No da slisim vase mnenje. Imam M6 letnik 2008 ki mi odlicno sluzi, vendar imam zeljo po novejsem avtomobilu. Kupil bi si novo M6 samo ne vem kdaj. Gledam ta novi facelift in deluje vrhunski, ce primerjas sprednji del je celo nekoliko podoben novemu konceptnemu modelu. Predvidevam da bo nova generacija s skyactive x motorji prisla v M6 okoli 2020. Sedaj pa dilema, ali kupim ta facelift model ali cakam se 2 leti?
Lahko kupi? ta model obstoje?i, vozi? ene tri leta, proda? in kupi? novi model.
Ni problem skupna proizvodnja energije, ki bi jo po grobi oceni elektri?ni avti (samo avti brez kamionov in busov) pove?ali letno za cca 33% v gospodinjskem sektorju. Se pravi, cca 1000GWh dodane proizvodnje. Se pravi, ?e imamo zdaj porabo v gospodinjstvu cca 3000 GWh oziroma skupaj z industrijo okoli 12GWh/letno. Na prvi pogled se zdi zanemarljivo ampak problem nastane, ker bodo ve?inoma ?pice porabe.. ?e na nivoju Slovenije re?emo, da bi vsak dan se na elektri?no omre?je priklopilo 250.000 vozil in da bi vsi polnili le za 10kWh (to je za cca 40km, ?e mal merka?). ?e ra?unamo, da bi samo 100.000 od teh imelo isto?asno priklopljene avte na mali doma?i hitri polnilnici (10kW), ko recimo pridejo iz slu?be domov, bi v tistem trenutku samo za avtomobili rabili 1GW priklju?ne mo?i za polnjenje avtov. NEK v povpre?ju daje cca 0,6GW.
Se pravi samo za polnjenje avtov bi v tistem trenutku rabili slaba dva NEK-a. najmo?nej?i daljnovod ima omejitev 400kV in 1600A trajnostne obremenitve, kar pomeni 640MW oziroma bi rabili iz smeri nove NEK torej postaviti ?e vsaj dva nova visoko napetostna 400kV daljnovoda.
?e pa re?emo, da imamo ve?ino 110kV, ki zmorejo le 400A to pomeni le 44MW mo?i ali le za polnjenje 4.400 avtov isto?asno, ?e ni gor nobenega drugega porabnika, kar vemo da ni res.
In ja potrebovali bomo doma?e hitre polnilnice saj se predvideva, da bi za normalen rang dometa avta morala biti notri vsaj 60kWh baterija oziroma raje 100 kWh (tesla model S ima ?e danes 85kWh baterijo), da bomo lahko pri?akovali domet 500km. Se pravi, ?e bo? hotel polniti prazno baterijo na navadni 16A varovalki bi torej za 100kWh rabil cca 30 ur polnjenja, kar je no go situacija. Torej s hitro polnilnico 10kW cca 10 ur ali z 20kW 5 ur. Hitre polnilnice na bencinski servisih imajo cca 50kW za polnjenje z enosmernim tokom. Se pravi samo za 100kWh baterijo bi rabili 2 uri.
...v glavnem, se bo bolj spla?alo it z biciklom iz Kp v Lj bo? pri?el prej.
Sej to mi je hecno - letnik 2008, 250kkm pa se na?eloma le po volanu vidi, da je malo bolj gladek a nikjer niti pribil?no preguljen, tukaj pa berem, da so cela jajca pri skoraj novih.
Ni mi jasno, kaj tukaj nekaj ?parajo na materijalu.Samo slabo reklamo si delajo zaradi par deset evrov prihranka.
Na forumih je navadno tako, da tisti, ki najbolj benti nad kvaliteto dieslov se nato v drugi temi hvali kako se poceni vozi na kurilca.
He, he, res je. Ponavadi so pa najve?ji strokovnjaki za dizle tisti, ki v ?ivljenju ?e niso imeli dizla in samo prebirajo razne forume in se naslajajo nad tem, da oni pa ?e niso mone, da bi imeli probleme.
Kar se ti?e tega, da bi moral radio uga?at in poslu?at motor je pa na ?alost tako, da nekateri tudi btez muzike ne poslu?ajo motorja in turirajo na 3500 obratih v tretji po avtocesti.Kaj ?mo.
Sej tudi z prvimi dizli je bilo kao ful narobe to,da so zaribavali.
Seveda tistim pacientom, ki nikoli v ?ivljenju ne dvignejo havbe in pogledajo nivoja olja. Tisti so seveda blatili mazdo po forumih.
Tudi pri skyactiv motorjih je bil problem le pri letniku 2013 zaradi slabe obdelave
gredi. Pozneje so to te?avo odpravili.
Ja in pa seveda so spet pacienti(kot pri vseh znamkah), ki ne poslu?ajo motorja in samo gasa-pali- gasi. Za take dizli zagotovo niso in bodo imeli probleme.
Z Mazdinimi Skyactive bencinarji se je meja prevo?enih km/leto verjetno ?e zvi?ala. In je vedno bolj v prid Bencinarju. ?e bo Sky X prinesel to kar pi?ejo potem po moje ni ve? dolgo ?as, ko Mazda sploh ne bo ve? delala Dieselov, glede na sodelovanje z Toyoto, bo pa verjetno slo tudi v smer Hibridov.
Se strinjam, da bodo mogo?e ?ele sky x benzinski motorji nadomestili dizle. Tejle trenutni tega ?e ne po?nejo ( premajhen navor).
Primerjati je treba turbo motorje, proti atmosferskim motorjem - in danes je ?e ve?ina(?) novih bencinarjev turbinskih, torej?
Meni se ni? ne kolca po bullet-proof katrci (R4) - danes imam pri ?e enkrat te?jem, bistveno prostornej?em avtomobilu, ki je 4x mo?nej?i in ima vse pritikline na ?elu s klimo skoraj enako porabo.
Meni se niti nekolca po starih benzinrjih, ker sem imel stalno neke te?ave z vsemi ( od ?entralin do hladilnih sistemov, elektrike...)
Kar se pa ti?e okvar je pa to verjetno tombola; lahko se ti kvari ful benzinar, lahko dizel lahko pa nobeden.
Po mojem je strah o okvarah dizlov predvsem zato, ker jih je neprimerno ve? kot z benzinskimi motorji na na?ih cestah in posledi?no je ve? zapisov o okvarah. Veliko teh okvar je splo?nih, tako, da bi se zgodile tudi na benzinskih izvedenkah ( te?ave z lu?mi, verige, zavore, razno tresenje, te?ave z menjalniki,te?ave z ra?unalniki,te?ave z rjavenjem itd.)
Res pa je, da je zadnje ?ase ve? problemov z dizli in dpf filtri in to predvsem zato, ker ljudje uga?ajo motorje med regeneracijo. Po prebranem sem pri?el do zaklju?ka, da se da to?no ugotoviti, kdaj se regeneracija izvaja- ne dela i-loop, mo?nej?i in bolj globok zvok iz izpu?ne cevi in pove?ana poraba goriva. Pa zaboga, ?e vidi?, da se trenutno izvaja regeneracija ne ugasniti vozila ampak naredi ?e tisti ?astni krog 5-10 min v tretji nad 2000 obratov in ko se kon?a lepo parkira? vozilo. saj ni to vsakih 10 km ampak tam nekje na od 200-250 km.
Prepri?an sem, da so tej novi skyactiv motorji neuni?ljivi.Vsaj Nina Jeran?i? in kolegi so to dokazali z 24 urno vo?njo na fullna ovalu ATP Papenburg v Nem?iji- ( povpre?na brzina 209,824 km/h). Veste kaj to pomeni na ful 24 ur? In nobenih problemov z motorji. Bile pa so tri limuzine 175 konji?ev,
Imam M6 2.0, 147KM bencin letnik 2008 ze 9 let.Poraba se giba med 7,2 do 7,5l. Ker me vlece da bi jo zamenjal sem odsel na test nove M6 s 165KM. Morem reci da me motor ni impresioniral, ima lepsi zvok, sama voznja in posposevanje pa je na nivoju moje 9 let stare mazde. Tako da sem se odlocil da bom z menjavo pocakal do prihoda nove M6 s precej obetajocim novim motorjem in obliko.
Pospe?evanje je enakomerno, mogo?e mora? malce ve? ?altat (v ?esti prestavi zna trajat, da prileze s 60 na 130), v takem primeru pa? prestavi? v ?etrto zavrti? do 5, 6 tiso? in nato prestavi? v peto ali ?esto prestavo.
V?asih speljem da se avto premakne in nato prestavim kar v tretjo prestavo, pa ni te?av.
Je bil moj lancer 2.0 dizel s 140 PS glede tega dosti bolj pubertetni?ki. Do 2000 obratov ni?, nato pa se mu je, ko je turbo zgrabo spipalo in si ?util v volanu kako trga. Meni to enakomerno, odlo?no pospe?evanje bencinerja bolj ustreza.
Sem pa ?ez vikend slu?ajno cijajzaro za traktorjem v klanec, pa sploh nisem opazil, da vozim v tretji prestavi ko sem pospe?il mimo.
Saj jaz se bojim,da bi pri benzinarki pogre?al ta turbo boom, ko zagrabi in te istreli.
Thja, kaj naj re?em? Nisem ravno tip gas/premza (pospe?evanje/zaviranje), nisem pa ravno napoti na cesti.
Po avtocesti praviloma vozim na tempomatu med 130 do 140 km/h (v kolikor to dopu??a promet), naselja in magistralke pa se dr?im omejitve +8%.
Je pa tako, da je moja relacija MB - Graz, kjer je v primerjavi z relacijo MB-LJ manj razgiban teren, sem pa na isti relaciji s Peugeotom 308 II 1.6 HDI Pa 92 PS imel povpre?je 5.2 litra.
Imam filing in kar sem uspel prebrati po raznih forumih, da ti porabi pribli?no toliko, kot dizelca 1. generacije.
Dajete v kak?ne "vre?e" vsako pnevmatiko posebaj? Najbr? malo kompliciram ampak do sedaj nisem hranil pnevmatik skupaj s plati??i in se ni imelo kaj opraskat ipd. Zdej pri tem cenovnem rangu sem pa oz. bi rad bil bolj previden in nebi rad po?kodoval pnevmatik in / ali plati??
No ja, res jih imam jaz vsako v svoji najlonski vre?i glih zaradi tega.
Pa ?e prej jih lepo in temeljito operem in nama?em gume.
Vpra?anje za tiste, ki skladi??ite gume doma in / ali jih imate na plati??ih (torej imate 2 kompleta plati??). Kako pravilno skladi??ite (skladi??iti) pnevmatike? V mojem primeru bodo ostale pnevmatike na plati??ih. Konkretno me zanima ali uporabljate kaj podobnega temu:
Alora. ?tartali smo iz KP, ?tirje v mazdi + ful prtlja?nik, smer ?e?ka. poraba solidnih 7l / 100. Gor sem tankal na Omv, cena za liter =26 kron=1?. poraba je ?e takoj padla na 6,8/ 100.Tudi motor je lepo potegnil, skratka bolj?i filing na gasu.
Za domov sem tankal spet na omv pred Brnom. Ko sem ?e natankal poln rezervar, , sem opazil, da sem prijel za ro?ko diesel+ in je bil liter nekaj dra?ji,27,8 krone za liter. Spet eden od nategov tipa super, extra, mega sem si mislil- kao manj?a poraba, ve?ja mo? motorja, bla,bla...
Pa speljem z mesta in pomislim, da so mi zamenjali ta ?as avto; ni bilo ve? ?utiti turbo luknje, vlekel je od 1500 obratov na polno, kot bi bil ?ipan. In takoj sem opazil, da je poraba pri isti hitrosti bistveno manj?a.
In sem naredil 845 km, in nisem se cijazil ampak lepo "mu?ki" po avtocesti. Poraba 6,3. Avto je pospe?eval kot sneta sekira.
In sem v?eraj tankal to na?o brozgo in spet po starem, pritiskaj gas in seeda poraba gor.
Ne vem iz ?esa je narejena ta na?a nafta a ?e?ka je definitivno bolj?a. Da ne govorimo o nafti+, ki je narejena kot za dirke.
Zadnji rezervoar, naredil 620 km, tankal 54 litrov, poraba "zmernih" 8,7 l/ 100. Skoraj enako kot z "?e?ko" nafto.
Tankal na na?em omv-ju, res ve?inoma mestna vo?nja, ampak razlika ogromna tudi v samih pospe?kih in lahkotnosti vo?nje.
Pozdravljen.Malo pre?ekiraj forum in bo? na?el vse,kar te zanima.
Na kratko:ni re?eno,da bo? dobil rjasto 6-ko,moja nima niti pike rje(2004).Zamenjaj podlo?ke,?e ?e niso bile in ne bo? imel problemov.?obe sem menjal na 160Kkm preventivno vse,?eprav je bila slaba samo ena.?e je izvedba avta z elektronskim EGR-jem zna zafrkavati-famozne lu?ke se pojavijo na ?tevcu.?e ima xenon lu?i,zna bit problem z nivelizacijo lu?i(lu? ne gre gor-dol,ko avto pri?ge? in ponavadi sveti pod avto).Te Mazde pijejo odvisno od na?ina vo?nje,vsekakor pa niso neki ?parov?ki.?e dobi? varijanto brez DPF filtra(do konca letnika 2004),ne bo? imel tolilo problemov zaradi kratkih relacij...itd,itd...
Redki so predvsem zaradi tega, ker je tudi kupcev za tak avto bolj malo ... Samo dvomim, da bo kdo dal toliko za 4 leta star avto, ki je nov stal slabih 32K? ...
Cenik je od 30.1.2013
Samo eni res nabijejo ceno.Po mojem glih zato,ker je benzinarskih malo.
Facelif zadnje sestice je bil v zacetku 2015. Takrat so dodali AWD model pri dizelski karavanski razlicici... vecina sprememb pa je bilo v notranjosti... Infotainment je bil posodobljen in poenoten z ostalimi modeli ... zaslon je bil potem tisti strleci ... rocico rocne zavore je zamenjal gumb (elektricna rocna)
V letu 2017 pa je bila sestica spet delezna prenove... boljsa izoliranost kabine, nov volan, ki je lahko tudi ogrevan, G-vectoring Control... Dobila je tudi novo interno oznako tipa GL (prej je bila GJ)
Nov model pa bo verjetno, ce bo tako kot dosedaj (nov model na vsakih 5 let) drugo leto ... ...
@alex... ?e temperature povej. Pri 25?C je avto mnogo bolj odziven pa ?e klima ga ne obremenjuje. Pri 35?C ali ve? se pa ?uti da gre slab?e in ?e klima ga bremza.
Temperature mogo?e malenkost ni?je kot pri nas,klima se itak pri meni poleti nikoli ne ugasne.
Alora. ?tartali smo iz KP, ?tirje v mazdi + ful prtlja?nik, smer ?e?ka. poraba solidnih 7l / 100. Gor sem tankal na Omv, cena za liter =26 kron=1?. poraba je ?e takoj padla na 6,8/ 100.Tudi motor je lepo potegnil, skratka bolj?i filing na gasu.
Za domov sem tankal spet na omv pred Brnom. Ko sem ?e natankal poln rezervar, , sem opazil, da sem prijel za ro?ko diesel+ in je bil liter nekaj dra?ji,27,8 krone za liter. Spet eden od nategov tipa super, extra, mega sem si mislil- kao manj?a poraba, ve?ja mo? motorja, bla,bla...
Pa speljem z mesta in pomislim, da so mi zamenjali ta ?as avto; ni bilo ve? ?utiti turbo luknje, vlekel je od 1500 obratov na polno, kot bi bil ?ipan. In takoj sem opazil, da je poraba pri isti hitrosti bistveno manj?a.
In sem naredil 845 km, in nisem se cijazil ampak lepo "mu?ki" po avtocesti. Poraba 6,3. Avto je pospe?eval kot sneta sekira.
In sem v?eraj tankal to na?o brozgo in spet po starem, pritiskaj gas in seeda poraba gor.
Ne vem iz ?esa je narejena ta na?a nafta a ?e?ka je definitivno bolj?a. Da ne govorimo o nafti+, ki je narejena kot za dirke.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Lahko kupi? ta model obstoje?i, vozi? ene tri leta, proda? in kupi? novi model.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani