na razlaga, tko da ve? naj pa pove kak?ne "maher"! :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano

Kaj pa upravi?enost do kak?ne od?kodnine (penalov), ?e se ena pogodbena stran ne dr?i kar je zapisano v pogodbi?! :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda mx3?
Napisano

?e se bo? potrudil, jih par pogledu in ne kupil "na vrat na nos", se zagotovo kaj najde, tko da ni potrebno bit totalni pesimist! :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda mx3?
Napisano

MarkoMX3 je ?ivi ekspert za tele mazde, tako da bi bilo idealno ?e bo kdaj pri volji, da gresta kak?no skupaj pogledat in potipat - v tem primeru se ne more? "nasrat"! :)

Pa ?e dec je okej in ?e bo le imel cajt, ti bo naredu uslugo!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda mx3?
Napisano

aha, sem mislu, da je issti motor kot pri 323 BG generacije, ki je 1.8 16v 107 KM! :P

Vsekakor pa se spla?a dobiti faceliftano (rahlo spremenjen izgled, predvsem armaturna plo??a)! :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda mx3?
Napisano

Mazdo Mx3 ima? z motorji 1.6 - 90 konj, 1.8i 16 v - 107 konj in pa 1.8 (oz. 1.9i), razpon 128 - 136 konj), pa V6 motor, 24 ventilov!

Je pa kar nekaj uporabnikov na forumu s tem avtom, tako da bi ti komot kaj povedali na to temo! :)

Glede kvalitete samega vozila, je to tako ali tako kupejska izvedba 323 serije in je na nivoju 323, zagotovo!

Vem, da (glede na letnik) je plo?evina kar hiba tega vozila, tako da ?e dobi? lepo karoserijo, bi bla kar za vzet!

Upam da sem ti kaj malega pomagal, ve? ti bojo tak al tak drugi!

LP!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF
Napisano

Dobra novica, me pa sicer zanima kdaj bomo lahko (npr. Barje) tankali v normalnih razmerah, ne da tam sploh ni strehe, pa kot nala?? se lih tam voda nabira tko da stoji? dobesedno v lu?i, mislm kot da te ?elijo odgnat! Aja pa mesto za to?it mam pa zadaj pod odbija?em, nekako v nivoju izpuha, samo na drugi strani, tko da je v de?evnem vremenu res u?itek :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF
Napisano

@Boss, vseeno mislim da je 170 KM ve? kot dovolj za prehitevanja, a ne dirkanje (za ?portnej?o vo?njo zihr zado??a)! :P

@Jures - to je pa lepo sli?at, ker tudi imam ob?utek, da bo ?edalje ve? avtov laufalo na LPG, torej se mora tudi ?tevilo ?rpalk z le-tem drasti?no pove?at! :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF
Napisano

Zakaj noben ne pove kolk bencina dodatno ?e skur na vsak tank plina. Tud to je treba pri?tet k stro?kom in k porabi ;)

Sej ne re?em... s plinom se da izredno poceni vozit ob minimalnih padcih zmogljivosti. Ampak vseeno 2.5:2.2CD je 170KM: 185KM in predvsem 225Nm:400Nm ?zmeden? Navora je skoraj 2x ve? in pri obi?ajni vo?nji za iste ?elje je treba bencinarja veliko bolj priganjat v obrate takrat pa poraba raste in raste.

V mestni vo?nji 2.5 porabi 11.1 litra, diesel 2.2 pa "samo" 7.1 kar je za 4 litre razlike. ?e pomislim, da mi je Astra 1.6 ?rla skoraj 10 litrov, k sem hotel tako aktivno vozit kot bi vozil diesla mi gre pa samo na smeh. Sicer se malo dra?je vozim kot na plin ampak k je pa treba prehitet pri 80km/h pa diesel privabi zadovoljni nasmeh na ustnice :D

Hm Boss, zdej neki ne ?tekam, to ko poudarja?, da je 2.2. 185 KM zmogljivej?i od tamo?nega bencinca, pa kaj hudi?a, a vozmo 24h Le mansa po na?ih razbrazdanih cestah. Tistemu ki mu ne zado??a 170 KM, pol najbol da si doma nabavi en PS3 pa goro igric, pa naj doma nabija in ne ustrahuje soudele?encev v prometu z raznimi stroji alla 500 konjev itd.!

Bencina pa lahko tudi sam re?em, da se nanj peljem cca. 1,5 km, pa ?e to le ko je avto total mrzel, vsak kasnej?i ?tart je na benz le do momenta ko prese?em 2.000 rpm, kar je navadno ?e takoj ko speljem! :danzoman:

Se prav bi imel 1 tank benza za mogo?e celo leto!

Kot zanimivost lahko povem, da kolega Sishi starta kar na plin, pa nima nobenih te?av, poraba benza torej 0! :bravo:

Je pa tako, tisti, ki ste izrazito proti LPG-ju - da se ga nabavit (Verov?kova) po 0,47 EUR, pri tem je treba ponoviti kalkulacije, a ne Mikimi?ek? :jezicek:

PS: Vozte se na kar ?elite, BMK! :whatever:

Ajvar teb pa :rispekt: za (o?itno) pravilno odlo?itev, bo? vidu ne bo ti ?al niti mal, preverjeno! :ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Pri nas do ?e re?mo pred dvema mescema tut tega niso ?potoval, se spomnim mal ene dobre pol leta nazaj, ko je bil LPG 0,66, benz pa okol eura al pa mal ?ez! :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Slidy - dobra odlo?itev, zdej ko se ti bo sedelovc pohvalu, da mu Passat TDI pije 6 litrov se mu gladko nasmeje?, vkolikor mu matematika kej laufa, v nasprotnem primeru itak ne bo dojel kdo je zmagovalc porabe v vajinem primeru! :harhar::bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

za??ita avta proti to?i
Napisano

Tole vreme je taka ?alost, matr k da se res prpravlja sodni dan! :ninja:

Sicer pa eno je ?e nam pleh nabu?ka, drugo pa je ko pridelek uni?i, kar je ?edalje bolj pogosto, ej pa tko, da brez pleha, al pa z otov?enim, se da ?e zmer ?ivet (vozit), ?e pa bo ?ivil za?el primanjkovat bo pa situacija mal (dost) bol kriti?na! :blush::angry2:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mnenje pri nakupu 323F 1.5
Napisano

Ja tvoj je sicer 1 let mlaj?i (rahlo modificirana serija), druga?na armaturka, tko da kermu to igra vlogo, morda zato tudi nekaj ve? pla?a. Meni osebno je celo armaturka in predal?ek v vratih lep?i pred kakor po "face liftu".

?e gre vse po na?rtu, jutri prevzamem belo ma?inco, pa potem prilepim tudi kake slikce, vozila jo bo pa tko al tko "?ena"!

Kar se pa cene ti?e, sem jih kar nekaj pregledal, je pa tale avto od kolega s foruma, ki mi je dal verjetno nekaj popusta!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mnenje pri nakupu 323F 1.5
Napisano

Verjetno je bil problem prodaje v dost visoki ceni! Jutri grem namre? tak?en avto (L.97) iskat za 1000 ? manj, pa nima nobene rje nikjer, narejen velik servis, bele barve, klima in ?ibedah noter, ma pa tut servisno knjigo!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.